Problémy s tchýní a IVF

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24851
31.1.21 14:41

@Venetia a tys na ivf byla!!???
ono to moc nejde blízké rodině, se kterou jsi hodně v kontaktu „nevykládat“, když furt „někam jezdíš“, furt potřebuješ peníze, jsi nervní, bereš si propustky, případně po zavedení i marodíš… si to představuješ tak, že jezdíš na ivf a nikdo nic neví, jo?? aha… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59396
31.1.21 14:48

Blbý je že jste se nevymezili proti poučování hned. Chápu že si člověk řekne že o nic nejde a přejde to, jenže ona pak bud poučovat furt. A ted s dítětem to bude mnohem horší. Nastavit mantinely, ideálně at s ní promluví její syn. Hlavně se jí nesvěřuj, ve výsledku to použije proti Tobě. Pokud partner stojí za Tebou máš na půl vyhráno. Až začne co máš dělat a jak tak poděkuj a rovnou řekni že si to uděláte dle svého. Co partner na to že tam chce v době karantény? Přeji hodně sil, budeš je potřebovat ;). Až řekne něco co tě bude vadit tak jí to řekni, nepřecházej to. Sama vidíš jak to dopadlo a ted to fakt začne :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106396
31.1.21 14:49
@Anonymní píše:
@Darmajka je pravda že člověk musí hledat chyby i u sebe. Já taky nejsem svatá! Má chyba, kterou jsem udelala hned na začátku byla ta že jsem ji neřekla svůj názor, neřekla na rovinu že prostě v moji domácnosti se věci dělají takhle :). V tom se chci změnit já. Možná víc než křivdu tak mám v sobě smutek. Smutek z toho co všechno říkala. V té době před IVF jsem neustále brečela že nikdy nebudu mít dítě, hroutila jsem se.. a ona mi říkala to čeho jsem se nejvíce bála, byla něco jako mé podvědomí, které jsem se snažila potlačit :lol: neustále opakovala že nám to přes IVF nevyjde, že to je jen ztráta peněz, tohle není ani dítě a tak „TO“ nemůže mít ráda, bylo toho více. Všechny penize co jsme měli jsme dali na IVF a tak jsme ji požádali o pomoc na nájem a na jídlo, nepomohla. Mrzí mě všechno co řekla, protože v tu nejtěžší dobu jsem potřebovala slyšet že to vyjde! Vím, že IVF neznamená že to stopro vyjde, ale ikdyby jsme měli jen 1% tak jsme potřebovali podpořit, myslet pozitivně a ne deptat. :,(
Dát všechny peníze na IVF a nemít pak na nájem mi nepřijde normální. Pokud chcete dítě takovou drahou metodou, měli byste na to mít.
@divine woman píše:
Ano a pořád. :D Tchyně to prostě není.

Skoro tchýně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106396
31.1.21 14:54
@Magical-eyes píše:
Kam zakladatelka na ty výrazy chodí :think: - tchýni milostivě dá ještě jednu šanci, aby mohla být babičkou, pak si sype popel na hlavu, že tchýni ze začátku nezkrotila… Chudák ta paní. Nejspíš si pro synka představovala někoho jiného.
Naštěstí si partnera vybíráme sami a ne naší rodiče.
@lleennttiillkkaa píše:
Pominuli můj konkrétní vztah s matkou, tak si stojím za to, že matka manžela je stejně babička jako matka matky. Tak to prostě je. Takže když si postaví ženská hlavu a řekne, že tchýně nesmí vidět vnouče, tak to to v pořádku, ale když by to samé řekl OTEC dítěte, tak je to blb? To jako vážně?

Já zase trvám na tom, že matka mi je bližší než tchýně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106396
31.1.21 14:55
@Lucy75 píše:
ono to moc nejde blízké rodině, se kterou jsi hodně v kontaktu „nevykládat“, když furt „někam jezdíš“, furt potřebuješ peníze, jsi nervní, bereš si propustky, případně po zavedení i marodíš… si to představuješ tak, že jezdíš na ivf a nikdo nic neví, jo?? aha… :roll:

Naštěstí ne… Jsem úplný opak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
31.1.21 15:01

@Koblizkova1980 a víte že jste mě tímhle svým komentářem dost zranila? Jsem taky majitelka nepruchodných vejcovodů, též jsem začala řešit po roce snažení ve 24 letech. Tím chcete říct že se mi příroda snaží naznačit že se nemám stát mámou?! Mám si raději pořídit kočku místo dítěte a bejt ráda?
Mimochodem, můj bratránec (cukrovkář), jeho žena také, mají dvojčata, kluky, úplně zdravé a veselé děti.

Příspěvek upraven 31.01.21 v 15:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
31.1.21 15:02
@divine woman píše:
Ano a pořád. :D Tchyně to prostě není.

A to je na celém problému zakladatelky nejpodstatnější :mrgreen:. Být to tchyně je zakladatelka ve zcela odlišné situaci, vše je zalité sluncem, protože Tchyně by nerýpala neudělovala nevyžádané rady, nevznášela nemístné dotazy, podporovala IVF a zacálovala ho. Měla bys poradit zakladatelce, že sňatkem se vše vyřeší :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.1.21 15:20

@divine woman já teda taky své skoro tchýni říkám tchýně :mrgreen: co tady ale lidi dokážou napsat je otřesný :nevim:
Najednou má „babička“ zájem a kde byla když ji nejvíce potřebovali? Už jen ze slušnosti bych nikomu kdo se o miminko snaží, neříkala že IVF je hloupost.. tohle bych neodpustila ani já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
31.1.21 15:36
@Lucy75 píše:
ono to moc nejde blízké rodině, se kterou jsi hodně v kontaktu „nevykládat“, když furt „někam jezdíš“, furt potřebuješ peníze, jsi nervní, bereš si propustky, případně po zavedení i marodíš… si to představuješ tak, že jezdíš na ivf a nikdo nic neví, jo?? aha… :roll:

My jsme to utajili až do třetího měsíce těhotenství. Ono o tom stačí nežvanit.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.1.21 15:36
:andel:
  • Citovat
  • Upravit
4749
31.1.21 16:01
@MartinaK.11 píše:
@Koblizkova1980 a víte že jste mě tímhle svým komentářem dost zranila? Jsem taky majitelka nepruchodných vejcovodů, též jsem začala řešit po roce snažení ve 24 letech. Tím chcete říct že se mi příroda snaží naznačit že se nemám stát mámou?! Mám si raději pořídit kočku místo dítěte a bejt ráda?
Mimochodem, můj bratránec (cukrovkář), jeho žena také, mají dvojčata, kluky, úplně zdravé a veselé děti.Příspěvek upraven 31.01.21 v 15:13

Nemuzes to tak brat, jsou lidi, kteri to tak maji a myslis si, ze to neni spracne, obchazet prirodu, vim, ze i v mem okoli takovych lidi par je, je to jejich nazor, maji na nej pravo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
31.1.21 16:02
@Lucy75 píše:

Kolegyne byla a dozvedela jsem se to az, kdyz se zadarilo, utajili to i pred rodinou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13219
31.1.21 16:50
@astoret píše:
Kolegyne byla a dozvedela jsem se to az, kdyz se zadarilo, utajili to i pred rodinou :nevim:

Ale těžko to budeš tajit před rodinou, když po rodině chceš peníze, kterých se ti nedostává tak moc, že kvůli IVF nemáš na nájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.21 16:52

No to jsou prostě tchýně :think:.. já mám svoji ráda ale taky už jsem s ní měla pár konfliktů co se ivf týče. Začalo to tak že jsem šla na 1.transfer (nikdo o tom nevěděl) a já to v tu dobu celkové nějak špatně nesla psychicky. No a asi ten 12den jsem si udělala těhotenský test, který byl samozřejmě negativní. Takže psychika úplně někde… Tak manžel mě chtěl rozveselit a šli jsme na rodinnou sešlost. Bohužel nám jaksi nedošlo, že tam bude i manželova sestřenice, která měla asi dvoutýdenní miminko. Samozřejmě jiné téma se tam neřešilo než to miminko a ona ho samozřejmě předevsemi asi 10× kojila. Prostě jsem se akorát snažila nebrečet a moc jsem se s ní nebavila a snažila se na ni nedívat. Za pár dní jsme se s tchýni opět sešli a byla ke mě úplně odměřená a dost nepříjemná, tak manžel se zeptat o co jde? Ona řekla „no jestli to teda chcete vědět, tak se mi teda vůbec nelíbilo jak ses chovala k sestřenici, bylo to od tebe velmi neslušné až drzé“ tak jsem na ni koukala s otevřenou pusou. No a pak ještě dodala „a druhá věc jak jsi jen tak mimochodem zmínila, že tvůj taťka měl rozštěp rtu!“ (Bylo takové téma na té sešlosti tak jsem to zmínila).. řekla že jsem ji to schválně zatajila a že pokud nevím že je to dost důležité, že se to bude týkat našich dětí. Tak jsem se vztekla a řekla jí proč bych jí něco takového hlasit a že to bude snad řešit až nějaké děti budeme mít! A s brekem jsem vyběhla pryč. Manžel ji seřval na první dobrou co si to dovoluje a řekl jí i proč jsem k sestřenici byla odměřená.. pak za mnou přišla a začala se strašně omlouvat ale přišlo mi to od ní teda pěkně hnusné. O taťkovi se vyjadřovala jako by to byl nějaký odpad protože měl jako miminko rozštěp. No hrůza.

Tobě teda nezávidím že se do všeho tak stará. Tvůj manžel by ji měl vysvětlit že to je dost nevhodné a pokud není schopna pochopit proč ji tam nechceš tak nemá smysl nic řešit. Pokud bys ji chtěla přece jen vyjít nějak vstříc tak ať si udělá test na covid a pak může přijít.

• Citovat
  • Upravit
5571
31.1.21 16:57
@Magical-eyes píše:
Ale těžko to budeš tajit před rodinou, když po rodině chceš peníze, kterých se ti nedostává tak moc, že kvůli IVF nemáš na nájem.

tak potom musí držet pusu a krok, když chce po rodině peníze. A ne si stěžovat na skorotchýni. A hlavně je blbost se vydat z peněz a pak čekat, že někdo mi přispěje. A než tady začnou další dohady… ano, i my jsme několik let chodili do CARu a doopravdy 100tis. bylo těch posledních, co jsme dali. Ale i když bych udělala pro to cokoliv, tak finance byly zrovna to, s kterými jsem počítala tak, abychom se s partnerem nedostali do nějakého průseru. Protože jak už tady někdo psal, tak IVFkem to nekončí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí