Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@lleennttiillkkaa svpu chybu dokazu uznat! uznávám že jsem opravsu neměla hned psát důvody jako peníze. Špatně jsem to formulovala. Nepomohla nám hlavně psychicky, zadna podpora nic! Momentálně kdy jsem nejvíc emocne vypjata tu chci lidi s kteryma je mi opravdu dobře. Natož někoho kdo je v karanténě. Takže opět opakuji, napsala jsem důvody špatně, v první řadě měla být uvedená karanténa a poté že k ní nemám důvěru ani oporu (já ani přítel) ze zmíněných důvodů..
V tom případě je tato diskuze zbytečná. Babička přijede, až bude mít po karanténě, alespoň se s druhou babičkou vystřídají.
Co tu nektere delate za kovbojku z navstevy tchyne..mamu at si tam ma treba cely tyden, ale druha nemuze ani na 1 odpo? Proc? Delate jak kdyby se tam stehovala na sestinedeli..a pokud fakt ji nerozdycham, omluvim se, ze jsem ko a jdu si lehnout, babka pokeca se synem, potesi se z mimina a ty mas chvilku na odpocinek, muz ti ji prinese k nakojeni, to nemusis delat pred ni…
Cely mi to prijde jako odplata, ja ted jsem mama, ja budu rozhodovat kdy a jestli vubec, nejvic timhle skodite vzrahu babicka a dite, mate ho jak rukojmi…
@fera21 nejde jen o mě, přítel k ni také ztratil důvěru ![]()
Příspěvek upraven 31.01.21 v 11:32
@lleennttiillkkaa píše:
Jenomže její matka přijít může a dokonce bez negativního testu. Takže měří dvojím metrem
Hele, se tu třeba stavte na uši, ale máma je máma a tchyně je tchyně. A navíc zakladatelčina matka je na rozdíl od té tchyně v důchodu, tudíž má čas a není v karanténě.
Tchyni, která by do mě roky vandrovala, bych si domů v šestinedělí taky nezvala. I bez Covidu.
A já tě chápu úplně ve všem!!! Proč bys měla být v kontaktu s tchyní, která jen prudí a metá blesky?? Kdo seje vítr, sklízí bouři. Tak to prostě je!!! Drž se zakladatelko ![]()
I tchyně je babička, tak to proste je. To ze nepomohla finančně, však to neni povinnost. Vase ivf, vaše zodpovědnost. Navic nechapu, proc každému hned říkat o ivf. A nevyžádané rady prostě rodiče dávají, bud to ignoruj nebo ji řekni ze o to nestojis.
@lleennttiillkkaa ano, přesně tak. Po karanténě svou šanci napravit to co se dělo během IVF dostane. Mé krivdy nebudou bránit v jejich vztahu. To, co se dělo nikdy nezapomenu, ja ani pritel. Moje holcicka ale bude mít 2 babicky, tak to prostě je.
Možná to jsou ted vsechno hormony, bylo toho ale za ty poslední roky dost!! Opravdu jsem od ni cekala podporu! Nemyslím jen finační, ale rozhodně ne odrazovani od IVF, nenastvalo by vás to?
Hele, opravdu se tu zakladatelko nemusíš nikomu omlouvat, ani zodpovídat. Pro mě osobně by pro odklad návštěvy byly i ty první zmíněné důvody. Jako proč se v sestinedeli nervovat s neprijemnou tchyni? To opravdu nemáte nikdo zapotřebí. Co se týče financni, tak i pro mě by to byl důvod. Kdo IVF nezažil, neví jak.moc je to fin. náročný. My treba ted budeme platit 110.000kč a co když nevyjde první pokus? Nebýt rodiny, nemáme ani na rohlíky… a rozhodně ne kazdy má tu možnost odkladu IVF na další rok
@MartinaK.11 píše:
@astoret proč? Protože je v karanténě
Tak ta skonci, ne. A potom? Bude mit dalsi duvody proc ne..
@Anonymní píše:
@lleennttiillkkaa ano, přesně tak. Po karanténě svou šanci napravit to co se dělo během IVF dostane. Mé krivdy nebudou bránit v jejich vztahu. To, co se dělo nikdy nezapomenu, ja ani pritel. Moje holcicka ale bude mít 2 babicky, tak to prostě je.
Možná to jsou ted vsechno hormony, bylo toho ale za ty poslední roky dost!! Opravdu jsem od ni cekala podporu! Nemyslím jen finační, ale rozhodně ne odrazovani od IVF, nenastvalo by vás to?
Tak já naštěstí na IVF nemusela, ale přesto vím, že je to strašná nálož pro tělo a kdyby mě to potkalo, tak budu první, která se od toho na jednu strau bude odrazovat a zvažovat všechna pro i proti. Bála bych se o sebe, protože hormonální smršť, injekce, hrozba kde čeho a výsledek nejistý. Bála bych se, aby mi nezaměnili genetický materiál atd. Nicméně já jsem člověk, který by se s tím málokomu svěřoval, natož starší generaci, která má mizivé informace a ještě zkreslené a hlavně co je komu do toho.
@astoret a i kdyby? Co je nám do toho? Tchýně sklízí co zasela..
@lleennttiillkkaa Máte opravdu velké štěstí! My všechny co IVF podstupujeme by jsme daly všechno, aby jsme se tomu mohli vyhnout a počít přirozeně. Když to bohužel možné není.. my teď také umělé oplodnění podstupujeme, cena více než 100.000, ale i přesto že člověk z toho všeho co jste napsala, má strach, tak do toho chceme jít a mít oporu v nejblizsich je to nejvíc!!!
Příspěvek upraven 31.01.21 v 15:11
Některé komentáře tady
mno fujky. Sice mě se tohle téma netýká, mám super tchýni, ale na tvém místě bych si taky vzala jen svou maminku, která jak se z tvého příspěvku zdá, s vámi prošla vším. Těžkým a teď i krásným obdobím. Gratuluji k holčičce. Tchyni se snaž v radách ignorovat, to s tou troubou mě dostalo ![]()
Jestli se v její přítomnosti necítíš komfortně tak si ji rozhodně v šestinedělí nezvi, na to máš svaté právo a lidi ať se tu staví na hlavu. Třeba si tím uvědomí chyby a změní se! Chápu i to že jste od svých nejbližších očekávali podporu, rozhodně ne odrazování. Sama jsem si IVF prošla a tak vím, že to je velmi velmi stresující období, dokáže tě zlomit každá maličkost. Po finační stránce jsme potřebovali pomoci od nejbližších, nejste jediní a už vůbec ne jak tu někdo psal něco o braní si peněz od babky, když babka necáluje, nikdy neuvidí vnouče. Lehko, lehko se kritizuje!!!
@lleennttiillkkaa svou chybu dokážu uznat! uznávám že jsem opravdu neměla hned psát důvody jako peníze. Špatně jsem to formulovala. Nepomohla nám hlavně psychicky, žádná podpora nic! Momentálně kdy jsem nejvíc emočně vypjata tu chci lidi s kterými je mi opravdu dobře. Natož někoho kdo je v karanténě. Takže opět opakuji, napsala jsem důvody špatně, v první řadě měla být uvedená karanténa a poté že k ní nemám důvěru ani oporu (já ani přítel) ze zmíněných důvodů..
Příspěvek upraven 01.02.21 v 18:08