Profese učitele

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3733
18.10.14 09:20
@smoulinka71 píše:
Všude, kde mají fixní plat, jen dělníci, co jsou placení od hodiny, to mají jinak. A můžu tě ubezpečit, že to není jen o víkendu, ale i třeba odpoledne. ;)

Vy nemáte proplácené přesčasy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
18.10.14 09:24
@Vermion píše:

Nikdo, kdo má fixní plat nemá placené přesčasy, což jsou všichni THP pracovníci.

• Citovat
  • Upravit
3733
18.10.14 09:27

Tak to už je o každém, pro co se rozhodne…předpokládám, že ten fixní plat je vyšší než u učitelky prvního stupně, nebo družinářky…když tyto osoby ještě za prací dojíždějí ( ne každý má to štěstí pracovat v místě bydliště)+ mají malé děti…tak je to prostě nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
18.10.14 09:37
@Vermion píše:
Tak to už je o každém, pro co se rozhodne…předpokládám, že ten fixní plat je vyšší než u učitelky prvního stupně, nebo družinářky…když tyto osoby ještě za prací dojíždějí ( ne každý má to štěstí pracovat v místě bydliště)+ mají malé děti…tak je to prostě nesmysl.

Vem si, že mzdová účetní má taky fixní plat a dělá výplaty třeba do večera, nebo já dělám výplaty i o víkendu, ale práci přesčas nemá THP pracovník s fixním platem zaplacenou. Já mám každý měsíc stejně, ať toho mám víc, či míň. Každá žena v kanceláři má fixní plat a pochybuji o tom, že má větší plat, než učitelka. Tohle je naprosto normální, že člověk dělá i zadarmo. ;) ;)

• Citovat
  • Upravit
3733
18.10.14 09:39
@Vermion píše:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
18.10.14 10:32

@smoulinka71 Já už se v tom zase ztrácím. Jste teda ten zootechnik nebo účetní?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
18.10.14 10:34
@Vermion píše:
@j.a.n.i1 tak jinak a po lopatě…ve které jiné profesi by někdo někomu navrhoval ať jde do práce zadarmo?

A jak z toho letáku vyplývá, že má jít do práce zadarmo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
18.10.14 10:35
@j.a.n.i1 píše:
A jak z toho letáku vyplývá, že má jít do práce zadarmo?

A kdo by to té učitelce, která by nad dětmi vykonávala pedagogický dozor, proplatil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
18.10.14 10:38
@Vermion píše:

Ne, to tedy nemáme, u nás se pojem přesčas nezná… a to ani když je člověk přes víkend třeba na výstavě, konferenci a podobně. Jo, dostane zaplacený cesťák, ale to není plat to jsou náklady, které s tím jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101575
18.10.14 10:39
@blecha72 píše:
A kdo by to té učitelce, která by nad dětmi vykonávala pedagogický dozor, proplatil?

Tak pokud by ji tam vyslala škola, tak ona (netvrdím, že to všechny dělají, ale rozhodně v tom není rozdíl od ostatních zaměstnání, někde taky má člověk přesčasy zahrnuty v platu a jinde ne)… a pokud by tam šla ze své vlastní vůle, tak to zas není práce přesčas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
18.10.14 10:42

Tyhle akce se ve škole proplácejí v odměnách a osobním ohodnocení, tedy v nenárokové složce platu. Přesčas ve škole existuje pouze pokud učitel supluje nad svůj úvazek v jiné třídě, pak je samozřejmě zaplacen. Jinak čas, který tráví na pracovišti mimo svou přímou pedagogickou práci placen není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
šmoulinka71
18.10.14 10:42
@blecha72 píše:
@smoulinka71 Já už se v tom zase ztrácím. Jste teda ten zootechnik nebo účetní?

Zootechnik dělá výplaty, ale hned po škole jsem pracovala jako mzdová účetní.

• Citovat
  • Upravit
šmoulinka71
18.10.14 10:43
@hanka.br. píše:
Tyhle akce se ve škole proplácejí v odměnách a osobním ohodnocení, tedy v nenárokové složce platu. Přesčas ve škole existuje pouze pokud učitel supluje nad svůj úvazek v jiné třídě, pak je samozřejmě zaplacen. Jinak čas, který tráví na pracovišti mimo svou přímou pedagogickou práci placen není.

No vidíš, tak to máte oproti jiným profesím parádní. Tohle většina nemá.

• Citovat
  • Upravit
66806
18.10.14 10:44
@j.a.n.i1 píše:
Tak pokud by ji tam vyslala škola, tak ona (netvrdím, že to všechny dělají, ale rozhodně v tom není rozdíl od ostatních zaměstnání, někde taky má člověk přesčasy zahrnuty v platu a jinde ne)… a pokud by tam šla ze své vlastní vůle, tak to zas není práce přesčas.

Kde mají učitelé zahrnuty platy za přesčasy o víkendech nebo za odpoledne a noční při mimoškolních aktivitách? Většinou s vámi souhlasím, ale tady tomu nerozumíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66806
18.10.14 10:45
@smoulinka71 píše:
Zootechnik dělá výplaty, ale hned po škole jsem pracovala jako mzdová účetní.

Jsem si myslela, že zootechnik se stará o zvířata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat