Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Dicentra27 píše:
Tak až za tebou přijde vlastní dítě s partnerem/partnerkou, svěří se ti, že podstupují IVF, vmeť jim do obličejů, jaká šílenost to IVF je! Bude z tebe parádní máma i tchýně
Nejde o peníze, ale především o psychickou podporu, možnost se svěřit.
Pokud holku připraví nějaká nemoc nebo úraz o vaječníky, fakt to podle tebe znamená, že mít děti nemá? Holka se supr reprodukčníma funkcema má zahnat myšlenku na dítě jen proto, že její kluk má třeba po rakovině 0 spermií. Fakt si myslíš, že cukrovka se přirozeným početím nedědí? Vrozené vady a nemoci mají i děti, jejichž rodiče netuší, co je to CAR.
Bezva příspěvek
Vmeť do obličeje? Ty takhle jednas s lidmi, kteriaji jiný názor, vmetáš jim něco do obličeje? To tvé okolí dost lituji, takhle jednat. Názor se dá sdělit slušně a citlivě.. ale to ty asi neumíš!! Prý vmeť…ufff
@Anonymní píše:
@Rive a kde zakladatelka psala že nechce aby tchýně dítě viděla po šestinedělí? Kde psala že nebude brát v potaz názor partnera? To už si tu mnozí vymýšlejí.
ty tady píšeš, že si má určovat pravidla i po šestinedělí. Ty neudržíš myšlenku ani 5minut?
Nehádejte se tu!!!
Nakonec zjistíme že všichni všechno děláme špatně
dělejte si každý co chcete a hlavně jak to cítíte ![]()
@Anonymní píše:
@Rive a kde zakladatelka psala že nechce aby tchýně dítě viděla po šestinedělí? Kde psala že nebude brát v potaz názor partnera? To už si tu mnozí vymýšlejí.
Tvl, vždyť to píšeš ty ![]()
Jak je šestinedělí posvátné a jak jen MATKA může určovat pravidla a to nejen v šestinedělí, tak reaguju a tento tvůj výplod
@Martina Číža píše:
Nehádejte se tu!!!Nakonec zjistíme že všichni všechno děláme špatně
dělejte si každý co chcete a hlavně jak to cítíte
Tahle debata už je zcela o ničem ![]()
@Rive píše:
Ale ty píšeš, že má určovat pravidla i po šestinedělí. Protože je MATKA. Takže když nebude chtít, aby tchyně dítě viděla rok, tak je to v pořádku? I když to partner vidí jinak? Je to jen otec, tak smůla?
tak to si musi partneri vyridit mezi sebou
@Venetia píše:
tak to si musi partneri vyridit mezi sebou
No tak jasně, že se musí společně domluvit a ne že matka je matka a ta určuje pravidla ![]()
@Rive zakladatelka ale opravdu nikde nepsala že nedá na názor partnera. Je tl každého věc
tak se tu nehadejte
@Koblizkova1980 píše:Číst umím a stejně si vymyslis.
@karkarka umíš číst?! Píšu ve svém příspěvku každé dítě V MÉM okolí!!
@Anonymní píše:
@Rive zakladatelka ale opravdu nikde nepsala že nedá na názor partnera. Je tl každého věctak se tu nehadejte
Já nevím, ty anonymy jsou nějaké natvrdlé
já jsem reagovala na to, že je to matka, která určuje pravidla v šestinedělí i po něm ![]()
@Rive píše:
No tak jasně, že se musí společně domluvit a ne že matka je matka a ta určuje pravidla
osobne si myslim, ze po porodu by se mel její názor brat v potaz a pokud je vztah v pořádku mel by ji partner vyhovět.
Na tchyni fakt bude casu dost později.
Tak já mám naštěstí normální tchýni, ne jako stádo supů, které se tady na zakladatelku sešlo. Je pro ní normální, že maminka s novorozencem potřebují svůj prostor a vůbec se k nám necpala, ani nás nezkoušela psychicky vydírat. Taky můj dům, můj hrad - takové generálské chování je potřeba hned utnout a stát si za svým. Nebo jedním uchem dnu, druhým ven. Některé tchyně jsou děsně vlezlé a vnouče jim vysloveně leze na mozek, nerespektují žádné hranice. Máme jednu takovou v rodině - jsem moc šťastná, že není mojí tchyní. Zakladatelko, my taky řešíme covid, ale máme normální rodinu a pro všechny je pochopitelné, že miminko je miminko a zbytečně se neohrožuje.
@Capelucia píše:
Tak já mám naštěstí normální tchýni, ne jako stádo supů, které se tady na zakladatelku sešlo. Je pro ní normální, že maminka s novorozencem potřebují svůj prostor a vůbec se k nám necpala, ani nás nezkoušela psychicky vydírat. Taky můj dům, můj hrad - takové generálské chování je potřeba hned utnout a stát si za svým. Nebo jedním uchem dnu, druhým ven. Některé tchyně jsou děsně vlezlé a vnouče jim vysloveně leze na mozek, nerespektují žádné hranice. Máme jednu takovou v rodině - jsem moc šťastná, že není mojí tchyní. Zakladatelko, my taky řešíme covid, ale máme normální rodinu a pro všechny je pochopitelné, že miminko je miminko a zbytečně se neohrožuje.
souhlas
@Koblizkova1980 píše:
@Dicentra27Vmeť do obličeje? Ty takhle jednas s lidmi, kteriaji jiný názor, vmetáš jim něco do obličeje? To tvé okolí dost lituji, takhle jednat. Názor se dá sdělit slušně a citlivě.. ale to ty asi neumíš!! Prý vmeť…ufff
To si klidně dělej ufff, jak je libo. Ale nelituj moje okolí, protože ho neznáš. A nepiš nic o tom, co já neumím, protože neznáš ani mě. To na úvod.
A pak si uvědom, že ať ten svůj názor sdělíš sebevíc empaticky, výsledek bude stejný, oni u tebe tu podporu a pochopení totiž nenajdou a bude jim jedno, že těhotníš na první dobrou.
Jak tu zaznělo, názor na IVF může mít každý, jaký chce, ani tobě ho neberu, ale nelze očekávat, že pár, pro který je IVF jediná šance, bude skákat radostí, pokud uslyší slova, co zakladatelka.