Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymjm
V tomhle případě jsem si jistá, že je to v pořádku, spíše jeho sobecké chování mě nedělá dobře. Potřebovala jsem například jednou pomoct s wordem, nemohla jsem přijít na jednu funkci…nepomohl mi s tím, že by to stejně hledal v googlu jako já, a proto to nemělo pro něj význam…
@kopretina94 Normální zamilovaný muž by se tak nechoval, ale normální sebevědomá nehysterická ženská taky ne. Když jde jeden z partnerů někam sám, tak opravdu nevidím důvod, proč by měl nějak urgentně reagovat na sms nebo volání, pokud napsal „dobrý“, tak bych za tím viděla „žiju, bavím se, musím jít“, protože to asi pravděpodobně napsal v rychlosti např. při rozhovoru s někým. To samé, když napsal, že jde spát, slušně tě informoval, že tam nezůstal a je v pořádku doma. Já takhle zkratkovitě odepisuju taky, a nějak si neumím představit, že napíšu někomu něco jako „vše ok“ a on mi zavolá, jestli si jako dělám srandu
On evidentně zamilovaný není, otázka je, jestli se neodmiloval právě díky tomu nepřiměřenému nátlaku z tvojí strany.
Najdi si někoho, komu tenhle úzký kontakt i v nepřítomnosti vyhovuje (znám lidi, co si i z práce píšou a volají několikrát denně, já tuhle potřebu třeba nikdy neměla a nechápala).
No buď tě má jen na sex a jiné jeho potřeby…nebo tě má rád jen je prostě takovej omezenej dement a nechápe co je špatně
![]()
@PandaVanda
Máte pravdu, hraní počítačových her s tím, že se vypne uprostřed konverzace mi taky nepřijde fajn.
@zrcadlo jinak já jsem předevčírem odeslala svému muži v rychlosti „jo dobrý“ a on se mě doma pak ptal co se mnou je
někdo prostě potřebuje hezčí odpověď
takové víc osobní či co
![]()
@kopretina94 znas tu komedii Az tak moc te nezere? Pro ilustraci nekterych situaci dokonalé ![]()
@Manuelan Mě by to někdy taky vadilo, takovéhle odpovědi, ale na smsky typu „kup i mlíko“ nebo „už taky na tebe čekám“ je to normální
. Záleží na situaci
@kopretina94 píše:
@Danulinka16
on mi taky psal když jsem byla na plese a slušně jsem mu odepsala…
no jo, to jsou chlapi.Muj manžel je žárlivý a tak já mu vždycky hned odepisovala, aby věděl, že na něj myslím a tak a když jsem mu psala já, tak mi taky třeba neodepsal…a s tím příborem to dělá dodnes i s pitím, udělá všem jen mě ne
Takový holt jsou, určité věci jim nedochází…
@Manuelan píše:
@zrcadlo jinak já jsem předevčírem odeslala svému muži v rychlosti „jo dobrý“ a on se mě doma pak ptal co se mnou je![]()
někdo prostě potřebuje hezčí odpověď
takové víc osobní či co
![]()
![]()
Jo, jenomže to je takový trošku zvrácený znak této civilizace, lidi spolu už neumí komunikovat bez emotikonů, všechno musí být „hrozně, strašně, šíleně, moc moc moc…“, a když potom najednou všechny ty smajlíky a srdíčka nepřijdou, tak je to špatně. My jsme se teda naštěstí s manželem v tom střídmém stylu komunikace našli, v podstatě první vyznání lásky obou bylo „je mi s tebou dobře“, z toho se nám podlomila kolena, ovšem v dnešním světě někdo slyšet „je mi s tebou dobře“, tak asi spíš reaguje „a nic víc jako necítíš? To si děláš srandu?“.
Já svoje první lásky zažila ještě v době bez mobilů a pc, jak bylo krásné domluvit se, že se za pár dní uvidíme, a pak se na setkání těšit a přijít včas (protože nešlo napsat sms „10min. zpoždění, sorry“) - tak nějak v tom bylo víc respektu.
@kopretina94 Moje zkušenost je, že pokud Ti tohle chování nevyhovuje, jednak se Ti ho pravděpodobně nepodaří změnit a za druhé Ti bude vadit čím dal tim více. Druha zkusenost je, že si to tady jen přečtete a uděláš to podle sebe ( a budeš se dál trápit a ponižovat). Za mě - až tak moc Tě nežere.
Podlé mého ano, tvůj přítel je sobec, blbec a zřejmě moc zamilovaný není, ale ty se chováš jako hysterická stíhačka. Vztah nespočívá v tom neustále si psát na Facebooku. Takže si s ním normálně promluv, ale vyprdni se na hodnocení toho, jestli ti odepsal hned nebo až za chvíli, jestli si šel hrát hry a jestli ti nezvednul telefon.
@zrcadlo já jsem ročník 91… vyrostla jsem v tom. Každá doba je jiná. Hlavní je když si s partnerem sedíte ve všech ohledech. Komunikace je podle mě velmi důležitá a když se dva lidi nesejdou na stejné vlně, tak je to peklo ![]()
A říct tomu druhému, že mi je s ním dobře je snad normální. Po delší známosti slyšet jen tohle, tak budu značně rozmrzelá…
Tak nevím jak to máte doma /ale Vy spolu nežijete asi/, tohle není sobec, tohle je chlapec, co jsi mu fuk, úplně! Se sobcem jsem žila, to je jiný kalibr!!
Odchod! Vůbec nepřemýšlej nad tím, že se něco zlepší, na to zapomeň! Ještě otázka - má on sourozence??
Je to hulvát, hledej někde jinde. Ani nechápu, proč šel na ples bez svojí přítelkyně (ale to s tím psaním sms, když neodpověděl na první zprávu trochu uhánění bylo). Aby mohl očumovat a nahánět jiné?