Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@mamina2017 jezis, to jsou dohady a spekulace. Jiste to nebylo tak ze prisli a rekli :babo, naval prachy (mnozi to tak pisou).
Jasne ze clovek si musi dobre rozpocitat sve finance, ale mohlo se stat cokoliv, treba partner mohl prijit o praci, mohli jim zvednout najem. Clovek muze pocitat, mit to naplanovane jak chce, zivot meni.
Ja osobne bych se taky radeji obratila na pomoc ke sve rodine, kam jinam taky? Neni nic spatneho na tom rodinu pozadat o pomoc. Rodina je preci od toho aby si pomahala, tak je to u nas. Jedna vec je ta, kdyz by rodina nemohla pujcit, protoze nema, druha vec je pak ta kdyz nechce tchyne pujcit z duvodu ze dite z IVF nechtela. NENI HANBA POZADAT RODINU O POMOC!!!
@prokr píše:
A to je na celém problému zakladatelky nejpodstatnější. Být to tchyně je zakladatelka ve zcela odlišné situaci, vše je zalité sluncem, protože Tchyně by nerýpala neudělovala nevyžádané rady, nevznášela nemístné dotazy, podporovala IVF a zacálovala ho. Měla bys poradit zakladatelce, že sňatkem se vše vyřeší
.
Ale prd, velebnosti. Jen mám ráda, když se věci nazývají pravými jmény. Je to matka přítele. To je celé.
@Martina Číža píše:
@mamina2017 jezis, to jsou dohady a spekulace. Jiste to nebylo tak ze prisli a rekli :babo, naval prachy (mnozi to tak pisou).
Jasne ze clovek si musi dobre rozpocitat sve finance, ale mohlo se stat cokoliv, treba partner mohl prijit o praci, mohli jim zvednout najem. Clovek muze pocitat, mit to naplanovane jak chce, zivot meni.
Ja osobne bych se taky radeji obratila na pomoc ke sve rodine, kam jinam taky? Neni nic spatneho na tom rodinu pozadat o pomoc. Rodina je preci od toho aby si pomahala, tak je to u nas. Jedna vec je ta, kdyz by rodina nemohla pujcit, protoze nema, druha vec je pak ta kdyz nechce tchyne pujcit z duvodu ze dite z IVF nechtela. NENI HANBA POZADAT RODINU O POMOC!!!
tak když se něco stane, že nemám finance na IVF a ještě, když mi je 26, takže uplně čas mě netlačí. Tak to přeruším a našetřím. Přečti si tady diskuze kolem IVF a přečteš tam, že to běžně lidé dělají. Mně by bylo hloupé jít i za maminkou, která je v důchodu. Co když bude mít zdravotní problémy, stačí třeba nové zuby. Pomáhat si rodina má, ale beru vážný důvod. A když nebudou mít peníze na boty pro dítě nebo UM, tak zase poběží za maminkou? Jsou dospělí, měli by se starat oni a ne rodiče. A i kdyby měla tchýně miliony na účtě, tak zakladatelka nemá právo být na ní naštvaná. Mimochodem… ty víš ten pravý důvod, proč jim nepůjčila? Sice proběhlo něco o IVF. Ale…co tomu předcházelo nevím ani já, a ani ty. A potom, co se tady zaklatelka vyjádřuje, že si skorotchýni měla zkrotit.. atd. bych moc nevěřila, že je v tom úplně nevinně.
Za mne, jsi v šestinedělí a já bych nikoho nechtěla v šestinedělí ani vidět a klidně jen svou matku…takže slušně říct, že návštěvy nepříjmáš a matka je matka. Takové malé mimi potřebuje jen matku a zatím žádnou babičku. Já nechápu, co na tom ty babky mají, hned letět a šířit viry k novorozenci. Pomáhat až, když je někdo pozve nebo požádá.,toť celé a doporučuji si přečíst něco o manipulaci, neb se mi tchýně zdá jako totu nebo generál.
@mamina2017 Na jednu stranu s tebou souhlasím a na druhou stranu ne. Pořád si stojím za tím že člověk může peníze počítat jak chce, stane se něco a je člověk úplně na dně. Nepřijde mi ani správné soudit že je nebo bylo zakladatelce v době IVF 26 let. Co my víme? Třeba by později nemohla otěhotnět. Souhlasím, že pokud nemají dostatek peněz a jde IVF odložit, tak ať to odloží. Třeba taky mohli být v situaci buď ted nebo nikdy! Já dítě ještě nemám, IVF budeme podstupovat, vím už teď že dám poslední korunu jen aby se to jednou povedlo. Ukamenujte mě za tento názor, ale je to tak. Toužící a nešťastná žena po dítěti udělá vše!!! I za cenu že půjdu požádat rodinu, vezmu si půjčku, kterou bych měla splácet po zbytek života, udělala bych to. Až tak moc jsem nešťastná. Bohužel ne každý má ten dar otěhotnět přirozenou cestou, nebo vydělávat statisíce na IVF. Zakladatelka tu psala že jim skoro-tchyne nechtěla půjčit z důvodu že nechce vnouče z IVF a ted by to díťe z IVF chtela?
@Anonymní píše:
Za mne, jsi v šestinedělí a já bych nikoho nechtěla v šestinedělí ani vidět a klidně jen svou matku…takže slušně říct, že návštěvy nepříjmáš a matka je matka. Takové malé mimi potřebuje jen matku a zatím žádnou babičku. Já nechápu, co na tom ty babky mají, hned letět a šířit viry k novorozenci. Pomáhat až, když je někdo pozve nebo požádá.,toť celé a doporučuji si přečíst něco o manipulaci, neb se mi tchýně zdá jako totu nebo generál.
taky nechápu, snad počkám az mne pozvou
@mamina2017 a ještě bych chtěla doplnit. Další věc by byla kdyby tchýně nemohla pomoci. Dá se to rict slušně : je mi moc líto, ale nemohu půjčit. Než: nepůjčím, nechci vnouče z IVF. A ještě k tomu deptat slovy že je IVF blbost a stejně se jim to nepovede? Nejde jen o finanční podporu, ale i o tu psychickou, trochu soucitu ať už mám na umělé oplodnění názor jakýkoliv
@Martina Číža píše:
@mamina2017 Na jednu stranu s tebou souhlasím a na druhou stranu ne. Pořád si stojím za tím že člověk může peníze počítat jak chce, stane se něco a je člověk úplně na dně. Nepřijde mi ani správné soudit že je nebo bylo zakladatelce v době IVF 26 let. Co my víme? Třeba by později nemohla otěhotnět. Souhlasím, že pokud nemají dostatek peněz a jde IVF odložit, tak ať to odloží. Třeba taky mohli být v situaci buď ted nebo nikdy! Já dítě ještě nemám, IVF budeme podstupovat, vím už teď že dám poslední korunu jen aby se to jednou povedlo. Ukamenujte mě za tento názor, ale je to tak. Toužící a nešťastná žena po dítěti udělá vše!!! I za cenu že půjdu požádat rodinu, vezmu si půjčku, kterou bych měla splácet po zbytek života, udělala bych to. Až tak moc jsem nešťastná. Bohužel ne každý má ten dar otěhotnět přirozenou cestou, nebo vydělávat statisíce na IVF. Zakladatelka tu psala že jim skoro-tchyne nechtěla půjčit z důvodu že nechce vnouče z IVF a ted by to díťe z IVF chtela?
hele, v jedné skupince byla kočka, která x let podstupovala IVF. Bohužel dítě i tak neměla a sama přiznala, že měli už hypotéku na toto. Bylo mi jí strašně líto. ale sama přiznala, že na další „hypotéku“ na potřeby dítěte by už neměli. Taky jsme dělali psí kousky, abychom měli dítě a tedy máme. Ale pořád musím přemýšlet o tom, že tomu dítěti chci dát hezké dětství bez starostí. Nechci se v noci budit, jestli budu mít na elektriku, zda můžu koupit 2 nebo 10 rohlíků nebo se spoléhat na milodary příbuzných. Potom taky po letech si můžeš říct.. je krásné mít dítě, ale… Prostě musíš zůstat být finančně gramotná. A proto si myslím, že když někdo nemá na IVF, tak by se měl nad tím zamyslet. A popravdě moc nevěřím tomu, že doktor řekne, buď teď nebo nikdy. Zatím co mám v okolí a tady čtu, tak je to většinou blbost. Doktor řekne a ženská si nechá udělat dítě a ono nějakým zázrakem má do 3 let 3 děti a pak řeší, jak jí stát může pomoct.
@Martina Číža píše:
@mamina2017 a ještě bych chtěla doplnit. Další věc by byla kdyby tchýně nemohla pomoci. Dá se to rict slušně : je mi moc líto, ale nemohu půjčit. Než: nepůjčím, nechci vnouče z IVF. A ještě k tomu deptat slovy že je IVF blbost a stejně se jim to nepovede? Nejde jen o finanční podporu, ale i o tu psychickou, trochu soucitu ať už mám na umělé oplodnění názor jakýkoliv
takových keců jsem si taky vyslechla. Stejnak to bude/je moje dítě a nikdo mi s ním nepomůže a vše je na mně a manželovi. Zase nemůžu očekávat podporu. Nebo to dělám pro ně nebo sebe? Zakladatelka to trochu přehání. Ne všichni si sednout na zadeček z toho, že jde na IVF.
@JOHNDENVER v šestinedeli má svaté právo pozvat si koho novopečená maminka chce. Ať se vám to líbí nebo ne!
@Anonymní píše:
@JOHNDENVER v šestinedeli má svaté právo pozvat si koho novopečená maminka chce. Ať se vám to líbí nebo ne!
A proc nemuze prijit a jit treba se synem, ktery, vezme mimco na prochazku do kocaru, to by byl taky problem?
@astoret píše:
A proc nemuze prijit a jit treba se synem, ktery, vezme mimco na prochazku do kocaru, to by byl taky problem?
U týhle konkrétní tchýně bude problém všechno. Nepředplatila si all inclusive, tak musí stát ve frontě až co na ní zbyde a hlavně doufat, že dostane ještě šanci, když nebyla zkrocena hned zpočátku. Je smutné, jak maminky prostřednictvím dítěte můžou manipulovat okolím. Přitom v některých případech příbuzné zajímá jen to dítě a o tu matku fakt nestojí, což některé matky špatně koušou.
@Magical-eyes víte co je štěstí? Že všichni co tady kritizují, tak vlastně všem to může být jedno
ať už je to tak či onak, každému je do toho prd
a vůbec.. prestanme se tady už dohadovat a někoho kritizovat, nikdo nebyl v té situaci, tak nemáme ani to právo někoho soudit a tím myslím jak zakladatelku, tak tchyni. Všichni jsou hrozní chytrolínci. Přeji všem krásné, dobré a pozitivní ráno
![]()
@astoret zakladatelka výše již zminovala : tchýně je v karanténě, mj. Nechtěla mít nic společného s dítětem z IVF, není li počato přirozene, není to dle tchýně ani dítě.. takže ted by o to dítě z IVF zájem měla? Nezlobte se na mě, ale takove tchyni bych pak ani já dítě nepujcila, navíc zakladatelka píše jen o sestinedeli, ne že dítě nepujci nikdy!