Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Se nám to doma po mnoha letech kazí, a tak potřebuju vědět, co třeba dělám blbě.Ráno vstávám, chystám snídani pro všechny na stůl, dětem svačiny, stíhám i dojet pro čerstvé pečivo. Někdy ještě před tím vším pracuji u PC. On vstane nasnídá se a odjíždí - podniká. Dvě děti jdou do školy samy, jedno odvážím. Pak jedu do práce. On někdy ráno, když má náladu, že chce sex - odmítám, protože jsem v jednom fofru a on se urazí a odjede.
Odpoledne přijedu - jsem ráda, když dřív než on. Kolotč - úlohy, jídlo, nákup, úklid, večer někdy věci do rpáce, mezitím kouknu na zprávy. On přijede, hartusí, že je v chodbě binec (boty, bundy), když dojede dřív než já, tak je někdy dusno kvůli večeři, někdy se nají sám. Večer krájím k TV všem jablka, nadává, že chilku zůstanou šlupky na lince. Pak zase kvůli lednici - ano, ne vždy se mi tam daří udržet pořádek. Od šesti on sedí u TV, pije víno a kouká na zpávy, programy, někdy telefonuje. Někdy mi naleje víno, ale pak nadává, že s ním nesedím a že ho nestíhám vypít. Ano, nestíhám, protože kmitám.
Víkendy - podobné, možná horší. On si vzpomene, že chce jet za kamarády, někdy jede sám, někdy ať jedu s ním. Ne vždy to jde (kdo by třeba uklidil?). Doma jen seká trávu na zahradě, i když to už nechává na nejstaršího syna, občas vynese koš, výjimečně myje nádobí (máme myčku - zas je dusno, proč tolik vařím a že musí mýt hrnce, já bych je nacpala do myčky, tak on zase, že když se dají dva hrnce do myčky, že je plná
). Když si ještě večer sednu k rpáci, tak že pracuju, když sedí on u PC, tak to vada není. Společný čas trávíme - soboty, neděle odpoledne - výlety, návštěvy, já chci i s dětmi, on tak nějak jako kdyby chtěl bez nich, jestli ho začaly obtěžovat. Někdy schválně jede jen s jedním synem, začal se jako by vydělovat.
Asi zmatené - omlouvám se, ale cítím takový chlad ze vztahu, nevím, co s tím.
děkuji
Kde děláš chybu? To ti řeknu zcela přesně - málo ho bereš pánví po hlavě!!!
Dala bych s ním ostrou debatu, co si jako o sobě myslí!!! Na papír napiš všechno co děláš ty a co dělá on. Pokud to neuzná, nakopat do zadní části těla s rozběhem, potom přestat poskytovat servis, ať se pán probere.
![]()
@alilauter píše:
Ahoj, to je smutný. Asi nic objevneho, ale přestala bych dělat doma všechno. Varianta - vydělává dost, abyste si třeba mohli najít někoho na výpomoc? Paní co dvakrát tydne dojde, uklidi, vyžehli a ty večeři buď udeláš studenou nebo koupíš? Někdy by taky mohl vařit manžel nebo něco jineho. Není důvod proč by sis měla sedrit kůži z těla, zvlášť když to neoceni. A odjet na víkend s kamoskama si zadlouzis - ať se postará. Asi bych nešla zlomem, ale postupnými kroky.
už mě to taky napadlo, ale on nechce ani slyšet, že prý nechce, aby někdo cizí chodil po domě a že by mohl jít k němu do domácí kanceláře - prostě ne.
Jako kolik je dětem, že jim ta hezky sloužíš. Špatně sis to s chlapem a dětma nastavila. Ukázala jsi jim, jak jsi schopná vše stíhat, vše zvládat a když to najednou není je zle. Já bych je zapřáhla všechny, nemusí vše dělat jen máma. Věci si po sobě uklízet má každý sám a při přípravě snídaně, večeře se taky můžete střídat. Úklidy dohromady i s tatínkem. A říct mi někdo tady je bordel, tak mu oznámím, ať ho uklidí a nebude tam.
@Anonymní píše:
aha první chybka, občas odjížídím na 2-3 dny, ale mají všechno připraeno. Jednou měl kluk nějakou teplotu, tak to musel řešit, ale tak mě dořval, že jsem pryč a že vlastně neví, kde jsem a že můžu být za milence, tak od té doby jim všechno připravuju před odjezdem tiptop. A taky si vlastně stěžuje okolo, jak teda ZASE jedu pryč. Je mi líto dětí, že by v tom dusnu zůstaly samy. Tak se radši snažím vše připravit, aby on neměl důvod.
Zlato fuj, takhle začínají týrané manželky. Mám dvouleteho syna a jezdím na služební cesty. A nemaj moje zlata nic extra chystaného, bo manžel má mozek, ruce a od začátku se na péči podílí. Takže max. udělá psi pohled, abych na lednici dala seznam, co malej má mit v batůžku,když jde na 4 hodky do jesli…
@Adrasteia píše:
Kde děláš chybu? To ti řeknu zcela přesně - málo ho bereš pánví po hlavě!!!
Dala bych s ním ostrou debatu, co si jako o sobě myslí!!! Na papír napiš všechno co děláš ty a co dělá on. Pokud to neuzná, nakopat do zadní části těla s rozběhem, potom přestat poskytovat servis, ať se pán probere.![]()
![]()
Jeho názor je, že za domácnost je zodpovědná žena.
@Anonymní píše:
už mě to taky napadlo, ale on nechce ani slyšet, že prý nechce, aby někdo cizí chodil po domě a že by mohl jít k němu do domácí kanceláře - prostě ne.
Ať si ji zamkne a jde se bodnout. Skoro mám strach, že tady neni co zachraňovat. A je fakt smutný, že si doma tohle neprosadis…
@Anonymní píše:
To je pěkně blbý názor. V tom případě bych přestala do společné domácnosti přispívat, protože finance má zařídit chlap.
@Anonymní píše:
Ty jsi na to přistoupila - to je přesně ta chyba, kterou hledáš
@Anonymní píše:
Tenhle model totiž platil, když žena měla na starost pouze domácnost a děti, ne zaměstnání.
Trochu mi tu chybí, co si myslíš a chceš ty. On má nazory sto let za opicema a většina z nás, by ho hnala svinskym krokem. Jsi doma za sluzku a jasně, že se ti to nelíbí. Pokud máš pocit, že za to ten chlap stojí, tak zkus postupně tu situaci změnit. A tady je otazka - stojí za to?
@Anonymní píše:
Vysvětli mu, že toto tvrzení pochází z doby, kdy žena byla zodpovědná za domácnost a za děti, protože byla DOMA a muž celou rodinu ŽIVIL. V okamžiku, kdy pracují oba, se musí podělit rovným dílem. Navrhni mu, že tedy budeš doma a na jeho účetnictví mu kašli. Můžeš mu trošku zabrnkat na jeho ego s tím, že dřív muži SVOU práci zvládli sami a nepotřebovali pomoct od ženy, která doma vařila a starala se o děti. Naznač mu, že pokud on sám svou práci nezvládá a musíš mu pomáhat, tak že ty na oplátku požaduješ pomoc o něj. Jestli se nechytí za nos, tak je to bl.bec na desátou - snad mi promineš.
@Mango_Lassi píše:
Ty jsi na to přistoupila - to je přesně ta chyba, kterou hledáš
ok, jenže co třeba - mám ráda společné večeře, kdy se s dětmi sejdeme u stolu a říkáme si, co kdo prožil, večeře je teplá, hlavně já ji potřebuji, protože řes den jsem na rohlíku a vlašáku anebo bagetě. Když mu hodím domácnost na bedra, tak - varianty: něco uvaří, ale bude to ostré, bude to minutka a děti to nechtějí jíst, přijde pozdě domů, kdy už není čas na večeři, chce, aby byly studené večeře - ale já nemám moc fantazii - chleba se sýrem, se salámem - a co dál? A on říká, ať nevařím a je studená a on by toto prosazovat. Je fakt, že nevím, jak dlouho by mu to vydrželo, rád jí. I když občas opovrhne večeří anebo sní málo a za půl hodiny vyjídá lednici.
@Aspera píše:
To je pěkně blbý názor. V tom případě bych přestala do společné domácnosti přispívat, protože finance má zařídit chlap.
No presne… ja vubec nechapu, proc mu delas sluzku??
![]()
Preci pokud oba pracujete a vydelavate, tak i ostatni prace maji byt rozdeleny rovnomerne…
Tak přesně takhle má tchýně výchovného mého manžela. Ženská doma neví co dřív a pán si může válet šunky. A chtějí to samozřejmě i po mě.
@alilauter píše:
Trochu mi tu chybí, co si myslíš a chceš ty. On má nazory sto let za opicema a většina z nás, by ho hnala svinskym krokem. Jsi doma za sluzku a jasně, že se ti to nelíbí. Pokud máš pocit, že za to ten chlap stojí, tak zkus postupně tu situaci změnit. A tady je otazka - stojí za to?
Já chci doma pohodu a klid - a možná proto všechno tohle dělám, aby bylo zázemí a klid… jenže on stejně není