Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ontarova.stara spíš je to nějaký honič, podle toho podrobného popisu v druhem příspěvku
@Anonymní píše:
Dostávám facky, strkance, když se schoulím na zem do klubíčka, tak se mě snaží “rozpojit” ruce od těla tak, že mě třeba chvíli táhne po zemi (ve chvíli, kdy mě táhne, cítím, že je najednou opatrnější, abych si neublížila - nevím, jestli ho ten afekt opouští). Jenže ho mám moc rada, miluju ho a nedovedu si představit, že budu bez něho. Nezvládla bych to, finančně ani psychicky. Je mi oporou, stará se, pomáhá mi. Neumím si představit jiného chlapa, co by mě miloval. Bez něho bych to nezvládla. Byla bych ztracena. Všechno je jeho (auto, byt).
Není to stejná zakl.? @admin
@Anonymní píše:
Dostávám facky, strkance, když se schoulím na zem do klubíčka, tak se mě snaží “rozpojit” ruce od těla tak, že mě třeba chvíli táhne po zemi (ve chvíli, kdy mě táhne, cítím, že je najednou opatrnější, abych si neublížila - nevím, jestli ho ten afekt opouští). Jenže ho mám moc rada, miluju ho a nedovedu si představit, že budu bez něho. Nezvládla bych to, finančně ani psychicky. Je mi oporou, stará se, pomáhá mi. Neumím si představit jiného chlapa, co by mě miloval. Bez něho bych to nezvládla. Byla bych ztracena. Všechno je jeho (auto, byt).
Mas špatný náhled na to, co je láska.
Bily kruh bezpečí, terapeut, kamaradky a pokec s nimi aspoň. Chlap co te tahá po podlaze není normální. Pocit, že nic sama nedáš v tobe taky vytvari on. Tohle oni delaji. Abys nahodou nechtěla odejít.
Holka zlatá, prober se.
Ex ano, tam byla nějaká pasivnější agrese řekla bych, ne jen strkání a držení tak, abych se nemohla hnout, za mě mnohem horší citové vydírání, řvaní, neschopnost přijmout, že neposlechnu na slovo a mám své vlastní myšlenky..
Současný (6let) nikdy. Žádné řvaní, žádné násilí. Dobře, na začátku vztahu mi v opilosti zlomil mobil - do teď nevím proč, ale hrozně se po vystřízlivění omlouval a koupil hned nový ![]()
Za mlada jsem randila se spoustou kluku, pak postupne zila s 5 a nikdy na me nikdo ruku nevztahl.
Jedine ten prvni navazno byl zakomplexovany zmetek a kdyz se neco povedlo mne a jemu ne (VŠ zkousky), zduchnul do me nebo mi stisknul ruku, coz jsem s nim pokazde resila, az se s nim rozesla.
Vim, ze tohle je troll/zase nejaky pr.sak, co si dela hezky vecer a dost me stve, ze nekdo zneuziva tohle tema pro vlastni pobaveni. Tohle jsou proste prilis vazne veci a kazde obeti domaciho nasili preju, aby se z toho bludneho kruhu dokazala vymanit. Protoze napsat sem, ze nasili ve vztahu je vlastne normalni a kdyz on je cholerik, tak za to vlastne nemuze a je to ok, muze nekterou z obeti jen utvrdit v tom, ze se vlastne nic nedeje, vsak se to deje casto..tak ma asi drzet a predstavovat si sve stastne misto, ze? ![]()
Dobrý deň,
na základe toho, čo vidím na profile užívateľky a jej histórie u nás, by som zakladateľku za trolla neoznačila. Diskusiu budeme ďalej sledovať.
@free333 keby som Vám na otázku odpovedala, došlo by z mojho pohľadu k narušeniu anonymity, ktorá je v obidvoch prípadoch oprávnená.
Ďakujem za pochopenie,
Kristína ![]()
Hodně dávno, bylo nám mezi 16-18 lety. I já se neuměla ovládat a naše osobnosti se tak provokovaly, že jsme byli oba schopní velké agrese. Jak vůči sobě, tak věcem.
Pak jsem byla 25 lets ex se kterým jsme na sebe ani hlas nezvyšovali. On byl pasivní, přizpůsobivý. S ním ani konflikt mít nešlo.
