Přítomnost partnera při ET, KET

781
16.3.16 09:16

Přítomnost partnera při ET, KET

Ahoj holky, četla jsem, že v některých CAR je možná přítomnost partnera při ET, KET. Údajně lze vše sledovat přes ultrazvuk na monitoru. Docela by se mi líbilo, aby byl partner u celého toho procestu se mnou. Jak jste to měli vy, které jste tím již prošly a nabízejí to vaše centra? My navštěvujeme Pronatal v Praze a netuším, zda je to možné. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68956
16.3.16 09:47

V Pronatalu jsem měla skoro pocit, že jim při tom ET překážím i já :mrgreen: Ale už je to pár let, zkus se zeptat, za to nic nedáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
16.3.16 09:51

@ugluk :lol: a podařilo se alespoň?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
786
16.3.16 09:52

@Adnil78 ja myslela, ze je to vsude standard, partner u ET, KET. neslysela jsem ze by to nekde nebylo. chodila jsem do Reprofitu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
16.3.16 09:56

No normálně standard, ani by nikoho nenapadlo, že by tam manžel nebyl. Ale tedy nesledovali jsme nic, prostě přišla embryoložka s tou aplikační sadou, kde už byla embrya, gynekolog vložil, embryoložka odešla zkontrolovat, jestli v sadě nic nezůstalo a bylo to. Otázka tří minut.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
16.3.16 09:57

Nám to myslím taky nabízeli, ale neviděli jsme důvod, proč by tam měl chlap být. Vypadá to jako úplně běžná gynekologická prohlídka a na to sonu laik nepozná vůbec nic-je tam vidět akorát ta kanyla, kterou zavádí do dělohy. Takže nám to přišlo zbytečný, aby u toho byl, chodil pak akorát na genetiku na UTZ, tam už aspoŇ něco bylo vidět :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68956
16.3.16 10:03

@Adnil78 jo :palec: Ale např. chvíli před ET zjistili, že vlastně pro mě nemají ani volnou postel, takže se po ET sbalili, odešli a mě nechali půl hodiny ležet přímo na operačním stole :lol:
Jinak teda můj chlap u toho nikdy nebyl, stačilo, že si v práci bral volno na OPU.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
16.3.16 10:04

@Vrkulíšek Já právě nevím. Ještě jsem se u nás neptala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
16.3.16 10:06

@ugluk Tak to je dobře, že to vyšlo. Já mám z Pronatalu takové „rozčarované“ pocity. Trochu lituji, že jsem si nevybrala Gennet, ale už je pozdě. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
16.3.16 10:08

@renap Aha. Já myslela, že to lze sledovat a něco vidět je. :) K inseminaci ho taky nepustili. Ne, že by mu to vyloženě zakázali, ale doktorka nám sdělila, když jsme byli spolu v ordinaci, že má počkat, že se jedná jen o zavedení hadičky jako při klasické gyn. prohlídce. A to se pod ultrazvukem nedělalo vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68956
16.3.16 10:18

@Adnil78 no, já z toho ET odcházela (odjížděla busem rovnou do práce), že tady už mě teda v životě neuvidí :jazyk: No viděli, na potvrzení těhotenství. Gennet na mě působil mnohonásobně lépe… ale ze třech pokusů tam nic. Holt člověk musí mít taky pořádnou kliku.

Jinak ten ET je fakt - ležíš na stole, zavedou do tebe pod utz katetr, takže na monitoru vidíš v šedé děloze jinak šedou čárku a na jejím konci malý světlý bod - embryo. No, hezké to bylo, ale nemám pocit, že by muž musel naříkat, že tento okamžik zplození své dcery neviděl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
16.3.16 10:45

@Adnil78 Ty jsi myslela, že na Vás embryo bude mávat přes obrazovku? :mavam: :mavam:
Princip je úplně stejný jako při IUI, akorát místo spermií tam stříknou roztok s embryem. Nám dávali osmibuněčný, a to pouhým okem ještě ani není vidět. Takže zážitek žádný, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
16.3.16 10:50

@renap ne, to jsem si fakt nemyslela. Není potřeba tady někoho urážet. Jen jsem chtěla vědět názory ostatních, jak to probíhalo a zda jim to umožnili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9491
16.3.16 11:02

@Adnil78 Já jsem nechtěla urážet, ale přesně tohle mi řekl doktor, který ET dělal, že to embryo vůbec neuvidim, že ať nečekam, že mi bude mávat, to až prý tak ve 12. týdnu. Snažil se vtipkovat, asi abych nebyla ve stresu, vůbec mi tedy nenapadlo, že bych se měla urazit. Tak jsem si na to vzpomněla teď, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68956
16.3.16 11:28

Tak oni na ten transfer pod utz používají nějakou kontrastní látku, která udělá takovej miniaturní světlejší puntík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí