Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ahoj Lio, snad ti povyrostou i dozrajou
me tam porad strasi ten 18mm a ne a ne se utrhnout
docela ti zavidim, zacaly jsme stejne a ty uz mas dalsi kolo…
ahojky, Li…,
diky moc za rady,s tim cvicenim,mam doma knizku mojzisove,zkousela jsem to ,ale bez dozoru se bojim,takze jsem ve stadiu hledani nake rhc pracovnice,ktera to umi.
jinak chodim pravidelne na klasickou rhc,kterou jsme ale museli na tyden vynechat kvuli velkym bolestem,pry v te aktuni fazi ma byt spise klid,jak jsem psala,jsem na neschopnostoi,jsem aspon trochu vklidu,ale ma gyn.rekla ze me toho 16.teho uschopni,ale ma rhc sestra rika,ze to je malo,mam byt jeste delsi dobu vklidu,ze ty zada se nestaci za tu dobu zklidnit,hlavne kdyz zase budu v praci tahat deti,ucit matky kojit a tak,hlavne ty nocni,jo,jo,to bych rekla,ze je dost problem,zkusim to gyn nadhodit jestli to neni muj problem s tim prolaktinme,uvidime co rekne…
nikdy mi nocni nevadili az od doby co jsem zacala brat estrimax s utrogestanem,jak mi u nej bylo blbe,pak jsem prestala snazet absolutne vse,v praci mame desnej kolektiv,fakt na psycharnu,snazila jsem se to tak vydrzet,nevsimat si toho udelat si praci a odkracet domu,coz u nas neni tezky,makame treba celych 12hodin,ale nekdy ostatni potrebuju k asistenci,ale jak jsem brala ty hormony,nak me to rozhodilo,jeste jak mi nebylo dobre,zacala jsem si to vsechno vic brat,az…me to zkolilo,ale ted jak uz jsem 14dni doma,i pomalu odstupuju od intenzivniho hledani prace na rannni(bohuzel,jak pises,kdyz zrovna by to chtelo,tak nic nenajdes)a uzcse i nebranim myslence ze se vratim zpet na nase oddeleni,ale ono me to brzo prejde,rekla bych ,tak po …1 smene ![]()
jinak jsem se chtela zeptat,myslim,ze jsem cetla ze ovulace se pozna i ze jsou bolesti v podbrisku?ja totiz,krome toho,ze me teda boli podbrisek porad,bohuzel nevim jestli z duvodu zad,nebo gynekol.,ale pred 3dny jsem mela silene bolesti,az krece,paleni,tlaky,proste desny bolesti v podbrisku,myslite holky,ze to byla ovulace?ted totiz ty dalsi dny (od brani estr+utr,jsem mela i bolesti zaludku,nemohla jsem moc jist)jsem mela desny chute,na sladky,na vsechno i to co jinak nejim a ted mam bolesti jako na menzes,tak ze by to treba byla ovu predtim?
jeste jsem se chtela zeptat,kdy ma probihat tulenicko,pred ovu?je mozne ovu bez menzes?nebo ze by treba u me probehla ovu a probehlo tulenicko,a treba povedlo se a tim menzes neprisla?je to mozne?uz jsem vazne jak blazen ![]()
diky,pa,pa bezim na rehabku,pak se ozvu a tesim se na rady ![]()
to jsem byla ja,.kamila,zase jsem se zapomnela prihlasit ![]()
jo a zdeni tobe kontroluji teda rust vajicek uz,vid?ja doufam ze mi ho taky udela aby videla co se v tom tele delo za ty dva tydny kdyz se na venek nic neukazalo
kamilo, mozny to je… ja jsem nedavno nasla na fertility krivku, kdy byla ovu az 72DC
a koncila tehu ![]()
Kamilo, ty jsi pred 25 dny dobrala ty prasky, a zatim se ms nedostavila, a ted uz beres dalsi, nebo cekas az se dostavi mrcha?
Aluu
![]()
Ahoj Kamilo,
take jsem mela dluhe cykly, bez injekce Agolutin jsem MS nedostala vubec! Ale OVU jsem přesto zaznamenala, měla jsem ukázkový hlen!!
Potiž byl jenom v tom, že se spermijky nezachytili kvuli nedostatku progesteronu, a když je nedostatek progesteronu, tak se těžko těhotní, protože se mimi nemůže uhnízdit v děloze. Tak mi dr. předepsala Utrogestan. Na druhou stranu jedna holcina psala, ze otehotnela i presto ze uz mesice (!!!) nemenstruovala! Stastna holka!!! Takze se stat muze vsechno.
Lio, držim ti palečky ať máš ukázkové foldy
Jak dlouho bereš CLostil?
Ja 1. mesic, ale moc na otehotneni si nedavam šanci
Manžel má děsný stres v práci, chudáček můj, domů chodi jenom spát a najíst se a pak rovnou spát… Žádné ženské praktiky nefungujou
Tulili jsem se pouze 3×, samozřejmě v době předpokl. OVu, ale asi by to chtělo vickrát skoušet. Tak si myslim že jsme to tento měsíc asi propásli
Mam trochu strach co bude příští měsíc. Strašně moc doufam, že to s manželem nebude stejně hektecký, jinak si myslim že ta lečba bude uplně nanic a 3 měsíce užívání Clostilu naprd. JE mi z toho nanic, jsem strašně smutná
, ale také chápu i svého manžela, také jsem zažila hodně podobnou situaci v předchozím zaměstnání. Holky je to pravda že Clostil má účinek i následující měsíce???
ahoj holčiny,
tak jsem se prokousala všemi příspěvky, dalo mi to zabrat ![]()
Miníku - mně Dr. říkal, že Clostil účinkuje ještě dva měsíce po dobrání.
vítám Kamilu!
já myslím, že holky toho poradily už dost, jsou tu všichni zkušení a ochotní pomoci. Rozhodně se nesmí nic podceňovat, nasbírej co nejvíc informací a vzhůru do otěhotnění! Teď jsem si vzpomněla jak jedna psala, že se všichni staráme jen samy o sebe a kašlem na problémy druhých, Zdeník jí odepisovala, že ne, ať zajde sem, že jí pomůžeme a ona byla docela proti.
Takže tady je důkaz že holky dokážou pomoct
Mně taky už mockrát poradily
![]()
Lioness-ty se každým cyklem zlepšuješ, folíky rostou a rostou, teď už přišla i správně MS, já myslím, že jsi na dobré cestě. Brzy piercing poletí!! ![]()
Agátko-já taky učím angličtinu, můžem si vyměnit nějaké zkušenosti
i když ty jsi psala, že tě to moc nebaví, to mě jo ![]()
Zdeníku - už by se ti někdy měla vrátit ta doktorka, zajímá mě,co ti řekne.
Ahoj holky!
Tak dneska jsem 20DC a teplota mi vylezla na 37,0 tak jsem zvědavá na následující dny jestli ta teplota zůstane nahoře.
nikdo - ty bolesti mám tak časté, někdy jsou mírnější a někdy silnější.
tak si to do tý tabulky zapisuji i ty mírné.
Kamilo- Já pracuji taky na směny a dělám na jipu ale kardiologickym tak vim jaký to je určitě záhul u těch miminek.Moje kamarádka měla přesně stejný problém jako ty. Rozházenou menstruaci a občas se jí ani nedostavila, z bradavek ji vytékalo mléko,doktor jí řekl že to nic není.
Už řeší miminko přes dva roky a v listopadu se obrátili do prenatálu v TPC.
Tam zjistili do 30 minut že partner je v pořádku a do týdne zjistili že má
vysokou hladinu prolaktinu a že sliznici má (když bude na ní moc hodný) tak 3 mm a to je dost málo.
