Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Takových diskuzí je to plná řada. ![]()
Jistě, kdyby jste měli děťátka, tak vyhodí počítač k popelnici a bude lítat pouze kolem rodinky.
A váš vtah by byl zase naprosto dokonalej.
@Venetia píše:
a to jsi nepoznala, ze moc akcni není? To chce nějakého akčního sportovce, ale ten zase bude porad pryč, tak nevím, jestli je to lepší.
Nepoznala, my jsme dřív bydleli v domě a on často něco opravoval, něco někde kutil. Pak jsme šli do bytu a šlo to postupně do háje. Podlahu dělal několik měsíců, protože přišel z práce (kde sedí 8,5 hodiny u PC), sednul k počítači, zvednul se v 8 večer a řekl, že je pozdě dělat tu rámus. Nebo za 10 let pořád nemám dodelanou kuchyň, protože to by se musel zvednout od PC. Fakt to šlo tak nějak postupně, od docela akčního chlapa po tohle ![]()
Podle toho co na něm dělá. Mě přítelkyně donutit abych netrávil tolik času u počítače tak asi nebudeme mít časem co žrát.
![]()
@Anonymní píše:
Nepoznala, my jsme dřív bydleli v domě a on často něco opravoval, něco někde kutil. Pak jsme šli do bytu a šlo to postupně do háje. Podlahu dělal několik měsíců, protože přišel z práce (kde sedí 8,5 hodiny u PC), sednul k počítači, zvednul se v 8 večer a řekl, že je pozdě dělat tu rámus. Nebo za 10 let pořád nemám dodelanou kuchyň, protože to by se musel zvednout od PC. Fakt to šlo tak nějak postupně, od docela akčního chlapa po tohle
no tak ted uz to vis a děti ještě nemate, tak se muzea podle toho zařídit a hledat rodinný typ.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám přítele s kterým jsem moc šťastná, když něco od něj potřebuji, hned jde a udělá to. Je na mě hodný a pozorný, dokáže se o mě postarat a určitě vím že kdybych sním měla děti, rodinu by zabezpečil, dokáže se o sebe postarat sám je soběstačny a umí dokonce i výborně vařit, ale trápí mě jedna věc že tráví příliš mnoho času na počítači takže jsi nejsem jistá jestli je on to pravé ořechové. Myslíte že když budeme mít rodinu že se počítače vzdá? A pomůže mi v domácnosti s výchovou našich dětí? Děkuji všem za názory a rady ☺️️
Ok, ale ty se vzdas chytreho telefonu a socialnich siti.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, mám přítele s kterým jsem moc šťastná, když něco od něj potřebuji, hned jde a udělá to. Je na mě hodný a pozorný, dokáže se o mě postarat a určitě vím že kdybych sním měla děti, rodinu by zabezpečil, dokáže se o sebe postarat sám je soběstačny a umí dokonce i výborně vařit, ale trápí mě jedna věc že tráví příliš mnoho času na počítači takže jsi nejsem jistá jestli je on to pravé ořechové. Myslíte že když budeme mít rodinu že se počítače vzdá? A pomůže mi v domácnosti s výchovou našich dětí? Děkuji všem za názory a rady ☺️️
Proc by se mel vzdavat konicku? Neznamena ze ma nekdo rodinu, ze bude sedet jako cokl v koute a cekat na povely.
@Venetia píše:
no tak ted uz to vis a děti ještě nemate, tak se muzea podle toho zařídit a hledat rodinný typ.
To si mě pleteš s jinou anonymní, my už děti máme. A máme jich víc než 2, takže to, že manžel postupně zlenivěl je trochu dost problém. S tím nebylo počítáno.
Počítač.. Já nevím kde se bere čas na počítač. Já tam jdu upřímně jednou za měsíc, abych se podívala do banky a manžel ten se tam také nutí, aby napsal aspoň faktury který potřebuje proplatit. Pořád jsou důležitější věci ohledně baráku, nebo někam jít, zajet, něco budovat, tvořit, vidět se s ostatními, než sedět u počítače…
@Soňa Baarova píše:
Počítač.. Já nevím kde se bere čas na počítač. Já tam jdu upřímně jednou za měsíc, abych se podívala do banky a manžel ten se tam také nutí, aby napsal aspoň faktury který potřebuje proplatit. Pořád jsou důležitější věci ohledně baráku, nebo někam jít, zajet, něco budovat, tvořit, vidět se s ostatními, než sedět u počítače…
A teď jsi kde?
Dobrá otázka… na mobilu v pracovním procesu, na něco čekám.
Je pořád lepší číst tohleto, než ty bláboly na Seznamu…
@Venetia no dobře, když sem člověk píše, tak je aky na počítači, ale to nic nevypovídá o tom, kolik tady tráví času, přece. Může to být třeba 10 minut denně, kdy si přečtu diskuzi, která mě zaujala. Někdy třeba vůbec, jindy tu zkejsnu třeba hodinu. To je rozdíl oproti tomu, že u PC někdo tráví celé dny (i když má malé děti a měl by s nimi třeba jít ven, aby mohla manželka uvařit v klidu oběd).
Navíc je teď trochu jiná situace, za normálních okolností - práce v kanclu, děti, kroužky, úkoly jsem třeba já sem nechodila vůbec, klidně za celý rok.
Mam také doma počítačového manžela. Máme 4 děti. Rodinu zabezpečuje na 1. Někdy mě to fakt rozčiluje, kolik času tam tráví. Ale na druhou stranu, chodí fakt často do práce a stará se o nás finančně, tak si říkám, má také nárok na svůj relax. Naše děti ho milují. Když už začnu fakt nadávat, tak např. vymaluje, vyjde mi vstříc, udělá víc práce doma nebo vezme děti a udělame výlet a já pak jsem zase spokojená a on má ode mě zase klid
máme hezký vztah, ale počitáč je někdy důvod k hádce
určitě počítat s tím, že závislost na počítači bude přetrvávat i když budete mít kopu dětí.