Proč se vdávat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6161
17.11.20 18:54
@Annabela11 píše:
@Oli.Lyon Můj ex byl to samé :roll: svatbu nechtěl z důvodu že se nechtěl pak dělit.

Tak kdyby ten ségry Saša byl aspoň ve vate, tak bych mela pochopení, i když omezeny. Ale on nemá nic, lautr nic, to ona prinesla vic a nosi vic i z práce. Je to trapak :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
17.11.20 18:55

@Ancek Jsou chlapi škrti…i v manželství ženská někdy žebra o peníze protože ji rodicak nestačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.11.20 18:55

Proč by jsi chtěla svatbu?
Tebe neláká k někomu patřit, že si budeš připadat chtěná, že víš, že to je fakt vážný?
Teď se budeš divit, že něco takovýho píše chlap.
Ale já jsem ten chlap, který žádal z vlastní iniciativy. Bydleli jsme spolu chvili po seznámení, a po třech letech jsem jel na školení na dva měsíce, vracel jsem se jen na vikendy, ale už první týden jsem zjistil, že to bez ní prostě nedávám. Ano ve vztahu byli i hádky, někdy i myšlenky jak spolu mužem být, když si někdy tak nerozumíme, ale srdce velelo jinak, ona byla má vysněná a tak jsem to během školení vymyslel a jednou když jsem přijel domu tak jsem ji vytáhl na procházku nad město, dobrá konstalace hvězd dali tomu, že na tu procházku šla a když jsem jí při západu slunce požádal tak na mě s brekem křičela ANO ANO. Byla v tu chvíli tak pyšná, že bude nevěsta a hrdě se stavila k tomu, že chce nést mé příjmení. Nečekala to, ale ani na sekundu neváhala s odpovědí. Snad jsem Ti dal další pohled na svatbu, ale další už zaznělo z praktických důvodů, slevy na dani, kdyby se něco někomu z vás stalo, třeba i při porodu a ty už nebudeš zvládat ani mluvit.

• Citovat
  • Upravit
9935
17.11.20 19:00
@pohledzdruhestrany píše:
ad 2 - společný majetek nemá nic společnýho se svatbou a manželstvím…bez něj si prostě partneři kupujou majetky do podílovýho spoluvlastnictví…
ve spojení s ostatními body…ženy mají rády kravinky a rády do nich městnají chlapy :lol:

No to já pochopitelně vím, nicméně jak tak zjišťuji v okolí, většina lidí si to myslí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
17.11.20 19:05

@Oli.Lyon Chudák ségra…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
17.11.20 19:07

Pokud plánujete děti, tak aby bylo stejné příjmení (jiné, než mám já bych nedala). Jinak třeba já na svatbě nějak nebazírovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6161
17.11.20 19:09
@Annabela11 píše:
@Oli.Lyon Chudák ségra…

No, skoro bych řekla, ze mi ji ani líto neni, ale to je na jinou diskuzi. Každopádně za mě přístup divnej. Deti jo, svatbu ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
17.11.20 19:14
@Anonymní píše:
Proč by jsi chtěla svatbu?
Tebe neláká k někomu patřit, že si budeš připadat chtěná, že víš, že to je fakt vážný?
Teď se budeš divit, že něco takovýho píše chlap.
Ale já jsem ten chlap, který žádal z vlastní iniciativy. Bydleli jsme spolu chvili po seznámení, a po třech letech jsem jel na školení na dva měsíce, vracel jsem se jen na vikendy, ale už první týden jsem zjistil, že to bez ní prostě nedávám. Ano ve vztahu byli i hádky, někdy i myšlenky jak spolu mužem být, když si někdy tak nerozumíme, ale srdce velelo jinak, ona byla má vysněná a tak jsem to během školení vymyslel a jednou když jsem přijel domu tak jsem ji vytáhl na procházku nad město, dobrá konstalace hvězd dali tomu, že na tu procházku šla a když jsem jí při západu slunce požádal tak na mě s brekem křičela ANO ANO. Byla v tu chvíli tak pyšná, že bude nevěsta a hrdě se stavila k tomu, že chce nést mé příjmení. Nečekala to, ale ani na sekundu neváhala s odpovědí. Snad jsem Ti dal další pohled na svatbu, ale další už zaznělo z praktických důvodů, slevy na dani, kdyby se něco někomu z vás stalo, třeba i při porodu a ty už nebudeš zvládat ani mluvit.

Jezis to jsou slinty :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9757
17.11.20 19:17

Děti, budování majetku, informace o zdrav. stavu, různé pr. úkony, dědictví - pokud se ptáš na racionální důvody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
17.11.20 19:20

Vdávat se proto, že je to normální vyústění vztahu. A říkat, že je to jen papír, je blbost. To je jak vystudovat školu, ale nejít k maturitě nebo ke státnicím (vždyť je to jenom papír, ne?). Taky mi připadá dost divný to oslovení přítel/přítelkyně (můj přítel včera vařil, moje přítelkyně je nemocná…). To je jak kdybych bydlela s nějakým kamarádem na dopisování :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24815
17.11.20 19:21
@Šarlota4 píše:
Jezis to jsou slinty :poblion:

cože???
chlap ti tu napíše takový pěkný osobní příběh a ty takový hnus reakce???
asi svobodná, že..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
17.11.20 19:33
@Lucy75 píše:
cože???
chlap ti tu napíše takový pěkný osobní příběh a ty takový hnus reakce???
asi svobodná, že..

Jsem presne cekala :D. Vdana, dokonce stastne. Ale celou situaci kolem manzelstvi vnimam proste jinak.
Pekny osobni pribeh vypada taky jinak. Tohle je plny klise a patosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
17.11.20 19:43
@Mahidevran píše:
Já se vdávat také nechci, pro mě vyhozené peníze. Navíc by mě obtěžovalo a nebavilo to zařizování okolo. V budoucnu snad jedině kvůli dítěti, na radnici se svědky a rodiči. Jsem velmi introvertní a ta představa, že by mě tam sledovalo 30,50 nebo dokonce víc lidí, je pro mě opravdu strašná.

O tomto to vůbec není-my se brali s manželem u moře sami dva a zařizování téměř nula a cena jako klasik dovolená..takže argument zařizování nebo vyhozené peníze…tam bývá problém někde hlouběji. pro mě je třeba docela nezodpovednost přivést do nesezdaneho vztahu dítě -ať už se jedna o nezabezpeceni v případě smrti, info při uraze vám taky nedají, příjmení ideál po tátovi a matka má jiné..nevím pak si matky stěžují ze bývalý přítel jim nic nechce dat a jsou to nejčastější “plakatelky” zde na emiminu..pak miluju takové to “sbírka na přítelkyni zemřelého vojáka se třemi dětmi” = když by byli manžele žádné sbírky by nepotřebovala, sama by brala výsluhy, vdovský, děti sirotčí..proste v ČR je vše nastavené pro tradiční základ rodiny -manžel manželka společně jmění a děti se stejným příjmením:-)..ať klidně jdou nesezdane páry s dětmi..ale pak nesmí chtít výhody tradicni rodiny a pak je krásné když si chlap nechce babu vzít, děcko ale musí mít příjmení po něm..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4123
17.11.20 19:55
@Anonymní píše:
My jsme si udělali dítě před svatbou, žili jsme před prvním dítětem 5 let spolu, nyní jsme spolu cca 12 let a až tento rok jsme se vzali.. děti si to s námi užili a vůbec mi nevadilo, že to bylo takto.. Pro mě bylo v prvé řadě důležité, jestlis e o mě postará(staral se o mě předtím 5let) poté jestli spolu dokážeme vychovávat dítě ve stejném „duchu“ a až poté jsme se vzali.. Holt pro někoho je ta svatba větším nějakým spojením, než dítě.. Dítě tu sice bude navždy, ale ta svatba je tak nějak, důraz „konce svobody“ důkaz, že spolu člověk vydrží vážně to dobré i to špatné a to se většinou prověří až nějakým časem.. my si to prověřili i v tom špatném a na ten popud to teprve skončilo svatbou.. Nevadí nám samozřejmě, když to mají druzí jinak.. Každý nesmýšlí stejně a každý to vidí jinak.. Navíc, mnohdy jsou muži těmi brzdami, kteří na tu svatbu hodně čekají a otálejí s ní… :)

Víš jak mi to ale takhle zní?,,Udělali jsme si děti, na kterých jsme si zkusili, jestli spolu vůbec můžeme žít a kdyby to nevyšlo tak holt budou děti z rozvrácené rodiny."

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
17.11.20 19:57
@Anonymní píše:
Proč se chci vdávat? Asi to takhle vyzní blbě, ale partner se mě zeptal proč se chci vdávat a já v tu chvíli nenašla žádnou odpovědnost. Jsme s partnerem přez tři roky, bydlíme spolu skoro od začátku vstahu. Já cítím že je třeba náš vztah někam posunout. O svatbě už chvíli mluvíme, ale ještě mě o ruku nepožádal. Občas na toto téma přijde řeč a teď se mě zeptal proč svatbu chci. Pro mě je důležité přivézt dítě do úplné rodiny, ale jiný důvod vlastně nevím. Jak by jste argumentovaly vy? :nevim:

ahoj…ja se vdavat nechci..tedy jeste jsem nepotkala chlapa kde bych mela pocit že si ho chci vzit a že k nemu mam takovou duveru abych mu dala slib manželství :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí