Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Šarlota4 píše:
@Simmcaa lze zaridit pres advokatapisu to tam
Ja myslela, že pres advokata myslíš majetek. A jak to pak probíhá, to s sebou porad vozite nejakou smlouvu o poskytovani informací?
@Simmcaa píše:
Ja myslela, že pres advokata myslíš majetek. A jak to pak probíhá, to s sebou porad vozite nejakou smlouvu o poskytovani informací?
Můžeš ji mít doma v šuplíku. Schválně, kolikrát za život se stane, že skončí manžel v bezvědomí v nemocnici? Aby tohle byl důvod ke svatbě…
@Simmcaa bud takto - proste mas notarsky overeny dokument ( stejne jako je oddaci list, taky ho vsude netahas, vytahnes ho v pripade nutnosti) a nebo do te nemocnice zavola advokat jako pravni zastupce - pokud jim je, nemocnice je povinna sdelit info.
@Šarlota4 píše:
@Simmcaa bud takto - proste mas notarsky overeny dokument ( stejne jako je oddaci list, taky ho vsude netahas, vytahnes ho v pripade nutnosti) a nebo do te nemocnice zavola advokat jako pravni zastupce - pokud jim je, nemocnice je povinna sdelit info.
@Ernais
To je všechno taky pravda. Ale také je tu nespočet diskuzi, kdy žena je na mateřské a prosí manžela, aby jí dával peníze/více peněz. Že si financuje svoje drahé koníčky a dětem nechce koupit nic lepšího. Ono když je někdo lakomec a skrblík, nebude chtít pustit korunu ať je svobodný nebo ženatý.
@zoidberg pro mně je to jeden z důvodu a papír v šuplíku mne nepřesvědčil, ale znám jedne par co to takhle měl a nakonec se stejne vzali.
@Simmcaa píše:
@zoidberg pro mně je to jeden z důvodu a papír v šuplíku mne nepřesvědčil, ale znám jedne par co to takhle měl a nakonec se stejne vzali.
Nikdo te nema co presvedcovat. Ty jsi se vdavat chtela, tak jsi se vdala. To je ok. Ja jen rikam, ze je i alternativa ![]()
@Šarlota4 píše: ???
Pobavilo mne, jak advokat zavola do nemocnice a rekne jim, ze oni ti musi ty informace rict. GDPR.
@Šarlota4 píše:
Nikdo te nema co presvedcovat. Ty jsi se vdavat chtela, tak jsi se vdala. To je ok. Ja jen rikam, ze je i alternativa
V pohodě, souhlasim, musi to vyhovovat obou.
@Šarlota4 píše:
Ano, oddací list netaháš, protože když se vdáš tak máš v OP ve většině případě stejné příjmení jako protějšek, a nebo! Dokonce tam můžeš mít i stav.
A žádat advokáta, aby zavolal do nemocnice a sdělil mi informace o partnerovi je teda za mě vcelku divný ![]()
Vdávala jsem se ve 42 letech. Poprvé a posledy. Vzdala jsem se, protože to bylo pro mého partnera důležité. ![]()
Svatbu jsme měli v pracovní den a ve 4. Děti máme odrostlejší (13 a 10). Pro mě to byl den, který jsem chtěla přeskočit. Celou dobu jsem doufala, že chlap si to rozmyslí.
Zaplatil i prstýnky (16000 Kč). ![]()
Svatba byla na nátlak manžela. Já se vdávat nechtěla. Nejsem romantický typ, takže den být za princeznu šel mimo mě. ![]()
Možná za to mohlo „harmonické“ manželství mých rodičů, kteří se neustále hádali, finance měli rozdělené od mých cca 12 let. Mým snem bylo, aby se rodiče rozvedli.
Byly rozdělené i přihrádky v ledničce. Popisovat jejich manželství by bylo na román. Takže věřím, že i to mě poznamenalo.
Nevěřila jsem a stále nevěřím, že mi svatba dá záruky: že se ke mně muž bude chovat hezky, nebude mě bít, bude věrný apod. Pro mě jsou větším závazkem děti. Společné příjmení nehrotím. Však když se žena rozvede, zůstane s dítětem a pak se znovu vdá, tak to první s jiným příjmením, přeci stále patří do rodiny. ![]()
Svatbu vnímám jako ekonomicko-právní svazek. Ale jak jsem psala výše, mám to vnímání pokřivené.
Kamarádka mi říká, že všechno vidím tak nějak prakticky.
Muž svatbu sice nadhazoval vždy, já vždy řekla, ano, ale to bylo vše. Chlap je romantik. Dokonce si i kleknul, když mě žádal o ruku. ![]()
Vidím na něm, že je šťastnější, co jsme manželé. Nebo si to namlouvám.
Udělá na co si vzpomenu - tak nějak už neplatí, že když žena řekne muži, že chce přidělat poličku, tak mu to nemusí každého půl roku připomínat.
Takže rozumím tomu, že pro někoho svatba má „vyšší“ význam, než pro mě. Jeden druhému by měli naslouchat a v rámci možnosti vyhovět jeho přáním. Klidně i se vzít, byť pro toho druhého je to jen kus papíru. Však nemusí být svatba pro 200 lidí, nemusí se zvát tety a strýčkové z dvacátého kolene, zvát všichni kolegové z práce apod. To k argumentu k finanční náročnosti svatby. Partnerství je o kompromisech a je jako kytka o kterou musí oba pečovat a starat se, aby rostla.
Prosím ponechat anonym - osobní údaje.
@Angry_birds pokud mate s muzem sveho advokata, se kterym spolupracujete leta a zastupuje vas v pravnich ukonech, tak to divne neni. Ve finale o vas ci vic, nez vlastni matka. Jasne, pokud sveho zastupce nemate, tak neni co resit.
@Mahidevran píše:
@Ernais
To je všechno taky pravda. Ale také je tu nespočet diskuzi, kdy žena je na mateřské a prosí manžela, aby jí dával peníze/více peněz. Že si financuje svoje drahé koníčky a dětem nechce koupit nic lepšího. Ono když je někdo lakomec a skrblík, nebude chtít pustit korunu ať je svobodný nebo ženatý.
Podstatny rozdil je ale v tom, ze jako manzelka mam zakonny narok na polovinu financi, jako pritelkyne mam narok na kulove. To jestli je nekdo hamoun a de.il je na jinou diskuzi.