Proč se vdávat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21111
18.11.20 12:10
@Pajaja1 píše:
Taky fakt nechápu. 8o Mne naopak zoufalost přijde, když si žena svatbu nárokuje proto, že spolu už dlooouho chodej, žijou nebo něco podobnýho. Ty míň odolný muži si ji pro klid nakonec vezmou.

ten argument je navíc úplně ujetej…dobrý den, volám do nemocnice a chci informace, protože jsem manželka… buď bude muset nějakým dokladem doložit, že je manželka…takže to vyjde nakonec úplně stejně, nebo po ní nic chtít nebudou a vyjde to taky nastejno, jakoby manželka nebyla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
18.11.20 12:12

@pohledzdruhestrany Že by nějaký mindráček? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
18.11.20 12:13
@pohledzdruhestrany píše:
ten argument je navíc úplně ujetej…dobrý den, volám do nemocnice a chci informace, protože jsem manželka… buď bude muset nějakým dokladem doložit, že je manželka…takže to vyjde nakonec úplně stejně, nebo po ní nic chtít nebudou a vyjde to taky nastejno, jakoby manželka nebyla

Souhlas. K těm informacím se určitě dá dostat i bez oddacího listu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
18.11.20 12:17
@Annabela11 píše:
@pohledzdruhestrany Že by nějaký mindráček? :mrgreen:

Pouze pozorování a analýza vdavekchtivých chlapů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
18.11.20 12:19

@pohledzdruhestrany To budou nějaké trosky ne? které nikdo nechce :mrgreen: :mrgreen:

Příspěvek upraven 18.11.20 v 12:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
18.11.20 12:20
@Anonymní píše:
Vdávala jsem se ve 42 letech. Poprvé a posledy. Vzdala jsem se, protože to bylo pro mého partnera důležité. :srdce:

Svatbu jsme měli v pracovní den a ve 4. Děti máme odrostlejší (13 a 10). Pro mě to byl den, který jsem chtěla přeskočit. Celou dobu jsem doufala, že chlap si to rozmyslí. :oops: Zaplatil i prstýnky (16000 Kč). :jazyk:
Svatba byla na nátlak manžela. Já se vdávat nechtěla. Nejsem romantický typ, takže den být za princeznu šel mimo mě. :oops:
Možná za to mohlo „harmonické“ manželství mých rodičů, kteří se neustále hádali, finance měli rozdělené od mých cca 12 let. Mým snem bylo, aby se rodiče rozvedli. :oops: Byly rozdělené i přihrádky v ledničce. Popisovat jejich manželství by bylo na román. Takže věřím, že i to mě poznamenalo.
Nevěřila jsem a stále nevěřím, že mi svatba dá záruky: že se ke mně muž bude chovat hezky, nebude mě bít, bude věrný apod. Pro mě jsou větším závazkem děti. Společné příjmení nehrotím. Však když se žena rozvede, zůstane s dítětem a pak se znovu vdá, tak to první s jiným příjmením, přeci stále patří do rodiny. :nevim:
Svatbu vnímám jako ekonomicko-právní svazek. Ale jak jsem psala výše, mám to vnímání pokřivené. :oops: Kamarádka mi říká, že všechno vidím tak nějak prakticky.

Muž svatbu sice nadhazoval vždy, já vždy řekla, ano, ale to bylo vše. Chlap je romantik. Dokonce si i kleknul, když mě žádal o ruku. :roll:
Vidím na něm, že je šťastnější, co jsme manželé. Nebo si to namlouvám. :) Udělá na co si vzpomenu - tak nějak už neplatí, že když žena řekne muži, že chce přidělat poličku, tak mu to nemusí každého půl roku připomínat. :mrgreen: Takže rozumím tomu, že pro někoho svatba má „vyšší“ význam, než pro mě. Jeden druhému by měli naslouchat a v rámci možnosti vyhovět jeho přáním. Klidně i se vzít, byť pro toho druhého je to jen kus papíru. Však nemusí být svatba pro 200 lidí, nemusí se zvát tety a strýčkové z dvacátého kolene, zvát všichni kolegové z práce apod. To k argumentu k finanční náročnosti svatby. Partnerství je o kompromisech a je jako kytka o kterou musí oba pečovat a starat se, aby rostla.

Prosím ponechat anonym - osobní údaje.

Vidíš, a udělala jsi to pro něj, protože ho máš ráda a víš, že je to pro něj důležité. Kdyby se k tomu takhle postavila většina chlapů, bylo by to fajn. Jinak lidí, co mají jako odstrašující příklad manželství svých rodičů znám víc, když se mě táta (konzerva největší) ptal, jestli se budeme brát, protože bez svatby nemám žádné jistoty, tak jsem se ho ptala, proč? Abych měla tak šťastné manželství jako oni dva? Nakonec (po osmi letech) to nějak vyplynulo, řekli jsme si, proč vlastně ne a z praktického hlediska to fakt spoustu věcí usnadňuje.

Příspěvek upraven 18.11.20 v 12:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
18.11.20 12:23
@Annabela11 píše:
@zoidberg Jsou i normální chlapi kterým nemusíš odpírat sex což by ženská trestala i sebe zejo. A požádá tě o ruku i tak :mrgreen:

Tak to máš štěstí, ale pozor, normální v tvém případě znamená menšinový. To je jako bys psala, že normální chlap je potetovaný. Každý ať si tu hranici normálnosti stanoví sám. U mě by to byla tak 80% většina, aby se o tom dalo mluvit jako o normálním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
18.11.20 12:24
@Pajaja1 píše:
Souhlas. K těm informacím se určitě dá dostat i bez oddacího listu.

Dá, ale je to složitější, věř mi. Svatba opravdu hodně věcí zjednodušuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
18.11.20 12:25

@zoidberg Jo můj je i tetovaný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
18.11.20 12:27
@Annabela11 píše:
@zoidberg Jo můj je i tetovaný :lol:

Tak to mnohé vysvětluje. Chápu tvé hledisko, nicméně já bych i nadále trval na zdůvodnění požadavku, který mě má po zbytek života omezit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
738
18.11.20 12:29
@Julča001 píše:
Dá, ale je to složitější, věř mi. Svatba opravdu hodně věcí zjednodušuje.

Jenže… obětovat všechno to hezký, co se svatbou dost často skončí, kvůli takovému důvodu… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
18.11.20 12:34
@zoidberg píše:
Tak to mnohé vysvětluje. Chápu tvé hledisko, nicméně já bych i nadále trval na zdůvodnění požadavku, který mě má po zbytek života omezit.

Jak konkrétně by tě manželství omezilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
18.11.20 12:41
@Pajaja1 píše:
Jenže… obětovat všechno to hezký, co se svatbou dost často skončí, kvůli takovému důvodu… :(

Tenhle názor já právě nechápu. U nás se po svatbě nic nezměnilo, ani jedním směrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
18.11.20 12:45
@divine woman píše:
Jak konkrétně by tě manželství omezilo?

Třeba v nakládání s financemi, v možnosti zadlužit mou osobu bez mého vědomí, ve sdělování informací o mé osobě, v možnosti mě odpojit od přístrojů když k tomu dojde, v případě mé smrti děti nedostanou celý majetek, v nemožnosti nepřiznání otcovství, v nemožnosti vyhodit nevěrnou ženu z vlastního domu a také třeba v případné platbě alimentů na rozvedenou manželku. A to je jen ten základ, který mám na jazyku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6202
18.11.20 12:49
@zoidberg píše:
Třeba v nakládání s financemi, v možnosti zadlužit mou osobu bez mého vědomí, ve sdělování informací o mé osobě, v možnosti mě odpojit od přístrojů když k tomu dojde, v případě mé smrti děti nedostanou celý majetek, v nemožnosti nepřiznání otcovství, v nemožnosti vyhodit nevěrnou ženu z vlastního domu a také třeba v případné platbě alimentů na rozvedenou manželku. A to je jen ten základ, který mám na jazyku.

Oblial ma pot, ked som si to vsetko precitala. Z tohto pohladu je kontakt muzov so zenami velmi rizikovy. Ved co ak by z toho nedajboh bola svadba..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí