Proč nekojím?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jó, to mě se zase už raději na kontrole v roce a půl doktorka raději neptala, jestli ještě pořád kojím. Abych jim nenarušila průměr třeba ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klarisk moje malá má skoro 4, doteď měla párkrát rýmu ač chodí už druhým rokem do školky. alergie atd. nemá, zato kojené děcka kolem pořád marod a alergie, ekzémy atd. neříkám že je to z toho ale rozhodně je MM před ničím neuchránilo, tak proč kojit když stejně nechci
hele a ten lék na zastavení laktace dají bezplatně nebo si to musím zaplatit?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Peppa Pig to už se neptají
Já to zmínila jen náhodou, tvářila se překvapeně, ale nijak to nekomentovala. To moje gynekoložka vždycky říká, že u ní je rekord čtyři roky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Peppa Pig mě se zase ptal každý, kdekoli, už to bylo otravné, nevím proč řeší dr. na očku na TBC kojení nebo dr. na kyčlích. jakože bude mít kojené dítě hezčí kyčle nebo co? o cizích ani nemluvím, ahoj kojíš? ty nekojíííš, hrůůza, ptal se mě snad každý, od kadeřnice po pošťačku, dokonce i můj šéf se mě ptal na kojení když jsem šla do práce ukázat mimčo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nekojila jsem ani jedno ze 4 dětí. Pokazdé zánět prsou. Mám je veliké. Děti jsou zdravé a já spok
ojená maminka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne naopak kojici „masaz“ v CR prijde az nechutna. Nekdo tolik mlika proste nema a pak si prijde akorat spatnej ![]()
Prvni dceru jsem kojila do 8 mesicu, z toho do 5m plne, pak prikrmy. Ale od jakziva hure pribirala, jedine rady, ktere se cloveku dostalo, bylo kojte vic, kojte jeste vic, odstrikavejte, no vidite, pribyva
Takze v 5m nepribirala vubec, a misto toho, abych ja blba dala UM, najela jsem na kasi, prikrmy, a stale kojila. No uzavru to, je proste nejedlik az dodnes (4 roky) a ja si stale vycitam, ze je to proste tim, ze prvnich 8 mesicu zivota mela hlad
![]()
U druhe dcery zacalo mliko opet kolem 3m ubyvat, tak jsem prejela na plne odstrikavani, vazila jsem a doplnovala UM. Od 5m je tedy na UM, ale je mnohem spokojenejsi, dobre zivena, mene nemocna atd. ![]()
Takze za me kojit, pokud to jde, jinak proboha nestresovat maminy a doporucit UM
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě se v porodnici hodně věnovali kvůli rozkojení, dokonce mi zadarmo dali čaj - nehorázně drahou Weledu…
Jinak znám dvě, co nekojily pro své vlastní pohodlí (pařby, kouření) a to mi vadí. Byť je to jejich věc, názor na to mít můžu, ne?
Když někdo nemůže, nebo to prostě nešlo, tak za to nemůže, to se nedá nic dělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klarisk píše:
Tak já kojit nechtěla, vyžádala jsem si dostinex na zástavu laktace a stejně mléko trochu bylo, to jsem vylévala, v nemocnici měli tendeci mě přesvědčit ale řekla jsem že nemám zájem řešit něco, co měnit nebudu. Jsem neskutečně ráda že jsem nekojila protože jsem přesvědčená že v dnešní době to pro dítě žádný přínos není - a mám to potvrzené - moje dítě má i v kolektivu kterej hned lehne tak nudli a max. kašel a kojené děti i přes rok jsou pořád marod a těch alergií co tady u dětí je. Byla to má volba ke které jsem došla po mnoha letech čtením různých článků a studií takže žádnej nerozvážnej tik, prsa mám nic moc tak kvůli nim to fak nebylo a v okolí jsem zjistila že matky hodně kojejí protože tady v čr to je nepsaná povinnost takže to je odpověď na Tvou otázku - zda se tady kojí nebo ne - kojí i když to matky ničí když to nejde, tady se na nekojící kouká jako pomalu jako na vrahy dětí…
Tak to mi přijde přehnané, že to žádný přínos není
a že to máš potvrzené. U některých matek mi přijde, že se různými historkami tak trochu ospravedlňují. Je škoda takhle to psát. Ať si přece každý dělá co chce, přínosné mi to přijde. A nemůžeš tvrdit, že kojené děti marodí víc, to přece není pravda. Já třeba kojená nebyla a nemarodím vůbec a moje sestra také ne a marodí pořád. Já bych nevolila tak silná slova. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anulka píše:![]()
![]()
zírám, co může vadit
a co je na tom špatného nebo odsouzeníhodného? někdo nesnáší pilování nehtů, dělá se mu z toho zle a někomu nedělá dobře kojení ![]()
- Citovat
- Upravit
@Sibyla0 Tak 4 roky bych už teda fakt nedala
Ale kdysi jsme měli ve školce tříletou kojenou holčičku. Maminka přišla kolem oběda, vytáhla prso a ostatní děcka šla do kolen. Co to prý dělají?! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mě se ptala na kontrolách jen dětská… jinde, ohledně malé, ne…
A pak moje zubařka a gynekolog = zuby v háji a opakující se mykoza…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník já se s dostinexem setkala před léty na hyperprolaktemii. A abych nebyla ve stresu že mě v porodce budou nutit (znám matky co se doma sesypaly že mléko fakt neměly ale pa v nemocnici je tak vyprudily že prso vyndávaly každých pár minut a prd z toho)tak jsem se už někdy v 6 měs. těhu domluvila s dr zda to půjde a eventuálně ať mi ho napíše. Nakonec mi napsala na průkazku „na vlastní žádost zástava laktace“ aby mě neprudili a zároveň aby mi prášek dali (ono jinak ty 2 tbl stojej 500,–) No nevím proč mi ho dali až druhý den takže mléko trochu bylo ale v pohodě. Když vidím kolem sebe kojené atopiky, astmatiky, alergiky a pořád nemocné děti tak v kojení já osobně vidím přínos jenom v penězích, ušetří to tedy dost ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@avm3 a když nechodím na pařby, chlast jsem neměla v puse už 4 roky tak máš názor jaký? prostě nekojím protože mi je z toho zle osobně, necítím se dobře, nevěřím že je to něco suprového bez čeho by dítě nepřežilo a nebylo zdravé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já taky přispěju svou troškou do mlýna. Já jsem se v porodnici nemohla rozkojit. Nešlo to, teklo to jen po kapkách, takže jsme museli přikrmovat. Doma se mi pak podařilo trošku rozkojit, ale to asi jen na týden až 10 dnů a vůbec to nestačilo, tak na dvě dávky denně a to jsem jestě musela odsávat, malý se mi vůbec nepřisával. A o bolesti mých prsou a bradavek nemluvě. Stejně to pak uplně přestalo asi po 14 dnech, už jen kapky, tak jsem to prostě zabalila.Ale..nevíme, co jsou to bolesti z prdíků, spíme v noci nádherně už asi od 6 týdnů, nasycení, spokojení a zdraví. A když slyším, jak mamky které kojí nespí, v noci se jim jestě třeba v roce děti budí i 3× za noc..Děkuji, že nekojím. Nic nám nechybí, jsme naprosto v pohodě a navíc - vyspaná, odpočinutá a spokojená maminka znamená spokojené miminko. Takže tak to bylo a je u nás ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit