Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ptas se, zda delas chybu. Malo spolu asi komunikujete a mate to nastaveny nefer vuci Tobe. Vic Ti asi nikdo neporadi, jen si promluvit, jinak ohrozujete vztah.
Lenoch, pan tvorstva a „já vim vsechno nejlip“. Hodila bych mu deti na krk a odjela na tyden na pracovni konferenci do zahraničí, ať se stará. Pokud by to nepomohlo, samozřejmě promluva při každé výcitce bych ho upozornila, at si ty slupky uklidi, když mu vadí. Jinak chyba je, že si myslite, že vas chlap bude milovat a ctit za to, co vsechno zvládate a zastanete. Bohužel Váš pán tvorstva spíš ocení, když ho svážete a oš*káte nebo jinak překvapite.
První chybu jsi udělala už ve výběru chlapa. Druhou, když sis s ním pořídila děti. Takže to vidím jako @BloomingGorgeous, promluvit si. Pokud ani to nepomůže, tak buď se smířit se situací nebo se rozejít.
Nech neco na nem. Tajemne odjed sama. Nebo proste jen jed cvicit, at se taky stara. Nekmitej tak, odpocin si. Sepis mu, co dela on a co ty. Chlapi to nekdy nevidi. Drzim palce, at se zadari mu otevrit oci.
@BloomingGorgeous píše:
Ptas se, zda delas chybu. Malo spolu asi komunikujete a mate to nastaveny nefer vuci Tobe. Vic Ti asi nikdo neporadi, jen si promluvit, jinak ohrozujete vztah.
Snažím se s ním mluvit, ale jeho až tak moc nezajímá, co já v práci, respektive, když kouká na Tv tak mě neposlouchá, já se skoro denně ptám, co je u něj nového, odpoví, že nic. Dřív jsme se nějak asi víc na všem dohodli, dělala jsem mu účetnictví, vyřizovala věci pro něj, jenže protože to nešlo (byly to nervy), tak účetnictví dělá někdo jiný, já mám svoji práci a mám toho docela hodně, protože stíhám 1,5 úvazku. Povídáme si třeba v autě nebo když jdeme se psy, ale je fakt, že je toho míň než bývalo. Asi mi nechce některé věci říkat. jestli je třeba naštvaný, že jsem přestala dělat účetnictví nebo přestala vyřizovat jeho průšvihy…
@sediza píše:
Lenoch, pan tvorstva a „já vim vsechno nejlip“. Hodila bych mu deti na krk a odjela na tyden na pracovni konferenci do zahraničí, ať se stará. Pokud by to nepomohlo, samozřejmě promluva při každé výcitce bych ho upozornila, at si ty slupky uklidi, když mu vadí. Jinak chyba je, že si myslite, že vas chlap bude milovat a ctit za to, co vsechno zvládate a zastanete. Bohužel Váš pán tvorstva spíš ocení, když ho svážete a oš*káte nebo jinak překvapite.
Když u toho stojí, tak ty slupky někdy uklidí sám, ale ty hrozné kecy u toho, takový divný nerv a dusno - se z toho vždycky klepu. jsem skoro radši, když nic nedělá, protože při všem je nerv. To už říkala jeho máma, když jim jednou ještě za svobodna pomáhal věšet kuchyňskou linku, že byla překvapená, že on ani nekřičel - tehdy jsem nevěděla, o čem mluví.
@sediza píše:
Před lidmi „venku“ se tím právě chlubí - jak má četrstvé rohlíky, jak jeho žena vydělává a živí rodinu, jak mu dělám účetnictví, jak díky mě neplatil pokutu… ale doma - ne vžd ale te´d v poslední době často. Dřív dusno taky bylo, ale krátce a hned bylo pryč, ale teď trvá dlouho, pak je chvilku klid, ale než se vzpamatuju a oddechnu si, už je zase dusno - a dlouho.
@Anonymní píše:
Když u toho stojí, tak ty slupky někdy uklidí sám, ale ty hrozné kecy u toho, takový divný nerv a dusno - se z toho vždycky klepu. jsem skoro radši, když nic nedělá, protože při všem je nerv. To už říkala jeho máma, když jim jednou ještě za svobodna pomáhal věšet kuchyňskou linku, že byla překvapená, že on ani nekřičel - tehdy jsem nevěděla, o čem mluví.
Tu jeho povahu nezměníte. Jedině se s tím srovnat, nebo odejit. Ale musí vám to teda pěkně otravovat život. Musí to člověka z pohody hodit do dusna..
@Anonymní píše:
Před lidmi „venku“ se tím právě chlubí - jak má četrstvé rohlíky, jak jeho žena vydělává a živí rodinu, jak mu dělám účetnictví, jak díky mě neplatil pokutu… ale doma - ne vžd ale te´d v poslední době často. Dřív dusno taky bylo, ale krátce a hned bylo pryč, ale teď trvá dlouho, pak je chvilku klid, ale než se vzpamatuju a oddechnu si, už je zase dusno - a dlouho.
A mluvili jste o tom spolu??
@Anonymní píše:
Pokud mluvení nepomáhá, musí nastoupit jeho osobní zkušenost. Jak už tu někdo psal - někam odjet, minimálně na týden. Mluvení je holt někdy o ničem, musí si to sám vyzkoušet, co všechno máš na starosti. ![]()
@Petrusska007 píše:
Pokud mluvení nepomáhá, musí nastoupit jeho osobní zkušenost. Jak už tu někdo psal - někam odjet, minimálně na týden. Mluvení je holt někdy o ničem, musí si to sám vyzkoušet, co všechno máš na starosti.
aha první chybka, občas odjížídím na 2-3 dny, ale mají všechno připraeno. Jednou měl kluk nějakou teplotu, tak to musel řešit, ale tak mě dořval, že jsem pryč a že vlastně neví, kde jsem a že můžu být za milence, tak od té doby jim všechno připravuju před odjezdem tiptop. A taky si vlastně stěžuje okolo, jak teda ZASE jedu pryč. Je mi líto dětí, že by v tom dusnu zůstaly samy. Tak se radši snažím vše připravit, aby on neměl důvod.
Ahoj, to je smutný. Asi nic objevneho, ale přestala bych dělat doma všechno. Varianta - vydělává dost, abyste si třeba mohli najít někoho na výpomoc? Paní co dvakrát tydne dojde, uklidi, vyžehli a ty večeři buď udeláš studenou nebo koupíš? Někdy by taky mohl vařit manžel nebo něco jineho. Není důvod proč by sis měla sedrit kůži z těla, zvlášť když to neoceni. A odjet na víkend s kamoskama si zadlouzis - ať se postará. Asi bych nešla zlomem, ale postupnými kroky.
@Petrusska007 píše:
Pokud mluvení nepomáhá, musí nastoupit jeho osobní zkušenost. Jak už tu někdo psal - někam odjet, minimálně na týden. Mluvení je holt někdy o ničem, musí si to sám vyzkoušet, co všechno máš na starosti.
Když byly děti menší, tak je prostě upíchl ke tchýni a měl vyřešeno. A odjel a nechal je tam.
Se nám to doma po mnoha letech kazí, a tak potřebuju vědět, co třeba dělám blbě.
Ráno vstávám, chystám snídani pro všechny na stůl, dětem svačiny, stíhám i dojet pro čerstvé pečivo. Někdy ještě před tím vším pracuji u PC. On vstane nasnídá se a odjíždí - podniká. Dvě děti jdou do školy samy, jedno odvážím. Pak jedu do práce. On někdy ráno, když má náladu, že chce sex - odmítám, protože jsem v jednom fofru a on se urazí a odjede.
Odpoledne přijedu - jsem ráda, když dřív než on. Kolotč - úlohy, jídlo, nákup, úklid, večer někdy věci do rpáce, mezitím kouknu na zprávy. On přijede, hartusí, že je v chodbě binec (boty, bundy), když dojede dřív než já, tak je někdy dusno kvůli večeři, někdy se nají sám. Večer krájím k TV všem jablka, nadává, že chilku zůstanou šlupky na lince. Pak zase kvůli lednici - ano, ne vždy se mi tam daří udržet pořádek. Od šesti on sedí u TV, pije víno a kouká na zpávy, programy, někdy telefonuje. Někdy mi naleje víno, ale pak nadává, že s ním nesedím a že ho nestíhám vypít. Ano, nestíhám, protože kmitám.
Víkendy - podobné, možná horší. On si vzpomene, že chce jet za kamarády, někdy jede sám, někdy ať jedu s ním. Ne vždy to jde (kdo by třeba uklidil?). Doma jen seká trávu na zahradě, i když to už nechává na nejstaršího syna, občas vynese koš, výjimečně myje nádobí (máme myčku - zas je dusno, proč tolik vařím a že musí mýt hrnce, já bych je nacpala do myčky, tak on zase, že když se dají dva hrnce do myčky, že je plná
). Když si ještě večer sednu k rpáci, tak že pracuju, když sedí on u PC, tak to vada není. Společný čas trávíme - soboty, neděle odpoledne - výlety, návštěvy, já chci i s dětmi, on tak nějak jako kdyby chtěl bez nich, jestli ho začaly obtěžovat. Někdy schválně jede jen s jedním synem, začal se jako by vydělovat.
Asi zmatené - omlouvám se, ale cítím takový chlad ze vztahu, nevím, co s tím.
děkuji