PROFI SNAŽILKY

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1961
26.1.06 13:06

Leilo, to ti teda nezavidim.
Akorat si myslim, ze mu klidne rekni, ze ses rozhodla, to jeste mesic zkusit prirodne, proti tomu by nemel nic namitat. No a potom uvidis, jestli bude ovu nebo ne. To uz taky budes mit neco v ruce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
26.1.06 13:09

informovanej souhlas je pokud ja vim, ze musis podepsat papir, ze souhlasis s vykonem, byl ti vysvetlen a jsi si vedoma jeho rizik, pripadne, ze souhlasis s hospitalizaci…
kdyz tak agato neco pridej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
26.1.06 13:55

Informovaný souhlas je přesně to, jak psala Zdenik, jenže tam je podstatný to vysvětlení rizik a pozitiv. Ten pacient to musí úplně pochopit a sám se rozhodnout. A protože v případě sporu musí DOKTOR prokazovat, že mu opravdu všechno vysvětlil… Takže ten „papír“ musí být podrobná smlouva, kde je celý zákrok rozebraný a popsaný, a to je časově nereálný, tolik času stráveného s každým pacientem mimo léčbu pojiš'tovny prostě nezaplatí. Navíc, jak tvrdí mamka, většinu pacientů to nezajímá, prý odpovídají: Vy jste doktor, rozhodněte vy. Ale kdyby byl problém, tak to, co se v třeba v nemocnicích podepisuje jako revers, nebo souhlas s operací je právně na nic, to by dobrej advokát pacienta rozcupoval. Oni to ty doktoři vůbec nemají lehký. Ale prostě všechno se vyvíjí a oni musí reagovat. Informovaný souhlas by teoreticky měli mít úplně na každý zákrok, teda třeba i na braní krve.. Bez souhlasu můžou postupovat pouze v případě akutního ohrožení života… Jinak i léčebný zásah lege artis je porušení zdraví. Kamarád ze školy se do tohohle oboru vrhl a rok po skončení práv přednášel v lékařský komoře a na pražských lékařských fakultách a teď to studuje v USA, vybral si dobrej obor s neuvěřitelnou budoucností… Navíc u nás je jen zákon o péči o zdraví lidu ze 60. let a teď se připravuje úplně nový, který tohle všechno bude upravovat a to bude pro doktory teprve hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5525
26.1.06 14:04

nj, informovany souhlas je jeste dobry, ale nam rikali, ze negativni revers muze pacient podepsat jakejkoli a stejne je pravne neplatny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
26.1.06 14:08

Jo a NIKDO, já zas nesnášim léčbu kuřáků :! :twisted: Když si člověk celej život dobrovolně ničí zdraví, pak se dlouho a draze léčí z rakoviny a nakonec jde do invalidního důchodu, a protože je zdravotnictví na vysoký úrovni, živíme ho z daní a odvodů klidně do 80 :twisted: Tohle zní sice drsně, jenže je to tak. To kouření je fakt hnusný. Navíc s tim obtěžujou nekuřáky.. Klidně bych dala krabičku cigaret třeba za 200, stejně by to furt bylo málo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1773
26.1.06 14:11

Musim letět, kouknu na vás zas večer, nebo až zítra, tak se těším na min 3 nový stránky :wink: Mějte se krásně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
26.1.06 14:14

Agato UPLNE S TEBOU SOUHLASIM ** :twisted: Ta tloustka me napadla, protoze to bylo vcera v televizi, ale toto je mnohem horsi. Mas uplnou pravdu, **lecbu kuraku vlastne platime my . Fakt priserne. To jsou ty cigarety jeste levne!!! :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
26.1.06 14:31

Ahoj holky,
tady se nedá ani zapojit do diskuze. Než jsem stihla pročít v čem vlastně diskuze spočívá, přibyly další 2 stránky. Vy jste to naše zdravotnictví vzali z gruntu.
A jak jste se bavily o tom infrmovaném souhlasu - mám na angličtinu američanku, která je z právnické rodiny. Nedávno jsme se o tomto problému bavily. Jak je to v USA neskutečný problém, že se doktoři bojí i udělat nějaké zákroky, jejichž nutnost třeba nastala v průběhu operace, protože se bojí následné žaloby ze strany pacientů. Prý je to tam neuvěřitelný business.
Nechci se snad ani dočkat doby, až to nastane tady.
To bude začarovaný kruh - přibudou soudní spory - budeme mít málo soudců - bude se ještě více protahovat řešení sporů.
No - kocourkov!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1961
26.1.06 14:39

ahoooj Abbey,
no souhlasim s tim, ze by to chtelo nejakou stredni cestu. USA me pripadaji prdly. Ja musim zaklepat, ja jsem zatim narazila na same dobre gynekology a zky. Jenom jedna mi prisla takova divna, a ta mela zaskok za tu moji. Jinak jsem mela fakt stesti. Ale ja myslim, ze kdyz se zenska proste trochu vic hlida, a taky si o tom problemu neco precte a nemluvi uplne nesmysly, ktere se ji vubec netykaji, tak by na ni ti doktori meli dat. nebo ji alespon vyslechnout.
A co ty? Jak se mas???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
26.1.06 14:48

Teda vy jedete!!! Holky, stíháte si aspoň dojít na záchod :lol: :?:

Já vás teda nestíhám. :cry: Vítám tady JESSY, máme asi podobnej problém. Nepravidelný a dlouhý cykly a MS se nedostaví bez injekce, že? :wink: Já už brala 3 cykly clostilbegyt a zatím mi moc nepomohl. Teď mám navíc Duphaston na upravení toho cyklu, tak snad už to bude lepší.

