Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holčiny,
tak jsem vás dneska ani nestihla - tak jsem si alespoň přečetla, co jste všechno prodiskutovaly.
Maci … tak já jsem po druhém cyklu Clostilu.
Jo a mluvíš mi z duše … taky se furt sleduji. Ale já jsem měla cykly jako ze žurnálu. Kolem 14DC mi píchlo párkrát ve vaječníku a byla ovu, týden před MS mě začala bolet prsa, pak břicho a přišla mrcha, - na 4 dny.
Od té doby co beru Clostil, je všechno naprosto jinak.
Prsa mě bolí kdy se jim chce. Každý den mi píchá někde jinde. Připadám si jako nafouklý balón, jen bouchnout.
Tenhle cyklus mi rozhodně Clostil k ovu nepomůže. Ani jsem nerozbalila OVU testy.
Příští týden si chceme jet na pár dní zajezdit do Rakouska. Tak alespoň nějaké pozitivní vyhlídky.
Ajajo … docela ti závidím, že jsi o pár kroků dál. Už máš alespoň vyhlídky nějakého dalšího řešení. Já už se nemůžu dočkat okamžiku, kdy budu takhle daleko, protože ten kolotoč vyšetření, testů a pokusů mě už docela vyčerpal.
Přeji krásný nový týden a hodně pozitivních zpráv!!!
Krasne pondelni rano holky ![]()
Abbey uplne s tebou souhlasim, ja jsem sice nemela cykly jak ze zurnalu, ale nejakou pravidelnost tomelo. Dneska uz me zase boli dole. Ale zase uplne jinak
ja se z toho fakt picnu.
Ja Clostil neberu. Skoda.
Na nemeckem serveru jsou presvedceny, ze se Kontryhelovy caj pije v druhe pulce. Tady jsem cetla, ze v prvni, tak ja jsem z toho fakt jelen.
Holky, chtelo by to tu nejakou tehuly
Co vy na to?
Kdo se obetuje?
Ajaja - mě v ISCARE před IUI právě že na tu laparku poslali. Myslím, že je to lepší než tou kontrastní látkou při vědomí. Prý je toto dost bolestivé. A při laparce ti už zkontrolují vše i tu průchodnost. Já byla za 3 dny doma a po týdnu po stehách (mám 2 miniaturní) jsem šla do práce.
Mě právě při laparce zjistili, že díky chronickému slepáku ve 20., který mi vzali až po roce potíží mám zcela neprůchodný pravý vejcovod ![]()
Na IUI jsme byli už 2×. Bohužel se nezadařilo a tak i díky přítelovým línějším spermijkám nás co nevidět čeká IVF. Od vánoc máme už ty léky doma
a pránujem to na březen.
Šelmina
Ahojky ![]()
já bych se jako těhule ráda přihlásila, necháme se překvapit kdo první ![]()
Abbey-ten tvůj cyklus byl přesně jako můj, cca v 1/2 píchání v podbřišku, pak cca týden před menstruací bolení prsou (to mě štve nejvíc, že už dopředu vím že to zase nevyšlo)a pak 1 den špinění a následně 4 dny menses. Zatím je to s Clostilem stejné, jen mě víc popíchává v době ovu.
Tak jsem holky ráno zašla na urologii.
Zas jsem ráno cítila ten močák, tak jsem naklusala, navíc mám urologii těsně vedle práce, tak jsem neváhala.
Z moči Dr. poznal zánět močáku, předepsal Curam 2×denně po dobu 7 dnů. Měl by zabrat.
Ahoj holčiny,
tak tady se to tedy rozjelo, chvíli mi trvalo, než jsem vás přečetla a stejně v tom mám maglajs ![]()
Tak já dnes hlásím 1. DC!
Vlastně už včera večer začalo špinění a dnes se to asi pomalu rozjíždí. Akorát to špinění je mi takový divný, já to jindy nemívala, většinou hned krev. Nemůže to být tím Duphastonem? Co myslíte, Zdeniku, Nikduš? Takže MS přišla s Duphastonem přesně na den. To je pro mě klad, ale jak vidíte, tak zřejmě OVU asi nebyla a nebo ji zhatil Duphaston. Takže už mám nový metřík
. Tímto tě Zdeniku oficiálně opouštím
a přeju ti brzkou OVU!
Maceli, ten tvůj močák, to je teda radost, viď? Tak ať se to brzo upraví!
Jinak na tvůj seznámek:
já a clostil - mám za sebou 3 kúry. Zatím neúspěšně
. Teď začnu za 2 dny brát 4. kúru. Tak snad už se tělo umoudří!
Ajajo, ty jsi vůbec nereagovala na clostil? Co ti řekli v centru? Tam mají asi nějaké silnější preparáty? Já se jen ptám, kdybych pořád nereagovala, jestli mám ještě nějakou šanci?
Jinak můj víkend byl ve znamení těhulek a miminek. V sobotu u nás byla návštěva - těhulka v 8. měsíci a v neděli jsem šla ke kamarádce, má 14denního chlapečka. Bylo to hezký, ale dnes mám nějakej menší splín, když zase přišla ta mrcha. No, co se dá dělat… Už asi nebudu tak často do svého rodného města jezdit, tam je to samej kočár a pupek.
Ale taky se jednou dočkáme, o tom jsem přesvědčená. ![]()
Ahoj holky ! V sobotu jsem vám napsala povídání o úspěchu v něm. lékárně a novinky, který jsem vytáhla o hormonech z tety…a v půlce vypadl proud a bylo to v tahu
A pak už jsme si s manžílkem užívali víkend a nedostala jsem se na net…
V něm. lékárně měli rukavice akorát po 50 kusech za 50 euro…takže jsem si radši koupila manžestráky a sáčko
Aspoň se nebudu tolik pozorovat a tím pádem nervovat. Ataky mi to bude slušet
Pak jsem probírala s lékárnicí Progesteron v homeopaticích od firmy HOMEDA a varovala mě, abych to nebrala bez předchozích testů…navíc to stejně neměli. Takže úspěch žádný. Až na ty hadry ![]()
S tetou jsem probírala hormony: ona nechává testovat pacientky 7.DC, při ovu a 7 dní před MS. Nechává taky zjišťovat hladinu homocysteinu, což je, pokud jsem to správně pochopila, zplodina metabolismu. Když je ho moc, rozháže to úplně všechno. Taky zvyšuje riziko srdečních chorob. Snížit se dá vit. B6, B12 a kys. listovou. A ještě nechává zjišťovat hladinu DHEA (??? pamatuju si to správně ???), což je hormon nadledvinek. Ona sice má v ordinaci v rámci té anti-aging medicíny hlavně ženský před přechodem, ale ví o hormonech hodně. Varovala mě taky před syntetickými hormony, prý jedině přírodní.. Ale jak zjistíme, jestli v těch našich lécích je ten správný? Už se vidím, jak říkám dr, že chci jedině přírodní hormony
Ona sama příroní progesteron v krému používá a nemůže si ho vynachválit.
Jinak v sobotu byl ovu test //..ale že by byla silnější,než ta kontrolní, to teda ne… Ale rozhodně byla zřetelná. Konečně nějaký // test
Teplota mi včera o 0,1° klesla a dnes o 0,1° zase stoupla, tak uvidím zítra.. Ale úplně poprvé mám ten správný ovu hlen, úplně měkký čípek, tak jsem se včera na další test vykašlala.. Uvidíme za 2 týdny ![]()
Maceli, ten zánět je peklo, co to s náma ta příroda furt vyvádí? Ty lactobac začni zobat (nebo pít v různých activiích a tak) po vysazení ATB. Obnoví to mikroorganismy, které jsou ve střevech. ATB je ničí.
Nikdo, já četla na stránkách výrobců a různých kořenářek, že kontryhel prostě harmonizuje cyklus, že je to ženská bylina, doporučuje se ženským v přechodu, i mladým na otěhotnění…z toho vyvozuju, že prostě reguluje celý systém..a piju ho furt ![]()
Už jsem to asi psala, nevím
14. jdu na odblokování (snad konečně) a 16. SPG. Jsem zvědavá, ale dost se bojím, protože manžílek by svoje špatné výsledky snášel mnohem hůř, než já ty svoje, kdyby mně zjistili nějaký problém. Tak ho cpu E, selenem, zinkem ![]()
Musím se jí zpět trochu zorientovat, zase jste toho napsaly ![]()
Ty jo
Agato, parada, to byl teda poucny vikend. Ja jsem si taky rikala, ze po tech trech mesicich, jestli se to nezlepsi, tak zajdu k nejakemu endokrinologovi.
Lio - ty jsi pred tim brala jenom Clostil? Bez progesteronu?
Ja uz se te tesim, az ho budu brat. Jeste 4 dni.
Holky kdo si delate krivku, nechcete si to dat do podpisu, abychom se vzdycky mohly mrknout? Ja s tim zacnu, jo?
Agátko - díky za rady, jsi hodná
![]()
Lioness
teda tak MS přišla ukázkově, tak to je první krok, cyklus je srovnaný
hurááááá ![]()
Nikdo - s křivkou to je dobrý nápad, ale já se nepřidám (BT neměřím,jsem lenuška jako Lio ![]()
a kdepak máme dneska Zdeníka???A ostatní???
