Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Oplatečka chápu, mám to stejně. Ano, jsem náročná. Chtěla jsem děti s mužem, co ještě žádné nemá. Nechtěla jsem se dělit ani o něj, ani o zdroje, když to řeknu naplno. Ty by sis měla sednout sama se sebou a rozhodnout se, jak si představuješ svůj život, jestli chceš děti a za jakých podmínek k tomu přistoupíš. Nezapomeň, že kdyby se ex něco stalo, děti nejspíš skončí v péči otce a tím pádem taky tvojí!
@Santyna píše:
Myslím, že vůbec nejde o děti, ale právě tu ex… Když by tatínek trávil víkendy jenom s dětmi bez ex nebo s dětmi a zakladatelkou tak by situaci asi viděla zcela jinak podle mě… Taky by mi bylo nepříjemné když by byl můj přítel, partner, manžel celý víkend s ex i kdyby měli společné děti… Kor když je těm dětem 10 let… Spíš aby ji ten muž jen nezneužíval… nemá jak si ověřit, že tam nespí nebo nastřídačku nežije když mají vztah na dálku.edit nevhodný smajlík
@růžový achát píše:napsala jsem , že každá to nedá ..ona sama musí vědět do jaké skupiny patří a jakou příčku v jejím životě zabírá vztah
Nedivím se, že jeho děti ještě neznáš, pokud jsi takový sobec jak píšeš, divím se, že s tebou je. Pro mne by toto byla zásadní věc, přijetí dětí partnera téměř za vlastní.Jakmile bych tam cítila jen lehkou averzi, byl by šmitec.
@Santyna píše:
Myslím, že vůbec nejde o děti, ale právě tu ex… Když by tatínek trávil víkendy jenom s dětmi bez ex nebo s dětmi a zakladatelkou tak by situaci asi viděla zcela jinak podle mě… Taky by mi bylo nepříjemné když by byl můj přítel, partner, manžel celý víkend s ex i kdyby měli společné děti… Kor když je těm dětem 10 let… Spíš aby ji ten muž jen nezneužíval… nemá jak si ověřit, že tam nespí nebo nastřídačku nežije když mají vztah na dálku.edit nevhodný smajlík
tam už bych měla hranici , co se akceptovat nedá
Vztah na dálku? A viděli jste se už vůbec?
Sice hloupá otázka ale v téhle době to není nic moc nenormálního a když za takovou dobu ještě neznáš jeho děti…
Byla bys raději kdyby na děti kašlal, neplatil a vynechal je ze života? Kdyby měl přítel dítě, tak si dokážu představit, že bych byla ráda, že mám zodpovědného a milujícího chlapa pro kterého rodina není něco, co dokáže jen tak odepsat. Pocity vůči ex manželce chápu ale to už tak bohužel je. Je jednou pro vždy součást jeho života. Bylo naivní jít do takového vztahu a myslet si, že pro něho budeš jediná na světě. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, mám rok a půl přítele. Má dvě děti kolem 10 let, neznám je. Papírově rozvedený není, je to v procesu, každopádně s ex už 5 let bydlí odděleně. Děti bydlí u ní. Je hodně starostlivý otec a děti jsou pro něj na prvním místě. Ujišťuje mě, že se k ní vrátit nechce a má to v sobě vyřešené a uzavřené. A teď ten problém. Nemůžu se prostě vyrovnat s tím, že víkendy občas jedou s dětmi společně k vodě, jde k nim na oběd, tráví tam odpoledne apod. Říká mi, že to je jen o dětech, že když zrovna nechtějí k němu, tak je nechce nutit. Chce dobře s ex vycházet, aby děti byly spokojené a viděly, že se dokáží domluvit. Nikdy tam ale nespí. Ví, že mi to není příjemné. Je to navíc vztah na dálku, tak je to o to těžší. Já děti nemám.Děkuji za názory a povzbuzení, není mi z toho dobře a nevím, jak s tím pracovat.
