Problémy s tchýní a IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
685
1.2.21 12:46
@Dicentra27 píše:
To si klidně dělej ufff, jak je libo. Ale nelituj moje okolí, protože ho neznáš. A nepiš nic o tom, co já neumím, protože neznáš ani mě. To na úvod.
A pak si uvědom, že ať ten svůj názor sdělíš sebevíc empaticky, výsledek bude stejný, oni u tebe tu podporu a pochopení totiž nenajdou a bude jim jedno, že těhotníš na první dobrou.
Jak tu zaznělo, názor na IVF může mít každý, jaký chce, ani tobě ho neberu, ale nelze očekávat, že pár, pro který je IVF jediná šance, bude skákat radostí, pokud uslyší slova, co zakladatelka.

Podpora a pochopení dle tebe znamená popřít své názory, být pokrytec a odkrývat páru, jak je IVF skvělé a samospasne a tím jim lhát do očí? Jako že s tím ohromě souhlasím?
Tohle smrdí cistym vydíráním, což zakladatelka do puntíku dělá. Nesouhlasíš s námi, jsi tedy proti nám a jsi označen za třídního nepřítele! Jakýkoliv jiný názor než ten náš se neuznává.
Jo a ty kecy o tom, jak tě neznám, neznam tvé okolí, jasně, ty jsi úplně jiná, než se tady písně prezentuješ..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
1.2.21 13:32

@Koblizkova1980 psychická pohoda je při IVF a vůbec při snažení prvním krokem k vysněnému miminku. Názor na IVF může mít každý jaký chce, ale být neempatický a ještě odrazovat pár, který tím prochází je hnus. Člověk nikdy nezapomene kdo při něm stál a kdo se obrátil zády v nejtěžší době života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
731
1.2.21 13:49

@Koblizkova1980 víš jak se to říká o tom, jak se to moc rozmatlává, že to ještě víc smrdí? Příspěvkem, který tu několik uživatelů nenechal chladnými, nikdo tě v tom nepodpořil, naopak souhlasy posbíraly komentáře proti němu, jsi názor vyjádřila, teď už nediskutuješ k tématu.
Já si budu stát za tím, že bych si domu psychotchýni v době šestinedělí a její karantény fakt nezvala. Maminka mého partnera je milionová, mám štěstí, asi karma ;) Mě neřeš, já si ve virtuálním světě masku nenasazuju a jsem stejná. Moje EQ je o dost jinde, než u většiny lidí. Přeji ti krásný den :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.21 14:16

Já jsem od začátku taky nereagovala na jedovaté řeči mé tchyně, které hraničily s urážkami typu, abych neměla splihlé vlasy na své svatbě, večer před svatbou ztropila po tel. scénu, že na zasedacím pořádku nejsou její přátelé o kterých celou dobu nebyla řeč, ten seznam viděla asi 10×, ale protože přijeli k ní domu a dali jí 5tis., tak aby se neřeklo, tak radši vymyslela, že jsem neschopná nešika a nedala to na ten seznam! Nějaká omluva, že mi zkazila večer před svatbou? nehrozí :D Nebo když jsem čekala dvojčátka, tak mi řekla její dcera ve 20.týdnu, že se může ještě stát cokoli a třeba o ty děti přijdu, a rozhodně neobléknou vel. 50 a stačí jim 1 postýlka a věci jen z bazárku. Aby toho nebylo dost, tak když jsem byla těhotná, tak švagrová s tchynkou kuly pikle a rozmlouvaly manželovi, aby vzal hypotéku se mnou, ale at jí veme se svojí ségrou s tím, že jim podepíšu papír, že se vzdávám nároku na manželův byt…přitom manžel se mnou 3 roky bydlel v mém bytě, který jsem si koupila za svobodna..a podobné libovky. Až jednou mi ruplo v bedni a řekla jsem těm ženským co si o nich myslím a jeho ségru vyrazila v bytu když na mě byla drzá a urážela mě a mého syna u mně doma. Moje rada je, nedej se. Nenechat si líbit nic, viz to s tou troubou bych se zeptala „Jak to paní xy myslíte?“ Taky se tchyně jednou mé mámy vyptávala jestli beru HA, že jsem moc plodná a její chudáček synáček aby toho neměl moc. Ve finále to dopadlo tak, že o vnoučata nejeví vůbec zájem, pouze o svého syna, ten tam občas jezdí, ale ona k nám už nejezdí, protože se neumí slušně chovat a ani nechce. Taky nás nepodržela když jsme kupovali barák, jediní kdo pomáhá jsou moji rodiče, hlavně s hlídáním. (já i manžel máme zdravotní problémy). Manžel má spolu se ségrou malý dům po bezdětném strejdovi na pozemku jejich rodičů, ségra mu mohla pomoct a vyplatit ho aby nemusel brát tak vysokou hypotékou na náš dům, ale protože nechtěli, tak ho nevyplatili (nejdřív ho oblbovali, jak už mají odhad a že může počítat s penězi a pak nic). Poradili jsme si sami a je to tak dobře. Já bych tchyni ani o IVF nevyprávěla…kor když bych věděla jaká je a že bude mít kecy a nepochopí to, pravda je, že není její povinnost vám to platit, to je věc těch dvou lidí, navíc dost intimní. To s tím covidem chápu, ale dneska se může nakazit člověk kdekoliv, třeba i v tom obchodě..Jinak je super, že manžel vnímá nevhodné kecy své mámy a stojí při tobě! to je půlka vítězství. Já takové štěstí nemám, po těch všech výstupech jeho matinky a sestřičky jsou v jeho očích oni dvě v pohodě a prostě jsou takové a jiné nebudou a rozhodně nehrozí, že by jim řekl at se nad sebou zamyslí a chovají se slušně…Myslím si, že tyhle typy žen by si měli ti synové srovnat a vysvětlit jim, že takhle teda ne a že jejich žena není retard co neumí s troubou a at si podobné „rady a poznámky“ odpustí. Ovšem ne každý chlap má na to koule…asi tak. Já tě chápu, ale moje rada zní, nespoléhej se na její pomoc, tenhle typ žen žárlí na snachy a spíš než pomoc tě podrazí nebo urazí…Život je příliš krátký na to, abych si nechala život ničit psychopatkami, které vidí problém úplně všude a snaží se zničit všechno hezké kolem sebe.

• Citovat
  • Upravit
13305
1.2.21 14:25
@Anonymní píše:
@JOHNDENVER je v šestinedělí tak určitě ať si do toho zakladatelka nenechá kecat, ať určuje pravidla ona!!! Jsem při tobě!!! A vůbec, ty jsi matka určuj pravidla i po šestinedělí!! Nenech se od nikoho remcat a poučovat!

Tak možná by ta podpora byla ještě lepší bez potřeby se skrývat za anonym.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
1.2.21 14:54

@Magical-eyes za to váš profil vypadá strasne real :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
1.2.21 15:36
@Anonymní píše:
Potřebuji si tady trochu, možná trochu víc vylít svoje srdíčko.
Jak z názvu vyplívá, mám problémy se svou tchýní. Rozhodně nechci tvrdit že by mě neměla ráda, jen mě vytáčí to její věcné poučování a „dokonalé“ rady jak vést domácnost, mou domácnost! Dost často se staví do role mé matky, zapomíná ale že já svou vlastní mámu mám a když si nevím rady tak se obracím rovnou na mou mamku.
Dám vám příklad: po 2 měsících vztahu s mým partnerem se mě zeptala zda užívám antikoncepci a jak se má antikoncepce jmenuje, na což jsem ji odpověděla a ona že mi od známé zajistí jinou, lepší, kterou ona užívá, samozřejmě jsem řekla ať jinou neschání, že jsem spokojená s tou svou (to nevedela že adnou ze zdrav. duvodu neberu, přítel o tom věděl a další člověk to vědět nemusel) Další můj hrozný „průšvih“ obalovaní řízků. Vzala jsem si na to vydličku, hned mi ji z rukou vytrhla s tím že touhle vydličkou ne, tou se ji to dělá špatně a mě by se taky dělalo špatně, hned mi dá tu svou oblíbenou. No žádný rozdíl jsem v tom neviděla, ale budiž. Těch poučování jak skladat pradlo, zehlit, prát, čím nejlépe prát, jak vařit, je toho strašně moc.. rozesmálo mě třeba to když jsme se s přítelem přestěhovali do nového bytu s novou vestavěnou troubou. Dělala jsem na její příjezd kuře v troubě. Při příjezdu se mě zeptala: ty jsi dělala kuře? Nekecej? A to jsi uměla pracovat s tou novou troubou? V tu chvíli jsem chtěla říct: ne asi, celých 25 let jsem žila v podzemním bunkru a vylezla až ted..to jsem samozřejmě neřekla, ale dost mě takovéhle její poznámky uráží. Tohle byl teprve začátek. Nejhorší problém nastal když jsme ji oznamili že se více než rok snažíme o dítě, nejde nám to, je u mě problém nepruchodné vejcovody a tak jdeme na IVF. Jako cože? Tobě (mě) je 26, jejímu synovi 27, děti si ještě nedělejte! Víte co je to za starostí? A proč jako IVF? Těch peněz co za to dáte, úplně jste se zbláznili, no jo to je tím trendem že všichni roděj tak ty chceš taky vid? S přítelem jsme se sebrali a odjeli, později se teda omluvila. Na třetí pokus, tedy o necelé 2 roky jsem otěhotněla. Těhotenství bylo v koronavirové době a vzhledem k tomu že jsem měla rizikové těhotenství nikoho jsme si domů nezvali, dokonce ani mé rodiče, což mě nejvíce trápilo. Mám ale astma, cukrovku a o miminko jsem se bála. Nedokázala to pochopit. Covid je přeci vymyšlený! Každopádně nikdo k nám nemohl ať se ji to líbí nebo ne, byla pro mě riziko, protože dělá ve fabrice a ještě se po telefonu chlubí jak její kolegyně je doma s covidem a hned na to se ptá zda by přeci jen nemohla dorazit. Momentálně máme doma 3 týdny staré miminko a tenhle týden dorazila moje maminka na pomoc, nikoho jiného tu nechci. Mám to štěstí že přítel s mou mamkou skvěle vychází, smejou se a moje máma by si nedovolila ho poučovat! Když se to ale tchýně dozvěděla, hned byl oheň na střeše, proč by nemohla dorazit i ona?
Mám hned několik důvodů: rozmlouvala nám těhotenství, rozmlouvala IVF, nepomohla nám finančně když jsme to potřebovali, né že by neměla, chlubí se co má peněz, ale proč by vyhazovala penize na nějaké umělé oplodnění? Za to moje mamka s tátou nám ve všem pomohli, finančně i psychicky. Vždy jsme si s mamkou byly blízké, ale tohle nás ještě více zblížilo, je to nejen mamka, ale i nejlepší kamoska, partťačka. poradkyně a úplně nejlepší babička svojí vnučky.
Tak jsem si srdce vylila a co vy? Máte nějaké zajímavé zkušenosti s tchýní? Zajímalo by mě ještě jak se vaše rodina stavěla k tomu že jdete na IVF?Příspěvek upraven 31.01.21 v 10:22

Asi tě má za neschopnou nebo nesamostatnou blbku, promiň, ale takhle to na mě působí. Řekni jí, že až budeš chtít radu, tak si o ní řekneš.
Naschvál bych si vše dělala pořád podle svého.
Ohledně IVF neporadím, my rodině nic o tom, že postupujeme IVF neříkali, víme to jen já a manžel a moje kámoška.
Nemám náladu někomu něco vysvětlovat a odůvodňovat. Asi kdyby nám našli v CARu nějaký problém, tak bych to řekla aspoň sourozencům, aby věděli, kdyby řešili stejný problém. Ale nic u nás za problém nenašli, tak proč je ještě zbytečně zatěžovat 🙂
Já teda osobně dost věcí svým rodičům neříkám (starosti, smutky, úspěchy, plány, kolik beru atd), nejsem takový ten sdílecí typ ☺️️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.2.21 17:59

Prosím vás, nehádejte se mi tu :lol: Všem, co mě alespoň trochu pochopili velice děkuji. :srdce: Děkuji že respektujete rozhodnutí matky v šestinedělí. Pro všechny spekulující, můj přítel to chce přesně tak jako já ;) (to jen že jste se tu strasne bali, abych brala v potaz přítelův názor)
Děkuji všem co pochopili že návštěvy co jsou v karanténě ať prostě nechodí.
Navíc, proč bych se teď měla nervovat se skoro - tchýní, která řekla že děti z IVF jsou divné a s tímhle nechce mít nic společného..

Vzkaz pro všechny co podstupují IVF. Nevzdávejte to, bojujte a jistě se to podaří i Vám. Možná se to zdá beznadějné (jako tomu bylo u nás) ale musíte stále věřit. :srdce:

Mějte se krásně, nehádejte se, protože to nemá cenu. Každá si to stejně budeme dělat podle svého :P a tak je to správně.

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
6794
1.2.21 19:54
@JOHNDENVER píše:
Ctila bych soukromí, pokud by platilo pro všechny stejně, copak její matka je nějaká VIP? Je babička stejně jako ta druhá.
A ty jsi anonym proč?

Ta jeji matka tam je proto, ze je matka. Ne proto, ze je babicka. A az budes argumentovat tim, ze tchyne je jeho matka, tak ti rovnou odpovidam, ze muz nerodil a nekoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
1.2.21 21:08

@JOHNDENVER Muj budouci muz ma nastesti se svou matkou takove vztahy, ze bude rada, jestli vubec uvidi nase dite.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
1.2.21 21:48

@JOHNDENVER Yes! Vsichni synove jsou zmanipulovani, vsechny snachy jsou svine. Jen ty maminky jsou vsechny svate.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí