Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@MaleVir píše:
Ohledně teplé večeře jsem to pobral tak, že zakladatelka je chce pro rodinu (manžel je nepotřebuje, ano, zmíněno - třeba by uvítal něco jiného)…Ale ať už je dělá z jakéhokoliv důvodu, prostě je dělá…
Má úvaha ohledně večeří - zakladatelka potřebuje šetřit energii (tedy nedělat pravidelně teplé večeře a spoustu dalších věcí), bude-li mít více energie, může být častěji sex, bude-li častěji sex, je možné, že partner nebude tak prudit…
Zacyklené, ale nic objevného…
Není to univerzální řešení, promluvit si s manželem, ale bez ohledu na výsledek by měla zakladatelka svou energii šetřit.
Manžel prudící více, než obvykle a nedostatek sexu (vzájemné pozornosti) na to může mít vliv - upřesnění bude asi na zakladatelce.
Bohužel muži špatně nesou, když už jsou objektem zájmu pouze děti a domácnost… Často je rozpor, že žena se často může přetrhnout v péči o domácnost a děti (a objektivně dře jako kůň v domnění, že dělá dobře), ale muž chce často především intimitu a tělesný kontakt, na který žena nemá už objektivně sílu (nebo ani chuť, protože si svou potřebu „vymazlí“ na dětech a muž je v tomto jaksi nadbytečný)…
sex s takovym prudicem snad nejde
??
@Mango_Lassi
Možná se pletu, ale číst to vše znovu
… ze „všeho, co mu na očích vidí“ (resp. doposud) jsem prostě nevyčetl, jak to má zakladatelka v intimní oblasti (dejte odkaz, pakliže jsem něco konkrétního přehlédl-mohlo se stát) - konkrétně vím pouze, „že ráno ne“
.
Manžel je dle sdělení prudič a v poslední době se to s odcizením stupňuje.
Máte pravdu, že čerpám z vlastní zkušenosti, že není-li sex, nastupuje vzpruzenost (ale to už jsem zmínil
).
Bez vyjádření zakladatelky to asi neposunem, takže práci zdar!
@Venetia píše:
sex s takovym prudicem snad nejde??
Spekulujem…i tělo má své potřeby - prostě netušíme…
@Anonymní píše:
Se nám to doma po mnoha letech kazí, a tak potřebuju vědět, co třeba dělám blbě.Ráno vstávám, chystám snídani pro všechny na stůl, dětem svačiny, stíhám i dojet pro čerstvé pečivo. Někdy ještě před tím vším pracuji u PC. On vstane nasnídá se a odjíždí - podniká. Dvě děti jdou do školy samy, jedno odvážím. Pak jedu do práce. On někdy ráno, když má náladu, že chce sex - odmítám, protože jsem v jednom fofru a on se urazí a odjede.
Odpoledne přijedu - jsem ráda, když dřív než on. Kolotč - úlohy, jídlo, nákup, úklid, večer někdy věci do rpáce, mezitím kouknu na zprávy. On přijede, hartusí, že je v chodbě binec (boty, bundy), když dojede dřív než já, tak je někdy dusno kvůli večeři, někdy se nají sám. Večer krájím k TV všem jablka, nadává, že chilku zůstanou šlupky na lince. Pak zase kvůli lednici - ano, ne vždy se mi tam daří udržet pořádek. Od šesti on sedí u TV, pije víno a kouká na zpávy, programy, někdy telefonuje. Někdy mi naleje víno, ale pak nadává, že s ním nesedím a že ho nestíhám vypít. Ano, nestíhám, protože kmitám.
Víkendy - podobné, možná horší. On si vzpomene, že chce jet za kamarády, někdy jede sám, někdy ať jedu s ním. Ne vždy to jde (kdo by třeba uklidil?). Doma jen seká trávu na zahradě, i když to už nechává na nejstaršího syna, občas vynese koš, výjimečně myje nádobí (máme myčku - zas je dusno, proč tolik vařím a že musí mýt hrnce, já bych je nacpala do myčky, tak on zase, že když se dají dva hrnce do myčky, že je plná
). Když si ještě večer sednu k rpáci, tak že pracuju, když sedí on u PC, tak to vada není. Společný čas trávíme - soboty, neděle odpoledne - výlety, návštěvy, já chci i s dětmi, on tak nějak jako kdyby chtěl bez nich, jestli ho začaly obtěžovat. Někdy schválně jede jen s jedním synem, začal se jako by vydělovat.