@Anonymní píše:
Je to jen ze zvědavosti. Seděli jsme s holkama na kafi a nějak došlo na téma “chlapy vždy minimálně strčí, praští svoji holku”. Najednou ze dvou kamarádek vypadlo, že je jejich partneři fakt párkrát praštili, nebo je strčili/shodili.
A mě překvapilo, že zrovna tihle dva super chlapy tohle udělali. Znám je, teda myslela jsem si, že je znám a vždycky vypadaly, jak strašně se o svoje holky starají a hýčkají je jako princezny.
A tak si myslím, že je kolem nás mnoho žen, které o tom prostě jen nemluví, ale za zavřenými dveřmi se nějaké násilí objevilo a nebo je na denním pořádku.
Zkuste každá zapátrat v paměti. Fakt vás nikdy fyzicky nenapadl?
Mě ano, vícekrát, je to cholerik a patří to k jeho osobnosti. U nás je to skoro na denním pořádku, ale to je úplně jiný příběh. Nejsem klasická oběť, jen mám výbušného chlapa a mám zatím pocit, že se to dá zvládnout. Nedokope mě někde v koutě, takže to zvládnu spláchnout.
Da se zvládnout? Pěkně si ho sama před sebou omlouvám, neboť je to přeci normální a stává se to často. NE NENI TO NORMALNI
Mně to v životě žádný chlap neudělal a pár vztahu jsem za život měla.
@Anonymní píše:
Aha, takže troll
@Anonymní píše:
Je to jen ze zvědavosti. Seděli jsme s holkama na kafi a nějak došlo na téma “chlapy vždy minimálně strčí, praští svoji holku”. Najednou ze dvou kamarádek vypadlo, že je jejich partneři fakt párkrát praštili, nebo je strčili/shodili.
A mě překvapilo, že zrovna tihle dva super chlapy tohle udělali. Znám je, teda myslela jsem si, že je znám a vždycky vypadaly, jak strašně se o svoje holky starají a hýčkají je jako princezny.
A tak si myslím, že je kolem nás mnoho žen, které o tom prostě jen nemluví, ale za zavřenými dveřmi se nějaké násilí objevilo a nebo je na denním pořádku.
Zkuste každá zapátrat v paměti. Fakt vás nikdy fyzicky nenapadl?
Mě ano, vícekrát,je to cholerik a patří to k jeho osobnosti. U nás je to skoro na denním pořádku, ale to je úplně jiný příběh. Nejsem klasická oběť, jen mám výbušného chlapa a mám zatím pocit, že se to dá zvládnout. Nedokope mě někde v koutě, takže to zvládnu spláchnout.
Ne, fakt mě nikdy fyzicky nenapadl. A ty jsi pěkně hloupá, že si to necháš líbit, a vlastně chlapa ještě omlouváš.
Hele, já tě teda nepodezírám z trolení, nepřipadá mi to jako trolící téma, ale normální ze života. Pravopis taky nekomentuju, no tak ne všichni měli jedničku z češtiny a myslím, že sem mohou psát i ti, co prostě ten pravopis nemají v malíčku. Nechápu furt ty rozhořčené komenty na pravopis. Prostě nejsou mezi námi jenom lumeni. ![]()
Co se týče tématu, tak ne, u mě to není normální. Chlap na mě nikdy nesáhl a já na chlapa taky ne.
Jestli ho miluješ a nevadí ti to, tak je to ok a je to tvůj život.
Určitě se najdou dušičky, co to tak mají také. Já to nesoudím, mám kamarádku, oba VŠ, celkem prestižní pracovní pozice a doma se občas mlátí jak žito. 3 děti a spolu jsou asi 22 let. Všechny děti chytré, toho času gympl a medicína. Takže věřím tomu, že někdo to tak má, akorát ta dotyčná kdyby chtěla, tak odejít může, má plat 3× vyšší než její chlap. Ale tam spíš tluče ona jeho. ![]()
Jinak tady těch holek, co je tluče manžel a přijde jim to normální, asi moc nenajdeš.
@Cizinka 999 píše:
Aha, takže troll
No, dle adminky prý ne, což je fakt smutné
. Taky nevěřím že není troll, ale na druhou stranu údajně takový ‚vztah‘ může existovat. Já flaknout ženskou v nějakým afektu, tak to fakt nevím jestli bych s mým svědomím dokázal ustát ![]()