Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nikdo no tady je teda sněhu kopice
![]()
Holky děkkuju, já z toho taky nějak nemám dobrej pocit. On mi to dá jak nic. Žádný testy, žádnej krevní obraz nic. Taky si myslim, že než se cpát hormonama, tak by třeba měl poslat mažu na SPG abych se tim necpala pro nic za nic. Cyklus mám pravidelný, všechno OK. Asi fakt ještě nějakou dobu počkám. Ale zrovna jsem si stěžovala, že pro to nemůžu nic dělat a když najednou můžu tak nechci
Nějak se v sobě nevyznám. Jo a snažíme se 4. měsíc.
Leilo a meris teplotu? Zkus ted dva cykly merit teplotu, z te se taky neco dozvis. A potom bych teda trvala na tom hormonalni obraze. Tady v Nemecku je nepredstavitelne,a by vam nejaky doktor predepsal hormony, aniz by vedel jak to s tema vasima vypada.
No nekdy je to az uhozene. Na druhe strane po roce snazeni nebo s uplne nepravidelnyma dlouhyma cyklama bych ty hormony brala i bez predchoziho zjistovani. ![]()
ahoj Jessy,
vitej tady. Jak psala Marceli, to si tady uplne spravne. ![]()
leilo a meris si teplotu? oni doktori radsi davaji prasky hned, protoze je dost pacientu, kteri je vyzaduji a kdyz odchazeji bez nich, tak jim pripada, ze se o ne dr. nestara…
jestli nemas zadne problemy, tak se na to vybodni a neber je…, ani je nevyzvedavej z lekarny, aby ti treba nezbyly doma nevyuzity
![]()
on ti je dr. kdyztak predepise pristi mesic znova…
Nikdo neměřim, ale přemýšlím o tom, že začnu. Asi to tak udělám, že si dám třeba ještě 2 cykly bez toho a pak bych začla. Jenže to se musí měřit pravidelně v nějakou hodinu, ne? A to já asi nezvládnu. Mám práci po týdnu-že jeden dělám a druhý mám celý volno, tak to mám hodně nepravidelný.
A jak se máš ty kočko?
To víš-já už si je vyzvedla a teď kolem nich chodim a špekuluju ![]()
V praci mam kamosku, co nemuze otehotnet , tak do ni taky rvou hormony a pribrala snad 15kg. Hruza.
Docela mam z toho strach, ale snazim se sportovat a hybat se. Zacala jsem chodit na spinning a squasch, protoze v praci celej den sedim a kila jdou pak pekne nahoru.......
No jinak taky piju kontryhelovy caj a obcas si zobnu listovku.Ale ucinky toho caje se teda zatim nijak neprojevuji,bylinky jsou asi proste pro moje telo moc mala davka............. ![]()
leilo, tak je soupni do supliku…
jinak na bT bys poznala i jestli mas dobrou lutealni fazi, no ale ty delas vecr, ne? to by rano vadit nemelo… a kdyz delas celej tejden stejne, tak to neva, protoze jde o to, jak se teplota drzi v delsim obdobi a t by se ukazalo taky… jenom si to muzes treba vyznacit, abys pak zpetne vedela…
jessy, tak si zacni merit teplotu, podle toho se dost pozna…
s tim tloustnutim to nebude tak hrozny, moje svagrova taky brala hormony, nevim jak dlouho, ale k dr. chodili pres 2 roky, takze asi delsi dobu.. a nepribrala nic… to je hrozne individualni… stejne jako u HA
Zdeniku mame stejne myslenky.
Leilo u me to je jakztakz. Moje hormony jsou nedostatecne, ja jsem si z toho vydedukovala predcasny prechod. No ale doufam, ze to tak nebude, mam na tri mesice estrogen a progesteron a pokud se to potom nezlepsi, tak budou delal laparku a pritom biopsii vajecniku, aby zjistili proc nereagujou. Kdyz jsem si to ted tak precetla zpetne, co ses ptala: Jak pry se mam?? BLBEEEEEEEEEEEE
![]()
JInak ta teplota, dulezite je merit kolem ovu no mozna ani to ne, proste jenom jestli tam mas ten skok. TAkze to nemusi byt kazdy den.
hmm, tak jsem si vzdycka rikala, ze si bazalni teplotu asi merit nebudu, ale asi teda zacnu........zatim teda nemam zkusenosti, ale nekde neco prectu a vrhnu se na to........to bude asi pak doktor koukat, kdyz za nim prijdu a budu moc chytra...... ![]()
No ale jednou chodím do práce o hoďku dřív-takže tak i vstávám a jednou o hodinu dýl. Je to ob den. A když jsem doma tak chrním do 10 ![]()
Může tam být rozdíl hodiny nebo to musí být nějak přesně?
Teda Jessy nestraš mě. 15 kilo?
No to už by ze mě byl metráček ![]()
jessy, je to hezky vysvetleny na www.rodina.cz odkaz briska, poceti, symptotermalni metoda II /myslim/
tak to prostuduj a zbytek ti vysvetlime ![]()
Nikdo no tak to fakt nic moc
Ale neboj ono se to nějak spraví a bude líp…
Jessy já jsem si taky říkala, že BT měřit nebudu abych se tím moc nezabívala a nemyslela na to, ale myslim na to stejně, takže o nic nejde…a asi teda začnu