Problémy s osmiletou :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
13.6.16 08:22
@LenkaN26 píše:
@Ali-Ali dík za podporu,shnilé věci tahám z tašky věčně jak je teď teplo :-D Jinak ve škole zas tak moc problémy nemá. Čte dobře jen u psaní občas ignoruje u slov diakritiku. Matika taky dobrý z deseti příkladů má třeba jeden špatně…

asi blbý dotaz, ale když víš, že to tam zapomíná, ty se jí po škole nezeptáš, jestli v té aktovce nemá zbytek svačiny? Jestli ji vyhodila? A nezkontroluješ to? A když už se tak stane, necháš to přejít bez povšimnutí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
13.6.16 08:24

Já mám téměř sedmiletou budoucí prvňačku, zodpovědnou klidnou holku, ale ctyrletaka brachu bych ji teda taky nesvěřila. Jsou to male děti, myslím, že to co popisuješ je v podstatě odpovídající věku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
13.6.16 08:24

@Regina Hero Hračky jsem jim nevrátila neb i tak jim tam zůstal binec… Prostě se na to vykašlaly. To, že mají mít každý den uklizený pokoj vědí a důsledná v tom jsem. Včera se na prostě vybodly a opravdu už jsem neměla nervy něco vysvětlovat tak to šlo do pytle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
13.6.16 08:25

@Regina Hero Nechám ji to uklidit, tašku vyčistit. Ona má svačinu v boxu, ale občas dostanou ovoce ve škole…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
13.6.16 08:27

@radulaur Opravdu je odpovídající, že zapomíná neustále a úplně všechno?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
13.6.16 08:31

Ano, podle mě je to naprosto odpovídající věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
13.6.16 08:31

Já už mám sice holčinu ve třetí třídě a můžu říct, že teprve letos se to krapet zlepšilo. Jako asi úplně takhle nesoustředěná jak ta tvoje nebyla, ale jinak děs. Každý den si měla připravit tašku na druhý den - samozřejmě jsem to pak kontrolovala a vždycky něco chybělo. Naše pravidelné hovory - Máte úkol? Ne nic nemáme. Kouknu na internet a tam samozřejmě úkol napsaný. Úplně to měla na háku. Ale na druhou stranu ji to vadilo když pak jednou přinesla poznámku, že něco neměla. Já bych řekla, že prostě ta první třída je velký zvrat v tom životě, úplně něco nového, mnohem přísnější režim než předtím atd. Já bych vyzkoušela větší důslednost a i ji třeba nechat ať dostane nějakou poznámku, že jí něco chybí. Třeba si začne víc všímat věcí co se kolem ní děje :lol: Hlavně neztrácej naději, že bude lépe :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
13.6.16 08:32

@LenkaN26 ale v první třídě jsi TY zodpovědná za její přípravu do školy, za to, že má všechny sešity. Co jsi udělala, aby jsi jí pomohla?
Já mám taky zapomnětlivou dceru, proto když je vyzvedáváme ze školy kontrolujeme, že má všechno, aby jsme mohli dělat úkoli. Aktovku jí kontroluji každý večer.
A jo vyzvedávání 1 za 14 dní mi u takhle malého dítěte přijde jako přesazování odpovědnosti.
A absolutně rozumím tomu proč je u nás zákaz vyzvedávání sourozencem mladším 10let

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
13.6.16 08:34

Jako domů ti nevidím, ale věnuješ se těm holkám? Sedmiletá ti chodí vyzvedávat mladší ze školky? Ty někam musíš jít a holky se mají jít samy umýt? To jsou doma jako samy? Mně to trošku přijde, hlavně s ohledem na ten odstavec s těmi hračkami a odchodem k tátovi, že opravdu volá o to, aby ses jí věnovala :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11117
13.6.16 08:36
@LenkaN26 píše:
@radulaur Opravdu je odpovídající, že zapomíná neustále a úplně všechno?

tak, jestli se ptas, jestli to je uplne „normalni“- ve smyslu, jestli takove jsou vsechny deti, tak ne ;) ale je to podle me povaha a moc s tim nenadelas.
ja fakt byla schopna zapomenout, ze mame odpoledni predstaveni v kine a s litkem v kapse jsem chodila po parku :roll:

jedine, co do urcite miry funguje, je hodne velka organizace z tve strany - mit doma na lednicce na kazdy den seznam veci, co ma udelat a odskrtavat je (uklid v aktovce, ukoly, chystani aktovky, kontrola sesitu, uklid hracek) nejake nalepky, hvezdicky, motivacni system, ale hlavne, aby porad mela pred ocima, co je treba delat.
preju pevne nervy ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elot
13.6.16 08:43

Nečetla jsem diskuzi, ale podle mě toho je na ní moc.Zkus jí nechat míň poviností. První třída je pro děti naročná a ty jí to vůbec neusnadňuješ :think:

• Citovat
  • Upravit
4497
13.6.16 09:07

@Netopirek a co mám dělat víc než se ptát, zda něco mají. Cestou z práce jí volám zda má vše aby si případně ještě stihla do školy zaběhnout… Co víc? Doma vše zkontrolujeme, ale pokud přijedu po čtvrté z práce a škola je do čtyř tak už má prostě smůlu pokud se na to vybodne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
13.6.16 09:10

@Tunrida tak zaprvé, nechodí ji vyzvedávat běžně, ale vyjímečně. Včera samotné doma nebyly, byl doma přítel, který jim dvakrát říkal ať se jdou do koupelny nebo uklízet. Normálně na ně zvýší hlas a holky jdou, ale vzhledem k tomu jak starší na všechno kašle tak ji v tom nechal vykoupat neb lhala, že mají čekat na mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.16 09:10

Já taky jako malá musela od 1. třídy vyzvedávat sourozence ve školce a to každý den. Šlapala jsem sama přes celé město do školky a pak se sestrou čekat na mámu před fabriku. Když jí skončila směna, tak jsme mazaly společně na autobus. Jinak to nešlo a hotovo. Takže vyzvedávání sourozence jen občas rozhodně není nic zatěžujícího. Nebo k tomu máte třeba ještě hospodářství a dcera musí po škole ještě třeba nanosit vodu zvířatům, seno, je její povinností zavřít slepice? My to hospodářství měli a také jsem tam měla povinnosti. A také jsem se dobře učila a mám VŠ. Myslím, že dnes děti těch povinností mají naopak málo.

• Citovat
  • Upravit
4497
13.6.16 09:11

@elot Míň povinností? Jako co jí mám ubrat? Nemusí psát úkoly nebo číst, počítat? Nemusí si uklízet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí