Proč se vdávat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1711
17.11.20 20:16

Vdala jsem se po sedmi letech vztahu. Vdát jsem se chtěla z důvodu, že oba bydlíme od rodiny přes půl republiky, takže kdyby se jednomu z nás nedej bože něco přihodilo. Dále plánujeme řešit hypotéku a dítě. A navíc teď jsme si taky mohli dovolit svatbu jakou jsme si představovali. Nechtěla bych se vdávat už s dítětem to mi popravdě přijde svatba už divná, nebo dokonce aby mě dítě vedlo k oltáří :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
17.11.20 20:19

@NicknackEK sirotci berou deti tak jako tak, zena by prisla max o vdovsky a ten neni mimochodem ( nechci kecat treba me nekdo opravi ) na vzdy. Je snad na rok u mladeho cloveka? Jiste zpocatku to pomuze, ale zas takova raketa to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
17.11.20 20:21

Já jsem chtěla udělat a zažít pořádnou party, tak byla svatba :lol:

Tak pro mě je to vyjádření závazku, kdy si nikdo nenechává otevřená vrátka. A taky nechci „přítelovat“ :) být přítelkyně, mít dítě s přítelem, jmenovat se jinak než zbytek rodiny, na mě to působí nějak nepatřičně.

Jinak manželství má svoje výhody i nevýhody, stejně jako život na hromádce.
Ale to manželství vnímám nějak o levl výš, než žít spolu jen tak jako ti přítelé :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1292
17.11.20 20:42
@Annabela11 píše:
@Ancek Jsou chlapi škrti…i v manželství ženská někdy žebra o peníze protože ji rodicak nestačí.

To ano, to jsou ti, kteří pak pláčou, jak je bývalá manželka u rozvodu oškubala. V překladu: rozdělili společně nabytý majetek. Expřítelkyně by od nich odešla jen s igelitkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25178
17.11.20 20:55

Tak v první řadě je to o tom, že s někým spojíš život závazně a dáš tím najevo, že s ním opravdu chceš být a miluješ ho.
Další je společné příjmení - jsem totálně alergická na modu dávat dětem příjemní po otci u nesezdaných párů.
A v neposlední řadě praktické výhody - daně a kdyby se něco stalo, tak je manželka braná jinak jak partnerka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
17.11.20 21:01
@Šarlota4 píše:
@NicknackEK sirotci berou deti tak jako tak, zena by prisla max o vdovsky a ten neni mimochodem ( nechci kecat treba me nekdo opravi ) na vzdy. Je snad na rok u mladeho cloveka? Jiste zpocatku to pomuze, ale zas takova raketa to neni.

Vdovský důchod vdova pobírá do té doby než se vdá nebo se osamostatní děti. Řešilo se to tu v jiné diskusi. Takže, když někdo ovdoví a zůstanou mu děti školkového věku, tak jde i desítky let. A jestli to je raketa nebo ne, záleží na výdělku zemřelého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8288
17.11.20 21:06
@NicknackEK píše:
O tomto to vůbec není-my se brali s manželem u moře sami dva a zařizování téměř nula a cena jako klasik dovolená..takže argument zařizování nebo vyhozené peníze…tam bývá problém někde hlouběji. pro mě je třeba docela nezodpovednost přivést do nesezdaneho vztahu dítě -ať už se jedna o nezabezpeceni v případě smrti, info při uraze vám taky nedají, příjmení ideál po tátovi a matka má jiné..nevím pak si matky stěžují ze bývalý přítel jim nic nechce dat a jsou to nejčastější “plakatelky” zde na emiminu..pak miluju takové to “sbírka na přítelkyni zemřelého vojáka se třemi dětmi” = když by byli manžele žádné sbírky by nepotřebovala, sama by brala výsluhy, vdovský, děti sirotčí..proste v ČR je vše nastavené pro tradiční základ rodiny -manžel manželka společně jmění a děti se stejným příjmením:-)..ať klidně jdou nesezdane páry s dětmi..ale pak nesmí chtít výhody tradicni rodiny a pak je krásné když si chlap nechce babu vzít, děcko ale musí mít příjmení po něm..

Tak prostě mít prijmení po něm nebude. Tečka. Moc to hrotis, podle mě. Svatba není nutnost, to zase beru. Každý po svatbě netouží. Kolik je žen vojáků, co berou důchod po mrtvém manželovi? Ze by byly nejak časté sbírky na něco takového, to nejsou, to by me ani ve snu nenapadlo. Rozvody jsou tu jako na běžícím pase, bohužel znám i ženy, které už by se nikdy nevdavaly a vidí to, jako životní chybu. I mít manželovo příjmení, kdyz po letech manželství není perfektní. Jako, všechno má své.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
17.11.20 21:07

Vzala bych to naopak a zeptala se ho, proc svatba ne? Kdyz bude mit racionalni duvody, ktere davaji smysl, budes klidnejsi, pokud ne, budes mit konkretni body, o kterych muzes mluvit. Proc to vidis nebo citis jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21316
17.11.20 22:36
@Anonymní píše:
Proč se chci vdávat? Asi to takhle vyzní blbě, ale partner se mě zeptal proč se chci vdávat a já v tu chvíli nenašla žádnou odpovědnost. Jsme s partnerem přez tři roky, bydlíme spolu skoro od začátku vstahu. Já cítím že je třeba náš vztah někam posunout. O svatbě už chvíli mluvíme, ale ještě mě o ruku nepožádal. Občas na toto téma přijde řeč a teď se mě zeptal proč svatbu chci. Pro mě je důležité přivézt dítě do úplné rodiny, ale jiný důvod vlastně nevím. Jak by jste argumentovaly vy? :nevim:

a chtít se vdávat je špatné? Nebo proč musíš příteli vyargumentovávat svatbu? On si tě vzít nechce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
17.11.20 22:42
@PaníBovaryová píše:
a chtít se vdávat je špatné? Nebo proč musíš příteli vyargumentovávat svatbu? On si tě vzít nechce?

Tak je to docela zásadní změna života. Pro to by měl existovat pádný důvod. A on ho chce vědět, což mi přijde normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
17.11.20 22:42

A jeste, mam kamarada co dela pro jednu neziskovku jako socialni pracovnik… on konkretne pracuje s bezdomovci..kdyz jsme sedli na kafe a bavili se o tom, zda je vic bezdomovcu zen nebo muzu, rekl mužů… ale vzapeti, ze ho ted prekvapuje jaky je narust zen… Ptala jsem se proc tomu tak je? Odpovedel, ze spolu ziji dva lidi… Muz je starsi vetsinou i vlastni byt… muz zemre, zili spolu nekolik let… deti zdedi byt po tátovi a jeho druzka se muze vystehovat v lepsim pripade platit za byt najem novym vlastnikum… Protoze to zena v duchodu uz sama nedava financne ani psychicky (hledat a neco si zaridit)Skonci na ulici.. pribuznym zemreleho je to banán…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
17.11.20 22:44
@Anonymní píše:
Proč se chci vdávat? Asi to takhle vyzní blbě, ale partner se mě zeptal proč se chci vdávat a já v tu chvíli nenašla žádnou odpovědnost. Jsme s partnerem přez tři roky, bydlíme spolu skoro od začátku vstahu. Já cítím že je třeba náš vztah někam posunout. O svatbě už chvíli mluvíme, ale ještě mě o ruku nepožádal. Občas na toto téma přijde řeč a teď se mě zeptal proč svatbu chci. Pro mě je důležité přivézt dítě do úplné rodiny, ale jiný důvod vlastně nevím. Jak by jste argumentovaly vy? :nevim:

Normálně mu ty důvody řekni. Že ho chceš po zbytek života komandovat což můžeš jen jako manželka. A že se asi budeš chtít rozvést a mít nárok na polovinu majetku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
17.11.20 22:45

Já bych se mu na to vyprdla, když on sám nevidí proč by chtěl být můj manžel, tak ať si mě nebere.

• Citovat
  • Upravit
21316
17.11.20 22:47
@zoidberg píše:
Tak je to docela zásadní změna života. Pro to by měl existovat pádný důvod. A on ho chce vědět, což mi přijde normální.

chtít žít v manželství a ne na hromadě pádný důvod je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.11.20 00:10

Institut manželství nemá takovou sílu, jakou by měl mít, je znevažován všemi, kteří jej berou na lehkou váhu, myšleno těmi, kteří jsou rozvedení, manželství bude vždycky znamenat víc než z poloviny rozvod a módní záležitost, než aby mělo hlubší význam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí