Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Leilo, to ti teda nezavidim.
Akorat si myslim, ze mu klidne rekni, ze ses rozhodla, to jeste mesic zkusit prirodne, proti tomu by nemel nic namitat. No a potom uvidis, jestli bude ovu nebo ne. To uz taky budes mit neco v ruce.
informovanej souhlas je pokud ja vim, ze musis podepsat papir, ze souhlasis s vykonem, byl ti vysvetlen a jsi si vedoma jeho rizik, pripadne, ze souhlasis s hospitalizaci…
kdyz tak agato neco pridej ![]()
Informovaný souhlas je přesně to, jak psala Zdenik, jenže tam je podstatný to vysvětlení rizik a pozitiv. Ten pacient to musí úplně pochopit a sám se rozhodnout. A protože v případě sporu musí DOKTOR prokazovat, že mu opravdu všechno vysvětlil… Takže ten „papír“ musí být podrobná smlouva, kde je celý zákrok rozebraný a popsaný, a to je časově nereálný, tolik času stráveného s každým pacientem mimo léčbu pojiš'tovny prostě nezaplatí. Navíc, jak tvrdí mamka, většinu pacientů to nezajímá, prý odpovídají: Vy jste doktor, rozhodněte vy. Ale kdyby byl problém, tak to, co se v třeba v nemocnicích podepisuje jako revers, nebo souhlas s operací je právně na nic, to by dobrej advokát pacienta rozcupoval. Oni to ty doktoři vůbec nemají lehký. Ale prostě všechno se vyvíjí a oni musí reagovat. Informovaný souhlas by teoreticky měli mít úplně na každý zákrok, teda třeba i na braní krve.. Bez souhlasu můžou postupovat pouze v případě akutního ohrožení života… Jinak i léčebný zásah lege artis je porušení zdraví. Kamarád ze školy se do tohohle oboru vrhl a rok po skončení práv přednášel v lékařský komoře a na pražských lékařských fakultách a teď to studuje v USA, vybral si dobrej obor s neuvěřitelnou budoucností… Navíc u nás je jen zákon o péči o zdraví lidu ze 60. let a teď se připravuje úplně nový, který tohle všechno bude upravovat a to bude pro doktory teprve hrůza.
nj, informovany souhlas je jeste dobry, ale nam rikali, ze negativni revers muze pacient podepsat jakejkoli a stejne je pravne neplatny
Jo a NIKDO, já zas nesnášim léčbu kuřáků
Když si člověk celej život dobrovolně ničí zdraví, pak se dlouho a draze léčí z rakoviny a nakonec jde do invalidního důchodu, a protože je zdravotnictví na vysoký úrovni, živíme ho z daní a odvodů klidně do 80
Tohle zní sice drsně, jenže je to tak. To kouření je fakt hnusný. Navíc s tim obtěžujou nekuřáky.. Klidně bych dala krabičku cigaret třeba za 200, stejně by to furt bylo málo..
Musim letět, kouknu na vás zas večer, nebo až zítra, tak se těším na min 3 nový stránky
Mějte se krásně ![]()
Agato UPLNE S TEBOU SOUHLASIM **
Ta tloustka me napadla, protoze to bylo vcera v televizi, ale toto je mnohem horsi. Mas uplnou pravdu, **lecbu kuraku vlastne platime my . Fakt priserne. To jsou ty cigarety jeste levne!!! ![]()
Ahoj holky,
tady se nedá ani zapojit do diskuze. Než jsem stihla pročít v čem vlastně diskuze spočívá, přibyly další 2 stránky. Vy jste to naše zdravotnictví vzali z gruntu.
A jak jste se bavily o tom infrmovaném souhlasu - mám na angličtinu američanku, která je z právnické rodiny. Nedávno jsme se o tomto problému bavily. Jak je to v USA neskutečný problém, že se doktoři bojí i udělat nějaké zákroky, jejichž nutnost třeba nastala v průběhu operace, protože se bojí následné žaloby ze strany pacientů. Prý je to tam neuvěřitelný business.
Nechci se snad ani dočkat doby, až to nastane tady.
To bude začarovaný kruh - přibudou soudní spory - budeme mít málo soudců - bude se ještě více protahovat řešení sporů.
No - kocourkov!
ahoooj Abbey,
no souhlasim s tim, ze by to chtelo nejakou stredni cestu. USA me pripadaji prdly. Ja musim zaklepat, ja jsem zatim narazila na same dobre gynekology a zky. Jenom jedna mi prisla takova divna, a ta mela zaskok za tu moji. Jinak jsem mela fakt stesti. Ale ja myslim, ze kdyz se zenska proste trochu vic hlida, a taky si o tom problemu neco precte a nemluvi uplne nesmysly, ktere se ji vubec netykaji, tak by na ni ti doktori meli dat. nebo ji alespon vyslechnout.
A co ty? Jak se mas???
Teda vy jedete!!! Holky, stíháte si aspoň dojít na záchod
![]()
Já vás teda nestíhám.
Vítám tady JESSY, máme asi podobnej problém. Nepravidelný a dlouhý cykly a MS se nedostaví bez injekce, že?
Já už brala 3 cykly clostilbegyt a zatím mi moc nepomohl. Teď mám navíc Duphaston na upravení toho cyklu, tak snad už to bude lepší.
Zdeniku, co folíky? Už praskaj?
U mě asi prd.
Nikduš, taky nesnáším to, že léčba kuřáků se platí z našich peněz, ale když pak chce jít ženská na umělé oplodnění, tak se pěkně prohne. Je to fakt nespravedlivý. Neplodná ženská za to spíš nemůže než kuřák, kterej bafá 20 a víc denně. No jo, už to tak chodí na tom světě. ![]()
Mějte se zatím krásně, zase na vás juknu.
Papa LIO
Ahoj Nikduš,
ráda tě „slyším“ ![]()
Právě, já to beru podle mého současného Dr., kterej má ke všemu přístup … pojďte, tak si o tom pokecáme! A vůbec se neudivuje tomu, že o tom něco vím … jen k tomu vždycky přidá moje know-how, popřípadě mě opraví.
Takhle si to představuji a naprosto mi to vyhovuje!
Jinak se mám docela zmateně … MS se „dostavila“ taková záhadná. Teď mám ještě volat mého Dr, co vlastně s tím. Teploty jsem měla celý měsíc jako z učebnice a tělo se teď chová naprosto záhadně!
Včera jsem byla za mou kámoško ve špitále - ta byla paradoxně na interupci - tak jsem tam odchytla lékařku, ale i ona říkala, že to je opravdu zvláštní reakce. Test mám negativní. MS 1 den - pokud se to vůbec MS dá nazvat.
Prsa místo toho aby mě přestala bolet - tak bolí stále víc. A pokud bych vzala ten 1den MS za počátek, tak bych dnes měla začít brát Clostilbegyt.
Tak zavolám mého Dr. a pokud řekne abych ho brala - tak OK, a zjistí-li se nakonec že jsem těhu - tak ho budu žalovat
!
A co ty, jakpak se má žena v domácnosti?
Hele, já jsem na tom tak nějak podobně, ikdyž jsem zaměstnaná.
Pracuji - více-méně z domova, občas zajedu do kanceláře zalít kytky - nebo někam na jednání - ale popravdě, to cestování mi opravdu nechybí.
Je docela příjemné pracovat v županu!
ABBEY, JA SI MYSLIM, ZE BYS MOHLA BYT TEHULKA. TO BY BYLO SUPER, NE?? KAMOSKA NEMOHLA PUL ROKU OTEHOTNET, PAK ZOBALA 2MESICE CLOSTIL A BYLA V TOM. PRAVE LEZI V PORODNICI S PRCKEM, TAK SE TESIM AZ JI PUSTI DOMU A BUDU SE MOCT NA MIMCO ASPON PODIVAT A JIT S NI OBCAS POVOZIT. KDYZ NAM STESIT NEPREJE ![]()
AHOJ LIONNES,
JSEM RADA, ZE S TEMA NEPRAVIDELNOSTI CYKLU, V TOM NEJSME SAMA. TED JSEM BYLA NA DRUHY VYVOLAVACCE. PRISTI TYDEN SE MNOU ZACNE DOKTOR DELAT PREJ VIC, TAK UVIDIME.
ahoj holky, jenom jsem sem nakoukla…
Musim s vami nesouhlasit v tom nazoru na kuraky. Jsou to zavisli lide, kteri nemaji silu prestat - jen si vezmete kolik starosti clovek ma a jeste do toho by mel byt natolik silny prestat…Navic si plati cigaret - celkem dost drahe a prave dan z techto cigaret je myslim velice dulezita pro stat - ma z nich obrovske prachy. Tito lide si take plati zdravotni pojisteni - a to cely zivot, takze si snad lecbu mohou dovolit ne? Z jejich penez a ne z vasich. Prominte mi to, osobne jsem nekurak a nemam rada, kdyz mi nekdo cudi pod nos, ale tento nazor je kruty - co kdyby se jednalo o nekoho z vasich milych…
ANO, KURACI JSOU VLASTNE NEMOCNI, ALE S KOURENIM ZACALI SAMI, NIKDO JE DO TOHO NENUTIL. TAKZE BYCH TO JEJICH LECENI ASI TAKY MOC NEPODPOROVALA. ALE RAKOVINU NEBO NEPLODNOST SI CLOVEK NEVYBERE DOBROVOLNE...........
![]()
FETAKY TAKY NEMA NIKDO RAD A PODLE ME JSOU NA TOM UPLNE STEJNE JAKO KURACI
Ahoj,chtěla bych se zeptat. Je tu z vás nějaká s tímhle trápením a přitom nikdy nebrala HA?