Prodej nemovitosti a trvalé bydliště

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
5.2.13 12:47

@Verunecka289 to už nemá cenu řešit. Projeli jsme to, nárok nemáme, jede se dál. :) aspoň jsem se utvrdila vtom, co jsem stejně dáno tušila. Dík

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.13 12:51

@Seizdra spíš ne. Otec teď s novou ženou rozhazujou ve velkým a mám dalšího sourozence (10let), kterýmu už se koupil byt a jezděj 3× do roka k moři atd. My jsme nedostali nic a u moře jsme snim byli 1. :) Moje babička totiž všechno vykecá, co můj táta udělá. :D mě je to vcelku šumák už, jsem jen ráda, že už ho nemusím řešit a o peníze mi nejde. Měla jsem 15 let prd, ale teď mám aspoň dítě a to je pro mě víc, jak nějaký jeho prachy.

• Citovat
  • Upravit
12429
5.2.13 12:51

Je to celkem zapeklitá situace.
Trvalé bydliště - jak už tu bylo napsané, noví majitelé se nemusí na nic ohlížet. Koupili dům kde měl někdo trvalé bydliště, tak ho odhlásili. To můžou udělat i bez důkazu.
Druhá věc je, že po rozvodu měla mamka podat žalobu na vypořádání majetku. Pokud má otec tolik peněz tak si měla na vás a na sebe nechat dát alimenty a výživné a mohla si sehnat lepší bydlení.
To že vás odsunul k jeho matce se dá považovat za náhradní bydlení, pokud soud nestanovil jak má vypadat (a to asi ne).
A k tomu, že vám od soudu nic nepřišlo. To záleží kde jste měli tu adresu trvalého bydliště. Jestli ji máte někde na úřadě, tak je vaše chyba že jste si nektrolovali jestli vám něco nepřišlo. Mmch jste si vyjádeření mohli vyzvednout přímo na soudě. Ale je vaše chyba, že jste se o to nezajímali víc a když se dlouho nic nedělo tak soud uhánět, případně podat žalobu na průtahy atd. Ale pochybuju, že teď se něčeho domůžete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7257
5.2.13 12:52

Anonymní, trvalé bydliště neznamená nic, jen to kde se právě zdržuješ. Neznamená žádný nárok na byt, dům apod…Klidně se přihlas na současné trvalé bydliště, tím absolutně nic nezkazíš, je to úplně jedno, kde jsi hlášená. Dělali jste to s matkou špatně, nějáké občasné objevování v domě nebo trvalé bydliště vám nemohlo v ničem pomoci. Pokud jste se z domku odstěhovaly, ztratili jste veškerý nárok na dům, který měl otec před svatbou. :nevim: To že ho prodal, je jeho věc, vy tam nemáte opravdu co pohledávat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.13 12:55
@Jefi píše:
Měl ji zajímat a to hodně, dítě má nárok na podíl na životní úrovni a ne na příjmu, a to ten majetek hodně ovlivňuje, že :pocitac:.Hele brzy vejde v platnost nový občanský zákoním a díky němu neuvidíš asi nic ani z dědictví :nevim:

jestli vůbec něco zbyde, jeho ženuška dost rozhazuje. No jo dopadli jsme jak jsme dopadli a věř, že 8 let u babičky byla očista, ikdyž jí jsem moc vděčná, že jsem neskončila bůhví kde. Dokonce babi řekla tátovi, ať si nás vezme do péče, když má prachy a my vlastně nemáme kde být. Odmítl to, že teď má svůj život. Já bych kněmu stejně nešla. :)

• Citovat
  • Upravit
36556
5.2.13 12:59
@Anonymní píše:
jestli vůbec něco zbyde, jeho ženuška dost rozhazuje. No jo dopadli jsme jak jsme dopadli a věř, že 8 let u babičky byla očista, ikdyž jí jsem moc vděčná, že jsem neskončila bůhví kde. Dokonce babi řekla tátovi, ať si nás vezme do péče, když má prachy a my vlastně nemáme kde být. Odmítl to, že teď má svůj život. Já bych kněmu stejně nešla. :)

Všimni si, že se obecně při koupi nemovitosti radí zrušit všem trvalé bydliště, pokud tam někomu zbylo :nevim: Tak to prostě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.13 12:59

@Kaspinka psala jsem někde v příspěvku, že jsme měli posílanou poštu na adresu, kterou jsme uvedli na poště. Když něco přišlo na starou adresu a pak na úřad, věděli kam to posílat. Je to malá vesnička. Veškerou poštu mám vyzvedávanou. :) no jo, máma to měla víc hlídat, ale on nás právník ujistil že vše pohlídá sám. (kamarád maminýho přítele, teď už není) a dá nám vědět, že se vlastně o nic nemusíme starat. HAHA.

• Citovat
  • Upravit
12429
5.2.13 13:02
@Anonymní píše:
@Kaspinka psala jsem někde v příspěvku, že jsme měli posílanou poštu na adresu, kterou jsme uvedli na poště. Když něco přišlo na starou adresu a pak na úřad, věděli kam to posílat. Je to malá vesnička. Veškerou poštu mám vyzvedávanou. :) no jo, máma to měla víc hlídat, ale on nás právník ujistil že vše pohlídá sám. (kamarád maminýho přítele, teď už není) a dá nám vědět, že se vlastně o nic nemusíme starat. HAHA.

V takovým případě se nedá věřit nikomu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
5.2.13 13:05
@Anonymní píše:
@Seizdra a když tam jezdím, chci tam jet a být tam, ale nikdo mi to nedovolí? Mě zas nezajímá, že si to oni koupili, když jsem měla nárok to obývat, a jezdili jsme tam v létě na celé prazdniny (jo o svíčkách a dost šílených podmínkách, ale jezdili jsme tam) a když mi vyházejí věci, tak mám prostě smůlu? Tak to je sprominutím hnus tohleto. Kvůli tomu, že můj otec na nás udělal takovejchle poděl a jeětě to vyhrál, jsem od desíti let vlastně bezďák? No tak to jsou teda zákony výborný. :cert:

Mělas platnou nájemní smlouvu? Nebo aspoň věcné břemeno zapsané v katastru? Jestli ne, tak prostě smůla, jaký bys měla mít právní nárok na užívání nemovitosti? Otec vám měla najít náhr. bydlení, ale vystrnadil vás jinak, neměli jste se odtamtud hnout. Uznávám, že je to zmetek, ale právo je holt na jeho straně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.13 13:06

@Kaspinka to teda ne. Na jednu stranu je dobře, že to tak dopadlo. Mámě to otevřelo oči, že vtomhle státu se spravedlnosti nedomůže a přestala se po 12ti letech soudit s otcem. Otec sťastnej, že vyhrál, ale za ten klid to stojí. :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.2.13 13:09

@Gina108 jak jsem se odtatud neměla hnout, když byla zima jak v řiti a nebyla tam elektřina, tudíš ani voda atd.? To jsem tam měla bydlet? Jeli jsme k babičce na týden, jen přespat a dopadlo to jak dopadlo, protože otec mámě řekl, že elektřinu nepřipojí, dokud se tam toho nevzdá. A co snáma dětma měla dělat? Měla nás tam nechat chcípnout zimou? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
mag
12870
5.2.13 13:16
@Anonymní píše:
@Kaspinka psala jsem někde v příspěvku, že jsme měli posílanou poštu na adresu, kterou jsme uvedli na poště. Když něco přišlo na starou adresu a pak na úřad, věděli kam to posílat. Je to malá vesnička. Veškerou poštu mám vyzvedávanou. :) no jo, máma to měla víc hlídat, ale on nás právník ujistil že vše pohlídá sám. (kamarád maminýho přítele, teď už není) a dá nám vědět, že se vlastně o nic nemusíme starat. HAHA.

Pokud jste byli zastoupeni, tak pošta od soudu chodila advokatovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.13 13:32

@mag hmm tak teď už mi to je jasný, proč jsme otom nevěděli. Díky. :)

• Citovat
  • Upravit
1211
5.2.13 13:35

Vypádáto že tatíček to měl pěkně promyšlené, víš co? vykašli se na to na vše je ted pozdě, přece nepujdeš za novými majiteli a neřekneš jím at jdou pryč, že jses tady narodila?? :dance: aj když vam tenkrat tatíček nechal odpojit el. mama se ztama nemela hnout dokavad vám nezajistí bydlení adekvátní jeho poměrum(měli jste nárok na životní uroven jako otec),a vas mela dat normalne k babičce at vas tam hlídá dokud otes nezajistí bydlení…mamka mela za vaše práva víc bojovat jako lvice, takhle vás pěkně vyšoupl rodina-nerodina.je ti to asi líto, ale maš syna, muže jdi a žíj dál…nemá smysl v sobě dusit nijakou nenávist a hořkost…Koukáš někdy na zprávy???jak děti válkou zbídačené nemají ani botičky???tak bud ráda že jsi vyrostla v těsném bytě a synkovi dopřéj co mužeš :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
5.2.13 13:39
@Anonymní píše:
@Gina108 jak jsem se odtatud neměla hnout, když byla zima jak v řiti a nebyla tam elektřina, tudíš ani voda atd.? To jsem tam měla bydlet? Jeli jsme k babičce na týden, jen přespat a dopadlo to jak dopadlo, protože otec mámě řekl, že elektřinu nepřipojí, dokud se tam toho nevzdá. A co snáma dětma měla dělat? Měla nás tam nechat chcípnout zimou? :nevim:

Hele, mně je to líto, že vás vlastní otec takhle vyštval, je to zmetek takhle se chovat ke svý rodině :poblion: Ale teď se můžeš soudit leda s ním, jestli to už není promlčené, s novými majiteli těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová