Proč se vdávat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13955
18.11.20 09:02

@Simmcaa lze zaridit pres advokata :roll: pisu to tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
18.11.20 09:10
@Šarlota4 píše:
@Simmcaa lze zaridit pres advokata :roll: pisu to tam

Ja myslela, že pres advokata myslíš majetek. A jak to pak probíhá, to s sebou porad vozite nejakou smlouvu o poskytovani informací?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
18.11.20 09:13
@Simmcaa píše:
Ja myslela, že pres advokata myslíš majetek. A jak to pak probíhá, to s sebou porad vozite nejakou smlouvu o poskytovani informací?

Můžeš ji mít doma v šuplíku. Schválně, kolikrát za život se stane, že skončí manžel v bezvědomí v nemocnici? Aby tohle byl důvod ke svatbě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
18.11.20 09:13

@Simmcaa bud takto - proste mas notarsky overeny dokument ( stejne jako je oddaci list, taky ho vsude netahas, vytahnes ho v pripade nutnosti) a nebo do te nemocnice zavola advokat jako pravni zastupce - pokud jim je, nemocnice je povinna sdelit info.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
18.11.20 09:14
@Šarlota4 píše:
@Simmcaa bud takto - proste mas notarsky overeny dokument ( stejne jako je oddaci list, taky ho vsude netahas, vytahnes ho v pripade nutnosti) a nebo do te nemocnice zavola advokat jako pravni zastupce - pokud jim je, nemocnice je povinna sdelit info.
:mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
18.11.20 09:15

@Ernais
To je všechno taky pravda. Ale také je tu nespočet diskuzi, kdy žena je na mateřské a prosí manžela, aby jí dával peníze/více peněz. Že si financuje svoje drahé koníčky a dětem nechce koupit nic lepšího. Ono když je někdo lakomec a skrblík, nebude chtít pustit korunu ať je svobodný nebo ženatý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
18.11.20 09:16

@zoidberg pro mně je to jeden z důvodu a papír v šuplíku mne nepřesvědčil, ale znám jedne par co to takhle měl a nakonec se stejne vzali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
18.11.20 09:16
@Simmcaa píše: :mrgreen:
???
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
18.11.20 09:18
@Simmcaa píše:
@zoidberg pro mně je to jeden z důvodu a papír v šuplíku mne nepřesvědčil, ale znám jedne par co to takhle měl a nakonec se stejne vzali.

Nikdo te nema co presvedcovat. Ty jsi se vdavat chtela, tak jsi se vdala. To je ok. Ja jen rikam, ze je i alternativa :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
18.11.20 09:19
@Šarlota4 píše: ???

Pobavilo mne, jak advokat zavola do nemocnice a rekne jim, ze oni ti musi ty informace rict. GDPR.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5074
18.11.20 09:20
@Šarlota4 píše:
Nikdo te nema co presvedcovat. Ty jsi se vdavat chtela, tak jsi se vdala. To je ok. Ja jen rikam, ze je i alternativa :nevim:

V pohodě, souhlasim, musi to vyhovovat obou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1711
@Šarlota4 píše:
@Simmcaa bud takto - proste mas notarsky overeny dokument ( stejne jako je oddaci list, taky ho vsude netahas, vytahnes ho v pripade nutnosti) a nebo do te nemocnice zavola advokat jako pravni zastupce - pokud jim je, nemocnice je povinna sdelit info.

Ano, oddací list netaháš, protože když se vdáš tak máš v OP ve většině případě stejné příjmení jako protějšek, a nebo! Dokonce tam můžeš mít i stav.

A žádat advokáta, aby zavolal do nemocnice a sdělil mi informace o partnerovi je teda za mě vcelku divný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Vdávala jsem se ve 42 letech. Poprvé a posledy. Vzdala jsem se, protože to bylo pro mého partnera důležité. :srdce:

Svatbu jsme měli v pracovní den a ve 4. Děti máme odrostlejší (13 a 10). Pro mě to byl den, který jsem chtěla přeskočit. Celou dobu jsem doufala, že chlap si to rozmyslí. :oops: Zaplatil i prstýnky (16000 Kč). :jazyk:
Svatba byla na nátlak manžela. Já se vdávat nechtěla. Nejsem romantický typ, takže den být za princeznu šel mimo mě. :oops:
Možná za to mohlo „harmonické“ manželství mých rodičů, kteří se neustále hádali, finance měli rozdělené od mých cca 12 let. Mým snem bylo, aby se rodiče rozvedli. :oops: Byly rozdělené i přihrádky v ledničce. Popisovat jejich manželství by bylo na román. Takže věřím, že i to mě poznamenalo.
Nevěřila jsem a stále nevěřím, že mi svatba dá záruky: že se ke mně muž bude chovat hezky, nebude mě bít, bude věrný apod. Pro mě jsou větším závazkem děti. Společné příjmení nehrotím. Však když se žena rozvede, zůstane s dítětem a pak se znovu vdá, tak to první s jiným příjmením, přeci stále patří do rodiny. :nevim:
Svatbu vnímám jako ekonomicko-právní svazek. Ale jak jsem psala výše, mám to vnímání pokřivené. :oops: Kamarádka mi říká, že všechno vidím tak nějak prakticky.

Muž svatbu sice nadhazoval vždy, já vždy řekla, ano, ale to bylo vše. Chlap je romantik. Dokonce si i kleknul, když mě žádal o ruku. :roll:
Vidím na něm, že je šťastnější, co jsme manželé. Nebo si to namlouvám. :) Udělá na co si vzpomenu - tak nějak už neplatí, že když žena řekne muži, že chce přidělat poličku, tak mu to nemusí každého půl roku připomínat. :mrgreen: Takže rozumím tomu, že pro někoho svatba má „vyšší“ význam, než pro mě. Jeden druhému by měli naslouchat a v rámci možnosti vyhovět jeho přáním. Klidně i se vzít, byť pro toho druhého je to jen kus papíru. Však nemusí být svatba pro 200 lidí, nemusí se zvát tety a strýčkové z dvacátého kolene, zvát všichni kolegové z práce apod. To k argumentu k finanční náročnosti svatby. Partnerství je o kompromisech a je jako kytka o kterou musí oba pečovat a starat se, aby rostla.

Prosím ponechat anonym - osobní údaje.

• Citovat
  • Upravit
13955
18.11.20 09:31

@Angry_birds pokud mate s muzem sveho advokata, se kterym spolupracujete leta a zastupuje vas v pravnich ukonech, tak to divne neni. Ve finale o vas ci vic, nez vlastni matka. Jasne, pokud sveho zastupce nemate, tak neni co resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
18.11.20 09:36
@Mahidevran píše:
@Ernais
To je všechno taky pravda. Ale také je tu nespočet diskuzi, kdy žena je na mateřské a prosí manžela, aby jí dával peníze/více peněz. Že si financuje svoje drahé koníčky a dětem nechce koupit nic lepšího. Ono když je někdo lakomec a skrblík, nebude chtít pustit korunu ať je svobodný nebo ženatý.

Podstatny rozdil je ale v tom, ze jako manzelka mam zakonny narok na polovinu financi, jako pritelkyne mam narok na kulove. To jestli je nekdo hamoun a de.il je na jinou diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí