Proč muži nejsou pravými muži

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21111
6.12.19 17:22
@lljubanka píše:
Mě by zase zajímalo co u Tebe znamená klíčový pojem,,super ženská"? Prosím vysvětli :mavam:

žena, která vychová a tedy i oceňuje správňáckého muže dle představ zakladatelky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
6.12.19 17:23
@Mango_Lassi píše:
Panbickarske Polsko náš vzor. No to mi ho vyndej, tvl

Vidíš, to jen dokládá, že jsi tam nikdy nebyla, že ne? A ještě něco, muži se i jinak oblékají. Ne jako burani tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
6.12.19 17:24
@Anonymní píše:
@pohledzdruhestranyOprávněná kritika je třeba, když kamarádky manžel nepřinesl domu výplatu, jelikož si koupil věci na ryby, objednal vikend někde s kámošema a to že má doma ženu na mateřské a dve děti ho v jeho 38 letech jaksi nezajímalo. Takže na jidlo nezbylo. Takže kamarádka si šla půjčit aby bylo za co koupit mléko a pleny, zaplatit školku, našla si brigádu, kam tahá i své deti a spoléhá se sama na sebe..

a to se najednou stalo znenadání anebo takový nesprávňácký muž vysílal jisté signály předem, že má takový přístup k péči o děti a rodinu? není divné si takového člověka vybrat za otce dětí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
6.12.19 17:25
@tzipora píše:
Vidíš, to jen dokládá, že jsi tam nikdy nebyla, že ne? A ještě něco, muži se i jinak oblékají. Ne jako burani tady.

Ale byla. Jen mě nezajímá tahle bigotní kultura.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.12.19 17:25
@lljubanka píše:
A baví tě takový život? Nenazývala bych to-klasický život-každý ať si žije jak chce ale musíš mít přece nějaké naplNění života..

Ano, baví mě. Já chápu, že většina lidí bere jako naplnění života děti a manžela. :)

• Citovat
  • Upravit
99
6.12.19 17:26
@tzipora píše: Žila jsem v Polsku a tam je držení dveří standard. Vždy mě pustili jako první do dveří, MHD. To jsou ale dáno historií.

Tak jestli mě chlap pustí první do dveří, mi nepřijde moc důležité. Mně spíš vadí takoví ti chlapi, co utíkají před problémy, a celkově se chovají nezodpovědně (viz jak tu někdo psal, že chlap jde a utratí výplatu za blbosti, takže na jídlo nezbyde). Nebo moje nedávná zkušenost, když jsem chlapa doprovázela na bus, přitom by to mělo být asi naopak. Prvně mi to nepřišlo, ale když se to dělo pravidelně - já ho doprovodila na zastávku, počkala tam s ním, a teprve pak jela domů, tak jsem začala přemýšlet, jestli něco není špatně. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2330
6.12.19 17:26
@Mika.ella1 píše:
Nevymreli, je u me doma :mrgreen:

Neříkej, zrovna je u mě :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
6.12.19 17:27
@tzipora píše:
Vidíš, to jen dokládá, že jsi tam nikdy nebyla, že ne? A ještě něco, muži se i jinak oblékají. Ne jako burani tady.

to si děláš pr.del, že jo… já pocházím od polskejch hranic a a dost jsem s polákama spolupracoval a nejvíc žeru ty jejich knírky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.12.19 17:29
@pohledzdruhestrany píše:
a to se najednou stalo znenadání anebo takový nesprávňácký muž vysílal jisté signály předem, že má takový přístup k péči o děti a rodinu? není divné si takového člověka vybrat za otce dětí?

To jsem se jí ptala taky a říkala, že ještě u prvního dítěte bylo vše v pořádku, ale když se narodilo druhé a logicky se zvýšily náklady rodiny, tak jako by mu hrablo, nebo co. Jako kdyby toho měl plne zuby.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
6.12.19 17:29
@annelisa píše:
Tak jestli mě chlap pustí první do dveří, mi nepřijde moc důležité. Mně spíš vadí takoví ti chlapi, co utíkají před problémy, a celkově se chovají nezodpovědně (viz jak tu někdo psal, že chlap jde a utratí výplatu za blbosti, takže na jídlo nezbyde). Nebo moje nedávná zkušenost, když jsem chlapa doprovázela na bus, přitom by to mělo být asi naopak. Prvně mi to nepřišlo, ale když se to dělo pravidelně - já ho doprovodila na zastávku, počkala tam s ním, a teprve pak jela domů, tak jsem začala přemýšlet, jestli něco není špatně. :nevim:

Tak nějak. Jestli chlap podrží dveře nebo ne, nevypovídá nic o tom, zda bude dobrý a pečlivý otec. Například

• Citovat
  • Upravit
106981
6.12.19 17:36
@Anonymní píše:
Ahoj, jen tak uvažuji nad svým osudem a osudy mých kamarádek, známých. Připadá mi, že všude kolem mě jsou chlapi na dvě věci. Proč dnešní muži (zajisté ne všichni, výjimky jsou) už nemají gentlemanske chování, nepodrzi dveře, nezaplatí účet když pozvou ženu na veceri, často se ve svém okolí setkávám s jedinci kteří utíkají před sebemenšími problémy - protože je to pohodlnější, nejsou odolni vůči stresu a všechno je hrozny problém, z kterého se div ne hroutí? Nedej bože, aby je například něco omezovalo, jako třeba narození dítěte a starosti s tím spojené. Muži musí relaxovat, mít své koníčky a nesmí je nic a nikdo omezovat, nechtějí slyšet oprávněnou kritiku ani tím nejsetrnejsim způsobem a hned se urazeji a odcházejí, mají potřebu mít alespoň virtuální další vztah, nebo rovnou zajdou do bordelu, či si poridí milenku, protože manželka je hrozná a furt po nich něco chce, furt nějaké povinnosti :D vážně mi připadá, že se z mnoha můžu staly sklenikove kytičky, o které my silné ženy, co zvládnou vse (ono totiž nic jiného nezbývá bohužel), musíme postarat..? Sakra, kde se stala chyba??? Kde je smysl pro zodpovědnost, kde je ten chlap co chodí do práce, opraví doma co je třeba, věnuje se rodině a nezahyba??? Chlap partner, na kterého je spoleh a nechová se jako sobec? Jenom prosím neříkejte, že tací už vymreli :mrgreen:

Emancipace?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16279
6.12.19 17:38

V mém okolí všichni muži fungují bezvadně (manžel, brácha, táta, tchán, švagr, mí přátelé). Ale my si uvědomujeme, jakou máme všichni kliku ;)
Nedávno jsme něco podobného řešily na takové babské slezině (5 ženských) a všechny jsme se shodly na tom, že v případě, že bychom ze dne na den zůstaly s dětmi úplně samy, tak bychom byly úplně stejně ztracené, jako ti chlapi. Můj manžel třeba chytal paniku, když jsem mu nabídla, že půjde na část rodičovské on (že prý to s dětmi rozhodně doma nedá), ale já vím, že by to zvládnul v klidu. Ano, on by se musel naučit obsluhovat naši pračku a česat culíky (to asi nikdy nedělal). Ale já bych se zase musela naučit vyměnit si pneu na autě (nebo bych cálovala v servisu), na chalupě bych si na spoustu věcí, které dělá on, sama netroufla. A když se mi něco podělá v počítači, většinou jdu taky automaticky za ním. Kamarádky mi tvrdily, že jsem samostatná až dost (diví se, že třeba i pořežu dřevo, vymaluju, navrtám dětem poličky apod. - to jsem dělala, když byl manžel na delší služebce, jinak by to asi dělal on), ale já vím, že spoustu věcí, které dělá manžel, nezvládnu. A on nezvládne spoustu věcí, které dělám já. Ovšem on se podle mě ty moje činnosti zvládne naučit za jedno odpoledne, já ty jeho spíš ne.
Jo a do dveří mě pouští, pomáhá mi i do kabátu, po obědě mi děkuje, že jsem to dobře uvařila, když mu nesu čisté prádlo do skříně, tak mi poděkuje i za ty složené ponožky. A vede k tomu i děti, takže věřím, že syn bude mít dobrý vzor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1337
6.12.19 17:42
@pohledzdruhestrany píše:
to si děláš pr.del, že jo… já pocházím od polskejch hranic a a dost jsem s polákama spolupracoval a nejvíc žeru ty jejich knírky :mrgreen:

Jasně, že to nelze aplikovat na všechny Poláky. Napíšu poslední příspěvek k pobavení. Cestuji s polskou cestovkou, Pláci čekají na zavazadla, muži oblečení jak na nějaké jednání, ženy elegantní. Přiletí další letadlo a říkám si podle oblečení, to jsou Češi a byli. Vypadáme jako chudáci. V ČR se oblečení neřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37678
6.12.19 17:43
@tzipora píše:

No tam to tedy vedou - sice podrží dveře - ale to já taky - ovšem jinak směřují stovky let zpět do rekatolizace. :pocitac: :cert:
Katolická církev ovšem není a nikdy nebyla demokratickým spolkem, tak co pak čekat. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
6.12.19 17:46
@Anonymní píše:
Ahoj, jen tak uvažuji nad svým osudem a osudy mých kamarádek, známých. Připadá mi, že všude kolem mě jsou chlapi na dvě věci. Proč dnešní muži (zajisté ne všichni, výjimky jsou) už nemají gentlemanske chování, nepodrzi dveře, nezaplatí účet když pozvou ženu na veceri, často se ve svém okolí setkávám s jedinci kteří utíkají před sebemenšími problémy - protože je to pohodlnější, nejsou odolni vůči stresu a všechno je hrozny problém, z kterého se div ne hroutí? Nedej bože, aby je například něco omezovalo, jako třeba narození dítěte a starosti s tím spojené. Muži musí relaxovat, mít své koníčky a nesmí je nic a nikdo omezovat, nechtějí slyšet oprávněnou kritiku ani tím nejsetrnejsim způsobem a hned se urazeji a odcházejí, mají potřebu mít alespoň virtuální další vztah, nebo rovnou zajdou do bordelu, či si poridí milenku, protože manželka je hrozná a furt po nich něco chce, furt nějaké povinnosti :D vážně mi připadá, že se z mnoha můžu staly sklenikove kytičky, o které my silné ženy, co zvládnou vse (ono totiž nic jiného nezbývá bohužel), musíme postarat..? Sakra, kde se stala chyba??? Kde je smysl pro zodpovědnost, kde je ten chlap co chodí do práce, opraví doma co je třeba, věnuje se rodině a nezahyba??? Chlap partner, na kterého je spoleh a nechová se jako sobec? Jenom prosím neříkejte, že tací už vymreli :mrgreen:

To bude dost vychovou. Ty kluky musí ke galantnosti někdo vychovat. A musí mít nějaký pozitivní mužský vzor. A někoho, kdo je bude učit takové ty mužské věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí