Problémy s osmiletou :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13.6.16 09:11

Mne teda neprijde, ze by mela nejak hodne veci na starosti..to ze si ma hlidat ukoly a uklizet po sobe, tak to mi prijde naprosto normalni.. a to vyzvedavani mladsi, pokud to je jednou za 14dni, tak to nic strasnyho taky neni :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
13.6.16 09:11

@LenkaN26 Mámstejně starou- má ADHD- dělá to samé, nikde bych jí ale samotnou nenechala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
13.6.16 09:12

@LenkaN26 měla by sis udělat čas i fyzicky. Ne jen po telefonu. Já mám dceru v družině občas i do pěti, ale vyzvedáváme jí, aby jsme jí to mohli zkontrolovat ještě ve škole. Kontrola přes mobil funguje si myslím tak cca od těch 9 let - 3.třída. U takhle malých ne.
Píšeš, že máš teď přítele, takže sama nejsi. Jeden z vás dvou/oba by jste si to měli zařídit v práci, aby jste jí ze školy vyzvedávali. A jestli takhle zapomíná, tak i na druhou třídu. Ona sama se to nenaučí, vy jí to musíte naučit tím, že jí to budete každý den připomínat a kontrolovat než se jí to zajede pod kůži. U někoho to trvá rok, u někoho dva, u někoho celý život. Ale teď je ještě malá, aby si na to myslela úplně sama. A kontrola přes mobil, promiň, ale u prvňáčka fakt nedostatečná kontrola. Do telefonu je mi i ta moje schopná odsouhlasit cokoli jen aby měl klid

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
13.6.16 09:12

@Ali-Ali Seznam tam byl, ale na ni to nefunguje, prostě na to kašle, chvíli ječí, udělá scénu a pak je jí to už jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
13.6.16 09:14
@LenkaN26 píše:
Holky, už si moc nevím rady s dcerou. Bude mít v listopadu 8 takže končí první třídu. Je to chytrá holka, ale strašně nezodpovědná a všechno má na háku. Neustále někde něco zapomíná, věčně nemá buď deníček tak neví co za úkol dělat nebo nemá čítanku, sešit kam úkol napsat… Minulý týden to vygradovalo. Nemohla nejít ani jeden deníček (už má dva neb jeden ztratila a pak se našel), nemohla najít flašku na pití. Ve čtvrtek zapomněla, že nemá jít domů, ale do školky neb mladší tam měla nějaké aktivity. Místo toho se flákala venku se spolužákem. V pátek jsem jí volala ať vyzvedne mladší ze školky neb jsem se zpozdila v práci. Byla u dveří domu tak jsem jí řekla ať si dá domů tašku a jde hned. Odpověď byla ano maminko. Když přijel chlap domů a zeptal se kde mladší je tak řekla, že tam ještě není ani jí nesecvaklo, že tam měla jít… Včera jsem jí kontrolovala tašku (předtím naposled minulé úterý jinak kontroluju jen sešity) Byly tam oba deníčky i flaška na pití takže to ani nehledala.
Jinak jsem rozvedená, k otci chodí co 14 dnů, s mým novým mužem vycházejí obě holky na pohodu, mají ho hrozně rády. Díky tomu, že bydlíme na vsi můžou kdykoliv na hřiště (když má starší úkoly). Kroužky má v rámci družiny a 1× týdně chodí na koně což miluje.
Nicméně nevím jak ji dohnat k nějaké zodpovědnosti. Má komplet všechno na háku :-(.
Včera, když jsem si s ní povídala a navrhla jí jestli by nebyla raději u táty tak řekla, že určitě ne a měla mrak rozumných argumentů.
Večer jsem musela chvíli odejít holky se měly umýt, převléct do pyžam a uklidit. Vykašlaly se na to tak jsem naházela hračky do pytle na odpadky. Starší řekla, že teda chce k tátovi, když jsem vzala telefon, že mu jdeme tedy zavolat tak začala vřískat, že ne a že mi to řekla jen abych jim hračky vrátila. Prostě hrůza…
Holky co s ní mám dělat? Uvažuju o nějaké poradně. Kdysi jsme byly (v době rozvodu) a nic zvláštního, jen že je fixovaná dost na mně a trochu nesoustředěná.

Sedmiletá nemá co vyzvedávat mladšího sourozence ze školky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
13.6.16 09:15

@Netopirek Já ani přítel si to v práci nijak nezařídíme. Jezdíme oba na 7 a domů 15:30. Jemu cesta trvá 40 minut, mně 25-35 podle provozu a ještě musím cestou zpět vyzvednout mladší ze školky, která je do 16:15. Družina je do 16:00. Prostě to jinak než po telefonu nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
13.6.16 09:16

@Malaga u nás na vsi je to naprosto běžné. Kdybych bydlela ve městě tak ji taky nenechám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
13.6.16 09:19

Já teda moc nemám ráda, když se ze starších dětí dělají chůvy. Přesně tohle dělá moje kamarádka. Jdeme na zahrádku a ona hned na starší,,běž pohoupat sestřičku´´ atd Taky se diví, že s ní musí k psychologovi.Ono nejde o ty povinnosti, ty být musí. Ale mě to děcko příjde jako chudák.
Píšeš, že ji vyzvedává někdy…ale když se měly jít vykoupat, kdo se o tu menší musel starat a vykoupat ji? Taky starší dcera.Na jejím míst by se mi taky nechtělo, jestli je to pořád něco :nevim: Dala si příklady, podle nich odpovídám, realita může být jiná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
13.6.16 09:21

@LenkaN26 A zkrátit si práci? Domluvit se s maminkou spolužačky, aby jí vyzvedávala a kontrolovala? Tvoje dcera prostě očividně není ten „poctiví“ tip, ale spíš flákač co vymýšlí jak se ze všeho vykroutit. Dozor nad sebou nemá, telefon dozor není, takže ví, že jí všechno projde. To, že jí pak potrestáš večer je jí jedno. Mě by bylo taky, přes den bych si dělala co bych chtěla a večer bych to nějak vydržela, vždyť druhý den bych měla zase volnost a rodiče stejně přijdou zas až večer/odpoledne. I když půjdete do poradny a uhrajete to na nějakou poruchu, problém se tím nevyřeší. Ty máš prostě dítě co potřebuje nad sebou přísnou ruku co jí povede. A tu teď prostě nemá, takže vlčí. Já se obávám, že bez dozoru nic nedáš. Jí je to jedno a ještě nějakou dobu bude, pokud jí to vůbec přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
13.6.16 09:22

@SlecnaSally nene, starší se měla osprchovat sama a mladší přítel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
13.6.16 09:23
@SlecnaSally píše:
Já teda moc nemám ráda, když se ze starších dětí dělají chůvy. Přesně tohle dělá moje kamarádka. Jdeme na zahrádku a ona hned na starší,,běž pohoupat sestřičku´´ atd Taky se diví, že s ní musí k psychologovi.Ono nejde o ty povinnosti, ty být musí. Ale mě to děcko příjde jako chudák.
Píšeš, že ji vyzvedává někdy…ale když se měly jít vykoupat, kdo se o tu menší musel starat a vykoupat ji? Taky starší dcera.Na jejím míst by se mi taky nechtělo, jestli je to pořád něco :nevim: Dala si příklady, podle nich odpovídám, realita může být jiná :nevim:

Já to taky nesnáším a nedělám. Navíc dcera zakldatelky- obě dcery zakladatelky trpěj tím rozvodem- možná vypadaly, že to snášej dobře, ale tím trpěj bohužel všechny děti :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
13.6.16 09:25

@Netopirek Práci nám ani jednomu nezkrátí. Navíc pokud budu jezdit z práce dřív ani ji nestihnu udělat. Jsem jako jediná účetní ve firmě. Všechny matky spolužáků jezdí domů buď později nebo bydlí na opačném konci vsi a mají svých starostí dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tattiana
13.6.16 09:27

@LenkaN26 takhle se chová syn… Když nastoupila starší sestra na SŠ, tak
když v 9 letech zůstával občas sám doma, nezvládl to… Museli jsme k psycholožce a má mírnou poruchu soustřed. a pozornosti…

• Citovat
  • Upravit
23966
13.6.16 09:27

@LenkaN26 ale jako účetní by jsi mohla dělat, alespoň občas z domu. Účetnictví není nic u čeho by jsi musela být ve firmě celou dobu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
13.6.16 09:28

@enny3 jak to můžeš posoudit? Mladší ta to měla od začátku na háku neb byla v době rozvodu hodně malá. Navíc můj ex byl víkendový tatínek neb přes týden nebyl doma a o víkendech trávil dost času taky mimo domov. Teď se jim konečně 2 dny během 14 dnů věnuje a navíc mají doma chlapa, který se o ně skvěle stará…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí