Pro koňařky - povedené video

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1186
23.3.11 10:32

dcera 5let s poničkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pajik
23.3.11 12:15

Krásný, taky už se těším, až mi malá povyroste a bude moct jezdit sama. Zatím jsme měli v listopadu premiéru na stojící kobylce. Šári teprve začínala sama sedět :lol:
Teď budu jezdit na kamarádky kobuše, která celou zimu měla veget a je dost „veselá“. Takže až jí kámoška trochu rozhýbe, troufnu si na ní taky :roll: . Přece jen po tý dlouhý pauze nejsem tak pružná.

• Citovat
  • Upravit
6453
23.3.11 22:32

Kajušice apod. já to nemyslela zle, jen si prostě neumím představit dát malou na hřbet tak nemožného zvířete jako je kůň.
Jenže je mi jasné, že za chvíli ji tam budu cpát :roll: ale mám nekoňáka manžela tak ten to snad ohlídá. Kolem těch 5ti let mi přijde akorát začít mrňata posazovat a učit - co myslíte?

Lenk - nooo tak bez uzdy nebo alespoň uzdečky si mojího hřebce fakt neumím představit. jako třeba dneska na něm jet ven na ohlávce - tak vám určitě nenapíšu neboť bych byla min. na áru.

Koně doma-nechodila bych na 99,9% do práce - to nějak nemám v plánu dlouhodobě :lol: takže bych neměla takovou hoňku jak jste psaly, že v 16z práce pak ke koním…výběhy bych měla samozřejmě. Přijde mi, že bych na tom časově ještě vydělala. Cca 3-4 koně musím mít hotové za hodinu, hodinu a půl. To jsem na tom stejně jako když za nima jedu. Když vezu navíc babičku na hlídání tak utratím víc ještě hodinu. Takhle herky obstarám a jsem na tom o kus lépe s časem. „blbý“ jsou dovolený, výlety (nenechám je samotné doma) apod…

jinak se někdo ptal co jezdím. tak jak už jsem psala, dříve (2,5roku zpátky) jsem skákala - do L. a teď mám hřebce na drezuru - až se naučím jezdit :mrgreen: tak budu zase závodit - tentokrát tedy v tanci

fotky na veřejné diskuzi dávat nechci. oba moji koně jsou poměrně profláknutý tak aby mě někdo neodhalil tak mi halt musíte jen věřit, že něco s koňma společnýho mám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
23.3.11 23:43

Mišmiš…já to pochopila…Já mám taky kobylu doma a dá se to,ovšem když mám hlídání a jezdím jen rekreaci tak se to dá..Manžel je taky nejezdec,ale kobylu obstarat umí…A kolem 5roku prcka si myslím je ideální na začínání s koníky,kromě vožení..ovšem,jestli je to bude bavit..Kobyla je trošku máčo,takže na ní ho určitě samotnýho neposadím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
23.3.11 23:56

kajušice. Já si naivně představuji, že budu zvládat i sport…ale já si vždycky naivně představuju všechno.

Jako holku do koní fakt tlačit nebudu. já bych snad i byla ráda když by jezdit nechtěla, protože bych se o ní fakt bála.
máš kobylu máčo? gratuluji, já mám máčo hřebce - nedáme je dohromady?!!byla by tuuuuze máčo chžíbátka :lol:

ale já spoléhám na to, že za 6let (kdy by čistě teoreticky holka začla jezdit když by čistě teoreticky chtěla) tak by už byl hřebec hodnej, nebo alespoň použitelnej…

máš doma jen kobylu? bez druhého koně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
24.3.11 00:06

A čím myslíš,že se hřebec sklidní???Druhou kobylu jsem musela prodat,byla mladá…synek malej..a nemohla jsem se jí věnovat tolik,kolik potřebovala…Jsem ráda,že mám čas na jednu..Ale je docela v poho,má tady ovečky…jen venku trošku blbne,když jde sama…nervozní závislačka…super kombinace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6453
24.3.11 00:29

kajušice - jo myslím, že za těch cca 5-6let by mohl být lepší.
jestli má ovečky a stačejí jí tak to je dobrý. co mám valacha tak ten by bez koní nebo alespoň koně chcíp.

jo a jinak jak jste psaly, tak jo,jde to i bez uzdečky a jde to i krásně… :-D

http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
24.3.11 00:40

No uvidíš…ho přivez a vyrobíme malý blbohříbátka…Tak kůň je kůň,ale je spokojená i s náhradou…Jo,jde to i bez uzdečky a sedla..ale jak na kterýho koně a já mám silný pud sebezáchovy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
24.3.11 16:37

Vy jste mě tak navnadili že jsem si včera na chvíli sedla na kobylu a pak si i skočila. Holčině nějak nechtěla doskakovat na jednu nohu tak sem ji chtěla opravit a zadařilo se a přežila jsem mělo to skoro metr :mrgreen:
Taky jsem jezdila kobču na který se dalo bez uzdečky jednou si rozsekla hlavu a protože mi při pasení furt šlapala po nohách sedla jsem na ni a jezdila s ostatníma z hecu jízdárnu bez sedla na ohlávce jen s vodítkem. Zvládli jsme i zastavit zacouvat a nacválat pak mě vyhodili že jim kazím morálku :wink:
Ale co bylo v ukázce bych chtěla aspon částečně umět klidně i s uzdečkou. Jo zahlídla jsem tam podbřišník takže sedlo měli ale i tak krásný zvíře a jízda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
8.5.11 11:53

Tak malá byla na koníkovi už od 2 měsíců a strašně se jí to líbilo:). Zůstalo jí to dodnes( má teď 4 roky) a říkala mi zrovna včera, že až vyroste, tak chce být kovbojkou.:). Co se týče ježdění, tak teď mám utrum,jelikož jsem v 35. týdnu.:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová