Problémy s ex - alimenty

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15814
7.6.13 12:52

Tak daně bych neřešila. jestli podvádí nebo ne je jeho boj a když se to vezme kolem a kolem - jak ty můžeš vědět, že děti uplatňuje? koukáš mu do výplatních pásek? cokoli on ti řekne může být jenom proto, aby tě nas…štval. pokud víš stopro jistě, že úlevu opravdu uplatňuje, že to není info jenom „jedna paní povídala“ nebo že tě nechce ex vytočit vymýšlením si něčeho, co ti nadzvedne mandle, tak to samozřejme nahlásit můžeš a co mě týká, tak pochybuji, že by kvůli pár korunám šel sedět, spíš to bude „jenom“ chtít stát vrátit (plus třeba nějaká ta pokuta).

i kdyby úlevu opravdu uplatňoval, v žádném případě nemáš nárok na to, aby ti ji dával. protože ta nepatří ani jemu, ani tobě, ta patří státu.

přispění na věci do školy - nemusí ti platit nic, on si všechno platí v alimentech.

no a to že ti neplatí alimenty, to se dá řešit exekucí. je možné vymáhat jak dlužné výživné, tak (pokud je zaměstnaný) požadovat i pravidelné exekuční strhávání výživného v měsíční mzdě. pokud není zamětnaný, tak tam se dá asi vymáhat jenom dlužné výživné, protože není pravidelný příjem, ze kterého by mu někdo výživné strhával.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11896
7.6.13 12:55

@ivana-domca podobně to mám taky, holce bude 13, ex poslal 1000kč minulý rok v prosinci a teď v květnu 500. :zed: Jinak absolutně nezájem tr. oznámení jsem podala… Zatím se nic neděje. Žádala jsem o zvýšení (ze 2000, zvedli to na 2700, ale ještě před nabytím právní moci se proti tomu odvolal)

Zakladatelko: já bych tohle rozhodně nějak řešila. Myslím, že můžeš podat u soudu návrh na exekuci, není možné, aby ti posílal polovinu toho, co má nařízené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
7.6.13 12:59

@alisee ono to chvíli trvá než to začnou řešit :?
Já si taky žádala o zvýšení, ale on to dělá vycurane a maka na černo, ale já si na něj doslapnu, čeho je moc toho je příliš, dost dlouho jsem se sebou nechala orat, ted už ne :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11896
7.6.13 13:06

@ivana-domca mě to přijde jak přes kopírák, EX je na pracáku, bere dávky v hmotné nouzi, samozřejmě taky maká na černo, on není ten typ, co by žil ze 3000, co mu tam dávají. Taky jsem to dlouho nechávala být, vlastně jsem to začala řešit až když jsem šla na rodičák s mladší dcerou.
On raději aby se nějak podílel alespoň hmotně, když už ho holka (kterou si tak moc přál) nezajímá, tak bude vymýšlet jak se tomu vyhnout :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jedentypan
7.6.13 13:11

Me stejne pripada zvlastni s kym tak hodne zen ma decka. To vam prijde chytry mit decko s ubozakem, co nemuze platit tisicovku mesicne na alimentech pro svoje dite? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
148
7.6.13 13:21

Přesně to by bylo asi nejlepší pokud máš soudem určené alimenty 2.tisíce, nežádala, bych znova soud, o zvýšení, ale šla spíš požádat soud o tu exekuci, taky jsem ji měla na bývalého, jenže já ji ala pouze na dluh, kdežto měsíční alimenty mi stále neplatit a ve finále se tím prokazoval ústřižkama od jeho podniku, které mu tu exekuci stahovali, že lžu a alimenty řádně z vastní vůle platí, přitom to byla exekuce na dluh :zed:.Zažádej tu exekuci a budeš bez starostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
7.6.13 13:23

Chytrý? Myslíte, že každá žena je věštkyně a pozná co je to za případ? A bude vědět 5let do předu, jak se bude chovat k dětem nebo kní? Kdyby to šlo není tolik svobodných matek :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
7.6.13 13:28
@lusess píše:
A tu slevu uplatnovat nesmí, myslím že stačí, když půjdeš na jeho podnik za sekretářkou a ukážeš, že je soudně malý v tvé péči oni mu to zastaví.

No mě to dost překvapuje, že jí uplatňuje, to musí být se zakladatelkou domluvený. Aspoň u nás v práci pokud chce někdo uplatňovat slevu na dítě, neudělá se mu to, pokud nepřinese potvrzení, že si ji neuplatňuje druhý rodič

• Citovat
  • Upravit
11117
7.6.13 13:43
@araw píše:
No co máš dělat ohledně alimentů ti už poradily holky, ale prober se, co to má znamenat, že tě syn prosí, ať neudáváš tátu, jsi normální??? :cert: Proč něčím takovým takového prcka zatěžuješ? S tím přestaň, chudák dítě :cert:

taky nejak nechapu, proc by dite v tom veku, melo resit tyhle zalezitosti :roll: nerikam, ze ma cenu delat svatouska z chlapa, co se chova jako idiot, ale zas resit s sestiletym ditetem, jestli jeho otce nekde udam nebo jak co budu resit u soudu? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jedentypan
7.6.13 13:45
@lusess píše:
Chytrý? Myslíte, že každá žena je věštkyně a pozná co je to za případ? A bude vědět 5let do předu, jak se bude chovat k dětem nebo kní? Kdyby to šlo není tolik svobodných matek :think:

No ja si myslim, ze takova vec se proste musi projevit nekde v charakteru a v chovani drive, treba i vuci nekomu jinemu. To jen hodne zenskych nemysli hlavou pri vyberu, nebo proste chtej svatbu a decko co nejdriv, tak berou vsecko trochu prijatelny.

• Citovat
  • Upravit
17014
7.6.13 13:53
@Ali-Ali píše:
taky nejak nechapu, proc by dite v tom veku, melo resit tyhle zalezitosti :roll: nerikam, ze ma cenu delat svatouska z chlapa, co se chova jako idiot, ale zas resit s sestiletym ditetem, jestli jeho otce nekde udam nebo jak co budu resit u soudu? 8o

No vůbec se takové věci s dítětem řešit nemají. Nechápu to. Vůbec, dítěti je prdlačku do toho, jestli táta platí alimenty, ono za to odpovědnost nenese, tyhle matky nechápu. Fakt tyhle děti lituju :nevim: A jště že ji dítě prosí, ať ho neudává. Děs, mě je ho líto, bobek jeden malej, má řešit jiné starosti, jako se těšit do první třídy a na prázdniny a ne, jestli jeho matka udá tátu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
7.6.13 14:11
@Jedentypan píše:
Me stejne pripada zvlastni s kym tak hodne zen ma decka. To vam prijde chytry mit decko s ubozakem, co nemuze platit tisicovku mesicne na alimentech pro svoje dite? :mrgreen:

zase jeden chytrak co nikdy neudělal chybu :roll:
vždyť každý druhý chlap, neplatí řádně výživné :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.13 14:15

@ivana-domca
Tohle jsem řešila s jedním známým a ten mi řekl že to je tím, že ve většině případů ti chlapi ty děti nechtěli :nevim:

• Citovat
  • Upravit
148
7.6.13 14:22

No jo vždy z toho výjde ženská jako špatná, jelikož za to může ona, že si vybrala špatného partnera :zed:.Ano jsme viny, že jsme byli hloupé atd..,ale to už je naše břímě si myslím a určitě to každou ženskou trápí, že udělala takovou chybu a má děti s takovým hajzlem a děti tak nemůžou mít kompletní rodinu.Ale chudák chlap, který musí platit nesmyslné výživné, které je nutí platit jinak jim vyhrožují exekucí nebo trestním oznámením. Na celý život z toho mají trauma jak se z toho vyvléct :lol:..Jen málo, který chlap je fér a rozumí tomu, že výživné není jen soudní příkaz, nebo nějaká odplata ze strany matky..Ale nahrazuje tím péči o dítě, pomáhá mu tím, aby nestrádalo např.,aby mělo na základní životní potřeby a nemusela mu tak matka odpírat dost věcí. Hold každá strana jiný názor :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
7.6.13 14:25

No tak to bych zase moc nesouhlasila :think:,netvrdila, bych, že většina žen se nechala proti partnerovi vůli oplodnit a nechala si dítě, které věděla, že do předu bude vychovávat sama. Někteří z nás měli ty vztahy normální, partnerství, společné soužití a pak děti chtěné hlavně si myslím ze strany chlapa, který se pyšnil potomkem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí