Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
povidalka jsi, protoze uz mas vic nez 10 odpovedi ![]()
az jich bude vic, ted nevim jestli 50 nebo 100, tak budes stalice ![]()
Ahoj holky,
tak jsem vám vůbec dneska nestačila … jsem ráda, že jsem si vůbec pročetla vaší debatu, ale reagovat jsem už nestihla …
Tak alespoň dodatečně .....
Nikduš … tak držím palečky ke zkušební zkoušce. To je super, když si to takhle můžeš vyzkoušet nanečisto. Dej vědět, jaks dopadla!
Agatko … tak teprve dnes jsem chytla, že z tebe jednou bude lékařka práv! A ty studuješ dálkově? Přitom pracuješ? Mě to zajímá, protože pořád ještě uvažuji, že začnu dálkově studovat. Mám takové výkyvy - jednou se mi chce - pak si to vymluvím. Už jsem měla 2× připravenou přihlášku a nakonec jsem jí nepodala. Jsem hloupá, dnes už jsem to mohla mít za sebou.
Kami … vítám tě mezi námi. Teda holka, pročetla jsem si tvé problémy a popravdě ti řeknu … žádná sláva. Navíc mám pocit, že tvoje „rádoby lékařská opora“ - nic moc. Naprosto souhlasím s Agátkou … ta doktorka je na výměnu. Neměla jsem sice takové problémy jako ty, ale přístup mé doktorky byl obdobný … kyž jsem nějaký problém, tak buď řekla: to teď nebudeme řešit, nebo mě nějak odbyla. Vlastně mi v každé větě, kterou ze sebe obtížně vysoukala, dávala najevo, že jí obtěžuje mi cokoliv vysvětlovat a na cokoliv odpovídat. Tak jsem jí jednou sdělila, ať si mojí kartu založí kam chce … že už se tam neukážu. A to jsem tenkrát neměla ani náhradního gynekologa. Sehnala jsem si ho záhy … a můžu ti říct, je to neskutečný rozdíl.
Navíc se trošku obávám, že na tvé problémy budou potřeba léky, které mají k dispozici pouze ve spec. ústavech. Je totiž jistá hranici, kam mohou v léčbě zajít ambulantní gyn. ordinace.
Ale neboj Kami, je ti teprve 23, to je spousta času na to tvé problémky vyřešit. Je to však běh na dlouhou trať, s tím počítej.
O tom ti tady holky můžou dlouho vyprávět.
Teda holky, mám pocit, že by se měli gyn. ordinace zrušit! Podle toho co jsem tu dopoledne četla, jsme schopné si navzájem naordinovat léčbu! A možná by to bylo i rychlejší. Více hlav - víc ví! To je možná ten problém, proč to těm našim doktorům trvá tak dlouho. Oni jsou na to sami!
Jo a taky jsem zjistila, že v USA se běžně prodávají testy na zjistění hladiny hormonů v těle. Je několik verzí … jedna jejich verze je právě na ženské hormony (pro zjištění v případě problémů s početím). Pravda, jejich cena je od 100-260USD. Tady ten konkrétní je za 230USD.
Ale když to tak vezmete, jak dlouho některé přemlouváme doktory k zjištění hladiny hormonů, nebylo by pak lepší obětovat ty peníze - pro klid našich dušiček?
Protože když to tady občas čtu, tak do některých z nás perou hormony, aniž by si byli jisti, že nám opravdu chybí. Je to takové pokus - omyl.
Tolik moje osobní úvaha …
Ahoj holčiny!
Tak jsem zpátky od p.dr. z ISCARE a bude to jak jsem si myslela,že má v úmyslu.Posílá nás na 1.IUI v přiroz.cyklu-jen stimul.CLOMHEXAL,PREDNISON a ještě jedny tablety-jen jsem zapoměla název.Dostanu je až půjdu na kontrolní UZ v nastávajícím cyklu.Ještě musím na kontrolní stěry,počkáme na manželovu krev a uvidíme.Vyloženě si paní dr.zavolala ještě jednu paní dr.z vedlejší ordinace,jak by to řešila ona.Chtěla mi už vypsat tu laparku!!!
Já to tušila,ale i sestra i ta paní dr.shodně říkaly,že se dělá 1.tzv.nativní???asi jo??pokus v přirozeném cyklu bez laparky-tedy pokud nejsem po slepáku nebo jiné operaci v bříšku a netrpěla jsem na nějaké záněty.
Což ani jedno z toho a taky jsem nechodila na UZ jak reaguju na ten CLOMHEX:,takže nejdříve tohle.No prostě od příštího měsíce budu připravována na 1.IUI a kdyby to pojištovně malinko prej trvalo,tak se to udělá v tom následujícím cyklu
.Prášky mám na 3.cykly-jelikož chce mít paní dr.jistotu,že to budu pravidelně dostávat po CLOMHEX:-pokud tedy neotěhotním
No kééééž by!!Teda otěhotněla jsem samozř…
Že by to případná porucha cyklu mohla narušit.Manžel se divil,ale pak tedy taky uznal,že jeden pokus bude ok-než jít na laparku po roce.Ještě snad malililinkou šanci máme,tedy naději doufám.Nojono,říkám si ,že ten rok není zase tak dlouhá doba,jindy mi to přijde ale jako věčnost!!!To asi proto,že už zase doufám a věřím,že to prostě vyjde.Ta jiná p.dr.mi říká-„vždyt vy jste ještě mladá,máte čas ještě“ a já„hm,jen mi bude v létě 32!!!Vykulila oči a povídá-“no tak to je nejvhodnější doba teda,ale určitě není pozdě".Jsem ráda,že jsem slyšela i názor jiného lékaře na ten postup co zvolila moje p.doktorka.NO A TY NAUŠNICE NAŠE V PUPÍKÁCH A JINDE????Žádný problém prý v tom neshledává,ale až otěhtníme-tak holky všecky sundat!!Z pupíku atd.-ještě ty níže…ty
taky.
Prostě to neřešit a každá jak uzná sama.Tak přeji krásný večer-já pádím po 2.měsících na aerobik-jelikož jsem měla zkoušky ze španělštiny,pak nějaká ta nemoc a lenost!!!,takže mám co dohánět. ![]()
aha,a ja se divila,ko mi tam to povidalka dal
uz mi delala docela prave dostkrat,driv tam nic nikdy nevidela a ted po stimulai tech hormonu mi ten dr oznamil ze mam polycysticky vajecnik,ze laparka to zpravi a ona jako by se nechumelilo jen chtela vedet jak silnou mam sliznici,jestli je sance ze to jeste po injekcich dostanu,oprava ne silnou ale vysokou,no a byla uboha,pak po utro.a estrim.byla uz dost vysok,ale menzes nikde a folikulu tam bylo taky pozehnane ale pry ovulace neprobehla,kdyz jsem se ji zeptala jestli mam sanci na otehot..tak rekla ze neni ze se hormony muzou zblaznit a muze se to stat
Ajajo,
jestli tu ještě jsi…
to je super zpráva, to se dušičce ulevilo. Takhle bych si to nějak představovala taky. Já mám ještě na 1 cyklus Clostil a pak už to vypadá na razantnější řešení.
Rok je strašná doba … já už jsem v tom 1,5 roku, když nepočítám že celkem 4 roky neberu HA a styk probíhal vždy nechráněně.
Tak držím palečky, aby vše probíhalo jak má a podařilo se už při 1.IUI. Pravda je, že oni na 1. bohužel moc nespoléhají. Kámoška byla při prvním těhotná asi 3 týdny a pak se těhu samovolně přerušilo. Teď je po druhém, 4 týdny OK, tak snad to projde.
Měj se a zase se ukaž!
jo a na predminule prohlidce,kdyz jsme sli z uz,tak me pohladila po rameni a rekla mi ze jsem pro ni orisek ze ji lezim v hlave,no prebrala jsem si to tak ze si se mnou nevi rady,ale tak se ma snad s nekym poradit nebo neco a ne to schazovat na to ze jsem psychicky rozrusena a proto ze to nedostavam
![]()
HOLKY TADY SE TO ROZJELO,ALE DNESKA UZ PÁDÍM DOMŮ ![]()
ZITRA MAM NOCNI, TAKZE SI TO VSECHNO V KLIDU PROCTU.
MEJTE SE MOC HEZKY A UZ SE NA VAS TESIM PA
holky jeste by me zajimalo,kde kdo pracujete?nebo aspon jestli delate na ranni nebo na smeny a jak se na to tvari vasi lekari,jestli vam nedoporucuji jednosmenny provoz?a to chodite normalne do prace i kdyz tak casto dochazite na ruzna vysetreni nebo do caru?diky za odpovedi,pa pa az tu zase budete kamila
Ahoj Kami,
ona se na tvuj smenny provoz tvari tvoje Dr. spatne, ze se na to ptas?
Co se me tyka … ja nepracuji vylozene ve smenach - uz ne - ale moje prace je takova narazova - kdyz je potreba pracuji v noci, kdyz je potreba tak ve dne. Muj doktor o tom vi, ptal se mi na to, kdyz chtel abych si merila BT.
Jen to okomentoval, ze bohuzel diky te nepravidelne praci nebudou asi ta mereni moc presna, ale at to zkusim. Ptala jsem se, zda muze tento nepravidelny harmonogram narusit i hormonalni procesy v tele. On pravil, ze ano, ale to bych to na sobe urcite pocitila, ze mi to nedela dobre. Pokud mi to takto vyhovuje a telo se nebrani, neni duvod proc to menit.
Jejda, teď jsem si všimla, že jsem to celé napsala bez ˇa ´. Předtím jsem psala do USA a tam by se jim ty naše symboly jaksi přetvořili a stalo se to nečitelným. Tak asi ze setrvačnosti.
Tak se omlouvám.
Ahojky holčiny ![]()
Zdravím novou snažilku Kamilu:tedááá holka,ty sis toho už užila,ale neboj určitě tě dají dohromady,ale jak psala Zdenik,asi bych změnila doktorku a pokud bys tuto stávající měla někdy potkat třeba v CAR,třeba si tě už nebud pamatovat nebo se na něco vymyslíš,třeba že ses odstěhovala a našla si gyndu jinde.Už bych na nic nečekala.
Macelino: na tu laparku mi spočítala doktorka termín hlavně, abych měla po MS,tak doufám,že to tak bude,počítám,že se mi protáhne cyklus
O OVU mi nic neříkali,ale zní to logicky a snad to tak i vyjde
Mě napsali,ať si vezmu s sebou elastický obinadla,Wobenzym (to ještě uvidím),peníze(u nás se za hospitalizaci platí) a dobrou náladu ![]()
Teda holky,to vám musím popsat mou dnešní návštěvu v bylinkářství!Zase jsem si tam šla pro MACU,kterou jsem už dobrala a chtěla jsem něco pro manžu na zlepšení spermijek.Paní bylinkářka si vzala do ruky různé bylinné přípravky a sdělila mi,že manžel má problém s bederní páteří a dala mi pro něj tbl.Rejunova pro chlapy.Já zůstala čučet jak tele,jelikož v bedrech manžovi počaly nynější problémy s páteří a léčí se s nimi už skoro rok
Pak se zaměřila na mě a řekla mi,že u mě je problém hlavně v psychice a že mám problém s močovým ústrojím,což jsem do té doby netušila,ale je pravda,že jsem asi nějaká přistydlá bo chodím pořád čůrat.Dala mi himalájský bylin. čajík.Řekla jsem jí o mé nastávající laparce,tak se divila,proč mě ženou jen tak na prozkoumání na laparku,že tam žádný problém nemám,že mi tam nic nenajdou
No,já zase čuměla!Takže jsem zvědavá,co mi řeknou doktoři po LPSK. Je to hrozně zvláštní a nevím,co si o tom myslet.Ale je pravda,že manžu odhadla dokonale ![]()
Jinak já jsem dne s 28.DC a BT pořád leze nahoru,takže o víkendu asi opravdu proběhla OVU ![]()
zdravim,no me doktorka rekla,ze me sunda ze smen kvuli folikulometrii,kdyz mi to bude delat potize,u nas je normalni i ze jak se dozvis ze jsi tehu i hne djdes marodit,delam na novorozeneckem jipu,makame jak das ve dne v noci,je to dost narocne a musim rict ze pri tom estrimaxu s utrogestanem mi bylo dost bidne,vlastne az to ze jsem se sesypala pychicky kvuli vsemu dohormady me dovedlo az na neschopenku,ale hlavne mam potize s tema zadama takze si doma jeste pobudu,ja nevim mam strach z toho ze ty nocni delaji peknou paseku v tom tele,ale snad se mylim.Pockam jeste do kontroly a kdyztak doktorku zmenim,vis ona dela i u nas na oddeleni,na porodnim sale,takze to nejde ji nevidet
ale urcite ji zmenim kdyz mi ted nenavrhne neco pozitivniho.Jo,a jak jsem ted citliva tak na me dost pusobi i prace v tom jak to tam vidim ty miminka,hlavne to jak nektere maminy meli dlouhou cestu za nimi a nektere,ktere zase si toho nevazi a davaji to k adopci,docela me to vsechno ted zkolilo,ale jdu k psycholozce a verim ze kdyz si s ni promluvim,pomuze mi to aspon se vykecam
.
a holky jake mate zkusenosti s bylinkama?ja jsem takova cita,treba na caje,co mi nechutna to nevypiju
ale chci to zkusit,kamoska pila naky kontryhelovy
caj a prvni den doolene v recku byla tehu