Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@ivana-domca
Tohle jsem řešila s jedním známým a ten mi řekl že to je tím, že ve většině případů ti chlapi ty děti nechtěli
tak syn byl chteny, ex se na něj moc těšil, jenomže časem se změnil a když jsem od něj odešla, tak mě chtěl zpátky a zašel tak daleko, že mi syna sebral a dokonce se semnou o něj soudil ![]()
Když jsem soud skoro po roce vyhrala, tak najednou jeho zájem o syna opadl, myslím si, že se mu i ulevilo, protože konečně pochopil co to znamená mít dítě, být na něj sám a přitom vydělávat ![]()
Neříkám, že jsem svatá, taky jsem udělala své chyby, ale na fungování vztahu musí být 2 a ne že ten druhý usne na vavrinech a snaží se jen jeden ![]()
@lusess píše:
No jo vždy z toho výjde ženská jako špatná, jelikož za to může ona, že si vybrala špatného partnera.Ano jsme viny, že jsme byli hloupé atd..,ale to už je naše břímě si myslím a určitě to každou ženskou trápí, že udělala takovou chybu a má děti s takovým hajzlem a děti tak nemůžou mít kompletní rodinu.Ale chudák chlap, který musí platit nesmyslné výživné, které je nutí platit jinak jim vyhrožují exekucí nebo trestním oznámením. Na celý život z toho mají trauma jak se z toho vyvléct
..Jen málo, který chlap je fér a rozumí tomu, že výživné není jen soudní příkaz, nebo nějaká odplata ze strany matky..Ale nahrazuje tím péči o dítě, pomáhá mu tím, aby nestrádalo např.,aby mělo na základní životní potřeby a nemusela mu tak matka odpírat dost věcí. Hold každá strana jiný názor
Taky jsme to měli podobné, bohužel jsem zjistila už po narození prvního dítěte jaký je, ale stále si myslela, že spolu budeme napořád, nějak mě ani nenapadlo, že budu řešit, že ne
S druhým dítětem už jsem nesouhlasila, ale bývalí mě tak dlouho přemlouval až i to přišlo rozumné, že děti vyrostou najednou spolu, budeme mít chlapečka i holčičku a už další plánovat nebudeme.
Jenže jsem nepočítala s tím, že se jeho chování ještě zhorší a bude neustále stupnovat
.Tak jsem utekla, o děti zájem moc neměl nosil je ke své matce, on sám s nimi nikdy styk neměl a nepečoval o ně. Přes osm let, mu nevadilo, že je nevídá, jen vyhýbal alimentům
,jak čert kříže, domluvili jsme si i na zrušení otcovských práv, když nebudu chtít dlužné výživné
A ted, žáda úpravu styku, děti nechtějí
.
@lusess píše:
Taky jsme to měli podobné, bohužel jsem zjistila už po narození prvního dítěte jaký je, ale stále si myslela, že spolu budeme napořád, nějak mě ani nenapadlo, že budu řešit, že neS druhým dítětem už jsem nesouhlasila, ale bývalí mě tak dlouho přemlouval až i to přišlo rozumné, že děti vyrostou najednou spolu, budeme mít chlapečka i holčičku a už další plánovat nebudeme.
Jenže jsem nepočítala s tím, že se jeho chování ještě zhorší a bude neustále stupnovat
.Tak jsem utekla, o děti zájem moc neměl nosil je ke své matce, on sám s nimi nikdy styk neměl a nepečoval o ně. Přes osm let, mu nevadilo, že je nevídá, jen vyhýbal alimentům
,jak čert kříže, domluvili jsme si i na zrušení otcovských práv, když nebudu chtít dlužné výživné
A ted, žáda úpravu styku, děti nechtějí
.
to byla asi jen ústní dohoda a ne písemná? ![]()
já už si nechavam všechno dělat písemně i doklady o zaplacení ![]()
Dobrý den,
jsem tu nová, ale mám na Vás tady prosbu. Snad někdo poradí, kdo je a nebo byl v podobné situaci. S ex mám dvě děti 7 a 4 roky. Jsme od sebe tři roky, proběhl soud o svěření do píéče a alimety, kdy mi dohromady posílá 4000Kč, 2200 na straší a 1800 na mladší. Nebyli jsme vzití-jen pro info.
Ofd soudu uběhli tři roky, kdy se situace změnia. Straší nastoupila do školy, mladší do školky. Z našeho tehejšího bytu nás vystěhoval, kdy jsem si musela sehnat nové bydlení a vše znova zařizovat.
jenže je takový problém, že on je OSVČ přiznává co nejm, éně, dětem nekopí nic, do školy nic nepořídil a aby jen tak něco koupil třeba boty tak to se nestalo. Tedf se po rozchodu nastěhoval zpět ke svým rodičům, aut přepsal na svojí matku aby vážně nic neměl.
Mně už došla trpělivost, protže jsem mu odpouštěla austupovala dost dlouho.
Po rozhodu kdy mě s dětma vystěhoval jsem si prožila peklo, dost pomohla rodina, ale jeho nezajímalo, kde jeho děti budou bydlet.
Jestliže platí alimenty, žadné další výdaje platit nemusí, to by byla jen jeho dobrá vůle. Jestliže chceš více peněz, tak si to podej k soudu žádost o zvýšení kvůli změně situace: škola, školka.
No sice proběhla změna situace, ale i tak bych se obávala, díky tomu, že přiznává málo, že on, jelikož je to asi podobný blb(pardon ten výraz), jako můj ex, může ještě jít proti tobě a zažádat o snížení alimentů. Mám to samé, jen teda s jedním dítětem, ale už na střední škole. Od jeho 11 let mi dává stále stejně a na nic jiného nepřispívá. Když jsem pohrozila, že podám žádost o zvýšení, šel s právníkem právě tímto argumentem proti mně a žádal o snížení ![]()
@Gábííí píše:
No sice proběhla změna situace, ale i tak bych se obávala, díky tomu, že přiznává málo, že on, jelikož je to asi podobný blb(pardon ten výraz), jako můj ex, může ještě jít proti tobě a zažádat o snížení alimentů. Mám to samé, jen teda s jedním dítětem, ale už na střední škole. Od jeho 11 let mi dává stále stejně a na nic jiného nepřispívá. Když jsem pohrozila, že podám žádost o zvýšení, šel s právníkem právě tímto argumentem proti mně a žádal o snížení
taky jsem se rozváděla s podnikatelem, u soudu přiznal příjem, že by nad tím oko nezůstalo suché a člověk by mu pomalu hodil drobné do kloubouku… a stejně mu to soudkyně nesežrala ![]()
Já vím, že nemusí, ale pardon jsou to i jeo děti, dcwera nastupovala do školy a byly to velké výdaje a nekoupil jí ani tužku. Ale hlavně, když mu je vypravvuju, tak si ještě diktuje co jim mám dát na sebe. a ještě co sebou.
Je to vyčůránek a moc dobře vím, jak se má dobře a jim nekoupí ani loízátko jen tak. vím, že je takových více, on se každý rřok na zimu upíše na pracák a ppracuje na černo. Zítra tam jdu vše sepsat.
@Anonymní píše:
taky jsem se rozváděla s podnikatelem, u soudu přiznal příjem, že by nad tím oko nezůstalo suché a člověk by mu pomalu hodil drobné do kloubouku… a stejně mu to soudkyně nesežrala
No tak doufám, že budu mít také štěstí, tenkrát mi nezůstalo nic, vybílil nám byt a nenechal v něm nic, pak přišel dopis od jeho advokátky, že máme týden na vystěhování. Bohužel vzití jsme nebyli.