No mě osobně by to vadilo… určitě bych po něm chtěla rozvod…tóze tráví čas s dětmi je v pořádku ovšem v pořádku není to že ten čas tráví i s jeho ještě ženou jestli to dobře chápu…A asi by bylo na čase začít spolu bydlet.Navic ty děti už nejsou tak malé…Já bych toto netilerovala prostě rozvod společně bydlení a děti beat k vám…Pokud na to partner nepřistoupí odešla bych…
@lamicina Ne na děti ale na jeho ještě manželku…že s ní tráví svůj čas…děti už nejsou tak malé aby s nima musela být maminka přeci…
@Annabela11 píše:
@lamicina Ne na děti ale na jeho ještě manželku…že s ní tráví svůj čas…děti už nejsou tak malé aby s nima musela být maminka přeci…
to ne, ale moje dcera taky chtěla, aby se otec účastnil společných aktivit s námi a to od školního věku mnohem víc než ve věku předškolním . Psycholožka nám to taky doporučila, že to vývojově odpovídá. To že tráví čas především s exmanželkou jí napovídá její žárlivost.
@lamicina píše:
to ne, ale moje dcera taky chtěla, aby se otec účastnil společných aktivit s námi a to od školního věku mnohem víc než ve věku předškolním . Psycholožka nám to taky doporučila, že to vývojově odpovídá. To že tráví čas především s exmanželkou jí napovídá její žárlivost.
A měl nějakou novou přítelkyni ?
@lamicina Tak asi jednou za čas bych to prekousla ale ne pořád…Naštěstí takovou situaci nemusím řešit… ![]()
@Annabela11 píše:
@lamicina Tak asi jednou za čas bych to prekousla ale ne pořád…Naštěstí takovou situaci nemusím řešit…
tak neměli jsme ho tu každý víkend a věř, že já byla ta nejméně z toho odvařená, ale tak co bych pro dítě neudělala, že
. Dítě prostě potřebovalo vidět, že jako rodiče fungujeme i když rozumově chápolo, že už spolu žít nebudeme.
@lamicina píše:
měl
A ta to brala v pohodě ?Vydržel jim vztah ?
Jsem zakladatelka. Je to vztah na dálku a díky tomu, že budu studovat, ještě dalších 5 let ještě asi bude. Já bych se s dětmi klidně seznámila a trávila čas dohromady i s nimi. To on má obavy, abych si na výšce někoho nenašla apod. A prý si není jistý, že jsou děti na to připravené. Tohle už jsem v sobě překlenula a řekla si, že ho do ničeho nemůžu nutit a chce je seznámit s někým, kým si bude jistý, což mnou si asi jistý zatím není. Vůbec na děti nezarlim, jsem ráda, že je tak zodpovědný a stará se, v opačném případě by mi to dokonce vadilo. Jen jsem netušila a nešla do toho s tím, že budou trávit ten čas úplně dohromady. Jen na to chci slyšet názor, zda je to ‚v pořádku‘. Ex o mně ví, neznám ji, ale z toho, co mi sem tam řekne, tak mě apriory nesnáší už teď. Jsou to teď pro mě těžké chvíle-jinak si totiž rozumíme, jsme zcela upřímní a to i v nepříjemných věcech.
@Anonymní píše:
Jsem zakladatelka. Je to vztah na dálku a díky tomu, že budu studovat, ještě dalších 5 let ještě asi bude. Já bych se s dětmi klidně seznámila a trávila čas dohromady i s nimi. To on má obavy, abych si na výšce někoho nenašla apod. A prý si není jistý, že jsou děti na to připravené. Tohle už jsem v sobě překlenula a řekla si, že ho do ničeho nemůžu nutit a chce je seznámit s někým, kým si bude jistý, což mnou si asi jistý zatím není. Vůbec na děti nezarlim, jsem ráda, že je tak zodpovědný a stará se, v opačném případě by mi to dokonce vadilo. Jen jsem netušila a nešla do toho s tím, že budou trávit ten čas úplně dohromady. Jen na to chci slyšet názor, zda je to ‚v pořádku‘. Ex o mně ví, neznám ji, ale z toho, co mi sem tam řekne, tak mě apriory nesnáší už teď. Jsou to teď pro mě těžké chvíle-jinak si totiž rozumíme, jsme zcela upřímní a to i v nepříjemných věcech.
Tyjo a nepsala jsi sem tema o tom,jak chlap nevi,jestli pak bude chtit jeste jednou rodinu,bude mit dost sil atd.,az to u tebe bude aktualni?