Tak, tak, já a Maceli, my jsme křivkové lenorky ![]()
Sice mám cyklus ukázkový, ale jen s progesteronem (duphastonem)
. Tak snad se doberu nějakého výsledku. ![]()
Nikduš, já brala ty předchozí 3 kúry clostilu bez duphastonu až teď jsem začala s duphastonem. Tak jsem zvědavá, jak to bude spolu dohromady fungovat. Doufám, že jedině líp.
U mě byl asi problém, že jak jsem měla ty 60 dňové cykly, tak jsem brala ten clostil po strašně dlouhých intervalech a to asi právě proto nepůsobilo tak, jak má
. Teď už budu brát clostil jakoby po 30 dnech, tak to je asi lepší. Škoda, že už ten clostil budu brát jen do dubna. 3 kúry jsme s Dr. vlastně promarnili.
Říkal mi, že víc jak půl roku ten clostil nemá smysl brát, takže už mi moc nezbývá. Přesně půlka. Uvidíme… ![]()
Agáti, tak to jsi měla pěkný výlet. Sáčko a manžáry jsou taky dobrý ne? A ta přednáška k tomu, super!
![]()
Ahoj holky
LIO-já právě při braní clomhex.nechodila na UZ(3 měsíce)-až ted po dobrání první cyklus po-zítra!Asi je ten přístup ke každému páru malinko jiný,záleží určitě na SPG manžela.Můj ho má na 1*,tak možná chce p.dr.udělat 1.IUI bez průchodnosti???Já mám totiž zakloněnou dělohu a to nám to malilinko taky zhoršuje.Jojojo,však zítra se vše dozvím a určitě budu koukat.Bůhví co můžu čekat
,ale at je to cokoliv,tak se to konečně vše rozhýbe !!!To je hlavní.Jinak ten clomhexan -měla jsem návaly horka!!já myslela furt ,že máme doma přetopíno,pak zase zimu…,mžitky před očima a 19.-20 .den cyklu obrovské bolesti břicha.
Uvidíme tenhle měsíc bez prášků-jestli budu mít takové bolesti-doufám,že ne. ŠELMINA-já samozř.na laparku půjdu,jakmile mi to p.dr.řekne.V duchu s tím počítám.Nemám tušení co mi řekne a kam pošle na vyšetření.Moc a moc TI DRŽÍM PALCE NA IVF
Mám okolo sebe dost známích co mají děti po IVF.Zrovna v sobotu jsem se dozvěděla ,že další manželé co se s nima občas někde sejdeme-mají roční dvojčátka poIVF.A já si celou dobu myslela ,že přir.cestou.Jelikož mají už 7.letého klučinu přir.cestou.Její manžel podstupoval nějaké hubnucí procedury-prášky,ale ono mu to spíš uškodilo na SPG!!!Takže museli na IVF:Jen na rychlo si vybavuji 4.páry!!!!A max.na 2.pokus to všem vyšlo!!!Takže ta šance je obrovitananánská
Tak hlavu vzhůru-máte to za pár a jste zase o krok v předu proti nám ostatním co nás cpou teprve práškama(cpali)
Ale všechny se dočkáme a TY už jsi děsně blizoučko.
![]()
Ahojky holčiny.
Agato:super přednáška ![]()
Macelino:tak močák přece jen zlobí ?
Tak ať je to už v pořádku
Zdeniku:tak jak OVU,u mě byla asi v sobotu nebo neděli,BT šla na 36.6 a 36.7 z původních 36.4,tal uvidím co zítra,jeslti vydrží.
LIO:No super cyklus!!!Gratuluji! ![]()
To znamená,že by u mě OVU byla až 25- -26 .DC,takže to můžu mrchu čekat až tak 39.-40.DC,tak doufám,že mi to ještě nenaruší tu laparku
To bych se picla,čekat další měsíc ![]()
Já křivku raději nepřipojím,aby se mi zase nezaseklo přihalšování jako s metříkem
.Sorry.
Ahoj děvčata,
mám takový dotaz, jen co si o tom schválně myslíte? A zajímá mě také názor naší paní doktorky Zdenika!
Včera mě máma vystrašila. Já mám totiž v pupíku piercing a ona mi řekla, že tam jsou nějaké body nebo místa a že to propíchnutí je mohlo narušit a co já vím ještě a že to je blbý na otěhotnění. Tak vám nevím. Nemyslíte, že to je blbost? Zase někde vyčetla to co neměla. (aspoň vím, po kom to mám). Moje máti je totiž taky taková děsná „studentka“ jako my všechny tady. Už se naučila i na netu a teď se o něj perou s tátou a se ségrou
. ![]()
Mirul, tak držím palečky, aby se ta mrcha umoudřila a přišla tak, jak potřebuješ. Ani se ti nedivím. Taky by se mi nechtělo čekat další měsíc!