Asi zmatené - omlouvám se, ale cítím takový chlad ze vztahu, nevím, co s tím.
děkuji
Zeptám se jednoduše. Zamyslela jste se opravdu upřímně nad tím, proč se tak chová? Posloucháte to, co se vám snaží říct? Podle mě je těch chyb víc. Jemu prostře chybí to období, kdy jste ještě neměli děti. Byli jste pro sebe jen sami dva. Měli jste na sebe víc času. Bylo více sexu. Víc jste se starala sama o sebe, než o všechny kolem, tím pádem jste neměla tolik starostí a měla jste i více času na něj.
Další věc je, že jste si ho bohužel takhle naučila. Dělala jste všechno vy sama, nedělali jste to společně. Postupem času si na to zvykl a z vás je teď služka.
Být na vašem místě, sehnala bych někoho na hlídání dětí a udělala si hezkých pár dní jen ve dvou. Tak, jak to bývalo předtím. Pak byste skutečně zjistili, kde je ten problém. On podle mě potřebuje cítit takové to jiskření, jaké bylo dřív. Teď jste va fázi, kdy ho odmítáte, co se týče sexu a to je pro většinu chlapů problém. Když má chlap sex, je spokojený. Když ho nemá, je protivný, nevrlý nebo začne chodit jinam, protože se začne cítit nedoceněně.
Myšlení chlapa je jinačí, než myšlení ženy. Proto je potřeba vcítit se do něj a představit si, co se mu odehrává v hlavě.
Chválí vás před ostatními za to, co vše pro něj děláte, ale vy se musíte zamyslet i nad tím, co pro něj neděláte. Chlapi mají také city a mnohdy jsou i citlivější, než ženy, jen to kvůli své hrdosti nedají najevo.
Jestli se vám nepodaří sehnat hlídání pro děti, zkuste si někdy o chviličku přivstat (ráno jsou chlapi nejvíc nadržení), vzít na sebe nějaké hezké prádélko a přitulit se k němu „jako zamlada“. Uvidíte, jak bude zářit. ![]()
@MaleVir píše:
@Mango_Lassi
Možná se pletu, ale číst to vše znovu… ze „všeho, co mu na očích vidí“ (resp. doposud) jsem prostě nevyčetl, jak to má zakladatelka v intimní oblasti (dejte odkaz, pakliže jsem něco konkrétního přehlédl-mohlo se stát) - konkrétně vím pouze, „že ráno ne“
.
Manžel je dle sdělení prudič a v poslední době se to s odcizením stupňuje.
Máte pravdu, že čerpám z vlastní zkušenosti, že není-li sex, nastupuje vzpruzenost (ale to už jsem zmínil).
Bez vyjádření zakladatelky to asi neposunem, takže práci zdar!
sex je, dokonce říká, že se mu to hodně líbí
, akorát je v nižší frekvenci (přítomnost dětí, jsem unavená, potřebuju na to větší klid) než by si asi přál, a nesnáším jeho tlak, jakože sex musí být xkrát denně, je pravda, že mnohokrát jsem svolila, aniž bych chtěla (pprostě vydržet, ale je fakt, že mnoho roků myslel jen na sebe a snad až po 10 letech jsme to doladili tak, aby to bylo pěkné i pro mě)
já třeba mám ráda se večer přitulit, přitisknout, prostě jen cítit, hladit se - klid, ale on toto nerespektuje a i když jsou třeba vedle děti a nespí, tak vyžaduje akt, jednou jsem fakt vyletěla (spíš mě vyprudil), řekla jsem slovo soulož a on se urazil, jak prý to vnímám, že on se vždycky miloval
zpočátku byl i sarkastický, jak bych nerozehřála ani studentíka (neměla jsem před ním moc sexuálních zkušeností)
te´d je to fajn, jen potřebuju na to klid a někdy fakt se jen přitulit, hned by to bylo lepší, ale jak on se domáhá, tak se mi tím ještě víc protiví a někdy mám tendenci se i odtáhnout od něj, prostě nerespektuje moje přání, kdyby respektoval, měla bych i víc chuti s ním být
@Sanderlucioperca píše:
Zeptám se jednoduše. Zamyslela jste se opravdu upřímně nad tím, proč se tak chová? Posloucháte to, co se vám snaží říct? Podle mě je těch chyb víc. Jemu prostře chybí to období, kdy jste ještě neměli děti. Byli jste pro sebe jen sami dva. Měli jste na sebe víc času. Bylo více sexu. Víc jste se starala sama o sebe, než o všechny kolem, tím pádem jste neměla tolik starostí a měla jste i více času na něj.Další věc je, že jste si ho bohužel takhle naučila. Dělala jste všechno vy sama, nedělali jste to společně. Postupem času si na to zvykl a z vás je teď služka.
Být na vašem místě, sehnala bych někoho na hlídání dětí a udělala si hezkých pár dní jen ve dvou. Tak, jak to bývalo předtím. Pak byste skutečně zjistili, kde je ten problém. On podle mě potřebuje cítit takové to jiskření, jaké bylo dřív. Teď jste va fázi, kdy ho odmítáte, co se týče sexu a to je pro většinu chlapů problém. Když má chlap sex, je spokojený. Když ho nemá, je protivný, nevrlý nebo začne chodit jinam, protože se začne cítit nedoceněně.
Myšlení chlapa je jinačí, než myšlení ženy. Proto je potřeba vcítit se do něj a představit si, co se mu odehrává v hlavě.
Jestli se vám nepodaří sehnat hlídání pro děti, zkuste si někdy o chviličku přivstat (ráno jsou chlapi nejvíc nadržení), vzít na sebe nějaké hezké prádélko a přitulit se k němu „jako zamlada“. Uvidíte, jak bude zářit.
Chválí vás před ostatními za to, co vše pro něj děláte, ale vy se musíte zamyslet i nad tím, co pro něj neděláte. Chlapi mají také city a mnohdy jsou i citlivější, než ženy, jen to kvůli své hrdosti nedají najevo.
Tak to asi máme každý jinak, já zažívám endorfiny, když jsme s dětmi společně, jdeme třeba s dětmi, ony vpředu, my dva vzadu - pohoda, nebo nějaký společný výlet, nebo jdu s ním na procházku a vracíme se domů a tam plno… Anebo když on s dětmi odjede na celé dopoledne pryč, mám radost, že jim pak mohu přichystat jídlo a být zase všichni spolu. Asi nesnese být součástí nějaké skupiny, já se snažím o rovnoprávnost všech členů v domácnosti. To mě teď jen tak napadá, když to tady čtu a řeším. Ale přitom podle mého nesnese býtsám.
@Sanderlucioperca píše:
Zeptám se jednoduše. Zamyslela jste se opravdu upřímně nad tím, proč se tak chová? Posloucháte to, co se vám snaží říct? Podle mě je těch chyb víc. Jemu prostře chybí to období, kdy jste ještě neměli děti. Byli jste pro sebe jen sami dva. Měli jste na sebe víc času. Bylo více sexu. Víc jste se starala sama o sebe, než o všechny kolem, tím pádem jste neměla tolik starostí a měla jste i více času na něj.Další věc je, že jste si ho bohužel takhle naučila. Dělala jste všechno vy sama, nedělali jste to společně. Postupem času si na to zvykl a z vás je teď služka.
Jestli se vám nepodaří sehnat hlídání pro děti, zkuste si někdy o chviličku přivstat (ráno jsou chlapi nejvíc nadržení), vzít na sebe nějaké hezké prádélko a přitulit se k němu „jako zamlada“. Uvidíte, jak bude zářit.
Všechno beru. Akorát je škoda, že ti citliví chlapi se neumí vžít do partnerky. Došlo by jim, že na sex s prudičem chuť prostě není.
@Sanderlucioperca píše:
To bych musela tak ve tři, ve čtyři ráno…to asi nedám, jsem ráda, že můžu spát do půl šesté, on vstává až v sedm
někdy mě děsí, co všechno musím dělat, aby on byl spokojený, někdy si říkám, kde jsem já… já sama sebe v posledních letech dávám až na poslední místo
@Anonymní píše:
sex je, dokonce říká, že se mu to hodně líbí, akorát je v nižší frekvenci (přítomnost dětí, jsem unavená, potřebuju na to větší klid) než by si asi přál, a nesnáším jeho tlak, jakože sex musí být xkrát denně, je pravda, že mnohokrát jsem svolila, aniž bych chtěla (pprostě vydržet, ale je fakt, že mnoho roků myslel jen na sebe a snad až po 10 letech jsme to doladili tak, aby to bylo pěkné i pro mě)
já třeba mám ráda se večer přitulit, přitisknout, prostě jen cítit, hladit se - klid, ale on toto nerespektuje a i když jsou třeba vedle děti a nespí, tak vyžaduje akt, jednou jsem fakt vyletěla (spíš mě vyprudil), řekla jsem slovo soulož a on se urazil, jak prý to vnímám, že on se vždycky miloval
zpočátku byl i sarkastický, jak bych nerozehřála ani studentíka (neměla jsem před ním moc sexuálních zkušeností)
te´d je to fajn, jen potřebuju na to klid a někdy fakt se jen přitulit, hned by to bylo lepší, ale jak on se domáhá, tak se mi tím ještě víc protiví a někdy mám tendenci se i odtáhnout od něj, prostě nerespektuje moje přání, kdyby respektoval, měla bych i víc chuti s ním být
a to mas opravdu po tom co jsi o jeho chovani napsala chut se vecer tulit ?
@Anonymní píše:
To bych musela tak ve tři, ve čtyři ráno…to asi nedám, jsem ráda, že můžu spát do půl šesté, on vstává až v sedmněkdy mě děsí, co všechno musím dělat, aby on byl spokojený, někdy si říkám, kde jsem já… já sama sebe v posledních letech dávám až na poslední místo
Tak to nedělej.
Podle toho, jak jsem celé výše napsané pochopila… Zeptala jsem se schválně muže, jestli by raději ženskou, co doma lítá jako hadr na holi a nemá na něj čas, anebo takovou, co se přitulí, ale doma bude trochu bordel, a tak. Prý jednoznačně tu druhou. Kdybych se proměnila v první případ, asi si brzo najde jinou, jak ho znám.
Tady vidím problém. On se chce pomazlit, pomilovat, dát si s Tebou víno, a ne abys pořád někam odbíhala. Proč děláš ostatním jídlo, oni nemají ruce? Nebo ať se na přípravě společné večeře (když už musí být) podílejí i ostatní, děti a muž. Mít sebe na posledním místě, lítat jako služka kolem děcek. Vždyť tě to ani nemůže bavit. A chlap pochopitelně jen kroutí očima.
@Angharadd píše:
Podle toho, jak jsem celé výše napsané pochopila… Zeptala jsem se schválně muže, jestli by raději ženskou, co doma lítá jako hadr na holi a nemá na něj čas, anebo takovou, co se přitulí, ale doma bude trochu bordel, a tak. Prý jednoznačně tu druhou. Kdybych se proměnila v první případ, asi si brzo najde jinou, jak ho znám.Tady vidím problém. On se chce pomazlit, pomilovat, dát si s Tebou víno, a ne abys pořád někam odbíhala. Proč děláš ostatním jídlo, oni nemají ruce? Nebo ať se na přípravě společné večeře (když už musí být) podílejí i ostatní, děti a muž. Mít sebe na posledním místě, lítat jako služka kolem děcek. Vždyť tě to ani nemůže bavit. A chlap pochopitelně jen kroutí očima.
Já si s ním večer k Tv sednu - někdy už v osm na film, někdy až kolem deváté, někdy teda usnu, ale tendenci se přitulit mám, dlouho to tak fungovalo, ale postupně tulení odmítá, chce jakoby svůj klid, zároveň nechce, chce asi ,aby se kolem něj běhalo, po dětech chce, aby ho obsluhovaly - třeba dolévaly víno, přinesly to, odnesly toto.
Problém b ude asi i v tom, že on není nastavený na druhou směnu v domácnosti - a někdo to udělat musí.
A ještě mám dlouhodobě jeden postřeh - on když přijde domů, tak nesnese abychom seděli, děti třeba u TV. Jakoby začne vyhledávat práci. Ale pro druhé.
@Anonymní píše:
Já si s ním večer k Tv sednu - někdy už v osm na film, někdy až kolem deváté, někdy teda usnu, ale tendenci se přitulit mám, dlouho to tak fungovalo, ale postupně tulení odmítá, chce jakoby svůj klid, zároveň nechce, chce asi ,aby se kolem něj běhalo, po dětech chce, aby ho obsluhovaly - třeba dolévaly víno, přinesly to, odnesly toto.Problém b ude asi i v tom, že on není nastavený na druhou směnu v domácnosti - a někdo to udělat musí.
A ještě mám dlouhodobě jeden postřeh - on když přijde domů, tak nesnese abychom seděli, děti třeba u TV. Jakoby začne vyhledávat práci. Ale pro druhé.
A ty u toho děláš co? Koukáš, jak diriguje děti, co? Je tvoje chyba, že nazasáhneš a necháváš si to líbit. Má tvoje slovo vůbec nějakou váhu? Nejspíš žádnou.
@Anonymní píše:
Já si s ním večer k Tv sednu - někdy už v osm na film, někdy až kolem deváté, někdy teda usnu, ale tendenci se přitulit mám, dlouho to tak fungovalo, ale postupně tulení odmítá, chce jakoby svůj klid, zároveň nechce, chce asi ,aby se kolem něj běhalo, po dětech chce, aby ho obsluhovaly - třeba dolévaly víno, přinesly to, odnesly toto.Problém b ude asi i v tom, že on není nastavený na druhou směnu v domácnosti - a někdo to udělat musí.