Zdeniku, co folíky? Už praskaj? :D U mě asi prd.

Nikduš, taky nesnáším to, že léčba kuřáků se platí z našich peněz, ale když pak chce jít ženská na umělé oplodnění, tak se pěkně prohne. Je to fakt nespravedlivý. Neplodná ženská za to spíš nemůže než kuřák, kterej bafá 20 a víc denně. No jo, už to tak chodí na tom světě. :?

Mějte se zatím krásně, zase na vás juknu. :wink: Papa LIO

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
26.1.06 14:54

Ahoj Nikduš,
ráda tě „slyším“ :D
Právě, já to beru podle mého současného Dr., kterej má ke všemu přístup … pojďte, tak si o tom pokecáme! A vůbec se neudivuje tomu, že o tom něco vím … jen k tomu vždycky přidá moje know-how, popřípadě mě opraví.
Takhle si to představuji a naprosto mi to vyhovuje!
Jinak se mám docela zmateně … MS se „dostavila“ taková záhadná. Teď mám ještě volat mého Dr, co vlastně s tím. Teploty jsem měla celý měsíc jako z učebnice a tělo se teď chová naprosto záhadně!
Včera jsem byla za mou kámoško ve špitále - ta byla paradoxně na interupci - tak jsem tam odchytla lékařku, ale i ona říkala, že to je opravdu zvláštní reakce. Test mám negativní. MS 1 den - pokud se to vůbec MS dá nazvat.
Prsa místo toho aby mě přestala bolet - tak bolí stále víc. A pokud bych vzala ten 1den MS za počátek, tak bych dnes měla začít brát Clostilbegyt.
Tak zavolám mého Dr. a pokud řekne abych ho brala - tak OK, a zjistí-li se nakonec že jsem těhu - tak ho budu žalovat :D :D :D !

A co ty, jakpak se má žena v domácnosti?

Hele, já jsem na tom tak nějak podobně, ikdyž jsem zaměstnaná.
Pracuji - více-méně z domova, občas zajedu do kanceláře zalít kytky - nebo někam na jednání - ale popravdě, to cestování mi opravdu nechybí.
Je docela příjemné pracovat v županu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1477
26.1.06 15:17

ABBEY, JA SI MYSLIM, ZE BYS MOHLA BYT TEHULKA. TO BY BYLO SUPER, NE?? KAMOSKA NEMOHLA PUL ROKU OTEHOTNET, PAK ZOBALA 2MESICE CLOSTIL A BYLA V TOM. PRAVE LEZI V PORODNICI S PRCKEM, TAK SE TESIM AZ JI PUSTI DOMU A BUDU SE MOCT NA MIMCO ASPON PODIVAT A JIT S NI OBCAS POVOZIT. KDYZ NAM STESIT NEPREJE :(

AHOJ LIONNES,
JSEM RADA, ZE S TEMA NEPRAVIDELNOSTI CYKLU, V TOM NEJSME SAMA. TED JSEM BYLA NA DRUHY VYVOLAVACCE. PRISTI TYDEN SE MNOU ZACNE DOKTOR DELAT PREJ VIC, TAK UVIDIME.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.1.06 15:28

kuraci

ahoj holky, jenom jsem sem nakoukla…
Musim s vami nesouhlasit v tom nazoru na kuraky. Jsou to zavisli lide, kteri nemaji silu prestat - jen si vezmete kolik starosti clovek ma a jeste do toho by mel byt natolik silny prestat…Navic si plati cigaret - celkem dost drahe a prave dan z techto cigaret je myslim velice dulezita pro stat - ma z nich obrovske prachy. Tito lide si take plati zdravotni pojisteni - a to cely zivot, takze si snad lecbu mohou dovolit ne? Z jejich penez a ne z vasich. Prominte mi to, osobne jsem nekurak a nemam rada, kdyz mi nekdo cudi pod nos, ale tento nazor je kruty - co kdyby se jednalo o nekoho z vasich milych…

• Citovat
  • Upravit
1477
26.1.06 15:33

ANO, KURACI JSOU VLASTNE NEMOCNI, ALE S KOURENIM ZACALI SAMI, NIKDO JE DO TOHO NENUTIL. TAKZE BYCH TO JEJICH LECENI ASI TAKY MOC NEPODPOROVALA. ALE RAKOVINU NEBO NEPLODNOST SI CLOVEK NEVYBERE DOBROVOLNE........... :?: :?:

FETAKY TAKY NEMA NIKDO RAD A PODLE ME JSOU NA TOM UPLNE STEJNE JAKO KURACI

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
26.1.06 15:59

Ahoj,chtěla bych se zeptat. Je tu z vás nějaká s tímhle trápením a přitom nikdy nebrala HA?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová