Přítelovi rodiče jsou proti svatbě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5251
1.2.06 10:59

Ahojky,

my se vzali potajmu a rodiče to ještě nevědí. A vůec netuším, kdy jim to řekneme. Brali jsme se kvůli prckovi měsíc před termínem jen se 2 svědky, aby byl manžel zapsán v rodném listě jako otec a ne byvalý manžel. Malá se narodila do 300 dnů po rozvodu.

Peťula

Jo a otěhotněla jsem 2 měsíce po seznámení a teď jsme slavili rok a malé byli 3 týdny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
7.1.13 21:17

Ahoj holky, nechci zakládat nové téma, mám opačný problém než zakladatelka a to, že moji rodiče jsou proti svatbě. Máme téměř 9m chlapečka a snažíme se o druhé miminko (to samozřejmě nikdo neví). Termín svatby máme 23.2. Přítelovi rodiče mají radost a těší se, zato když jsem to řekla našim, tak se oba strašně naštvali, táta se ihned zvedl a odešel do auta, máma měla ještě pár otázek „Proč? Kde? Kdy? Proč všechno lámeš přes koleno? Co ti chybí? Pálí tě dobrý bydlo? Jak si mi to mohla udělat?“ následovalo „Měly jsme spolu domluvu, že dokud budeš na škole, tak se nevdáš! Nikdy bych nevěřila, že seš tak blbá! Jestli to nezrušíš, tak se asi nemáme dál o čem bavit a mimochodem 23.2. tu nebudu!“ Když jsem se zeptala, kde bude, řekla že mimo republiku. Bez rozloučení odešla a od té doby jsme se nebavili, neviděli… Abych nastínila moji situaci, v březnu mi bude 22, syn byl plánovaný, s přítelem spolu už nějaký čas bydlíme v dvougeneračním RD, který je mojí babičky, jsou to dvě samostatné bytové jednotky, platíme tu jen energie. Dálkově studuju VŠ, letos končím třeťák a chci ještě pokračovat na magistra, když se zadaří. Po státnicích si chceme začít rekonstruovat domek, který jsme dostali od přítelovo rodiny. Máma na mě dostává úlevu z daně, jelikož studuju, ale měsíčně mi posílá 5tis. jako podporu ve studiu, kterou mi posílat přestane, pokud se vdám. To nám samozřejmě žíly netrhá, jasně, že peníze navíc byly fajn, ale to přeci není důvod se nebrat, že? Vždy jsem si přála svatbu v zimě, nechci se vdávat s břichem, ani s už dvěma mrňouskama. Tento týden jsem chtěla začít rozvážet svatební oznámení, ale stojí to na mrtvém bodě. Nevím, co mám dělat. Nevím proč našim svatba vadí, neřekli mi řádnej rozumnej důvod, nevím, jestli tu máma skutečně nebude, nebo to řekla jen z trucu. Zbytek rodiny se na svatbu těší, já se taky těšila, ale teď bych to nejraději všechno zrušila :,( Nevím, co mám dělat, nemáte radu? A je tu někdo, komu rodiče nepřišli na svatbu? Je mi vážně hrozně, jsem jedináček, naši mají jen mě, o to víc mě to mrzí, i kuli nim :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1987
7.1.13 21:25

@Reinka moc nechápu proč jim to tak vadí…to že máte spolu dítě nic neznamená nebo jak? To si dělají srandu ne? Udělej si svatbu a vykašli se na něj, chovají se jako malé děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
7.1.13 21:26
@Reinka píše:
Ahoj holky, nechci zakládat nové téma, mám opačný problém než zakladatelka a to, že moji rodiče jsou proti svatbě. Máme téměř 9m chlapečka a snažíme se o druhé miminko (to samozřejmě nikdo neví). Termín svatby máme 23.2. Přítelovi rodiče mají radost a těší se, zato když jsem to řekla našim, tak se oba strašně naštvali, táta se ihned zvedl a odešel do auta, máma měla ještě pár otázek „Proč? Kde? Kdy? Proč všechno lámeš přes koleno? Co ti chybí? Pálí tě dobrý bydlo? Jak si mi to mohla udělat?“ následovalo „Měly jsme spolu domluvu, že dokud budeš na škole, tak se nevdáš! Nikdy bych nevěřila, že seš tak blbá! Jestli to nezrušíš, tak se asi nemáme dál o čem bavit a mimochodem 23.2. tu nebudu!“ Když jsem se zeptala, kde bude, řekla že mimo republiku. Bez rozloučení odešla a od té doby jsme se nebavili, neviděli… Abych nastínila moji situaci, v březnu mi bude 22, syn byl plánovaný, s přítelem spolu už nějaký čas bydlíme v dvougeneračním RD, který je mojí babičky, jsou to dvě samostatné bytové jednotky, platíme tu jen energie. Dálkově studuju VŠ, letos končím třeťák a chci ještě pokračovat na magistra, když se zadaří. Po státnicích si chceme začít rekonstruovat domek, který jsme dostali od přítelovo rodiny. Máma na mě dostává úlevu z daně, jelikož studuju, ale měsíčně mi posílá 5tis. jako podporu ve studiu, kterou mi posílat přestane, pokud se vdám. To nám samozřejmě žíly netrhá, jasně, že peníze navíc byly fajn, ale to přeci není důvod se nebrat, že? Vždy jsem si přála svatbu v zimě, nechci se vdávat s břichem, ani s už dvěma mrňouskama. Tento týden jsem chtěla začít rozvážet svatební oznámení, ale stojí to na mrtvém bodě. Nevím, co mám dělat. Nevím proč našim svatba vadí, neřekli mi řádnej rozumnej důvod, nevím, jestli tu máma skutečně nebude, nebo to řekla jen z trucu. Zbytek rodiny se na svatbu těší, já se taky těšila, ale teď bych to nejraději všechno zrušila :,( Nevím, co mám dělat, nemáte radu? A je tu někdo, komu rodiče nepřišli na svatbu? Je mi vážně hrozně, jsem jedináček, naši mají jen mě, o to víc mě to mrzí, i kuli nim :(

No, tak to je opravdu ošklivá situace a nezávidím, ale já bych asi nerušila. Máte dítě, snažíte se o druhé, tak proč ne svatba?? Vím, že tě bude hodně mrzet, že tam rodiče nejsou, ale myslím si, že by i mohli přijít, hm??
Mě zas vůbec jeho rodiče neberou. Až teď, co máme malou, ale stejně je to tak hrozně chladné. Ale neřeším to, je to jejich věc. Představovali si k němu vysokoškolačku atd atd a nemají :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.1.13 21:27

Možná bych zkusila ještě jednou s né promluvit a zjistit co se děje. Pokud je to jen její vrtoch tak nato kašli nenič si nej den v životě

• Citovat
  • Upravit
1183
7.1.13 21:28

Chápu, že toto zamrzí, ale svatba je vaše věc a pokud jste se rozhodli, že se chcete vzít, vezměte se. A pokud se to tvým rodičům nelíbí, je to jen jejich problém. Ty jsi jim to řádně oznámila, jsi víceméně již samostatná, tak o co jde? Je to tvůj život. Nechala bych je vycukat a stála si za svým. Myslím, že až si tu novou informaci v sobě zpracují, nedá jim to, aby nepřišli na svatbu své jediné dceři. Pokud by přesto nepřišli, tak se svět taky nezhroutí. Důležité je, že se máte s partnerem rádi a chcete vytvořit šťastnou rodinu, to je podstatné. Maminka trochu citově vydírá a chová se jako trucovité děcko. Jsi dospělá, je to tvůj život. Já bych svatbu rozhodně nerušila a užila si ji, jak se rozhodnou tví rodiče už je jen jejich věc a problém, to neřeš, a netrap se tím, je to jejich boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
7.1.13 21:28

Ahojky, nemohu mluvit z vlastní zkušenosti, my se brali teď v září a bylo to pěkné, ale moji rodiče to měli podobně. Táta s mamkou čekali dítě, tak se narychlo (jak to tak bývalo) dělala svatba. Tátova strana v pohodě a mámina strana se sekla, že prostě pro ní měli vybraného lepšího, že jestli si ho vezme, tak u nich končí atd. No byla to spíš iniciativa babičky, děda si jen nechtěl dělat zle a taky ho to do smrti mrzelo, ale taky to šlo a vzali se. Pár let si táta s tchýní nemohli přijít na jméno, ale časem se to srovnalo.

Aktuálně teď řeší podobnou situaci manželův kamarád, který se zamiloval do cikánky ta má za pár dní rodit a celá jeho strana to neschvaluje, takže na svatbu taky nepřijdou.

Je to těžké, rozházet si to v rodině s těmi, které máš ráda, ale neměla by jsi takovému vydírání dát přednost před vlastní rodinou, kterou teď máš. Je to vaše rozhodnutí, jste dospělí, máte dítko.. co řešit. Vím, že jim nechceš ublížit, protože i když teď si to neuvědomují, bude je to časem hodně mrzet, ale je to zásadní rozhodnutí, do kterého by ti něměli mluvit, pokud nejsi na nich závislá a ty tím dáš najevo, že máš svůj názor, svůj život, jsi dospělá žena. Přeji hodně štěstí a pěknou svatbu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8284
7.1.13 21:29

Nechapu, cim rodice udela stastnymi to, ze budes svobodna. A nestastnymi, ze budes vdana :nevim:
Tvoje rodina jste ty, tvuj muz a tvuj syn. Ja na tvem miste bych svatbu udelala a mela z ni radost. Jestli je nekdo natolik zabedneny, ze na svatbu odmitne prijit, jeho chyba :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
7.1.13 21:31

@Reinka promin zeptám se zle (ale nemyslím to tak) myslíš že je to kvůly penězům který na tebe má?
Jinak bych nerušila oznámení dala do schránky a nechala tomu čas.
A gratuluji :D mě to čeká 22.2 :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
7.1.13 21:35

@Uncle hmm, to jsme si mohli taky vybrat, ale chtěli jsme tu sobotu :mrgreen: :palec: Jinak nevím, mně přijde, jako když opravdu mají nějaký důvod s velkým D, ale nemůžu přijít na to, jaký :nevim: Kdybych alespoň věděla, co jim vadí, tak by to pro mě bylo lepší :nevim: Já teda nevím, ale prý ta úleva z daně je všude stejná a mělo by to být něco k 1000,– :nevim: jestliže mi 5 posílá, tak kuli tomu to být nemůže :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
7.1.13 21:37

Svatbu určitě neruš. Určitě si to rozmyslí a přijdou. Oni rodiče občas uvažují zvláštně. Mých rodičů se zase teď dotklo, že jsem jim nesdělila, že tchýně neodjela domů, ale zůstala u nás protože od nás dostala chřipku. Já byla se synem v nemiocnici a můj táta nevěděl nic lepšího než mi zavolat a sdělit, že se jich to hodně dotklo. No, co dodat, měla jsem jiné starosti, syna na kapačkách, druhé dítko nemocné doma. Neboj, určitě dojdou. A gratuluji. :hug:

• Citovat
  • Upravit
387
7.1.13 21:40

@Reinka tak to nech pokud je to velký důvod tak se to stejně dozvíš a třeba je to přejde.
No a my chtěli zase pátek nebude tolik lidí :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
7.1.13 21:44

@Reinka Je to těžké, ale svatbu bych nerušila. Rodina jste teď ty, tvůj přítel a váš syn. Zkus si s nimi ještě jednou promluvit, až trochu vychladnou, třeba ti nějaký důvod řeknou. Podala bych to tak, že svatba je hotová věc, s tím, že jsou zváni a je to na nich - buď přijdou nebo ne. Ale ten důvod by mě taky zajímal, nemají třeba s tvým přítelem nějaké neshody? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26833
7.1.13 21:46

@Z.jev nemají, nebo alespoň nikdy neměli, vždy věděli, že plánujeme rekonstrukci atd. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
7.1.13 21:50

@Reinka Tak potom to nechápu. Možná to berou tak, že jsi na vdávání mladá, nevím :nevim: Někteří rodiče holt mají jinou představu o životě svých dětí a pak těžce nesou, když je to jinak. Snad to bude jenom tohle, s tím by se po čase mohli srovnat, až uvidí, že jsi šťastná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová