Proč se vdávat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21111
18.11.20 09:41
@PaníBovaryová píše:
a chtít se vdávat je špatné? Nebo proč musíš příteli vyargumentovávat svatbu? On si tě vzít nechce?

Špatný to nutně není, ale je to podobný jako když si chlap chce koupit třeba motorku. Není to nutný, spíš to vztah poškodí, zejména proto, že pro chlapa to není moc bezpečný a je to prostě něco navíc jen pro rozmar dotyčného, proto to musí, ten co chce, pořádně vyargumentovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
18.11.20 11:04
@pohledzdruhestrany píše: Špatný to nutně není, ale je to podobný jako když si chlap chce koupit třeba motorku. Není to nutný, spíš to vztah poškodí, zejména proto, že pro chlapa to není moc bezpečný a je to prostě něco navíc jen pro rozmar dotyčného, proto to musí, ten co chce, pořádně vyargumentovat.

svatba rozmar neni, je to proste verejne prohlaseni, ktere ma samozrejme pravni dusledky. Ze se nekomu do tohoto v dlouhodobem vztahu nechce, si zaslouzi vyargumentovavat, ne naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
18.11.20 11:09
@PaníBovaryová píše:
svatba rozmar neni, je to proste verejne prohlaseni, ktere ma samozrejme pravni dusledky. Ze se nekomu do tohoto v dlouhodobem vztahu nechce, si zaslouzi vyargumentovavat, ne naopak.

Jenže svatba není normální nebo běžná, v manželství neskončí většina lidí, takže to nic tak moc přirozeného není. A je třeba pořádně zdůvodnit, co dotyčného nutí k tomu, aby do manželství vstoupil. Je nutno argumentovat změnu funkčního stavu, nikoliv jeho setrvání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
18.11.20 11:28
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
18.11.20 11:29
@PaníBovaryová píše:

právní důsledky jsou všechny snadno eliminovatelné, případně upravitelné jiným způsobem, případně pro manželata negativní (půjčky/dluhy), takže to veřejné prohlášení postrádá smysl (vyjma bájného vdovského důchodu), tedy musí se argumentovat, proč vyžadovat věc, která nic nepřináší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
18.11.20 11:36

@zoidberg Od kdy není svatba normální a běžná??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12592
18.11.20 11:41
@Anonymní píše:
Proč se chci vdávat? Asi to takhle vyzní blbě, ale partner se mě zeptal proč se chci vdávat a já v tu chvíli nenašla žádnou odpovědnost. Jsme s partnerem přez tři roky, bydlíme spolu skoro od začátku vstahu. Já cítím že je třeba náš vztah někam posunout. O svatbě už chvíli mluvíme, ale ještě mě o ruku nepožádal. Občas na toto téma přijde řeč a teď se mě zeptal proč svatbu chci. Pro mě je důležité přivézt dítě do úplné rodiny, ale jiný důvod vlastně nevím. Jak by jste argumentovaly vy? :nevim:

nevdávala bych se pokud bych byla bohatá a v rámci manželství věnovala větší sumu na nákup třeba bytu, manžel menší..při případném rozvodu smolík..v manželství výrazně tratí ten bohatší. jedině ošetřit předmanželskou smlouvou. u mě ex přišel s holým pozadím a odešel s velice slušnou sumickou, kterou jsem musela vyplatit abych mohla zůstat v bytě který jsem z většiny zaplatila a vybavila já, bohužel při manželství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
18.11.20 11:45
@Annabela11 píše:
@zoidberg Od kdy není svatba normální a běžná??

Zase takový pamětník nejsem, ale v dnešní době už to tak prostě není. Co je špatného na tom, když někdo chce současný FUNGUJÍCÍ vztah nějak pozměnit a jít do rizika, aby tento krok pořádně zdůvodnil. Je to obrovská změna. Já si sám sobě dokážu zdůvodnit i nákup nových botů, tak když bych chtěl změnit něco tak zásadního, určitě to odargumentuji. A on nechce nic jiného, jen znát ty důvody, tak ať mu je předloží. Nikdo přece nedělá něco jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
18.11.20 11:49
@Nicole 1234 píše:
Asi tak nějak. Svatba prověří vztah než přijde větší závazek a to deti.
Pro mě je to prostě důležité a pro manžela naštěstí taky. Sám nechápe, proč si někdo dělá děti před svatbou.

Máme to stejně, já i manžel.
Nechtěla bych mít dítě jako svobodná.
Ale každého věc :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
18.11.20 11:49

@zoidberg Není to tak jen proto že chlapi nechtějí no :nevim: Doma mám naštěstí chlapa který v tom má jasno stejně jako já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
18.11.20 11:50

@Lucy75 Ahaa, takže lepší stihnout za život více svateb je menší zlo, než se nechtít vdávat? :think: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
18.11.20 11:53
@Annabela11 píše:
@zoidberg Není to tak jen proto že chlapi nechtějí no :nevim: Doma mám naštěstí chlapa který v tom má jasno stejně jako já.

Není to tak hlavně proto, že jim ženy dají všechno beze svatby. Je to opět všechno jen a pouze vina žen. Domluvte se spolu a nedávejte mužům sex a děti bez manželství a bude opět vše v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
18.11.20 12:02

@zoidberg Jsou i normální chlapi kterým nemusíš odpírat sex což by ženská trestala i sebe zejo. A požádá tě o ruku i tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
18.11.20 12:08
@zoidberg píše:
Můžeš ji mít doma v šuplíku. Schválně, kolikrát za život se stane, že skončí manžel v bezvědomí v nemocnici? Aby tohle byl důvod ke svatbě…

Taky fakt nechápu. 8o Mne naopak zoufalost přijde, když si žena svatbu nárokuje proto, že spolu už dlooouho chodej, žijou nebo něco podobnýho. Ty míň odolný muži si ji pro klid nakonec vezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
18.11.20 12:08
@Annabela11 píše:
@zoidberg Jsou i normální chlapi kterým nemusíš odpírat sex což by ženská trestala i sebe zejo. A požádá tě o ruku i tak :mrgreen:

Zoufalci, kteří si tím chtějí svojí vyvolenou udržet, takoví mají nejromantičtější žádosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí