Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Česat se taky nechám, líčit ne. Jo budu muset zapřáhnout okolí
. Na uklid naštěstí budu mít mamku a sestru. Nevím bojím se všeho. I těch nákupu předem atd.
A netuším jak vyřeším hudbu zatím.
@Veru1987 Taky si myslim, ze sis toho nabrala azaz, lepsi by bylo jeste neco delegovat dal nebo nekde objednat (usetrit na vsem za ty nervy nestoji) a jeste technicka - urcite to chce jeste jednoho cisnika navic… Pri roznaseni budou efektivni a potom muze jeden doplnovat stoly, druhy tocit pivo, nebo odmyvat nadobi, pripravovat kavu… Dva se urcite vyplati ![]()
@Veru1987 píše:
Maminky příští rok plánujeme s přítelem svatbu. Mám takový plán… chci jen poprosit o názor zda jít do toho takto, zda to měl někdo tak a nějaké postřehy, na co si dát pozor apod.
Plánujeme to v červnu. Máme mít v pronájmu levně mysliveckou chatu, je to celkem v místě bydliště.Je to bez spaní. Takže by se musel zařídit odvoz hostu domu večer. což jsou všichni asi 10-15km od místa. No měla bych mít kuchařku i s pomocnici. A jednoho čísnika. Oběd by vařila kuchařka. (vývar a svíčkova) Pak by bylo na stolech zákusky, koláče, korbačíky, jednohubky (pomazanku udělám den předem, dělala by pak kuchařka) cukroví (napeču předem) slané, atd atd a k večeru rauty řízečky (ty by dělala kuchařka), a pečené maso špalíky a vepřové (to bych naložila já den předem) k tomu tři saláty dva bych dělala já předem se sestrou, jeden můj tatka. Zákusky mi bude péct přítelkyně otce, dorty kamarádka z práce. Stoly mám v plánu připravit den předem se svědkyní. at v den svatby už jen se učešu namaluji. Uklid chaty se můžu provést v ponděli, chata se vrací až v útery ráno.
Nevím stále se bojím, dá se to zvládnout??? Finančně by to bylo určitě přijatelnější. Měli bychom asi 22 dospělých celkem a 15 děti.
Proč se tam nedá přespat? Jinak my teda odvoz hostů nezařizovali, jak přijeli, tak i odjeli, holt řidiči nepili nebo pili tak, aby do odjezdu vystřízlivěli - případně ty nejvíc sťaté bych tam nechala přespat. Jinak zvládnou se to asi dá, otázkou je, kolik stojí ta kuchařka, pomocnice a číšník na ten den, jestli by nevyšlo pomalu levněji si dát někde oběd a jednohubky apod. si pak pořešit sama.
@Paola21 píše:
Proč se tam nedá přespat? Jinak my teda odvoz hostů nezařizovali, jak přijeli, tak i odjeli, holt řidiči nepili nebo pili tak, aby do odjezdu vystřízlivěli - případně ty nejvíc sťaté bych tam nechala přespat. Jinak zvládnou se to asi dá, otázkou je, kolik stojí ta kuchařka, pomocnice a číšník na ten den, jestli by nevyšlo pomalu levněji si dát někde oběd a jednohubky apod. si pak pořešit sama.
Tam spaní není možné, je to myslivecká chata. Jen prostor se stoly. A veliká kuchyn. To zní taky zajímavě jet na oběd někam a pak se přemýstit do chaty. Ale zase budu mít kuchařku mamku od kamarádky, takže to nebudu mít drahé. a taky by se postarala i o večerní raut. Pečení masa, řízečky.
Kamarádka to taky měla svépomocí na myslivně, sousedka pomohla s přípravou jídla na stul a pak si každý šel nabrat jako na rautu. Pití - co bylo studené bylo v lednici a každý si bral co chce. Kafe hned po obědu ještě vařila sousedka, a pak si taky každý uvařil sám. Bylo jim to i milejší si ho udělat sami protože se dělalo rozpustné, žádné presso které by udělal dávkovač. a fáákt to nikomu nevadilo. jako všechno v pohodě, jen se vyvaruj tomu že budeš večer mýt v kuchyni nádobí protože dochází čisté nebo protože prostě něco.
to jsme nevěstu tahali z kuchyně, měla blbý pocit že je asi špatně hostí, ale neboj, hosti si to kdyžtak opláchnou sami ![]()
@Veru1987 píše:
Tam spaní není možné, je to myslivecká chata. Jen prostor se stoly. A veliká kuchyn. To zní taky zajímavě jet na oběd někam a pak se přemýstit do chaty. Ale zase budu mít kuchařku mamku od kamarádky, takže to nebudu mít drahé. a taky by se postarala i o večerní raut. Pečení masa, řízečky.
A ta pomocnice a číšník? Nevim ceny, ale děti toho tolik nesní a pro 22 dospělých ten oběd na tolik zase nevyjde v restauraci a ubude ti starostí.
@Veru1987 píše: Česat se taky nechám, líčit ne. Jo budu muset zapřáhnout okolí. Na uklid naštěstí budu mít mamku a sestru. Nevím bojím se všeho. I těch nákupu předem atd.
A netuším jak vyřeším hudbu zatím.
já byla na jedné oslavě kde oslavenkyně chtěla ušetřit. Tedy jsme obsluhovali my ( snachy a vnučky ) Byla to ta nejhorší oslava na světě.
Proto bych to nikdy neudělala příbuzným ani sobě. Že kvůli ušetření zapřáhnu okolí. Kdyby s něčím takovým přišel sourozenec ano pomohla bych asi bez keců, ale vnitřně by to ve mně vřelo.
Takže tohle ušetření peněz a místo toho vše organizovat, zapojovat lidí a neužít si vlastní svatbu bych nechtěla. Radši dám peníze ale s tím že svatbu si užijou všichni a nebudu v nervach jestli vše klapne tak jak má.
No samozřejmě, že se to dí zvládnout. My tedy měli oběd v restauraci u hradu, kde byla svatba, pak jsme ale přejížděli jinam, kde jsme měli pronajatý sál s přilehlou kuchyní. Měla jsme dvě kuchařky, co připravovaly rauty, číšníka jsme neměli, to mi přišlo zbytečné, měli jsme jen barmana a lidi si chodili k němu na bar pro pití. Byla to rodina a kamarádi, nikdo nepotřeboval obsluhovat. V podstatě všechno bylo naše, za velkoobchodní ceny, takže si prostě vzali láhev s sebou ke stolu. Náš barman tedy míchal drinky, takže všichni v drtivé většině pili drinky a měli jsme sud piva, takže pivo. Krom svatebních dortů všechno pekla moje tchyně. Zvládlo se to naprosto v pohodě, bylo to perfektní a ještě to vyšlo na polovinu. Lidí jsme měli přes 60 dospělých.
@Veru1987 píše:
Objednej si ten oběd jinde, budeš mít míň nervů a kuchařka a číšník se ti na večerní raut bude hodit
A k odvozu, měla jsem tři auta a tři řidiče, v pohodě zvládali odvážet. V podstatě také přátelé, vzdálenější, kteří byli na svatbě a nepili alkohol.
@smajlik345 píše:
já byla na jedné oslavě kde oslavenkyně chtěla ušetřit. Tedy jsme obsluhovali my ( snachy a vnučky ) Byla to ta nejhorší oslava na světě.
Proto bych to nikdy neudělala příbuzným ani sobě. Že kvůli ušetření zapřáhnu okolí. Kdyby s něčím takovým přišel sourozenec ano pomohla bych asi bez keců, ale vnitřně by to ve mně vřelo.
Takže tohle ušetření peněz a místo toho vše organizovat, zapojovat lidí a neužít si vlastní svatbu bych nechtěla. Radši dám peníze ale s tím že svatbu si užijou všichni a nebudu v nervach jestli vše klapne tak jak má.
Tak to já chci tu kuchařku s pomocnici, a číšnika. Chci pro hosty pohodlí. Raději i dva čísniky. to bych nechtěla at hosté obsluhují. Chci ať si užiji všichni i já.
Budeš uhoněna a nebudeš vědět, co dřív. Neumím si představit péct cukroví na svoji svatbu a večer předem ještě dělat pomazanky. Ono se toho zařizování a často nějakých menších komplikací sejde dost i bez toho.Pokud si to chceš užít, nepeč, nechystej jídlo.
Já bych do tohohle nešla, svatbu si chci užít a ne se nervovat. První svatbu jsem měla asi 28 lidí, zamluvenou restauraci u zámku, jen jsme si akorát pro hosty připravili zábavní program. Druhou svatbu jsme měli asi o 15ti lidech, jen rodina, oběd v restauraci. Kamarádka měla větší svatbu, oběd v restauraci s rodinou, pak přesun do rekreačního objektu, kde jsme spali, prase apod. a musím říct, že i když měla pomoc, tak většinu času kolem toho litala sama. Pak mi řekla, že už by to takto neudělala, akorát stres, že si to neuzila.
Nevím, nevím, ale nedokážu si představit, jak den před svatbou peču, dělám pomazanky a nakladam maso pro 30 lidí a ještě dozařizuji místo hostiny
To bych ráno ani nevstala a celý den, kdy se mám bavit a užívat si, bych protrpela
Jinak mi měli 1 známého, který fungoval jen jako řidič a večer rozvážel hosty domů.
Finančně to určitě vyjde lépe, máš tam, že spoustu věcí Ti udělá někdo jiný, což je super, ale osobně bych i část organizace nechala na někom jiném, ať se zbytečně tolik nestresuješ a pak nevypadáš strhaně, ptže si myslím, že i tak sis toho na sebe vzala dost
my měli svatbu jen se svědky a fotografkou, pak oběd v restauraci, česala mě kadeřnice, líčila kosmetička, takže já to měla fakt „bez práce“ ale když jsem uvažovala o větší svatbě, tak jsem si chtěla najmout koordinátorku
a tím neříkám, že si ji máš najmout taky, jen bych poprosila mamku, sestru, prostě rodinu, zda by nedohlédli na to a to