Na:,–(il jí nějaké prášky na snížení hlad.prol. ale to jí nezabralo a tenhle měsíc bere dostinex tak jí držim palečky aby jí to konečně zabralo.
Tak ti pak dám vědět jak je na tom. Ona sice chodí na tyto stránky ale jenom si pročítá a nechce o tom moc mluvit.
Já jsem jí i založila téma -dostinex aby jí tam někdo psal jaký má s tim zkušenosti.
Jak má tu křivku na německých stránkách tak to neni složité, nikduš ti kdyžtak poradí.Mě radila potvůrka. A je to jednoduché.A když něco nevim tak si to najdu ve slovníku.
Tak se mějte krásně holčiny. Já se dneska flákám doma.
Ještě jsem se chtěla zeptat - zkoušel jste někdo i sledovat děl.čípek?
ahojky,prave jsem se vratila z rehabky,jsem tu jen na skok,ale nedalo mi to odpovedet:),
budu ale psat na preskacku ![]()
takze to co psala ta holka,ze tady nikomu neporadite a jste sobci,to je vazne blbost,prvne jsem se bala se sem prihlasit,protoze jsem se bala,ze me nekdo bude osobne znat a mluvim o tehle vecech jen s dobrymi prateli,protoze meho pritele taky dost lidi zna(bohuzel,riziko povolani
),ale nakonec jsem se odhodlala a jsem rada,i kdyz on moc ne,ale to kvuli tomu,ze mu prijde ze se v tom moc pitvam a cim vic vim,tim vic se na to soustredim a trapim,takze to musim brat pozitivne to pisani s vami ![]()
jinak prolaktin jsem mela vysoky uz poprve v tech 18letech a to jsem na smeny jeste nedelala,ale ted mi ho opakovane zjistili zase,muze to byt i psychicky,ale ja mela takove hodnóty,ktere pry psychicky nejsou,brala jsem dostinex taky,takze muzes kamaradce vyridit,ze to byl jeden z mala leku,u kterych jsem nemela zadne nezadouci ucinky,coz je co rict,protoze ja mam snad vsechno co v tech letacich vzdycky pisou ![]()
byla jsem na magneticke rezonacni,aby zjistili jestli nema prolaktinom,ktery by to zpusoboval,ale nastesti,nebo bohuzel,jak se to vezme,kdyby tam byla,aspon by se vedela preicina a dala by se resit,mr byla negativni,takze jsme po dalsim odberu ktery byl v norme leky vy:,–(ili,take jsem byla na vystreni ledvin,nekdy ten prolaktin byva pri nedostatecnosti ledvin,mivam take totiz otoky,ale ledviny nastesti byli v pohode,tak ten prolaktin ted obcas akorat zkontroluji,mam jeste jednu nevyhodu,nemam zadne zily,vsechny sestry nadavaji,kdyz jsem byla na operaci,flexili mi napichly az na po16cte,az na oper.sale,a na mr me museli kvuli kontrastni latce pichat do trisla,minule uz na gynde sestra nadavala jestli ty odbery doktorka potrebuje nutne ze si me ma nabrat sama,dobry co.
jinak me delala dr uz v posledni dobe dvakrat,jednou to bylo po 2injekc inake kombinaci agl+ag…neco a to chtela zjistit sliznici,mela jsem ji 2,5mm,to je pry malo ale byli tam ty polycysty,i kdyz jak je asi zrejme kdyz je nikdy predtim nenasli,tak se utvorili z tech hormonu,a pak mi delala uz tyden potom a rikala ze folikulytam jsou ,videla jsem je i ja,bylo jich tam pozehnane,ale pry jeste male,ze se tam jeste nic nepripravuje,ale sliznice stoupla,bylo kolem 5.ted o nevim presne ten snimek uz nemam u sebe,tak si rikam,mam v sobe troje hormony,i ten utrogestan na uchyceni a je to sice pres 20dni po dobrani,ale uz mi delala naposledy pred 10dnema,tak to se tam za tu dobu neco udat mohlo ne?a ty bolesti asi pred tremi dny byli fakt desny a divny,no kamoska mi za tyden odebere hcg tak uvidime,nechci si delat nadeje,zbytecne.
je fakt ze asi progesteron nemam takze by z toho asi nic nebylo,ach jo,uz at je 16.teho a ona se mnou neco dela,tak ja zase bezim,nak jsem se rozepsala
jedeme s hafanem k mamce na barak,at se vybeha na zahradce a odpoledne jsem tu jak na koni,tak se tesim zase na zpravicky ![]()
akorat se vsem omlouvam ze to pisu chaoticky a nepamatuju si jmena a kdo v jakem stadiu je a co mu je protoze to je na me jeste moc ![]()
zatim pa pa
jo a prasky jsem dobrala zhruba pred dvaceti dny a neco a ted mi nic nechce na:,–(it tak cekame na menzes ale snad nebudeme cekat uz dlouho a snad mi neco zase na:,–(i nebo pichne at se to trochu pohne
Kamilo -Dík za info.akorát jsi mi nenapsala jestli ti ten dostinex zabral.
Můj gyndař mi řekl, že mi zdravotnice jsem v tak velkym stresu,ani si to nepřipouštíme a to se prý taky všechno od toho vyvíjí.Psychika je prý hodně důležitá.
ale jak člověk má být v klidu.Já mám v práci 25 kolegyň a to je velký babinec.
Teď nám ještě ke všemu sebrali peníze- věškeré osobní.
A pak člověk nemá být ve stresu.
Držim ti palečky i ostatní ať jsou tu co nejdříve nějaké pozitivní správy ![]()
Ahoj holky
Já mám teda ale pech,musím Vám napsat co se mi právě stalo.Frčím si to autem s tchýnkou do Makra,jako že si tam nakoupí.Mám to asi 2 km od domu.Jak to tak vše taje,tak si to letím tou nejnejnej..louží,no a kam myslíte že se až ta bl.....á voda dostala???No někam do motoru,za 2 km-tedy přesně na kruhovém objezdu-200m od Makra mi auto hrklo…a chcíplo!Tak volám kam se dá-manžel mimo Liberec,brácha auto nepojízdné a tatík v Semilech,kamarád co má servis,tak nemá čas…,tak až druhej co má servis za mnou vyslal někoho at nás odtáhne.No a nebyla bych to já-BLONDÝNA-abych u sebe měla aspon trojůhelník!!!
Ale naštěstí bylo vše rychlejší než nějací náhodní policajti-dvakrát se mi někdo nabízel s pomocí(chlapi pochop.),no a tomu druhému už jsem neodolala a popotáhl nás aspon k tomu Makru z kruháče.Pak dofrčeli kluci ze servisu a odtáhli nás k nim.Tam mi jeden daroval ze své prodejny náhrad. dílů úúúúplně nový trojůhelník.Prej na památku.No a pak jsme huply s tchýní do taxika-a šup za 250 kč domů.Tak tomu říkám bezva začátek dne.Ted čekám,až se mi ozvou-co že s tím mím Mlokem(moje auto)teda je.Jak moc jsem tu elektriku!!!utopila.Možná nějaké dráty přerušené…kdo ví.A já bych to auto dneska tak potřebovala.
Jsem superlenoch bez něj.To je pro ostudu!!!!!!!!!!!!!MINIK 3-tak koukám ,že nás bude víc-chlapi věčně v práci,doma plodné obdobíčko…moc dobře to znám.Znásilnuj!!
ho po tom,když se přišourá ve 21 nebo 22 nebo taky 23hodin,úplně vyřízenej po 15.hodinách v práci.Kolikrát jsem na něj mrkla a říkám si..„nepoužitelný!!“,a kolikrát se mi divil,že nejsem natěšená…,ale když ono se to kolikrát nedá,nemám potuchy v kolik dorazí nebo vůbec co se bude dít.Jen jsem zvědavá,až pojedeme do Prahy na IUI,až mu oznámím-zítra jedeme-a hned musí jít práce stranou,to se nedá nahlásit s předstihem-jako dovča třeba,to prostě půjde vše stranou.Tak ho na to připravuju.Až neuvěřitelné,jak je kolikrát vytíženej pracovně.Tím pádem pěkně unavenej taky.Ale musím ho i pochválit,snaží se tu únavu nedávat tak najevo a má se k tuleníčku sám,na vše se vyptává,co u doktorky kdy budou ty nejlepší dny…vždyt to znáš.Někdy se to dá s nima a jindy ne.Trochu práce bych tomu mímu občas vzala,ale on si nedá do toho mluvit .No jo no,trápeníčko je s nima občas.
Ahojky holky i „novacky“ po celkem dlouhe dobe. Musela jsem odsud vypadnout, protoze jsem mela pocit, ze po precteni vasich problemu jsem ze vseho priserne vystresovana a pozoruju na sobe i to, co nemam. Prolaktin nedopadl tak, jak jsem si prala. Prvne byl 30 (normal je 24 az 25, ale nevim v jakych hodnotach - mozna Zdenik poradi) a ted byl 27,5, takze snizeni o 50%. Nechala jsem si napsat jeste jednou Mysalfon a budu doufat. To, proc jsem se rozhodla sem znova prijit je manzum SPG, proste to potrebuju ze sebe dostat, nekomu rict a nemam komu-tady mi to prijde normalni, vylit si srdicko a rict to, co me tizi. Dnes jsem tam nesla vzorek a vysledek je: 800.000 (min. 2.000.000 - opet nevim v cem) takze je to uplne na h......, asi ma manza malo spermijek. V patek tam jdu znova pro sterilni lahvicku a 14 dnech bude repete. Pry na to mohlo mit vliv i to, ze mel minuly tyden teplotu a pokousela se o nej nejaka chripajzma. Jsem z toho zdeptana a kdybych nebyla v praci, asi bych bulelala a bulela a bulela a ................................. ![]()
Ahoj ALUuu.Hlavu vzhůru,všechny to známe,depkaříme každá občas.Ta teplota má určitě taky vliv na SPG,rozhodně ho zopakujte.Možná taky at ještě manžel zobe nějaké vitamínky.Jinak je potom potřeba vědět,jak označí výsledek SPG sám doktor-má to podle nálezů různé názvy-normospermo…oligospermo…ještě to nějak končí,ale neznám ta slova dokonce.
Hlavní je,aby bylo sperma aspon malinko v poho,troška té pohyblivosti a jdou dělat zázraky.Kamarád je po chemot.-dvakrát rakovina varlat
A mají už dvě krásné děti z IVF:Furt jde něco ještě zlepšit,pomoct životosprávou,žádné nakládání !!!se do horké vany!!!,netěsné kalhoty a určitě to bude lepší.Aspon máte dobré ,že nemusí na odběr přímo do nemocnice,ale můžete vzorek donést,ten stres by mu totiž taky nepřidal.Po dalších testech se na vše pořádně vyptejte,at se třeba nenervujete.
Uvidíš,že příští tes bude lepší.At ti někdo z holčin poradí vitamíny pro manžu.Ahoj a hlavu vzhůru
![]()
zdravííím,už jsem doma,pejsan se pořádně vyblbnul,my s mamčou udělaly palačinky,aby měl přítel co baštit,až přijede ze zápasu(sice přijede v noci,ale to mu nebrání
)a jela jsem domu.
jo ten dostinex mi dá se říct zabral,teda snížil se po něm ten prolaktin,aspoň na čas,je fakt,že každý to má v jiných jednotkách,nevím v jakých sem to měla já ale norma byla tušim do 600 a já měla opakovaně přes tisíc,ale teď naposledy jsem měla přes 200,ale opět nevím čeho ![]()