Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zakladatelko já ti rozumím, on ne každý má pochopení když to nezažil, já se svou bývalou tchýni bojovala léta, ale já měla ještě tu smůlu ze můj ex byl maminčin klucik a vše co řekla bylo svatý. Když jsem se někomu zpovídala tak mě taky všichni posílali s mými argumenty někam, ze jsem proti ni zasedla a nemám pochopení…
No dnes mám už jinou tchýni i partnera a očividně nebyl problém v mne, protože s touhle tchýni nemám absolutně problém! Žádnou radu nemám, buďto to prekousnes a nebo to dopadne tak, ze se s ni nebudeš stýkat a věř mi ze to kvůli pritelovi nechceš, zatni zuby a drz se ![]()
Spíš mi to přijde jako verze k tchýni. Prostě i kdyby se chovala normálně, tak se ale něco špatného najde. Už jenom to, že máš svoji mamku a ta může dojet, ale tchýně ne…
A nemyslím to zle…To vůbec. Já si tímhle obdobím taky prošla. Moji rodiče byli to nej a tchýně…Prostě tchýně
… U nás to teda hodně podpořilo to, že švagrová, která u ní pořád bydlí, se chovala jak magor. Nemohla mě nejdřív vystát, pak byl klid a její averze se vrátila při oznámení tehotenstvi. Je trochu „jiná“…vše se zlepšilo až když bylo malýmu půl roku…
Každopádně tchýně se s prckem vídala. Ale zpětně si uvědomuju, že naši o dost víc. Dřív hlídali i pres noc atd. Zpětně mě to mrzí, protože tchýně je pro malýho skvělá babička:) my si to vyříkali a jsem ráda, že ji mám…stejně jako moje rodiče…
@Darmajka je pravda že člověk musí hledat chyby i u sebe. Já taky nejsem svatá! Má chyba, kterou jsem udelala hned na začátku byla ta že jsem ji neřekla svůj názor, neřekla na rovinu že prostě v moji domácnosti se věci dělají takhle
. V tom se chci změnit já. Možná víc než křivdu tak mám v sobě smutek. Smutek z toho co všechno říkala. V té době před IVF jsem neustále brečela že nikdy nebudu mít dítě, hroutila jsem se.. a ona mi říkala to čeho jsem se nejvíce bála, byla něco jako mé podvědomí, které jsem se snažila potlačit
neustále opakovala že nám to přes IVF nevyjde, že to je jen ztráta peněz, tohle není ani dítě a tak „TO“ nemůže mít ráda, bylo toho více. Mrzí mě všechno co řekla, protože v tu nejtěžší dobu jsem potřebovala slyšet že to vyjde! Vím, že IVF neznamená že to stopro vyjde, ale ikdyby jsme měli jen 1% tak jsme potřebovali podpořit, myslet pozitivně a ne deptat. ![]()
Příspěvek upraven 01.02.21 v 18:11
@Anonymní píše:
@fera21 nejde jen o mě, přítel k ni také ztratil důvěruPříspěvek upraven 31.01.21 v 11:32
Protože Vám nezaplatila IVF? Protože si dovolila projevit svůj názor na IVF…ne všichni lidi jsou ztotožněný s tím, že je o. k. tímto způsobem „pomáhat“ přírodě. Je teda fakt, že v případě IVF v souvislosti s vlastními dětmi a vnoučaty je nanejvýš vhodné nechat si tyhle názory pro sebe, nebo je alespoň ventilovat nějakým citlivým způsobem.
Ty nevýžádané rady, komentáře a dotazy/viz. antikoncepce/ to je teda děs a já bych jí rychle „vychovala“. Lidi se k Tobě chovají tak, jak jim to dovolíš a tchyně nejsou žádné vyjímky, jenom se nebát se jim postavit.
přes to všechno je jasný, že jednoznačně protězuješ a upřednostňuješ svoji mamku před tchýní a i když si za to tchyně do určité míry může sama, tak pokud to nezměníš dobré vztahy mít nebudete ![]()
@Anonymní píše:
Takže opět opakuji, napsala jsem důvody špatně, v první řadě měla být uvedená karanténa a poté že k ní nemám důvěru ani oporu (já ani přítel) ze zmíněných důvodů..
Jo ták, ona to nakonec není ani tchyně. Je to jen matka přítele. Tak to bych vůbec neřešila.
@divine woman píše:
Jo ták, ona to nakonec není ani tchyně. Je to jen matka přítele. Tak to bych vůbec neřešila.
Už zase???
![]()
@prokr musím souhlasit a uznat své chyby. Mezi nimiž je třeba to že jsem si ji skutečně hned na začátku nezkrotila. Ji jsme o IVF řekli, protože je rodina, věděli to moji rodiče, chtěli jsme se svěřit i tchýni. V době, kdy pár prochází tím čím prochází se rozhodně neříká že to nevyjde, i kdyby měla pravdu, tak tohle se prostě neříká. Neříká se ani to že pokud to podnikneme ať s její pomocí nepočítáme. V té době, kdy mě život srážel na kolena, jsem nepotřebovala dostat přes prsty od tchýně
můžete si tu o mě myslet cokoliv, ale já na tohle prostě nezapomenu, to samé mi rekl přítel. Ptá se:proč mi má vlastní máma nechtěla pomoci?! Proč tu pro mě nebyla..
Příspěvek upraven 31.01.21 v 13:22
@MartinaK.11 píše:
Co se týče financni, tak i pro mě by to byl důvod. Kdo IVF nezažil, neví jak.moc je to fin. náročný. My treba ted budeme platit 110.000kč a co když nevyjde první pokus? Nebýt rodiny, nemáme ani na rohlíky… a rozhodně ne kazdy má tu možnost odkladu IVF na další rok
Tak minimálně já a ještě jedna prispevatelka (nebudu jmenovat) máme IVF za sebou. IVF jsme si hradili sami, finančně nám i nadále nikdo nepomáhá a pokud někdo nemá ani na to IVF ze dvou výplat, tak nevím jak chce živit dítě z jedné výplaty a rodičáku. Mně by i bylo trapné říct si někomu o finanční podporu. Takže tady vážně nechápu důvod k urážení se.
Zakladelko tvoje tchyně je prostě neempatický tvor. To poučování věřím, že je protivné. Chápu teda, že nemáte dobrý vztah, taky bych ty poznámky nepřešla s úsměvem a chápu i že doma jí nechceš. Ale je nefér vzít si k sobě na delší dobu mámu a tchyni nepozvat ani na návštěvu. Dítěti jsou tři týdny, přece není v karanténě celé tři týdny. Jednou měsíčně to vydrž pro klid v rodině, pokud to alespoň trochu jde.
@Serpentini děkuji za pochopení a se zbytkem souhlasím. Pokud ovšem nebudou nevyžádané rady, treba ohledně kojení, které nám momentálně nejde
@Anonymní píše:
@Serpentini![]()
a víte co? Do toho vám vůbec ale vůbec nic není
No, když si stezujes cizim lidem na internetu, že vám máma přítele (už jsem dočetla, že to není tchyně) na to nedala peníze, tak se nediv, že se k tomu vyjadřují. ![]()
@Anonymní píše:
@Serpentini děkuji za pochopení a se zbytkem souhlasím. Pokud ovšem nebudou nevyžádané rady, treba ohledně kojení, které nám momentálně nejde
S nevyžádanou radou jí můžeš poslat do někam. „Já chápu, že to myslíte dobře, dělám co umím. Stres a rozčilování tomu moc nepřidají, víc se o tom bavit nechci, dík za pochopení.“
Tak opravdu každý IVF neuznává. Ona ta příroda není tak úplně blbá, a když to nejde, bývá proto i důvod. Zakladatelka má silné astma, cukrovku, neprůchodné vaječníky. Holt mít přirozeně dítě mít nema. A navíc, hrotit to v 26 letech po roce snazeni. Navíc zde cítím určitou nevyzrálost, uráží se jak malé děcko, že není po jejím.
Mám ve svém okolí více dětí z umělého a každé má nějakou vadu nebo diagnózu. I tu cukrovku jedno bohužel zdědilo. Takže já osobně IVF neuznáv a pokud by mi takhle domu přišlo dítě - mami zaplať, nevyhověla bych a ani peníze nepujcila. Každý má žít podle své kapsy.. navíc, nepodpořila bych ani vznik nemanželského dítěte.