Problém prvních dlouhodobých vztahů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3105
14.11.18 16:21

Radu nemám, jsme s manželem oba první partneři, nikoho jiného jsme nikdy neměli, jsme spolu 15 let, máme dvě děti a hezký vztah.
Ale pravdou je, že jsem nikdy neuvažovala jako ty. Nikdy jsem nepřemýšlela o tom, že bych chtěla vyzkoušet víc vztahů a rozhodně nehodlám jednou litovat, že jsem poznala jen jednoho muže. Pokud vztah funguje, není třeba mít za sebou vybouření :)
Spíš z toho vnímám, že nejsi v tom vztahu až tak spokojená, když takto přemýšlíš…ale může to být jen můj pocit.
Jinak co se týče zálib, také s manželem všechny nesdílíme, zrovna to zmiňované zpívání, ale také chození do divadla. To jsou věci, na které mám kamarádky. Ale jinak se ve všem ostatním shodneme, život na venkově, stejné životní hodnoty atd. Pokud máte třeba spory ohledně bydlení a tak, asi je třeba si o všem pořádně promluvit, jak si společný život představujete a vše si vyjasnit, aby později jeden z vás nebyl zklamaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.11.18 16:27
@teerax píše:
Klimeš je příšernej.

proč je příšernej? většinou ho spíš chválí…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.11.18 23:07

Děkuji všem za komentáře :) . Myslela jsem si, že se tolik lidí, kteří setrvali v prvním vztahu, nenajde. V mém okolí jsem rarita a každý se tomu vždy diví, že mám ten první vztah (především z vrstevníků). A teď mi nějak dochází, že to, že má někdo pak v manželství milence asi nesouvisí s tím, jestli předtím měl, nebo neměl víc vztahů, kde by si jako zkusil něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
1757
15.11.18 06:49
@Anonymní píše:
proč je příšernej? většinou ho spíš chválí…

Ale jo, určitě má v mnoha věcech pravdu. Ale není mi sympatický ten jeho styl, z každého jeho rozhovoru na mě dýchá depka, přijde mi hodně negativistický a radikální.
Některé jeho názory mi přijdou vyloženě mimo - například, žena s psychopatickým manželem a malým dítětem, by se podle něho neměla rozvádět, ale počkat až minimálně do puberty dítěte 8o wtf? Názory, že pro děti jsou pořád lepší hádky v rodině atd., než rozvod.. :roll:
A další…Prostě v mnoha věcech s nim nemůžu souhlasit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2950
15.11.18 07:16
@teerax píše:
Ale jo, určitě má v mnoha věcech pravdu. Ale není mi sympatický ten jeho styl, z každého jeho rozhovoru na mě dýchá depka, přijde mi hodně negativistický a radikální.
Některé jeho názory mi přijdou vyloženě mimo - například, žena s psychopatickým manželem a malým dítětem, by se podle něho neměla rozvádět, ale počkat až minimálně do puberty dítěte 8o wtf? Názory, že pro děti jsou pořád lepší hádky v rodině atd., než rozvod.. :roll:
A další…Prostě v mnoha věcech s nim nemůžu souhlasit.

Vidíš a mě se libi jak rozvádí teorie dal - co se stane když manžel je osychopat a jak se pak chova po rozvodu což si spousta žen neuvědomuje.a pravda je taková ze v manzelstvi dem…až se bude chtít mstit bude to extra dem…
ale taky s nim nesouhlasím třeba s tou michalakovou - ze si ma založit novou rodinu ze už jsou deti dlouho pryč atd ale i vím jak to mysli. Je dost přímý … mě sedí a spis mi přijde ze netřeba to brát doslova ale člověk se zamysli i z jiného pohledu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1326
15.11.18 07:32

Pokud ho miluješ, úplně se vykašli na „co by kdyby“.

Jsem ročník 95, manžel 93 a jsme spolu od roku 2011 (15 a 18 let). Oba jsme pro sebe těmi prvními. Vzali jsme se v roce 2014 přesně po 3 letech chození (ano, bylo mi 18 :-D) a letos na Vánoce bude naší dceři 1 rok :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.18 10:10

@Lulina999 to je krásný a bourá to všechny teorie včetně té od pana Klimeše, přechozený vztah a dítě “nutné” do 2-4 letech od začátku vztahu

Jinak já jsem u pana Klimeše byla osobně a můj partner také (ten dokonce opakovaně). Se všemi jeho názory nesouhlasím (takový ani nikdo neexistuje), nicméně na rozdíl od ostatních má perfektní tah na branku a neplácá jen takové ty řeči o ničem. Je rozhodě podivín (to mi absolutně nevadí). Samozřejmě v reálném životě se nedá vším od něj zcela řídit, ale podle mě je výborný.

• Citovat
  • Upravit
1326
15.11.18 11:34
@Anonymní píše:
@Lulina999 to je krásný a bourá to všechny teorie včetně té od pana Klimeše, přechozený vztah a dítě “nutné” do 2-4 letech od začátku vztahuJinak já jsem u pana Klimeše byla osobně a můj partner také (ten dokonce opakovaně). Se všemi jeho názory nesouhlasím (takový ani nikdo neexistuje), nicméně na rozdíl od ostatních má perfektní tah na branku a neplácá jen takové ty řeči o ničem. Je rozhodě podivín (to mi absolutně nevadí). Samozřejmě v reálném životě se nedá vším od něj zcela řídit, ale podle mě je výborný.

Neznám názory a teorie pana Klimeše, ale myslím, že pravidlo mít dítě do 2 - 4 let vztahu, aby nebyl přechozený, se určitě nevztahuje na někoho, kdo má vztah od 15 let. Nedokážu si totiž moc dobře představit mít dítě před dvacítkou… :D Malá byla plánovaná a mně bylo 22, když se narodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
16.11.18 12:28

ani já neznám tu teorii … nám se první dítě narodilo po osmi letech vztahu, rok po svatbě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí