Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak stale cekam, kdo dalsi teda nepreje vlastnim detem?
Hlaste se, at vime
.
@Anonymní píše:
Zdravím..
Proč jsou některé matky takové, že nepřejí svému dítěti úspěchy, štěstí, radost, každou takovou maličkost a chvíli jim závidí, mají potřebu neustále kritizovat, ponižovat, jejich úspěchy zveličovat? Proč? Vždyť rodič by měl být pravý opak..Bohužel i zde čtu, že takové matky, nejsou ničím vyjímečným… Jak to ovlivní dítě?
Já osobně takovou znam, samozřejmě tvrdi, ze chce pro ne to nejlepsi atd., ale když maji uspech, radost, snazi se jim to zkazit. Dite uz ma jedno velke, 19 je tomu klukovi, hodnej, slušnej, milej člověk, ale diky ni má hrozně nizke sebevědomí, nevěří si atd… ona ma jeste dalsi 3 deti (zatím menší)a spějou k tomu, že budou to samé. Žádná podpora od ni atd., myslim, že je to tim, že v zivote niceho nedosahla, ma dost nizke sebevedomi (ikdyž o egu se tak už mluvit neda) a tak si to vybíjí na dětech
a nevěřím tomu, že je jediná, kdo to tak má. Lidi jsou dneska vážně zlí a sobečtí.
Moje matka je taková, věčně se vším co udělám nespokojená, pořád kritizuje. Myslím že to se mnou není tak hrozný, práci mám, o dítě se starám, dluhy nemám. A hrozně se diví že k ní jezdím jen jednou měsíčně a ještě nerada. Asi je to rodový, protože babička k ní byla taky celkem hnusná. Tak se snažím, co síly mám, abych to nepředávala své dceři.
@Kelsey píše:
Tak stale cekam, kdo dalsi teda nepreje vlastnim detem?
Hlaste se, at vime.
Neberte si to osobně, nemířila jsem na nikoho z vás, měla jsem na mysli, že i zde často čtu příspěvky, že jejich rodiče jsou tací a tací a převážně matky. A zkrátka mě zajímalo, zda tu není někdo, kdo by mi mohl říct, proč jsou některé matky ke svým dětem takové, to je celé. ![]()
To je zas melodramatickej výkřik…Ježíš, no proč asi…
. Protože mezi matkama je stejný zastoupení psychopatů jako v ostatní populaci. Je fakt naivní čekat, že mateřství změní magora na anděla…
Moc na diskuze nereaguji, ale tahle mi nedá. Já takovou matku znám-tu svojí. Na její omluvu musím říct, že má základní vzdělání, je z x sourozenců a do její puberty jí vychovávali její prarodiče, po jejichž smrti začalo peklo a tyranie od její vlastní matky. Já třeba měla na ZŠ jeden z nejlepších prospěchů, ale chtěla mě dát na kadeřnici, prý aby měla levné účesy. Naštěstí moje babi (tátova matka) udělala bugr, já šla na gympl a posléze na VŠ. Na gymplu jsem měla zájmový kroužek, který mě bavil a matka mi před důležitým soustředěním nebo zájezdem dala zaracha a já byla doma. Matka mi celou dobu říkala, že studuji jen díky ní a jejím mozoulům, jak to sama nazývala. Od druhého ročníku VŠ jsem od našich neviděla ani korunu. Měla jsem školu od pondělí do pátku plus praxi. Po odpoledním vyučování jsem šla na brigádu, končila v šest ráno a od osmi do školy. Plus dva víkendy v měsíci. Byl to masakr, ale zvládla jsem to. Nakonec vystudovala a potom dodělala atestaci ve svém oboru. S „rodiči“ jsem přetrhala veškeré vazby před 9 lety. Oba nakonec skončili jako alkoholici, otec navíc gambler. Těch naschválů bylo ale mnohem, mnohem víc. Své děti miluji nade vše a neumím si představit se k nim takto chovat…
Jezis, ted to po dobe ctu a zni to povrchne. Takze jeste dodam, ze si vsech remesel moc vazim a dokonce spoluzacka sla na tu kadernici s vyznamenanim, ale ta mela talent od Boha. Ja jsem na tohle desny drevo.
@Anonymní píše:
Zdravím..
Proč jsou některé matky takové, že nepřejí svému dítěti úspěchy, štěstí, radost, každou takovou maličkost a chvíli jim závidí, mají potřebu neustále kritizovat, ponižovat, jejich úspěchy zveličovat? Proč? Vždyť rodič by měl být pravý opak..Bohužel i zde čtu, že takové matky, nejsou ničím vyjímečným… Jak to ovlivní dítě?
Bohužel existují špatne matky, zloději, vrazi a další různě nepodaření lidé, je to smutné, ale je to tak.. Z velke části je to chyba prostředí z kterého vyšli..
@Keyllah píše:
už prasklo, že to byl kec. Další nick tu měla napřed jako izi(– něco) a teď je tu jako josefuna. Pokaždé zcela jiný životní příběh…
Ty jo to je všechno jedna a ta samá? Meh, Izi, Kaliopa?
Jak to prasklo?
Mně se to nezdá pravděpodobné, vždyť MEH zakládala spoustu diskusí i jako anonymka, proč by to dělala?
![]()
@Limi123 píše:
Ty jo to je všechno jedna a ta samá? Meh, Izi, Kaliopa?Jak to prasklo?Mně se to nezdá pravděpodobné, vždyť MEH zakládala spoustu diskusí i jako anonymka, proč by to dělala?
![]()
Izi, Kaliopa a Jozefuna jedno jsou, ale meh myslím k nim nepatří.
@Anna766 píše:
Izi, Kaliopa a Jozefuna jedno jsou, ale meh myslím k nim nepatří.
A jak se na to přišlo? Myslíš tu Izi, co neměla ráda tu svoji holčičku?
@Limi123 píše:
Ty jo to je všechno jedna a ta samá? Meh, Izi, Kaliopa?Jak to prasklo?Mně se to nezdá pravděpodobné, vždyť MEH zakládala spoustu diskusí i jako anonymka, proč by to dělala?
![]()
myslím, že MEH není ta stejné, pokud ano, klobouk dolů, jak to dotyčná všechno zvládá
@Anonymní píše:
Zdravím..
Nejenom matky ale i otcové.
@Limi123 píše:
A jak se na to přišlo? Myslíš tu Izi, co neměla ráda tu svoji holčičku?
Ty myslíš dotyčnou, která není úplně psychicky v pořádku a má holčičku, se kterou bydlí u svých rodičů, kteří zřejmě taky nebudou úplně normální? To je jiná, ta co myslíš ty, má myslím japonský nick? obrázek?
@Kelsey píše:
To je pry stejna osoba, ale pouziva oba nicky.
A jak se na to přišlo?