Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@La kofola píše:
Jo to byla moje reakce. Nedělala bych to.
Reagovala sjem spíš na tebe, že čemu se po mé zkušenosti divím - já ji nemám, to tady psal někdo jiný.
pro to přece není třeba nikde lítat. dosílku odkudkoli kamkoli si může člověk může nechat udělat na jakékoli poště.. jinak změnu adresy je stejně lepší hlásit písemně ![]()
já si myslím, že je to celé jeden velký „tunel“ celé to bude spravovat jen česká spořitelna, karty dostanou všichni.. když si představím ty náklady a kdo si na tom mastí kapsu, je mi zle spíš z toho ![]()
stejně jako izip.. až jim poteče do bot, tak to zruší, že to nefunguje ![]()
@Ali88 píše:
určitě jim neseberou všechno.. jen do výše životní minima a existují nezabavitelné částky - jako třeba peníze, ze kterých jdou alimenty..
nezůstane jim moc, ale všechno vzít nemůžou.
a o tom kdo je chudák bych asi nediskutovala.. každá mince má dvě stranybohužel finanční gramotnost u nás je prakticky nulová
O tom to prave je. Pokud mas slozenku, tak ti primo urad strhne urcitou cast nad zivotni minimum. Zivotni minimum a nezabavitelne casty ti posle. Pokud ovsem zasle na ucet tento zbytek penez, tak tam jiz nezabavitelnost davky nehraje roli a blokuje se vse. Mas pouze moznost jednou za celou dobu exekuce vybrat zivotni minimum. Exekuce trva do uplneho zaplaceni. Takze opravdu maminkam napriklad vyplati jen jednou minimum a pak az do vyse celeho dluhu jsou vsechny prostredky blokovany na uctu, vcetne alimentu, prispevku na dite, prispevku na bydleni atd.
Kašlu na to,až mi něco pošlou potom to budu řěšit.Je to fakt jedna velká nedotáhnutá kravina,jako všechno co poslední dobou vymýšlí.To se prostě nedá tak rychle sjednotit.Bude zmatek,nával na úřadech…než to všichni pochopí…p§lka karet bude chybět…to bude zase žůůůůůůůůžo ![]()
Holky juknete na www.skontakt.cz, tam je vse o karte.
Jsem zvedava jak jim to bude fungovat a hl. Jaky bude vyplatni termin
@muffinka89 píše:
Tak já jsem si vzala půjčku kvůli otci a on to nespácel a já na to taky nemámTakýže jsem v prdelce a jsu si hodit
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
@paola white píše:
proč chudáci lidi? chudáci jsou ti co jim ti zadluženci dluží!
Predpokladam,ze mas za manzela exekutora,jinak by jsi tohle asi nenapsala ja jsem jako mlada holka jela v Praze parkrat nacerno bohuzel moje smula,byla jsem tam parit a bydlela tam a jako kazdej mladej blbej clovek neuhradila a ted mi prisli 4 pokuty a jedna za 20 tisic,takze 80tisic za listek za 12kc?To ti prijde normal?Exekutori jsou lichvari!!!!Ale v poho co clovek to nazor…
@Denisacek84 píše:
Predpokladam,ze mas za manzela exekutora,jinak by jsi tohle asi nenapsala ja jsem jako mlada holka jela v Praze parkrat nacerno bohuzel moje smula,byla jsem tam parit a bydlela tam a jako kazdej mladej blbej clovek neuhradila a ted mi prisli 4 pokuty a jedna za 20 tisic,takze 80tisic za listek za 12kc?To ti prijde normal?Exekutori jsou lichvari!!!!Ale v poho co clovek to nazor…
ty bláho
…ja jako malá nevrátila knižku v knihovně,no snad mi to jednou neprijde ![]()
Stane se držitel karty klientem ČS?
Ano, držitel karty bude automaticky klientem České spořitelny.
TAK PAK JE TO JASNÝ
@Denisacek84 píše:
Jestli Ti to přišlo teď, můžeš podat odpor, už to může být promlčené.. (a zřejmě taky je, pokud si takto jela jako mlaďoch a si ročník 84). Přišel Ti návrh na platební rozkaz, nebo už soudní rozhodnutí?
@muffinka89 píše:
Stane se držitel karty klientem ČS?Ano, držitel karty bude automaticky klientem České spořitelny.
TAK PAK JE TO JASNÝ
Me se to teda osobne taky nelibi. Bojim se ze jim to nebude fungovat-jako vse v socialni sfere- a my nebudem mit pristup k penezum - pokud tam ovsem nejaky posilat budou
@wildcherry píše:
ty bláho…ja jako malá nevrátila knižku v knihovně,no snad mi to jednou neprijde
Hele, zavolej si tam. Me přišlo
Jako fakt, nelžu. Asi ve 30ti. Naštěstí knihovna to davala jen k soudnímu exekutorovi a ten nemá takové provize a platila jsem asi 2tis. Byla to Městska knihovna v Praze.
tak za prvé 7 let někam dosílku?ono to taky něco stojí že
a jinak taky semi to nelíbí je to pitc-ovina na entou bohužel se mě to týká a hodně a rozhodně se m to nelíbí
@Kallkapa píše:
Jestli Ti to přišlo teď, můžeš podat odpor, už to může být promlčené.. (a zřejmě taky je, pokud si takto jela jako mlaďoch a si ročník 84). Přišel Ti návrh na platební rozkaz, nebo už soudní rozhodnutí?
Pokud to je již každá za 20tis. tak předpokládám, že to má již exekutor podle částky. Jestli za Prahu, tak předpokládám Podkonický. Pokud jsi je dostala ted nekdy a najednou, mužeš požadat o sloucení nakladů. Právničky zde určitě poradí jak na to. Měla bys pak platit jen jedny náklady exekuce.
Příspěvek upraven 30.05.12 v 12:12
Musim sa zastat paoly.Ja fakt neviem co sa rozculujete. Predpokladam ze kazdy dospeli clovek ak si berie pozicku tak si musi byt vedomi toho, ze ju musi zaplatit. A ak nie tak mu pride exkekucia. A ak niekomu rucim, tak idem do rizika, ze to budem musiet platit ja a ak na to nemam tak nerucim nikomu. To je logicke.
Jinak holky, to dosílání pošty doporučuji alespoň na nějaký čas. My ho dáváme automaticky po přestěhování alespoň na rok. A není marné si jednou za rok zkontrolovat zdravotní pojišťovnu, zda nemáte nějaký dluh, případně si nechat vyjet registr dlužníků.