Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Serpentini děkuji za pochopení a se zbytkem souhlasím. Pokud ovšem nebudou nevyžádané rady, treba ohledně kojení, které nám momentálně nejde
Tak to je uz o tobe, pokud se ji sveris, ze ti to nejde, nejspis prijde s radou..pokud se te zepta, rekni ze ok a mas klid, co ona vi, koj dite nekde v ustrani, v soukromi a mas klid..
@Koblizkova1980 píše:
Tak opravdu každý IVF neuznává. Ona ta příroda není tak úplně blbá, a když to nejde, bývá proto i důvod. Zakladatelka má silné astma, cukrovku, neprůchodné vaječníky. Holt mít přirozeně dítě mít nema. A navíc, hrotit to v 26 letech po roce snazeni. Navíc zde cítím určitou nevyzrálost, uráží se jak malé děcko, že není po jejím.
Mám ve svém okolí více dětí z umělého a každé má nějakou vadu nebo diagnózu. I tu cukrovku jedno bohužel zdědilo. Takže já osobně IVF neuznáv a pokud by mi takhle domu přišlo dítě - mami zaplať, nevyhověla bych a ani peníze nepujcila. Každý má žít podle své kapsy.. navíc, nepodpořila bych ani vznik nemanželského dítěte.
Každé dítě z ivf má diagnózu jo. A teď tu o Karkulce.
@Koblizkova1980 píše:
Tak opravdu každý IVF neuznává. Ona ta příroda není tak úplně blbá, a když to nejde, bývá proto i důvod. Zakladatelka má silné astma, cukrovku, neprůchodné vaječníky. Holt mít přirozeně dítě mít nema. A navíc, hrotit to v 26 letech po roce snazeni. Navíc zde cítím určitou nevyzrálost, uráží se jak malé děcko, že není po jejím.
Mám ve svém okolí více dětí z umělého a každé má nějakou vadu nebo diagnózu. I tu cukrovku jedno bohužel zdědilo. Takže já osobně IVF neuznáv a pokud by mi takhle domu přišlo dítě - mami zaplať, nevyhověla bych a ani peníze nepujcila. Každý má žít podle své kapsy.. navíc, nepodpořila bych ani vznik nemanželského dítěte.
co je to za blud? Jakou vadu a diagnozu???
@Koblizkova1980 píše:
ty ale svoje děti máš, že?
Mě spíš zarazilo to, že šli do IVF a pak neměli na nájem.
Kam zakladatelka na ty výrazy chodí
- tchýni milostivě dá ještě jednu šanci, aby mohla být babičkou, pak si sype popel na hlavu, že tchýni ze začátku nezkrotila… Chudák ta paní. Nejspíš si pro synka představovala někoho jiného.
@Magical-eyes Ja myslim, ze synek je svepravny a pani je po tom prd.
@Koblizkova1980 píše:
Tak až za tebou přijde vlastní dítě s partnerem/partnerkou, svěří se ti, že podstupují IVF, vmeť jim do obličejů, jaká šílenost to IVF je! Bude z tebe parádní máma i tchýně ![]()
Nejde o peníze, ale především o psychickou podporu, možnost se svěřit.
Pokud holku připraví nějaká nemoc nebo úraz o vaječníky, fakt to podle tebe znamená, že mít děti nemá? Holka se supr reprodukčníma funkcema má zahnat myšlenku na dítě jen proto, že její kluk má třeba po rakovině 0 spermií. Fakt si myslíš, že cukrovka se přirozeným početím nedědí? Vrozené vady a nemoci mají i děti, jejichž rodiče netuší, co je to CAR.
Bezva příspěvek ![]()
@karkarka píše:
Každé dítě z ivf má diagnózu jo. A teď tu o Karkulce.
To moje má diagnózu - nejzdravější dítě v okolí… ![]()
@Janli píše:
To moje má diagnózu - nejzdravější dítě v okolí…
To moje právě taky ![]()
@Magical-eyes píše:
Jako klidně si ty oči vykruť, ale to nemění nic na tom, že jsi nespravedlivá a možná i trochu hloupá, když se nedokážeš povznést nad domnělou křivdou a upřednostnit zájem dítěte. Stěžuješ si na to, co řekla tchýně ( i když taky se mi nepozdává že to bylo přesně takhle). A ty místo aby ses snažila, aby vznikla vazba mezi vnučkou a babičkou, tak máš milion pseudodůvodů, proč to musí být zrovna takhle.
Když ji řekne, že dítě nebude mít ráda, proč by, se měla snažit?
@lleennttiillkkaa píše:Tak to by byl peknej blb
A co kdyby se manžel postavil a řekl, že si maminku na návštěvě přeje? Prostě proto, že on je táta. Dodal stejný podíl genetického materiálu, jako ta máma.
@lleennttiillkkaa píše:
Jenomže její matka přijít může a dokonce bez negativního testu. Takže měří dvojím metrem
No a, matka je ti snad bližší než tchýně. Však ji nic neuteče.
Mně to tu přijde jak HON na zakladatelku!
sakra, ať je po porodu hlavně ona a dítě v pohodě, neohrožení covidem a ať má kolem sebe lidi, které má ráda a kteří ji podpořili v IVF! ![]()
můj otec taky není pro „modernosti“, ale když viděl to trápení a u třetího pokusu už doplatky celkově od začátku za víc jak 100 tisíc, tak prostě sám od sebe donesl obálku s desítkou a říká, tak jestli ten výběr za příplatek teď zrovna stojí pět, tak ať to udělají rovnou dvakrát ![]()
bylo to od něj moc hezké a tyhle věci si člověk prostě pamatuje.. a taky nešlo „jen o peníze“ ale o ten postoj v situaci, kdy má člověk nervy na pochodu a modlí se a už neví, co víc má pro to udělat… já zakladatelku chápu.
@fera21 píše:
A pro tvýho manžela není jeho máma MÁMA? Ona ho našla u popelnic nebo jí ho vnutil Srstka ve Chcete mě?
Těsně po porodu by měla určovat podmínky matka, role otce nastoupí později.
@Anonymní píše:
@lleennttiillkkaa ano, přesně tak. Po karanténě svou šanci napravit to co se dělo během IVF dostane. Mé krivdy nebudou bránit v jejich vztahu. To, co se dělo nikdy nezapomenu, ja ani pritel. Moje holcicka ale bude mít 2 babicky, tak to prostě je.
Možná to jsou ted vsechno hormony, bylo toho ale za ty poslední roky dost!! Opravdu jsem od ni cekala podporu! Nemyslím jen finační, ale rozhodně ne odrazovani od IVF, nenastvalo by vás to?
Neměli jste to vůbec nikomu vykládat. To je Vaše soukromá věc.
@Venetia píše:
No a, matka je ti snad bližší než tchýně. Však ji nic neuteče.
Pominuli můj konkrétní vztah s matkou, tak si stojím za to, že matka manžela je stejně babička jako matka matky. Tak to prostě je. Takže když si postaví ženská hlavu a řekne, že tchýně nesmí vidět vnouče, tak to to v pořádku, ale když by to samé řekl OTEC dítěte, tak je to blb? To jako vážně?