Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
u nas v nemocnici je přímo oddeleni - REPRODUKCNI ODDELENI- a tam se zabyvaji i nepravidelnosti cyklu.Tak co treba, Kami, zkusit navsitivit nejaky takovyhle oddeleni??? Ale uz jsi mozna v nejakym byla,ze??
tak to mas dobre s tim carem,my ho tady mame taky blizko,ale jak uz jsem psala dela tam gyndarka ke ktere chodim,tak snad vi co dela,navic delam na porodnici,takze se s ni znam uz dlouho.driv jsem chodila k jine,maji ordinaci na stejnem miste,pak si me nak predavali,podle me si ani poradne neprocetla moji anamnezu,vzdycky se necemu divi,vzdycky rikala,nebudu to resit,kdyz jeste nechcete miminko,minule mi rekla,no tu menstruaci nak vyresime,tehotnet jeste nechcete,a ja prave,ze chci a ona se tomu divila,ale ja ji to rikala dlouho dopredu,ze od noveho roku chceme zacit zkouset,mam pocit ze mi hormonalni obraz kdysi delali,nevim kolik mi bylo,ale vim,ze rikali,ze nemam temer zadne zenske hormony,asi estrogeny.
nejhorsi je ze mi sice delali laparo v 18a nic tam nebylo ale mezitim jsem ted na jare byla na vysetreni strev a doktorka mi rekla ze si mysli ze mam srusty v male panvi a minule me poslala gyndarka na uz a byl tam jiny doktor a rekl mi ze mam polycysticky vajecnik.ze proto ted nemenstruuji ale ze pujdu na laparo a miminko pak bude,tak jsem z toho zmatena ta ma gyndarka o tom vubec nemluvi ne ze bych se hnala zase pod narkozu ale mam takovy pocit ze driv nebo pozdeji ji stejne budu muset podstoupit
jo a nebyla jsem v zadnem specializovanem centru ale chodim vlastne k te me dotkorce do endkrinologicke ambulance,kde leci neplodnost,takze asi tak a na konci mesice jedu do prahy na endokrinologii,tak asi zkusim doktora poprosit at mi nekoho tam doporuci,chci na to slyset jen jiny nazor,nwevim proc se mi tam porad neobjevuje jmeno,kamila
na vsechno ma strasny vliv psychika to vim,ale musite uznat sami ze to nejde byt vklidu a nemyslet na to,kdyz vite,ze to je problem a ze to nebude jen tak otehotnet,ted se musim soustredit na svatbu,mame termin 17.6.zrovna dneska si k tomu vecer sedneme a poradne promyslime seznam hostu,uz mam i krasne saty,aleproste stejne na to miminko porad mylsim
![]()
kamilo, to se mi zda strasne divny… promin, ted jsem toho cetla strasne moc a nepamatuju si to…
kdy jsi mela naposled ms? jak dlouho jsi po dobrani duphastonu/nebo utrogestanu?
Kamilo, to je teda paráda, věděli, že máš problémy, ale dali ti HA, aby to překryli…Vždyť proč by to řešili
Takový přístup je peklo. Když si pak samy něco zjistíme a vyžadujeme vyšetření a léčení, koukaj na nás jak na drzý hypochondry. Já bych se zkusila nacpat do nejbližšího caru a na tuhle dr bych se vykašlala..ale chápu, že k ní budeš muset pořád chodit, protože jezdit pak s každým problémem do caru je blbost… ale polycyst, srůsty, málo hormonů..to mi fakt připadá rovnou na car, místo gynekologa s normální ordinací… Já jsem docela na dr drzá
, takže bych si všechno nastudovala a pak se v ordinaci ptala a ptala, dokud mi všechno nevysvětlí…ale je to dost náročné, dr donutit, aby si s náma povídali..už jsme to tady nedávno probíraly ![]()
NIKDO, budu po týhle státnici Mgr., potom budu moct, když budu chtít, dělat rigorózní práci - což je v podstatě delší diplomka, k tomu si se mnou popovídají o té problematice, o které jsem psala - a budu JUDr., čili doktor obojího práva. už aby to bylo ![]()
Já tu jsem
Akorát já mám všechno testování a tím pádem i případnou léčbu ještě před sebou, takže ti moc užitečná nebudu…
od 14-17let jsem menstruovala jako hodinky pravidelny cyklus v 17letech se nahle,mela jsem tezkou chripku,nevim jestli to mohlo mit vliv,jsem menstruaci ztratila,rik jsem ji nemela a v 18letech jsem se rozhodla jit k dr.postupne mi ji zkouseli vsim moznym vyvolat,takovy injekce,provery a tak mi pomohli vzdy na par mesicu pak jako by si telo na ne zvyklo,nehlede ze jsem po nich pribrala a nedelali mi moc dobre,pak jsme se rozholi pro hak,protoze jsem si nasla pritele a mela pravidelny pohl.styk,museli jsme najit nakou vhodnou,aby nebyla tak silna,ze jsem po ni mela bolesti v pravem podzebri a zaroven zase ne tak slaba aby ucinkovala,mnezs chodila,sice dva dny ale chodila,ppote jsme vy:,–(ili ted ze chceme mimi,naposledy jsem nestruovala po vysazeni 15.10.po te mi pichly agolutin,nic…pak nakou kombinaci neceho…nic,pak jelikoz jsem mela brat estrimax s utrogestanem od 4dne cyklu a cyklus neprisel,tak jsme to na:,–(ily hned,brala jsem estrimax 1×1tbl 16dni a 17.den jsem na deset dni k tomu pridala 2×1tbl utrogestanu,ted jsem zhruba 25dni po dobrani a folikuly na uz sice byli ale male,pry se tam zatim nic nedeje,byla jsem na kontrole minuly ctvrtek ted jdu 16teho,rekla ze me ted nechce nicim cpat at so telo odpocine a ze si mysli ze se menstruace ukaze az se dam psychicky do pohody,ale ja si to nemysli,mam silne bolesti v podbrisku,predtim ze me vytekala porad voda,desny a ona se tvari jako bych si vymyslela…
vis agato,ja i kdyz jsem z oboru a mela bych si umet dupnout,tak neumim,ale nastesti jsem se vestsinou setkala s tim,ze rekli:to je sestricka a mela jsem vsude prednost a privilegia,ale jak vis k nicemu mi to nebylo,ale ted jsem nastvana a rozhodnuta,ze si dupnu a reknu ji at kouka neco delat ![]()
ja si myslim, ze bys mela zmenit doktora.....
treba prolaktin se da nabirat cely cyklus… a krome toho si myslim, ze by ti mela v prvni rade vyvolat ms, treba zase agolutinem a zmerit i ty ostatni hormony, zvlast kdy ti problem trva uz tak dlouho…
takze byt na tvem miste, pockala bych do toho 16. a kdyz se pak nebude k nicemu mit i dal, tak zmen dr. ![]()
zdeniku,me psala jsem ti jeste soukormou zpravu,vis,me uz i desi dalsi hormony,uz jenom ten pocit kolik jich v sobe ted mam a bez vysledku,mam pocit ze mi praskne z toho vseho podbrisek,uplne jako bych citila,jak se ty vajecniky snazi a nejde jim to ![]()
kdo mi tam dal to povídálka?
to je proto ze pisu dlouhe zpravy?