Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Julča001 píše:
Tenhle názor já právě nechápu. U nás se po svatbě nic nezměnilo, ani jedním směrem.
Tak to je skvělý a jistojistě nebudeš další z dlouhé řady těch, co zde píšou ty neskutečné příběhy o úskalí šílenosti manželství. To není myšleno ironicky.
@Pajaja1 píše:
Tak to je skvělý a jistojistě nebudeš další z dlouhé řady těch, co zde píšou ty neskutečné příběhy o úskalí šílenosti manželství. To není myšleno ironicky.
Tak u lidí, kteří nejsou vztahově nebo finančně gramotní problémy nastanou tak jako tak a uznávám, že manželství může některé i zkomplikovat (např. jdou za tebou i dluhy, o kterých ani nevíš atd.) Ale já se pohybuju v bublině vcelku normálních lidí, pro které vstup do manželství neznamená vstupenku na psychoterapii a okovy do konce života.
@zoidberg píše:
Třeba v nakládání s financemi, v možnosti zadlužit mou osobu bez mého vědomí, ve sdělování informací o mé osobě, v možnosti mě odpojit od přístrojů když k tomu dojde, v případě mé smrti děti nedostanou celý majetek, v nemožnosti nepřiznání otcovství, v nemožnosti vyhodit nevěrnou ženu z vlastního domu a také třeba v případné platbě alimentů na rozvedenou manželku. A to je jen ten základ, který mám na jazyku.
Já mám radu, jak tomu předejít: najdi si normální ženskou, od které nic z toho nehrozí. ![]()
@zoidberg píše:
Třeba v nakládání s financemi, v možnosti zadlužit mou osobu bez mého vědomí, ve sdělování informací o mé osobě, v možnosti mě odpojit od přístrojů když k tomu dojde, v případě mé smrti děti nedostanou celý majetek, v nemožnosti nepřiznání otcovství, v nemožnosti vyhodit nevěrnou ženu z vlastního domu a také třeba v případné platbě alimentů na rozvedenou manželku. A to je jen ten základ, který mám na jazyku.
Tak klidně pokračuj, ale ta samá rizika podstupuje i žena. Kromě toho přiznání otcovství.
Je to o důvěře.
@divine woman píše:
Tak klidně pokračuj, ale ta samá rizika podstupuje i žena. Kromě toho přiznání otcovství.Je to o důvěře.
Jo to podstupuje, ale těm to tak nedochází, hlavně že bílé šaty, princezna, kámošky závidí apod.
@Julča001 píše:
Já mám radu, jak tomu předejít: najdi si normální ženskou, od které nic z toho nehrozí.
To nebude o normálnosti žen, protože i normální žena ráda těchto zákonných pamlsků využije, proč by taky ne. To bych musel naopak hledat naprosto nenormální ženu. No a na to nemám celý život, takže radši si tu krásnou svatbu odepřu ![]()
Což je škoda, já bych se ženil až bych brečel, ale copak to jde? Když už jsem utrpěl to břímě inteligence?
@zoidberg píše:
To nebude o normálnosti žen, protože i normální žena ráda těchto zákonných pamlsků využije, proč by taky ne. To bych musel naopak hledat naprosto nenormální ženu. No a na to nemám celý život, takže radši si tu krásnou svatbu odepřu
Což je škoda, já bych se ženil až bych brečel, ale copak to jde? Když už jsem utrpěl to břímě inteligence?
@Mkmkz píše:Oblial ma pot, ked som si to vsetko precitala. Z tohto pohladu je kontakt muzov so zenami velmi rizikovy. Ved co ak by z toho nedajboh bola svadba..
kontakt s ženami včetně početí dětí je krásný, jen se to nesmí kazit svatbou
@zoidberg píše:
Jo to podstupuje, ale těm to tak nedochází, hlavně že bílé šaty, princezna, kámošky závidí apod.
a hlavně fotečky na instáči a fuckbůčku
@divine woman píše:
Tak klidně pokračuj, ale ta samá rizika podstupuje i žena. Kromě toho přiznání otcovství.Je to o důvěře.
podle slzavých příběhů zde, většina žen svého muže stejně vůbec nezná, po svatbě/dětech se tak často mění, tak jak lze důvěřovat ![]()
navíc objektivně lidé jsou nádoby hříšné a těkavé a satanáš svádí vynalézavě, inteligentní a pokorný člověk ví, že nemůže věřit ani sám sobě
@zoidberg píše:
Jenže svatba není normální nebo běžná, v manželství neskončí většina lidí, takže to nic tak moc přirozeného není. A je třeba pořádně zdůvodnit, co dotyčného nutí k tomu, aby do manželství vstoupil. Je nutno argumentovat změnu funkčního stavu, nikoliv jeho setrvání.
Svatba naprosto bezna je. Dokonce bych rekla i ocekavatelna, pokud je prvni.
@pohledzdruhestrany píše:
právní důsledky jsou všechny snadno eliminovatelné, případně upravitelné jiným způsobem, případně pro manželata negativní (půjčky/dluhy), takže to veřejné prohlášení postrádá smysl (vyjma bájného vdovského důchodu), tedy musí se argumentovat, proč vyžadovat věc, která nic nepřináší
Jak jsem rekla, je to verejne prohlaseni - tedy na znamost daji, ze jsou spolu. Takze ne, nepostrada to smysl.
@zoidberg píše:
Pokud uz planujes, jak te manzelka zabije, podvede nebo oskube, tak to se s ni fakt nezen.
Zakladem je samozrejme duvera.
@PaníBovaryová píše:
Jak jsem rekla, je to verejne prohlaseni - tedy na znamost daji, ze jsou spolu. Takze ne, nepostrada to smysl.
veřejně to můžeš prohlásit na rodinný oslavě