Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Když jsem tak přemýšlela nad touhle diskuzí, co tu zaznělo - je mi jasné, že velkou roli v tom hraje to, že mu to dělá dobře. Moje pozornost, moje dotazy, to, že si od něj nechám poradit (má víc odborných zkušeností), že ho poslouchám. A mně to taky dělá dobře. Ale když si odmyslím nějaké lehtání ega, tak je tam prostě to porozumění jeden druhému, takové naladění se, vzájemná podpora. Ač to zní třeba směšně, tak tohle se nehledá lehce, nebo alespoň mě ne. A to je to, na čemu se těžko poroučí.
Když si to shrnu - ne, nehodlám svádět otce a manžela. Ale nechci o něj přijít jako o důležitého člověka v mém životě. Fér by ale bylo, kdyby mi to řekl. Jak to má (rodinu)…
Jooo, super, tak mas pracovniho guru, ale ty chces partnera, ne…
@PaníKadrnožková píše:
Jejda, takze vy uz kolem sebe krouzite rok a on se zmohl jen na to, ze na tebe dela oci na sluzebce a ty se z toho muzes pominout, ze zahazujes vsechny napadniky?hele promin, ale potes koste, jsi nejlepsi kandidatka na staropanenstvi. A to te fakt rok nenapadl duvod, proc spolu jeste nerandite?
Rok ho znám. První půl rok něco jsem ho vídala max. 1-2× týdně. Neřekla bych, že kolem sebe „kroužíme“ rok. Sympatie byly od začátku, ale jak jsem psala, neřešila jsem to a svým způsobem jsem k němu byla spíš odtažitá. Pak jsme se začali bavit víc a bylo to takové že jednu chvíli mě vyhledává, jindy jak když mě ignoruje. Pak si vymyslel služebku, která nedopadla (tak trochu díky mé iniciativě
). Bylo tam pár dalších věcí, pokusů o přiblížení, každopádně to tady nechci rozebírat do podrobna. Nejde jenom o „dělání očí na služebce“. Ta služebka mě spíš donutila se k tomu postavit čelem a přiznat si, jak to mám já. Já jsem spoustu věcí na začátku asi ani vidět nechtěla. Jenže se to těžko vysvětluje, život není černobílý. Navíc jsem x let byla ve vztazích, zpětně mi přijde, že jsem i ty bývalé partnery potkala tak nějak jednoduše, moc věcí jsem neřešila, včetně dětí a tak.
Teď je to ale stejně jedno.
@Anonymní píše:
Rok ho znám. První půl rok něco jsem ho vídala max. 1-2× týdně. Neřekla bych, že kolem sebe „kroužíme“ rok. Sympatie byly od začátku, ale jak jsem psala, neřešila jsem to a svým způsobem jsem k němu byla spíš odtažitá. Pak jsme se začali bavit víc a bylo to takové že jednu chvíli mě vyhledává, jindy jak když mě ignoruje. Pak si vymyslel služebku, která nedopadla (tak trochu díky mé iniciativě). Bylo tam pár dalších věcí, pokusů o přiblížení, každopádně to tady nechci rozebírat do podrobna. Nejde jenom o „dělání očí na služebce“. Ta služebka mě spíš donutila se k tomu postavit čelem a přiznat si, jak to mám já. Já jsem spoustu věcí na začátku asi ani vidět nechtěla. Jenže se to těžko vysvětluje, život není černobílý. Navíc jsem x let byla ve vztazích, zpětně mi přijde, že jsem i ty bývalé partnery potkala tak nějak jednoduše, moc věcí jsem neřešila, včetně dětí a tak.
Teď je to ale stejně jedno.
Hele, promin. Tobe je 30, me je 38. Tech 8 let navic mi prineslo vic zkusenosti. Neni to „neco jineho“, nejde o to, ze se neco blbe vysvetluje. Slysela jsi z vicero stran, mimomanzelske vztahy a ulety maji nejake zakonitosti, plno lidi to naprosto presne poznava, ty to nechces videt, protoze ses zamilovala. Ne do nej, do sve predstavy o nem. On nechce nic riskovat, chlap, ktery chce zenskou dostat si nebechava odstup ani zadni vrata, zena naprosto zretelne vidi, ze po ni jde. Ty jsi rozpolcena, protoze on vysila rozporuplne signály, vzdycky z toho muze vycouvat s tim, ze sis to spatne vylozila.
Jako takovehle flirtiky proc ne, ale ne ve fazi zivota, kd, je potreba zalozit rodinu a porodit deti. Nechces si to nechat na pozdeji? Takovych hezky vobsoustu jeste potkas, ale ty uz budes cajk. Takhle se zbytecne vydavas vsanc nekomu, ldo za to nestoji a riskujes gakt hodne ![]()
@LaPaloma A jak na chlapa, který je zadaný, já také a je na něm znát, že se mu líbím. On už dospělé děti, v manželství 20 let, já malé.. Jeho chování je vrtkavé. Ale prostě i okolí pozná, že má pro mě slabost. Já bych si chtěla užít. Prostě jen sex. S chlapama to neumím.
@PaníKadrnožková píše:
Hele, promin. Tobe je 30, me je 38. Tech 8 let navic mi prineslo vic zkusenosti. Neni to „neco jineho“, nejde o to, ze se neco blbe vysvetluje. Slysela jsi z vicero stran, mimomanzelske vztahy a ulety maji nejake zakonitosti, plno lidi to naprosto presne poznava, ty to nechces videt, protoze ses zamilovala. Ne do nej, do sve predstavy o nem. On nechce nic riskovat, chlap, ktery chce zenskou dostat si nebechava odstup ani zadni vrata, zena naprosto zretelne vidi, ze po ni jde. Ty jsi rozpolcena, protoze on vysila rozporuplne signály, vzdycky z toho muze vycouvat s tim, ze sis to spatne vylozila.Jako takovehle flirtiky proc ne, ale ne ve fazi zivota, kd, je potreba zalozit rodinu a porodit deti. Nechces si to nechat na pozdeji? Takovych hezky vobsoustu jeste potkas, ale ty uz budes cajk. Takhle se zbytecne vydavas vsanc nekomu, ldo za to nestoji a riskujes gakt hodne
Vždyť já do toho nepůjdu, to už jsem tu psala…Pořád si říkám (ano, musím si to opakovat dokola), že on mi opravdu nemá co nabídnout v tom partnerském směru. Já tohle vím. Ale ty sympatie nevymažu ze dne na den. A asi se na mě projevuje i fakt, že jsem rok a půl nikoho neměla ![]()
K tomu, že žena musí zřetelně vidět, že po ní muž jde - to asi neplatí ve všech případech. Už jsem zažila pár kluků s chováním nejistým, kteří měli zájem velký. Tím netvrdím, že on má velký zájem. Navíc, v práci mě asi nijak zřetelně nabalovat nebude, když tu v podstatě nikdy nejsme sami…
@Anonymní píše:
Vždyť já do toho nepůjdu, to už jsem tu psala…Pořád si říkám (ano, musím si to opakovat dokola), že on mi opravdu nemá co nabídnout v tom partnerském směru. Já tohle vím. Ale ty sympatie nevymažu ze dne na den. A asi se na mě projevuje i fakt, že jsem rok a půl nikoho neměla
K tomu, že žena musí zřetelně vidět, že po ní muž jde - to asi neplatí ve všech případech. Už jsem zažila pár kluků s chováním nejistým, kteří měli zájem velký. Tím netvrdím, že on má velký zájem. Navíc, v práci mě asi nijak zřetelně nabalovat nebude, když tu v podstatě nikdy nejsme sami…
Tak nějak mi přijde, že ani sama nevíš co po něm chceš. Flirt, vážný vztah a potenciálně rodinu?
@Anonymní píše:
@LaPaloma A jak na chlapa, který je zadaný, já také a je na něm znát, že se mu líbím. On už dospělé děti, v manželství 20 let, já malé.. Jeho chování je vrtkavé. Ale prostě i okolí pozná, že má pro mě slabost. Já bych si chtěla užít. Prostě jen sex. S chlapama to neumím.
Až tě bude chtít na hraní, tak to budeš vědět jednoznačně., protože ti to dá tak najevo, abys to pochpila. Ono není, co vymýšlet.
Prostě mu budeš věřit, že je chudák a manželka s ním nespí.
Pak je tu varianta, trochu riskantní, že ho vyděsí, že bys mu dopřála pocit, že tě ulovil. Pak tě skolí
. A jestli ne, tak to zas tak moc nechtěl a je to stejné jako ten od zakladatelky. Rád se podívá, rád si pomyslí, že je zajímavý, když by to šlo, tak si štrejchne, a když ne, tak o nic nejde.
Souhlasím s @PaníKadrnožková, že to (flirt) MÁ SVÉ ZÁKONITOSTI. Tím je asi zkráceně řečeno vše.
Takových těch přímočarých pelešníků, co do toho jdou po hlavě, zas není tolik. Takže ne každý muž, který projeví náklonnost, to chce dotáhnout do konce. Některý chlapy jde využívat jenom jako barometr, který ti stanoví hodnoty, jak moc ti to zrovna sekne.
@Anonymní píše:
Vždyť já do toho nepůjdu, to už jsem tu psala…Pořád si říkám (ano, musím si to opakovat dokola), že on mi opravdu nemá co nabídnout v tom partnerském směru. Já tohle vím. Ale ty sympatie nevymažu ze dne na den. A asi se na mě projevuje i fakt, že jsem rok a půl nikoho neměla
Dej si práci ty mladý telata poznat trochu více. Normálně bych řekla, že v posledních 3 letech mně mladí kluci docela překvapili. Nabušení mladí muží, samý sval a tréning, a jak si zakládali na dětech i manželce. Fakt jsem si říkala, že jsou lepší než kdekterý starší. Poznala jsem je ve sportovním kroužku. Neupínej se k myšlence, že ten věk je tak směrodatný ohledně rozumu.
Pokud je ti 31 a chceš v budoucnu rodinu, tak je pro tebe zamilování se do takového typka cestou do pekla.
Když pominu morálku, tak ženatý 45 lety kolega by mohl být užitečný jako občasné sexuální zpestření buď mladé holce, která děti ještě zatím nechce a nechce se ani vázat, anebo ženské, která už sama dětí má a je buď vdaná anebo třeba i rozvedená a taky se nechce vázat.
Při tebe by to bylo akorát zbytečné motání se v kruhu a zahazování roků, kdy je nejvyšší čas na nalezení partnera pro život a zplození potomstva.
@Josef_t píše:
Tak nějak mi přijde, že ani sama nevíš co po něm chceš. Flirt, vážný vztah a potenciálně rodinu?
Vážný vztah ani rodinu po něm nechci - už obojí má. Flirt, jak jsem se dozvěděla, má svoje zákonitosti, které nesplňuju. Takže po něm radši nechci vůbec nic ![]()
Ale ne, teď vážně a jednoduše: je mi s ním dobře. Dřív mě napadlo, jaké by to mohlo být s ním, teď, co vím, že je ženatý, je situace jiná, takže si „zvykám“…
@Anonymní píše:
Vážný vztah ani rodinu po něm nechci - už obojí má. Flirt, jak jsem se dozvěděla, má svoje zákonitosti, které nesplňuju. Takže po něm radši nechci vůbec nic
Ale ne, teď vážně a jednoduše: je mi s ním dobře. Dřív mě napadlo, jaké by to mohlo být s ním, teď, co vím, že je ženatý, je situace jiná, takže si „zvykám“…
Jo to by se ti líbilo, jiná si ho vychová, odnaučí ho pařit s kamarády, možná po sobě i uklízí ponožky a teď by ti ho měla přenechat. ![]()
Prostě si budeš muset vychovat vlastního ![]()
@Josef_t píše:
Jo to by se ti líbilo, jiná si ho vychová, odnaučí ho pařit s kamarády, možná po sobě i uklízí ponožky a teď by ti ho měla přenechat.
Prostě si budeš muset vychovat vlastního
Vždyť já nic takovýho nepíšu, že by mě ho měla přenechat! proboha lidi…:D ![]()
@LaPaloma píše:
Až tě bude chtít na hraní, tak to budeš vědět jednoznačně., protože ti to dá tak najevo, abys to pochpila. Ono není, co vymýšlet.
Prostě mu budeš věřit, že je chudák a manželka s ním nespí.
Pak je tu varianta, trochu riskantní, že ho vyděsí, že bys mu dopřála pocit, že tě ulovil. Pak tě skolí![]()
. A jestli ne, tak to zas tak moc nechtěl a je to stejné jako ten od zakladatelky. Rád se podívá, rád si pomyslí, že je zajímavý, když by to šlo, tak si štrejchne, a když ne, tak o nic nejde.
Souhlasím s @PaníKadrnožková, že to (flirt) MÁ SVÉ ZÁKONITOSTI. Tím je asi zkráceně řečeno vše.
Takových těch přímočarých pelešníků, co do toho jdou po hlavě, zas není tolik. Takže ne každý muž, který projeví náklonnost, to chce dotáhnout do konce. Některý chlapy jde využívat jenom jako barometr, který ti stanoví hodnoty, jak moc ti to zrovna sekne.
Je to můj nadřízený z práce. Momentálně se vidíme 1× za měsíc, dostal víc míst, kde pracuje. Ale cca před půl rokem byl jen u nás a i mě před rokem pozval na večeři a já kr. va byla dutá a nevěděla, jak reagovat. Ale stále ho to nepřešlo. V práci si toho také bohužel všimli. Teď bysme si nakrásně mohli vrznout, stále je jeho chování rozdvojené, jako bylo. A když mě vidí, prostě to poznám. Přes sms nikdy nějak neflirtoval. Spíš po telefonu, nebo osobně. A mě je třeba blbý dělat první krok. Možná, že nechce, jelikož je všude drbárna. ![]()
Takže se zjistilo, že si evidentně sundává prstýnek, když ví, že tam budu já…Tak já nevím, co je tohle za hru, jako co po mě sakra chce
(zakladatelka).
Jejda, takze vy uz kolem sebe krouzite rok a on se zmohl jen na to, ze na tebe dela oci na sluzebce a ty se z toho muzes pominout, ze zahazujes vsechny napadniky?
hele promin, ale potes koste, jsi nejlepsi kandidatka na staropanenstvi. A to te fakt rok nenapadl duvod, proc spolu jeste nerandite?