Proč manžel tak přemýšlí?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11117
15.11.13 14:05

Chapu tebe i manzela…
u nas to bylo poslednich par mesicu podobne, ja vystavena z pece o prcka, sice se k tomu neucim, ale zas jsem tehotna, takz po fyzicke strance toho mam plne bryle. manzel se snazi, ale ma toho taky moc a je na nej casto vyjedu kvuli prkotine.
coz si myslim, ze presne bylo u vas. ono je vazne jedno, jestli ji prebali ve 13:00 nebo ve 13:10 a to s tou reklamou plne chapu (ja u reklam maleho krmim).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
15.11.13 14:07

Prostě si vybouchla, hele chlapi když řeknou že to udělaj hned, tak to z 90 procent tak není. Můj by taky určitě nejdřív pustil tv a zasekl by se u ní…pak bych přišla a štěkla na něj, jako ty na toho svého. Manžel mi nevyčítá, že ho buzeruju, ale že chci všechno hned tak teď si vyber no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
779
15.11.13 14:07
@kytkasss píše:
Holky,
můj manžel mi teď poslední dobou často říká, že ho jenom buzeruju. Je pravda, že mám teď docela nervy na pochodu, naší malé není ani rok, běhá a je neuvěřitelně akční, vyžaduje opravdu plnou pozornost, do toho se starám o domácnost, nákupy, vařím a když nejsem moc unavená, snažím se učit na zkoušky nebo psát bakalářku. Samozřejmě jsem v pěkném skluzu, což přispívá mé podráženosti.

Manžel pracuje na České poště, vozí balíky, a teď před Vánoci toho mají šíleně moc. Když přijde domů, je unavený a je schopný vsedě usnout na gauči dřív, než si vypije kafe. V těchto dnech se po něm snažím nic moc nechtít, a nechávám na něm, jestli se nabídne, že třeba malou vykoupe nebo nakrmí.

Dnes skončil v práci dřív, sešli jsme se, stavili se na nákup a já ještě běžela do řeznictví, zatímco on měl malou vzít z kočárku a vynést nahoru. Nákup jsem měl vzít já, on zase slíbil, že jí přebalí jen co se svlečou. Takže, já schvácená vynesu obří nákup do schodů, a najdu muže jak kouká na televizi a naše malá je samozřejmě nepřebalená. To mě vytočlo, protože od rána jsem se nezastavila a měla všeho dost, a on přece slíbil, že to udělá. Tak se ho ptám, proč není přebalená, a on, že čeká až bude reklama, protože prý přišel na to, že když pustí televizi a je tam reklama, tak ona při přebalování neprotestuje. TO mě vytočilo ještě víc, a řekla jsem mu, že mi to vadí, že přece řekl, že jí přebalí hned. Plínu na sobě měla skoro tři hodiny, protože jsem s ní lítala po městě a nákupech. A manžel se vytočil, a začal, že ho pořád jen buzeruju, že se mi furt něco nelíbí…myslíte, že to fakt přeháním?

Hele bud v klidu, od té doby co máme dítko mi manžel říká dost často, že ho buzeruju, beru to z rezervou. Taky se pár krát stalo, že jsem mu řekla at dá čistou plenku a on, že jo…koukal na tv a za chvilku přijdu a malá stále pokakaná a já naštvaně říkám na co čeká a on počkej tohle je důležité, malou jsem vzala a přebalila sama. Prostě je to tak a to mi manžel v rámci možností pomáhá dost, i když ho stále „buzeruji“, že by se mohl starat víc. Tohle je podle mě klasiká v polovině domácnostech. Jooo a včera si s malou hrál a usnul u toho a malá jedla noviny…spíš bych se tomu zasmála, pokud normálně pomáhá. Nezapomen, že mateřská je dovolená a muž chodí do práce a zabezpečuje rodinu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
15.11.13 14:14

Ja bych ho nechala at si to udela po svem. Trvala bych na tom at malou prebali, ale ze ceka na reklamu, protoze mala se u toho pak tolik nevrti… chlapi maji trochu jiny zpusoby reseni veci nez my, maji to jinak poskladany - on ma ukol prebalit dite, voli pro sebe nejpohodlnejsi cestu(coz delame vetsinou vsichni), nejpohodlnejsi cesta je nechat radej malou o pul hodiny dyl v pocurane plince a pockat na reklamu, aby se tolik nevrtela. Zrovna kvuli takove prkotine bych po nem asi nejecela…
Na druhou stranu chapu jak muze byt pece o tak male dite narocna, zvlast pokud je na to clovek chvili sam a ma u toho delat jeste dalsi veci, takze chapu i tvuj vybuch.
Osobne jsem po zkusenostech a nekolika detech proste rada, ze manzel udela co po nem chci, ze kdyz tu necham deti jemu tak se o ne postara a jakym zpusobem to udela uz neresim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
15.11.13 14:16
@kytkasss píše:
Holky,
můj manžel mi teď poslední dobou často říká, že ho jenom buzeruju. Je pravda, že mám teď docela nervy na pochodu, naší malé není ani rok, běhá a je neuvěřitelně akční, vyžaduje opravdu plnou pozornost, do toho se starám o domácnost, nákupy, vařím a když nejsem moc unavená, snažím se učit na zkoušky nebo psát bakalářku. Samozřejmě jsem v pěkném skluzu, což přispívá mé podráženosti.

Manžel pracuje na České poště, vozí balíky, a teď před Vánoci toho mají šíleně moc. Když přijde domů, je unavený a je schopný vsedě usnout na gauči dřív, než si vypije kafe. V těchto dnech se po něm snažím nic moc nechtít, a nechávám na něm, jestli se nabídne, že třeba malou vykoupe nebo nakrmí.

Dnes skončil v práci dřív, sešli jsme se, stavili se na nákup a já ještě běžela do řeznictví, zatímco on měl malou vzít z kočárku a vynést nahoru. Nákup jsem měl vzít já, on zase slíbil, že jí přebalí jen co se svlečou. Takže, já schvácená vynesu obří nákup do schodů, a najdu muže jak kouká na televizi a naše malá je samozřejmě nepřebalená. To mě vytočlo, protože od rána jsem se nezastavila a měla všeho dost, a on přece slíbil, že to udělá. Tak se ho ptám, proč není přebalená, a on, že čeká až bude reklama, protože prý přišel na to, že když pustí televizi a je tam reklama, tak ona při přebalování neprotestuje. TO mě vytočilo ještě víc, a řekla jsem mu, že mi to vadí, že přece řekl, že jí přebalí hned. Plínu na sobě měla skoro tři hodiny, protože jsem s ní lítala po městě a nákupech. A manžel se vytočil, a začal, že ho pořád jen buzeruju, že se mi furt něco nelíbí…myslíte, že to fakt přeháním?

Mám doma naprosto to samé (roční dítě, školu - maturuji za půl roku) a nemám čas na učení, jsem zničená po celém dni. Samozřejmě se setkám s nepochopením, jak nemohu stíhat školu, když přece malý 1.5 h spí přes den 8o On si asi myslí, že mi tu chodí pomáhat uklizečky, pečovatelky, kuchařky. :roll:
S malým se učit nejde (škube mi skripta z ruky, ďobe do mě, když jsem u počítače, piští - naprosto nevhodné podmínky na učení). Máme špatně situovaný byt, takže ani vařit a uklízet nemohu, byl by bez dozoru a v židličce mi nevydrží - je moc akční.
Bojuji s tím už dva a půl měsíce (o prázdninách mi to bylo fuk). Výsledek? Nepohnulo se to nikam. Nechápe, proč jsem protivná a zoufalá, když se nestíhám učit a tlačí mě čas. Taky malého nechá v nacucané pleně, bez pití i když vidí, že nic nestíhám :nevim: Když si dovolím mu připomenout, že malý dlouho nepil, nebo že by bylo vhodné ho přebalit/nakrmit, tak mě osočí, že ho buzeruji a že snad on ví, co má dělat :zed:
Ti chlapi asi takoví jsou. A hlavně u nás to bylo plno slibů na začátku „neboj, budu ti pomáhat hned, jak přijdu z práce, budeš mít čas na učení“/„budu tě ve všem podporovat a budu hlídat malého“..atd. Jojo a dopadlo to tak, jak mě moje intuice varovala :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
15.11.13 14:17
@Micink píše:
Hele bud v klidu, od té doby co máme dítko mi manžel říká dost často, že ho buzeruju, beru to z rezervou. Taky se pár krát stalo, že jsem mu řekla at dá čistou plenku a on, že jo…koukal na tv a za chvilku přijdu a malá stále pokakaná a já naštvaně říkám na co čeká a on počkej tohle je důležité, malou jsem vzala a přebalila sama. Prostě je to tak a to mi manžel v rámci možností pomáhá dost, i když ho stále „buzeruji“, že by se mohl starat víc. Tohle je podle mě klasiká v polovině domácnostech. Jooo a včera si s malou hrál a usnul u toho a malá jedla noviny…spíš bych se tomu zasmála, pokud normálně pomáhá. Nezapomen, že mateřská je dovolená a muž chodí do práce a zabezpečuje rodinu :zed:

Chlupy se mi naježily :cert: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
15.11.13 14:22
@Anonymní píše:
Zajímal by mě Váš názor na to, co manžel dokáže říct. Jestli to je tím, že je chlap, nebo tím, že není normální.
Máme dvě malé děti a neustále se dohadujeme na téma, že je s dětmi málo a nevěnuje jim tolik času, jak by měl. Chodí do práce kolem 10h a z práce chodí nejdříve v 19h. Dopoledne spí a to i o víkendu. Celá domácnost je na mě, s ničím nepomáhá. Jen o víkendu odpo se dokáže věnovat staršímu synovi a to je vše. Já si myslím, že je to málo a on neustále tvrdí, že všechen svůj volný čas věnuje dětem! S tím nesouhlasím, protože každé dopoledne spí a dětem se nevěnuje.Nedokážeme tento problém vyřešit, protože on žádný problém nevidí a já ano. On si snad myslí, že všichni chlapi chodí z práce po 19hodině a že není žádná vyjímka. Vše jsme probrali, ale vždy to skončí hádkou.. :evil:
Proč žádný problém nevidí? je to normální, že má potřebu být s dětma jen pár hodin týdně?

Týjo a já si stěžovala! :think: Samozřejmě mi to přijde málo!!! :zed: Asi bych zkusila na něj zapůsobit, aby chodil dřív do práce a dřív z práce (jestli může), pak mu vraž děti na hodinku a odpočiň si. Takhle to podle mě dlouhodobě nejde. Drž se a přeju, ať je vstřícný!!! Klidně mu dej přečít tuhle diskusi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
15.11.13 14:30

Ano, podle me jsi to prehnala ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
15.11.13 14:50
@Anonymní píše:
Kamarádka před časem měla stejný problém jako ty.
Na papír sepsala všechny domácí práce. Všechno, co se musí udělat kolem dítěte, atd… a na férovku mu řekla „Dělá se dvacet věcí, kterých deset budeš dělat ty - můžeš si vybrat“.
Taky udělala takovou „okýnkovou“ tabulku, kde barevně vyznačila dobu, kdy si manžel hraje s dětmi, kdy pomáhá s domácností, kolik času trávi vyspáváním a nicneděláním… když to viděl takhle pohromadě chytil se za nos.Proč by se měl změnit po narození dětí život jen ženě a muž by si měl udržet stále stejný standard?

Taky se mi to moc libi, to je dobrej napad!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
15.11.13 15:05

Taky jsem už udělala tabulku, ale na úklid a to ještě než jsem byla těhotná. Mi se zdálo, že přítel doma nehne ani prstem a on zas říkal, že dělá všechno. Nejpodstatnější kolonky byly - nádobí, vaření, vysávání, utírání prachu, vytírání, WC+koupelna, praní,… tam jsme si každý dělali křížky, večer oddělili čárou, napsali datum následujícího dne a jelo se takto skoro 14 dní. Pravda je, že to mu otevřelo oči. Jenže aplikovat se to na starost o dítě nedá. Jedině brát v potaz pouze dobu, kdy jste doma oba :jazyk: Samozřejmě doba, kdy je v práci by byla blbost počítat.

Edit.: samozřejmě ani nejsem zastánce žen, které prsknou dítě chlapovi do ruk, jak přijde z práce, se slovy „já se starala ráno, teď se starej ty“. To je neférové. Ale jak je doma, měl by mít 50% účast na udržování domácnosti a starost o dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
15.11.13 15:12
@Jujunka píše:
Taky se mi to moc libi, to je dobrej napad!

A tvuj chlap nechodi do prace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3165
15.11.13 15:16
@dani24687 píše:
A tvuj chlap nechodi do prace?

Můj chodí a nevidím to jako důvod, aby si chodil domů jako do hotelu a s ničím doma nehnul :nevim: Psala jsem to výše. Nemělo by to fungovat tak, že přijde z práce, já mu vrazím dítě do ruky a „teď mám volno“. Ale měli bychom se dělit. Když bude malý starší a já budu chodit do práce, bude to tak samo. Přijdeme z práce dejme tomu ve stejnou dobu a to neznamená, že on vylepí řiť na gauč a já se budu starat sama o domácnost, jídlo, dítě. Jednoduše když jsme doma oba, máme povinnost se oba starat. Už vůbec se mi nelíbí názory typu „chlap nic dělat nemusí, od toho je žena“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
223
15.11.13 15:17

@dani24687 poc ta otazka? Deti jeste nemam a nic takoveho zatim neresim a nemusim resit..i tak mi pritel doma pomaha..Ale znam hodne paru, co uz ma 1-2deti a resi, ze chlap nic moc nedela a mysli si, ze je to v pohode.. Sepsat to je proste dukaz cerny na bilem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
15.11.13 15:19

To urcite ne ale pul na pul? Beru to podle sebe, pres den poklidim a uvarim, hraju si s ditetem, spime, jsme venku. Chlap maka a vydelava. Nemam problem mu vecer, kdyz dojde z prace, nachystat vecu a umyt nadobi zatimco on nam otevre vino

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.11.13 15:35

Ahoj, tak hodně podobné to máme doma, tedy už je to mnohem lepší, nechci to zakřiknout 8o Dříve, od narození dítěte to bylo tak, že mi moc nepomáhal, nebo ne tolik, jak bych si představovala. V noci jsem k němu vstávala jen já, on minimálně. Já se starám kompletně o domácnost, úklid, vaření, praní, nákupy atd.. Vždy mi vše ohrazuje tím, že on chodí do práce..copak je jediný co chodí do práce? Má 8h směny, někdy i více ale to málo. Víkendy volné. Mimo to má své koníčky, které jsou 3× týdně plus potom vždy hospoda. Nikdy nepřišel, jak slíbil. Vždy to svádí na kamarády, kteří tam jdou také, přece on nemůže chybět..hodně z nich jsou svobodní, to si asi neuvědomoval. Taky jsem hodněkrát od něj slyšela, že ho jen buzeruju. Zkoušela jsem pak na radu udělat seznam věcí, který každý z nás bude kdy dělat..prošel kolem toho a ani si toho nevšímal. Vzteky jsem to rozškubala. Začala jsem jinak..mírně mu vždy říct, že po něm něco chci, a že to není činnost pro mě, ale pro nás všechny..že jsem sice doma, ale naválím se, že on si odbyde 8h v práci, ale já se nezastavím od rána do pozdních hodin do večera, a i v noci on spí v klidu v kuse, a já xkrát vstávám s dítěti. On často ponocuje, potom o víkendu ho nemůžu vzbudit, kdyby tam bouchla i bomba, tak ho to nevzbudí. Jenže on y prospal i celý den, a to naprosto vážně, mám vyzkoušeno hodněkrát. Jenže, co je dítě o něco větší, vyžaduje větší pozornost a všímá si toho taky, že na něj tatínek jaksi nemá čas, že kolikrát pozdě vstane a hned si jde za svým koníčkem, nebo hned po práci, pak přijde, když už dítě spí. Teď nějakou dobu už, po neustálém připomínání, psaní seznamu prací, co po něm chci udělat, se snaží víc, tolik nespí, protože ho budím, když si chce přispat, ptá se mě jestli může :lol: Když vařím, bere si občas dítě ven. Semtam i uvaří, ale to zatím minimálně. Omezil jeho večerní,,dýchánky,, s kamarády. Jeho koníčky mu nezakazuji, když doma je uděláno, co jsem po něm chtěla a když vše funguje a je ok. Samozřejmě taky rozumně. Doufám, že to bude ještě lepší. Ani nevím čím to pořádně je, že se víc začal snažit a jen doufám, že to nemá jen nějaký období, že to zase nebude horší.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky