Přítelova matka mě ničí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1685
22.12.17 09:26
@Anonymní píše:
Nevim jestli jste cetli me předchozí příspěvky, ale jen jeste podotýkám, ze me mela tak první rok rada, byla jsem jeji,,kamaradka" vse bylo super, normální.. vždy jsem si rikala, ze takova tchýně je štěstí. A pak to zacalo. První naznaky byly kdyz zacala byt moje nadřízena. Nutno podotknout, že v práci jsem žádné problémy nedelala.. nikdy. Naopak jsem pro to delala první poslední a byla jsem tam 11 hod denne. Ona je též rozvedena, zustala sama se dvema dětmi a našla si přítele se kterým je nekolik let. To ten první rok bylo skoro jako pozitivum, vzdy mi rikala, ze to mamenikdy skoro stejne a ze to taknikdy bere.. a pak obrat a deptani..

Tušíš konkrétní důvod té změny? Jinak mi to připadá jako ukázkový důvod, proč bych se práci s rodinnými příslušníky ideálně vyhnula, má to pak někdy tendenci sklouzávat do osobnějších než pracovních rovin, zvlášť když jsi „cizí“, na dceru by pravděpodobně nahlížela trochu jinou optikou. Každopádně teď je to už jedno, souhlasím s rozchodem a okamžitou výměnou zámků + pauzou od všech chlapů, abyste se synem měli čas na vzpamatování se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Verun83
22.12.17 09:26
@Cosmopol píše:
Máte děti?

Ano mam. Syna a dceru.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.12.17 09:27

@Cosmopol omlouvám se, přepisuje se mi to. Nikdy ji to, ze uz mam dite nevadilo, spíš to brala tak, ze mi rozumi, protoze byla v podobne situaci.

• Citovat
  • Upravit
14895
22.12.17 09:34
@Anonymní píše:
@Cosmopol omlouvám se, přepisuje se mi to. Nikdy ji to, ze uz mam dite nevadilo, spíš to brala tak, ze mi rozumi, protoze byla v podobne situaci.

Dobře bejvávalo..tak proč se nerozejdete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
22.12.17 09:36

Já teda jen valím oči.
V jiných diskusích tchýni střepete, že se cpe do mladých, a co si to dovoluje, případně, že syn je mamánek a má ho pustit k vodě.
A tady takhle jedete do zakladatelky? Jakože je to kreatura, které je potřeba se zbavit? No to koukám 8o

Zakladatelko, můj názor je takový, že pokud se chlap nechá tak ovlivňovat od mámy, že i po čtyřech letech vztahu se nechce stěhovat k partnerce, tak je to celé špatně. Né stran matky, ale stran toho chlapa. A nebo se na mámu jen vymlouvá a nechce on sám, a pak je to to samé…co s chlapem, který ani po letech nepřemýšlí nad společným žitím? Pokud byste to tak měli nastavené od začátku (nezávazné scházení se), tak proč ne, ale abys chlapa tlačila do společného žití, když on sám nechce? Nééé…

Pro syna to sice bude záhul, pokud si k chlapovi už udělal vztah, ale tohle nemá jiné řešení než rozchod. nech to po Vánocích, fakt nemá smysl to teď kvůli týdnu hrotit, ale chlapovi bych řekla, že buď se mnou chce být a pak by si to měl vybojovat i proti matce (a zároveň mámu zklidnit, ať vás nechá na pokoji) a nebo ho pošli dál do oběhu.
Já si nejsem jistá, jestli bych dokázala milovat chlapa, kterej mě má takhle v paži :nevim:

Jinak pokud byla „tchýně“ tvá nadřízená a syna má jako jedináčka na pupeční šňůře, tak si dovedu představit, jaký peklo může udělat, takže se ani nedivím, že to odnáší psychika. Není to nic nenormálního, jediné, co je k podivu, že to držíš tak dlouho, protože spousta lidí by tuhle šílenou situaci rozseklo už mnohem mnohem dřív…

Příspěvek upraven 22.12.17 v 09:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
22.12.17 09:42
@Mar__tanka1983 píše:
Já teda jen valím oči.
V jiných diskusích tchýni střepete, že se cpe do mladých, a co si to dovoluje, případně, že syn je mamánek a má ho pustit k vodě.
A tady takhle jedete do zakladatelky? Jakože je to kreatura, které je potřeba se zbavit? No to koukám 8o

Zakladatelko, můj názor je takový, že pokud se chlap nechá tak ovlivňovat od mámy, že i po čtyřech letech vztahu se nechce stěhovat k partnerce, tak je to celé špatně. Né stran matky, ale stran toho chlapa. A nebo se na mámu jen vymlouvá a nechce on sám, a pak je to to samé…co s chlapem, který ani po letech nepřemýšlí nad společným žitím? Pokud byste to tak měli nastavené od začátku (nezávazně), tak proč ne, ale tlačit někoho do něčeho, co nechce? Néé.

Pro syna to sice bude záhul, pokud si k chlapovi už udělal vztah, ale tohle nemá jiné řešení než rozchod. nech to po Vánocích, fakt nemá smysl to teď kvůli týdnu hrotit, ale chlapovi bych řekla, že buď se mnou chce být a pak by si to měl vybojovat i proti matce (a zároveň mámu zklidnit, ať vás nechá na pokoji) a nebo ho pošli dál do oběhu.
Já si nejsem jistá, jestli bych dokázala milovat chlapa, kterej mě má takhle v paži :nevim:

Jinak pokud byla „tchýně“ tvá nadřízená a syna má jako jedináčka na pupeční šňůře, tak si dovedu představit, jaký peklo může udělat, takže se ani nedivím, že to odnáší psychika. Není to nic nenormálního, jediné, co je k podivu, že to držíš tak dlouho, protože spousta lidí by tuhle šílenou situaci rozseklo už mnohem mnohem dřív…

A tys nečetla odpověď? Nemůže se sním rozejít. On ji nepustí. :zed:
Vždyť mi to přijde od zakladatelky jak když to píše 15 léta holka.
Sype se z matky přítele, raději končí u psychiatra ale nerozejdete se sním protože má klíče od bytu.
Kdo rozumný by tohle mohl napsat.?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.17 09:42

@Mar__tanka1983 děkuju moc zaza mila slova.. ja to ve skrytu duse vim, ze mam utect, jen se k tomu musim odhodlat uz definitivně, nebo me to jednou semele. Každopádně, také jsem zde očekávala spíše radu, možná trochu pochopení.. vím, ze se tezkoto soudí, kdyz me nikdo nezná, ale psát jak ja jsem vlastně ta hrozná a ze ty zle veci, které jeho maminka dela, dela opravnene.. Nevim jak by bylo tem co toto pisou v me kuzi.. nečekala jsem, ze muzou byt někteří tak zlí..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.12.17 09:47

@Malike raději jsem skoncila u psychiatra? Myslíte, ze jsem za to byla ráda? Ja tam skoncila z nějakého důvodu, psala jsem, ze mi to delala v praci ze ktere jsem nemohla v tu chvili utéct.. A nebylo to pouze bububu…ziju v pronajmu, tudíž neni ani lehké kvuli vymene zámku kontaktovat majitele.. nechci hadky, krik.. chtěla jsem to v klidu, ale on to neumi. A to, ze me pakto majitel z bytutoho vyhodi si opravdu dovolit nemůžu

• Citovat
  • Upravit
31292
22.12.17 09:59

@Malike tak já to, že ji nepustí, pochopila né tak, že on ji fyzicky drží nohu ve dveřích, ale spíš tak, že když ona přijde s rozchodem, tak on začne slibovat a mazat kolem pusy jak jí miluje atd. A protože i ona miluje jeho a protože její syn ho bere skoro jak tátu, tak je to prostě složité.

A co se týče sesypání. Mno, hele, na to má nárok každý, na každou druhou diskusi na tomhle serveru ženský radí, ať si jde za psychiatrem :nevim: a tahle nemá nárok?
A pokud byla tchýně zároveň i její nadřízenou v práci a dělala jí v práci dusno, tak co na tom není k pochopení? Z práce se nemůže jen tak otočit na podpatku a odkráčet než se tchýně uklidní…

Ne, mě to přijde, že to píše množná mladá, ale normální holka, co má dítě a chlapa, o kterým si myslí, že je to skvělej partner pro ni i pro prcka, a není dokonalá silná amazonka.
Každopádně má pocit, že jediné, co v tom dělá dusno, je tchýně (ježííííš, o dusných tchýních se píší celé romány, tak proč nevěřit). A tady chtěla poradit a sesumírovat myšlenky, jak to provést, protože stávající situaci nezvládá psychicky, ale zároveň ta dvě řešení (rozchod nebo trpět) vlastně nejsou správná, a tak třeba doufá v třetí cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
22.12.17 10:05

Takže zakladatelko, chtělo by to ruku na srdce, fakt ti ten chlap za to stojí (nemá tisíc jiných chyb, které by ti vadily, i kdyby nakrásně tchýně složila zbraně)? O to jde.
Chce to prostě promluvit, dát jasně najevo, co ti vadí, co je a není potřeba udělat (například, že pro tebe nemá cenu udržovat vztah, pokud on není ochoten se sestěhovat), stejně tak si to vyslechnout i od něj (třeba i zjistit, co teda té tchýni tak vadí, abys měla i ty zpětnou vazbu) a pak uvidíte.
Pokud zjistíš, že to fakt dál nejde, tak pak být nekompromisní, i kvůli prckovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.12.17 10:07

@Mar__tanka1983 děkuju, děkuju, dekuju… do slova a dofráze písmene vystizeno. Opravdu si moc vážím toho, ze me alespoň trošku chápete.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
22.12.17 10:16

O sestehovani, atd jsem s nim mluvila nescetnekrat.. ale nic. Stále se to nehnulo. On s nami je prakticky ob den, ale nic vic.. kdyz jsem mu rekla jak to tedy vidi on, at mi toto tedy rekne tak rekl nevim. Přijde mi prostě zmanipulovanej. Uz to jednou udelala, tak proč v tom nepokracovat.. jen on tohle nevidí.. druha vec, dotklo se me, ze me naprosto obchazi. Ja jsem pro nej mela nachystane překvapení a on mi rekl ze uz ma domluvene ze bude spat u mamy dva dny. Ze ji pry musel vyjit vstříc. Ja bych pochopila ze s ni chce take travit cas, ale on vedel, ze budu sama doma, bez prcka..a rekl ze to po nem mama chce, takze to tak bude. Oznamil mi to jako hotovo. To same, ze jsme meli odjet cela nase triclena,,rodinka," na víkend pryc. A jeho mama zavolala, ze homM potřebuje kvuli úplný kravine! A on se sebral a jel.. toť jen málo z toho co se deje

• Citovat
  • Upravit
Verun83
22.12.17 10:20
@Anonymní píše:
O sestehovani, atd jsem s nim mluvila nescetnekrat.. ale nic. Stále se to nehnulo. On s nami je prakticky ob den, ale nic vic.. kdyz jsem mu rekla jak to tedy vidi on, at mi toto tedy rekne tak rekl nevim. Přijde mi prostě zmanipulovanej. Uz to jednou udelala, tak proč v tom nepokracovat.. jen on tohle nevidí.. druha vec, dotklo se me, ze me naprosto obchazi. Ja jsem pro nej mela nachystane překvapení a on mi rekl ze uz ma domluvene ze bude spat u mamy dva dny. Ze ji pry musel vyjit vstříc. Ja bych pochopila ze s ni chce take travit cas, ale on vedel, ze budu sama doma, bez prcka..a rekl ze to po nem mama chce, takze to tak bude. Oznamil mi to jako hotovo. To same, ze jsme meli odjet cela nase triclena,,rodinka," na víkend pryc. A jeho mama zavolala, ze homM potřebuje kvuli úplný kravine! A on se sebral a jel.. toť jen málo z toho co se deje
řekla bych, že ztrácíš čas s někým, kdo bude vždycky radši u maminky.
  • Citovat
  • Upravit
31292
22.12.17 10:44

Z toho co píšeš to fakt vypadá, že je u mámy zaháčkovanej až nezdravě a ona toho bude využívat, protože jí to vyhovuje.
TOhle je ale věc, kterou si musí vyřešit on sám. A pokud nechce, tak je to tak, jak říká @Verun83 ztrácíš čas s někým, pro koho seš na druhé koleji. A v tom případě bych nedávala jeho mámě plnou vinu, on by měl být taky co proto a postavit se za vás.
Já se proti vůli své mámy za svého partnera taky před lety postavila, takže vím, o čem mluvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
22.12.17 10:48
@Anonymní píše:
@Malike raději jsem skoncila u psychiatra? Myslíte, ze jsem za to byla ráda? Ja tam skoncila z nějakého důvodu, psala jsem, ze mi to delala v praci ze ktere jsem nemohla v tu chvili utéct.. A nebylo to pouze bububu…ziju v pronajmu, tudíž neni ani lehké kvuli vymene zámku kontaktovat majitele.. nechci hadky, krik.. chtěla jsem to v klidu, ale on to neumi. A to, ze me pakto majitel z bytutoho vyhodi si opravdu dovolit nemůžu

Vždycky je východisko ale jak sama si tady krásně protiřečite..v jednu chvíli že jste odejít chtěla ale nechce dát klíče a z druhé že nemáte odvahu.
Buď tak nebo tak :zed: tchýně nejdřív že dělá zle doma a až po nějaké době že v práci. 8o

Příspěvek upraven 22.12.17 v 10:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová