Proč nekojím?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
První dceru jsem kojila s obtížemi asi 6 týdnu (dcera po celou tu dobu hubla - spokojené, spící, usmívající se dítě, nebrečela ale hubla), zlom nastal asi v těch 6ti týdnech kdy začala z ničeho nic řvát a řvát, to jsem jí měla u prsa snad celý den v kuse a stejně řvala. Večer došel muž z práce, jel koupit UM a bylo po řvaní. Do 10ti týdnu jsem jí kojila na noc, pak už vůbec nic neteklo. Nebylo potřeba nic zastavovat.
Druhou dceru jsem kojila 5,5měsíce, z toho asi 4měsíce s odporem. Ano kojení nám šlo, neměla žádné potíže, potíž jsem začala mít já, bylo léto, a chtěla jsem chodit ven (i skrze starší holku) a nešlo to - neuměla jsem se svými prsy (E) kojit jinak než s kojícím polštářem, kojila jsem co 2h, takže vypravit se někam ven nešlo. Takže jsem začala jednu dopolední dávat UM venku abychom mohly být prostě i na vzduchu a ne jen doma. A právě v tu dobu jsem zjistila že je to jednodušší dát UM, že mi je kojení nechutné. Ale chtěla jsem to vydržet do půl roku… nevydržela jsem, utnula jsem to 14 dní před 6m a to pomocí léku, kdyby mi to nebylo nepříjemné tak kojím snad ještě teď.
Plánuji i třetí mimčo a zřejmě kojit nebudu vůbec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sibyla0 píše:
To moje gynekoložka vždycky říká, že u ní je rekord čtyři roky.
Mě říkala pediatra, že má rekordmanku co má 3děti, nejstarší 10tileté a stále kojené
tomu už se říká mazec ![]()
btw. ještě je to kluk
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník Tak to jako důvod asi beru, i když si myslím, že pokud to jde, tak by matka kojit měla… můj názor ![]()
Ano, děti přežijí i bez toho a jsou zdravé… to je pravda. Ale pro mě to bylo a je strašně naplňující záležitost a hlavně je ot strašně pohodlné…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blešík píše:
Mě říkala pediatra, že má rekordmanku co má 3děti, nejstarší 10tileté a stále kojenétomu už se říká mazec
btw. ještě je to kluk
To je teda přehnaný až moc
Mě to příjde divný i u mé dvouleté, zvlášť teď, když už to začíná doprovázet i slovním projevem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blešík píše:
Mě říkala pediatra, že má rekordmanku co má 3děti, nejstarší 10tileté a stále kojenétomu už se říká mazec
btw. ještě je to kluk
Tak to je hodně ujetý…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blešík píše:
btw. ještě je to kluk
Fuj, doufám, že je to jenom vtip
.
K dotazu se mi moc vyjadřovat nechce, kojila jsem cca.2 týdny, pak jsem s tím sekla.
PS: Taky myslím, že v ČR je docela kojo kampaň a většina matek kojí, ne naopak, Spíše na západě, kde se matky vracejí do práce mnohem dříve není tolik možností kojit nějak extra dlouho. ![]()
- Citovat
- Upravit
@Imane píše:
Fuj, doufám, že je to jenom vtip![]()
.
bohužel
Prý se na to přišlo, když měli prostřední hospitalizovat a matka si vyřvala, že musí vzít všechny děti protože je kojí
řvala jsem tam smíchy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se v porodnici nerozkojila a dceřina váha šla dolů a aby mě vůbec s ní pustili domů, tak jsem ji krmila UM. Na doporučení jsem měla zkoušet kojit i doma, ale upřímně jsem to vzdala. Ať si mě odsuzuje kdo chce, prostě jsem se na to vybodla a dcerka i přes tu pro většinu matek „nepochopitelnou, nelidskou a hroznou zálažitost jakou je nekojení“ krásně prospívala. A odpadlo mi hodně starostí s odstřikáváním mléka, s těhotenskými podprsenakami, s vložkami do podprsenek, s přemýšlením, kde se ke kojení uchýlím na veřejnosti, jestli si můžu nebo nemůžu dovolit odjet někam na prodloužený víkend bez dcery, nemusela jsem dávat pozor na to čím se stravuji atd. A pro rýpalky - svou dceru miluji a jestli jsem sobec, páč jsem ji nedopřála to, co je pro většinu z Vás cennější než zlato (mat. mléko) je mi úplně šumák ![]()
- Citovat
- Upravit
Protože se mi ta představa nikdy nelíbila a v porodnici mou snahu i proti mému přesvědčení dokonale zabili absolutní kojomasáží. Nekojila jsem, nikdy kojit nebudu, nevadí mi to a je mi naprosto jedno, co si o tom kdo myslí. Nobelovku tomu, kdo vymyslel UM.
- Citovat
- Upravit
Nečetkla jsem diskuzi - jáj sem kojila, ale s prstem v nose a zadarmo jsem to teda neměla, odsávání, nahřívání, malej pil blbě, furt u toho chrněl, 2 měsíce bojování, ale stálo to za to a takový horor to až tak nebyl. Hodně žen nekojí proto, že jim to za to nestojí, za to bojování s tím, že to není nejpřirozenější věc ale strašlivý boj s vlastním tělem
Ale vím i o případech, dky je to prostě nesnadné, tak se na to matka raději vykašle, zahlásí, že mléko nemá nebo nestačí a konec…nedá prsůmm ve spurtu šanci, řekne že má málo mléka a končí…i dnes vím o 2 lidech co neslyšely slovo růstový spurt a s kojením sekly, protože si myslely, že nemají mléko ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martulkasloník píše:
@avm3 a když nechodím na pařby, chlast jsem neměla v puse už 4 roky tak máš názor jaký? prostě nekojím protože mi je z toho zle osobně, necítím se dobře, nevěřím že je to něco suprového bez čeho by dítě nepřežilo a nebylo zdravé.
Jsi sobecká!!!už jsme dvě ![]()
- Citovat
- Upravit
@Poison Ivy píše:
Protože se mi ta představa nikdy nelíbila a v porodnici mou snahu i proti mému přesvědčení dokonale zabili absolutní kojomasáží. Nekojila jsem, nikdy kojit nebudu, nevadí mi to a je mi naprosto jedno, co si o tom kdo myslí. Nobelovku tomu, kdo vymyslel UM.
- Citovat
- Upravit