Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@KokiLokii píše:
Je to moje chyba, že jsem ho nenenchala mě uspokojovat… taková BLBOST.To že ti nemůže udělat orál neznamená, že může celkově přeskočit předehru. Může použít hračky, prsty, cokoliv bez toho, aby narušil to o čem mluvíš. Prostě hledat cestu, jak ti udělat dobře jinak. Ne to vzdát a prostě ti ho tam na 3 minuty strčit.
Je dobře, že jsi mu to vysvětlila - je v pořádku, že ti orál není příjemný (takové ženy jsou). Není ale v pohodě, že pak myslí jen na sebe a jinak se tě nedotýká. Stejně tak není v pořádku, opakovaně udělat jen sebe.
Pokud tvoje pokusy o komunikaci zlepšení zakončí tím, že teda nebude sex vůbec, brala bych to jako poslední tečku.
Už teď jsi z toho frustrovaná, partner evidentně zazdívá všechny tvé snahy o komunikaci problému a ani nevidíš snahu něco změnit. Tvoje frustrace bude pravděpodobně jen narůstat.
Taky jsem měla vztah, kdy nám to sedělo ve všech rovinách jen ne té sexuální. Opustit takového člověka je velmi těžké, ale nakonec jediné řešení, pokud chceš mít plnohodnotný vztah.
Držím palce
Ani nevíte, jak mi ty zprávy pomáhají. Aspoň vím, že není taková chyba na mé straně
Nezlepší. Bude tě to štvát víc a víc.
Najdi si někde spolubydleni.
@Anonymní píše:
Vidíš, mně manžel vždy řekne, že na to máme oba stejně času
To mě dostalo
![]()
Zakladatelko, problém není v sexu jako takovém, ale v komunikaci. Jak vám to jinak klape při řešení ostatních problémů? Tomu bys mohla přizpůsobit i styl komunikace. Utíká od problémů? (Takže to nebude mít řešení) Nebo čeká, že problém vyřeší někdo jiný? (Navrhneš řešení) Je submisivní (u toho mu řekneš, co má dělat) dominantní? -tady bys musela trvat na svém
Mě teda zaráží ten nezájem z jeho strany. Jinak se k tobě chová dobře? Přijde mi to hrozně chladné. S prominutim jako ke…Bez citů a bez lásky.
Je důležité, aby se u toho cítili oba dobře. Je jasný, že mu tohle téma není příjemné, ale řešit se musí.
Ty ho už znáš. Musíš iniciativu vzít do svých rukou. Prostě buď to budete chvíli dělat, a ty to stopneš před koncem a řekneš ať ti to ještě dělá rukou, hračkou… záleží co máš ráda.
(celkově si ty 3 minuty ale nedokážu predstavit, to musí být trochu nadsázka, ne?)
Podle mě obyč penetrace jako taková trvá okolo 15 +-10
min a zbytek je to mazlení, předehra, líbání.
Můžeš mu říct o masáž. O společnou vanu. Vždyť tenhle styl..Ahoj pojď na to, gatě dolů a hned ti ho tam foukne. To je fakt tak někde do kabinky obchoďáku, tak se to nedělá ![]()
Je důležité to spolu sladit. Třeba se domluvit na jeden den v týdnu, kdy to budete dělat - tohle se spíš praktikuje až při dětech, ale taky by to mohlo pomoct.
Každopádně bez komunikace sama nic nezmůžeš.
@Anonymní píše:
Ani nevíte, jak mi ty zprávy pomáhají. Aspoň vím, že není taková chyba na mé straně
Za mě jsi postupovala v pořádku. To že máš problém v rámci sexuálních praktik něco dělat, NENÍ chyba. To že nechceš orál je stejné, jako když někdo nechce anál. Prostě někomu to nepřijde vzrušující, tak to nechce dělat.
Pokud to ten druhý vyžaduje, je fajn to komunikovat - což jsi udělala - vysvětlila jsi mu proč ne. Upřímně chlapi mají většinou problém s tím, že orál žena nechce dávat, než přijímat.
Spíš je možné, že si sám sebou není příliš jistý, co se týká výkonů a právě proto mu jsou tyto diskuse tak nepříjemné. Opírají se tak trochu o jeho selhání a to, že jeho žena je s ním v téhle rovině nespokojená a jako chlap v činnosti (která jim přece všem tak jde), není tak skvělý.
Já bych s chlapem, co mě neumí udělat nespala. Ze sexu mají mít potěšení oba.
@sucuba je dost dominantní. Me problémy neřeší vůbec. Má za to, že dělám zbytečné drama. Já jsem si zvykla ustupovat, nebaví mě se hádat a šetřím si tak nervy.. raději si myslím svoje.
@Anonymní píše:
@sucuba je dost dominantní. Me problémy neřeší vůbec. Má za to, že dělám zbytečné drama. Já jsem si zvykla ustupovat, nebaví mě se hádat a šetřím si tak nervy.. raději si myslím svoje.
No a kam si se s tímto přístupem dostala
? Očividně ti to moc nefunguje.
@Anonymní píše:
Řešení intimního života není vytváření zbytečného dramatu, pokud pro tebe není zbytečná intimita.
Jsem zvyklá ustupovat… Přečti si tohle po sobě a zamysli se nad tím, jestli je toto v rámci vyrovnaného respektujícího vztahu v pořádku. NENÍ.
Je v pořádku ustoupit, vyjednávat, dělat kompromis… ale i tohle musí být vyvážené. Dělat partnerovi ústupky je v pořádku, pokud je toho ale schopná i druhá strana. Nemůže furt couvat jen jeden. Ne pokud má být vztah zdravý. ![]()
Zkus si s partnerem ještě jednou o těchto věcech promluvit. Pokud jsi rozhodnutá je změnit a jsi si jistá, že je chceš (Asi nechceš být bez sexu do konce života). Buď pochopí, že je to pro tebe důležité a bude s tím něco dělat, nebo mu nestojíš za to, aby vyšel ze svého komfortu a něco změnil. A s takovým člověkem přece být nechceš. ![]()
Možná prostě on na sex moc není. I přes obecně zažitou představu není každý muž sexuální maniak. Špatná je na tom pochopitelně ta absence komunikace. O tom jaké velké máte tyto potřeby, by bylo vhodnější mluvit hned na začátku vztahu. Zkrátka měli by jste si o tom od základu promluvit. A potom je otázka zda dobře fungují další oblasti vašeho vztahu. Pokud vše ostatní funguje, tak by jste si měla odpovědět na otázku zda je tato nespokojenost dost závažná na to, aby to ohrozilo Vaši celkovou spokojenost ve vztahu.
@Anonymní píše:
Omlouvám se za anonymitu, ale je to pro mě dost citlivé téma. Jsem s přítelem rok a půl, jsme mladý pár a nyní spolu bydlíme u jeho rodičů ( nechtěl vyhazovat peníze za nájem).
Ze začátku jsme spolu spali poměrně často. Vztah máme nadále krásný, ale sex jsme už měli míň a míň. Ze začátku jsem se nechtěla nechat orálně uspokojovat. Mám hormonální poruchu a tam dole to mám celkově větší. Nemyslím že je to nějaký extrém, ale dost dlouhou dobu mi to bralo sebevědomí a potřebovala jsem důvěru k tomu, abych se nechala. Dost ho to mrzelo, když mi nemohl dělat dobře. Říkala jsem mu, že to chce čas, ale nemohl to pochopit. To byla asi jedna z věcí, která tomu sexu moc nepřidala. Jinak sex vždycky byl takový nic moc. Jen rychlovka na tři minuty. Nesnažil se mě ani nijak hladit. Sundal mi jen kalhoty, nestačila jsem se ani naladit a bylo po. Částečně si říkám, že za to mohu sama, protože jsem ho nenechávala mě uspokojovat. Na jednu stranu si říkám, že mohl mít lepší přístup a trochu mě mohl s tou důvěrou a vším pomoci.
Do teď jsme spolu spali tak 3×- 4× za měsíc. Děti spolu nemáme, žádné závazky, ale jeho moc miluji. Jeho rodina je úžasná, vsechny je mám hrozně moc ráda, ale nyní přemýšlím, zda takový vztah má smysl. Několikrát jsem mu říkala, že je pro mě intimita důležitá, že bychom spolu měli spát častěji. Jeho odpověď byla taková, že ho mrzí, že mu nestačím a dále to se mnou nechtěl rozebírat. Nerada řeším takové věci, ale pokud není něco v pořádku, tak o tom s ním potřebuji mluvit. Posledních pár sexu jsem ho již nechala, aby mě mohl " uspokojit". Bylo to takové, že to párkrát zkusil, ale hned ho tam " dal", vše honem honem a za 3 minuty bylo zase hotovo. V podstatě nemám vůbec orgasmy, jemu se stáčí hned udělat a o nějakou romantiku nemá zájem. Před týdnem jsem mu řekla, že mě 3× za měsíc sex nestačí. Neřešil to, bylo mu to opět jedno. Řekla jsem mu, že se u normálního sexu ani neudělám, že se nestihnu ani naladit. Byl už asi naštvaný, že to řeším a řekl mi, že už spolu sex nebudeme mít vůbec. To mě tak nějak dorazilo. Celkově kvůli tomu, že ten sex nebyl častý, jsem se cítila špatně. Neměla jsem už ani tak dobrou náladu a všechno mě jen štve. On se třeba rád mazlí, pořád. Pořád je u mě, hladí mě, nebo tak. Je to hrozně hezký, ale tím jak se mnou nespí, tak mě to trochu začíná štvát. Většinou mazlení v mých předchozích vztazích skončilo sexem, ale tady…Kdyby mě aspoň řekl nějaký důvod, proč to třeba moc nechce. Přijdu si, že jsem na problémy sama. Nedokážu se s ním ani dívat na filmy, kde spolu souloží, protože mi to je hrozně líto. Zároveň si fakt přijdu zoufale, že tohle vůbec musím řešit.
Dost mě to bere na sebevědomí. Chtěla bych třeba cvičit nebo tak, ale nemám na to energii. Chybí mi taková ta zdravá psychika, kterou mě to všechno bere. Ať už to, že se mnou nespí, nebo řešení a trápení se nad tím, proč se mnou nespí. Nyní se bojím, že se mnou opravdu nebude spát vůbec. Že jsem to s tím řešením situace sama pos..a sám mi řekl, že už se mnou sex nechce. Nechci ho opouštět, miluji ho. Ani nevím, kam bych momentálně šla. Každopádně ho nechci opouštět, kvůli sexu. Furt tak nějak doufám, že se to nějak zlepší…ale hrozně mě to trápí.
Problém je jeho krátká výdrž ale kdyby tě tak miloval tak by na tím zapracoval. Kup mu knížku o ženské sexualitě. Je správně že se o to s ním bavit, on má nejy blok, jeho ego je tím ranene. Jeho reakce ale je na to všem to nejhorší. On se vyhýbá teď sexu neboť ví že tě neuspokoji. Co kdyby jste se domluvili, že mu ukážeš jak to máš ráda? Že ženě nestačí 3 minuty?
@Anonymní píše:Ženská bude stíhat vzdy
Víš, jeho problém je v těch 3 minutách. Když jsem byl mladý, tak jsem málokdy zvládl víc čísel. Když jsem se udělal, tak moje chuť šla raketově dolů. Viděl jsem, že partnerka není spokojená, ale nevěděl, co s tím dělat. Tak jsem dělal mrtvého brouka.Měl by sám chtít pracovat na výdrži. Pokud si neví rady, tak je spousta dokumentace na prodloužení výdrže. Nepoužívat žádné znecilivující gely, protože to neřeší příčinu.
Jen nezapoměň, že pokud se to opravdu naučí, tak nebudeš stíhat ty. Vždy to chce najít rovnováhu.
@Cizinka 999 každopádně mě zaráží ještě jedna věc. Nyní spolu nespíme cca 15 dní. Vím že doma nemasturbuje, ani nemá kdy, nebo nevím. A v práci jezdí jako pošťák.
Jaký chlap by vydržel 15 dní bez masturbace?
Tvrdí mi, že nehoní. Ale nejsem včerejší:(
@Anonymní píše:
@Cizinka 999 každopádně mě zaráží ještě jedna věc. Nyní spolu nespíme cca 15 dní. Vím že doma nemasturbuje, ani nemá kdy, nebo nevím. A v práci jezdí jako pošťák.
Jaký chlap by vydržel 15 dní bez masturbace?
Tvrdí mi, že nehoní. Ale nejsem včerejší:(
Je celkově divný a zřejmě má se sexem problémy. Můžu ti napsat, že takovýto postup, že si sundala kalhoty párkrát ho tam šoupne udělá se a víc ho nezajímá by mě spolehlivě odradil od tohoto vztahu. Co na něm tak prosím tě miluješ? Nekomunikujete spolu, sex na nic. No to je tady pártie. Akorát je v tom háček, že ty nemáš kam jít a on má byt.. až ti řekne že máš odejít, máš vůbec nějaké varianty?
@jannina1 mohla bych jít možná zpět k rodičům, ale ty jsou šťastný, že si z mého pokoje udělali ložnici. V podstatě jenom tam. Při dnešních cenách bych nájem neutáhla
Víš, jeho problém je v těch 3 minutách. Když jsem byl mladý, tak jsem málokdy zvládl víc čísel. Když jsem se udělal, tak moje chuť šla raketově dolů. Viděl jsem, že partnerka není spokojená, ale nevěděl, co s tím dělat. Tak jsem dělal mrtvého brouka.
Měl by sám chtít pracovat na výdrži. Pokud si neví rady, tak je spousta dokumentace na prodloužení výdrže. Nepoužívat žádné znecilivující gely, protože to neřeší příčinu.
Jen nezapoměň, že pokud se to opravdu naučí, tak nebudeš stíhat ty. Vždy to chce najít rovnováhu.