Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo a taky mi chodí snad to týdne upozornění že jsem pod kontokorentem, takže to už muselo přijít i jemu k tobě domů. Hlavně na nic neček a řeš to. On aspoň uvidí zájem, že to chceš řešit.
Holky a myslíte že kdyby to sesplatnili tak posílají doporučeně? chodí mu pošta sem a zatím nic nepřišlo, jen obyčejnej dopis že to má zaplatit.no půjdu tam, ale nevim jak to dopadne, snad nebude už pozdě ![]()
@Susan23 píše:
Ty jsi ručitel toho kontokorentu? V tom případě ho budou chtít po tobě. Pokud překročil, tedy šel ještě pod ten kontokorent, tak těch 1800+urok z toho že je pod nulou. Ale jinak kontokorent se musí doplatit do roka. Ale dala bych si pozor v tu chvíli, kdy on zjistí, že jsi tam dala nějaké peníze, tak je vybere. Takže bych zašla na pobočku a domluvila se tam s němi, že chceš zrušit jeho práva a po té začít splácet. Je to hnusná situace a on je podle mě pěkný h.jzl. Určitě bych to ale řešila přímo s danou bankou na pobočce a nenechala se odbýt.
Jenom pokud je on majitelem účtu a ona pouze disponent a on dlužník a ona jen ručitel, banka účet a ani úvěr nezruší, pouze ho může vypovědět pro nedodržování smluvních podmínek. Bohužel tohle je taková blbá situace pro zakladatelku ![]()
Ten kontokorent není tvůj problém, tam se žádné ručení nepodepisuje…(pokud je účet psán na ex)
u úvěru/půjčky je to už jinak, oni tě vyzvou a nebo lépe když budeš aktivní a dojdeš na pobočku - pokud máš nějaké papíry (což by jsi jako ručitel mít měla) tak je vezmi s sebou. Určitě se o to zajímej a nečekej na zázrak.
@Anonymní píše:
Holky a myslíte že kdyby to sesplatnili tak posílají doporučeně? chodí mu pošta sem a zatím nic nepřišlo, jen obyčejnej dopis že to má zaplatit.no půjdu tam, ale nevim jak to dopadne, snad nebude už pozdě
Nejdřív mu přijde výzva, každá banka posílá jinak. My to posíláme doporučeně, ale i fyzických osob se většinou výzvy posílájí normálně, ale Výpověď by banka zaslala doporučeně.
@medulinkax píše:
Nejdřív mu přijde výzva, každá banka posílá jinak. My to posíláme doporučeně, ale i fyzických osob se většinou výzvy posílájí normálně, ale Výpověď by banka zaslala doporučeně.
Nevíš po jaké době to můžou vypovědět. Dlužil tam skoro 3 splátky(ted mluvím o tom úvěru) to jsem se snima dohodla, ale dali vědět taky až po dvou splátkách. Ono se po třech splátkách taky sesplatnuje ne?
@Anonymní píše:
Nevíš po jaké době to můžou vypovědět. Dlužil tam skoro 3 splátky(ted mluvím o tom úvěru) to jsem se snima dohodla, ale dali vědět taky až po dvou splátkách. Ono se po třech splátkách taky sesplatnuje ne?
Ono záleží jak je to ve smluvních podmínkách, ale banka se vždy nejdříve snaží domluvit s klientem, takže i když sesplatní tak se nic neděje, prostě se domluví splátkový kalendář, ale to se domlouvá s dlužníkem. Takhle pokud dlužník nekomunikuje a ty chceš dluh uhradit „dobrovolně“ tak je to taky plus a vlastně se s bankou domluvíš jak úvěr splatíš, ale to ti nejlépe poradí přímo u nich¨. Ale rozhodně se neboj, že by ti zítra měla přijít exekuce, to rozhodně ne.
Aha, takže je to jak jsem myslela původně, pokud má jen dispoziční právo, tak se jí kontokorent netýká, ale pokud je ručitelem u půjčky, tak to bude muset splácet. No nezávidím. Není to sranda.
Nejdriv by jsi mela zaplatit to, o co presvihl ten kontokorent a to co nejdriv, z toho naskakujou pekny uroky. Jinak kontokorent muzes pred s sebou koulet dlouho - jednou rocne se tam muis ta castka objevit cela, alespon na par dni. Plus platis nejaky poplatek rocne ci mesicne, ja mam cca 10%.
takze mas treba rok na to to splatit.
Na pobočce mě řekli že pořád porušoval pravidla splácení, tak nevím kdyby to sesplatnili jestli by vůbec udělali splátkovej kalendář. Ale jen tak informačně, fakt banka hned po třech splátkách chce vše najednou?
@Anonymní píše:
Na pobočce mě řekli že pořád porušoval pravidla splácení, tak nevím kdyby to sesplatnili jestli by vůbec udělali splátkovej kalendář. Ale jen tak informačně, fakt banka hned po třech splátkách chce vše najednou?
tak jeslti porusoval pravidla, bude to asi jina, ale najednou to nechteji…ja mam kontokorent nekolik let, ktery pred s sebou vaim jak kouli. Jedou za rok, tam ta castka musi byt zauctovana, pak si ji muzu vybrat zase zpatky.
nejdriv bude chtit poresit tech 1800+ uroky, za ten mesic to uz ale taky muze byt pekna suma, ty uroky jsou dost vysoky.
@suik píše:
tak jeslti porusoval pravidla, bude to asi jina, ale najednou to nechteji…ja mam kontokorent nekolik let, ktery pred s sebou vaim jak kouli. Jedou za rok, tam ta castka musi byt zauctovana, pak si ji muzu vybrat zase zpatky.nejdriv bude chtit poresit tech 1800+ uroky, za ten mesic to uz ale taky muze byt pekna suma, ty uroky jsou dost vysoky.
oni prý ale kvůli těm 1800 můžou vypovědět smlouvu a budou chtít těch 30 tisíc, to já to zaplatim ty dva tisíce, ale bojim se aby nebylo pozdě.
@Anonymní píše:
Když já mám strach jestli to už nezesplatnili a nebudou po mě pak vymáhat těch 30 tisíc, přeci jen už je ten účet měsíc a půl o těch 1800kč překročen
Jak dlouho je pryč? Znáš číslo účtu? Jsi tam skutečně disponent? Pokud ano, zavolej na 956 777 666.
@Králičice píše:
Jak dlouho je pryč? Znáš číslo účtu? Jsi tam skutečně disponent? Pokud ano, zavolej na 956 777 666.
Já už tam volala, ale řekli mě že i když jsem disponent nemůžou mi k tomu nic říct ![]()
@Anonymní píše:
oni prý ale kvůli těm 1800 můžou vypovědět smlouvu a budou chtít těch 30 tisíc, to já to zaplatim ty dva tisíce, ale bojim se aby nebylo pozdě.
jo tak, tak to je asi mozny, ale umim si predstavit, ze kdyz tam nakluses, reknes co a jak - ze potrebujes cas, domluvis se na splatkach, oni uvidi, ze mas nejakou snahu, tak si myslim, ze by ti mohli vyjit vstric. Spis, jde o to, aby on uz ktomu kontokorentu nemel pristup.
priprav se ale na to, ze 1800 to uz nebude. Pocitej s vyssi castkou. Manzel takhle jednou opomel taky neco platit, tusim ze to byla kreditka a ja tam poslala asi desitku na zalepeni a najednou koupam 7000 v pytli. ![]()