Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Patfule,
co se týká toho tvého metříku, když si ho vytvoříš v TickerFaktroy a dojdeš až nakonec - musíš okopírovat jeho adresu z prvního okénka - končící url – do nastavení v tvém přihlášení na e-mimino do kolonky podpis. Když pak napíšeš zprávu, tak stačí zatrhnout kolonku připojit podpis a on se tam automaticky zobrazí. Mrkni na náhled a už ho tam uvidíš. Jestli ne - je něco špatně.
Zdravim snazilky,
ja uz ted patrim jinam:))ale zkouseli jsme to vlastne celou dobu,,co jsme spolu,,problemy s cyklem jsem mela poradny,,po vysazeni HA jsem prestala menstr…no a to trvalo cca 9 mesicu,,a dr na to byli kratci,,
Od jedne pani dr. jsem se dozvedela, ze cernovlasky s tim maji problem,,no az na tu barvu vlasu a jeji diagnozu,,vzala mi krev a rekla, ze to jsou spatny vajecniky,,nejaka silna vrstva,,dostala jsem humus HA,,brala jsem ji tyden,,blila jako amina,,a krvacela silene,,
Takze jsem skoncila na alternativni lecbe,,jezdila jsem k leciteli a pak v Praze k jednomu clovickovi co dela akupunkturu a celkovy narovnani,,mela jsem nejaky bylinky a tak,,kazdopadne cyklus se zazracne srovnal,,,a po pul roce opravdovyho fungovani jsem tam, kde jsem,,,,
Kazdopadne drzim pesticky,,at u Vas prijde taky co nejdriv prijemna zmena,,
MAB
Ahoj Mab,
je to jako příběh z pohádky … se šťastným koncem. Jen ty víš, jaká to byla a jak dlouhá cesta k vytouženému cíli.
Tak hodně štěstíčka užívej si toho zázraku !
A moc děkuji za všechny snažilky … snad se toho štěstí taky jednou dočkáme.
Ahojky,
MAB, moc děkujeme za povzbudivou informaci! ![]()
Zdeniku, už jsi asi pryč, že? Já přes den nějak nestíhám, asi už sem budu chodit jen občas večer doma, protože v práci to je fakt děs, jak mě to rozptyluje. Doma večer je to aspoň v klídku. A co OVU, pořád nic? U mě asi určitě není a nebude. Ale co, teď jsem spíš zvědavá, jak zabere Duphaston a kontryhel. čajík. Jestlipak mrcha dorazí pěkně v termínu 28. DC?
Jestli ano, tak snad budu slavit
.
Mirul, s tou laparkou to už máš za pár. Jedna moje kamarádka nastupuje na laparku zítra. Snaží se o mimi rok a půl a řekla bych, že mají podobný případ jako Macelina, protože její manža má SPG na výtečnou a ona je taky v pohodě, takže možná ta laparka fakt pomůže! A je super, že i to imuno ti vychází takhle brzy. Já taky valím oči, jak je můj doktor „rychlej“. A Karotku to tedy už také čeká?
Já už se dost těším na tu Mojžíšku, vím, že mě to třeba nebude pak bavit, cvičit každý den doma, ale já budu ráda, že se dostanu trochu mezi lidi. Akorát mě trochu děsí to odblokování přes konečník. To je teda něco. ![]()
Nikduš, vidíš to, MS pěkně dorazí a jakýpak copak, že bys byla v přechodu?
![]()
Teď nevím, kdo to tu psal, myslím, že Ajaja? Ty jsi brala 3 měsíce Clomhexal, kterej nepomohl a už tě poslali do ISCARE? Já mám totiž taky za sebou 3 neúspěšné dávky clostilu, ale doktor mě ho nechá brát ještě 3 měsíce a pak se uvidí… Ale taky mi říkal, že když do léta nic, tak mě taky pošle do CAR. No, mně se zatím moc nechce. Já nějak pořád věřím té přírodě, že mě překvapí. Třeba jsem bláhová, ale já mám radši pozitivní myšlenky. Negativních věcí je kolem nás až moc, tak proč si kazit ještě tuhle radost? ![]()
Přeju všem krásnou dobrou noc a zítra hezký pracovní den! ![]()
Zdravím všechny snažilky ze zdejšího fóra! ![]()
PAPA LIO ![]()
Ahoj všechny snažilky!
tak jak dopadla Abbey v nemocnici?Byl to asi zvláštní pocit, když ta kamarádka byla dobrovolně na interupci,co? Pro nás snažilky nepochopitelný!
Lioness-tak pak napiš co ta tvoje kamarádka na laparce, jak to probíhalo atd..
Jinak jsem si včera v lékárně také koupila ten kontryhelový čaj, je docela i dobrý, dá se pít, tak jsem zvědavá jaké zázračné učinky bude na mě mít
no a pro jistotu jsem si zase koupila kyselinu listovou a občas jí budu zobat, kdyby náhodou..... ![]()
jo a k tomu čaji, někde jsem tu četla, že se má pít jen v nějakém období, myslím před ovu…a pak už ne, je to tak? díky a krásný den
Dobre rano holky,
Marceli - ja jsem cetla, ze v druhe pulce, v prvni jiny. Kontryhelovy caj by mel mit podobne ucinky jako progesteron.
Tady je sniiiiih, jdu odhrabovat. Zitra jedu do Bonnu pro novy pas ![]()
Tak Aluu - jak to dopadlo? Ale ty to asi budes vedet az pristi tyden, ze?
ahojte…
Lio, tak to vypada, ze ty budes mit driv ms nez ja ovu ![]()
jinak hezky den vsem, malo stresu v praci a jeste min myslenek na mimi a vsechno kolem toho
![]()
Ajaja - teda to je góóól, ale nějak jsem to tušila, že by to mohla být ona, podle toho jak jsi popisovala její chování ![]()
Když budeš tak hodná, můžeš mi napsat kontakt na toho Dr. Soukeníka a přibližně v kterých místech má ordinaci? My bydlíme nad bývalým Rokáčem, takže jsem zkoušela nějaké Dr. už obvolat v centru, ale jelikož Dr. zatím mám, tak to není prý akutní a většina nepřibírá. Ale jestli by to bylo někde poblíž tramvaje, tak by to bylo dobré. Všechno bude lepší než ta sůva ![]()
Holky buď te rády, že vaši manžílci nemusí při SPM zažívat to co ti naši v Liberci
Přítel byl v nemocnici objednaný na ráno a odběr se prováděl v budově psychiatrie na sexuologii. Chudák když už se odhodlal tam vejít, na chodbě zrovna probíhala ranní rozcvička psych. pacientů s jejich ošetřovateli. Pak vyfasoval zkumavku a i přes dveře té odběrové místnosti slyšel ty povely ke cvičení
Další šok nastal, když mu Dr. vyšetřil (prohmatal!) to jeho nádobíčko. Přišel domů celkem vyšokovanej, ale protože má NAŠTĚSTÍ velký smysl pro humor, celý večer jsme se mlátili smíchy
Jo, ještě jsem mu řekla, že alespoň z části teď ví, jak je asi mě, když musím běhat po různých vyšetřeních a všude roztahovat nohy a nechat na sebe šahat cizí lidi ![]()
Danda - po téměř 2 letech snažení to NEJDE přestat na TO myslet. Během cyklu jsem celkem v pohodě, ale jak se blíží MS, tak automaticky začínám být nervózní a z hlavy ta myšlenka, jestli se povedlo zas ne prostě nejde vymazat ![]()
Ahoj Šelmina
Ještě jednou já ![]()
Víš Ajaji co my řekla, když jsem tam přišla po roce a půl snažení s vysledky té laparky? Že z toho nemám dělat vědu, protože má v evidenci několik pacientek s jedním funkčním vejcovodem, které odrodily klidně i 3 děti
A mé sestřenky kamarádka (taky Dr.,ale na interně) k ní jako těhule chodila taky a když po ní chtěla napsat nemocenskou z důvodu, že jí nebylo často dobře a že se bála, aby v nemocnici ještě něco nechytila, tak jí řekla, že jí KDEKDO nebude říkat co má napsat a že ona sama má 3 děti a vždy chodila to práce skoro až do porodu!!!! No ta holčina už je taky od ní pryč ![]()
Holky omlouvám se za to moje stěžování, ale jsem ráda, že jsem ji odhadla dobře a není chyba na mém přijímači, když se takto chová i k jiným pacientkám ![]()
Šelmina
Ahoj holčiny,
chtěla bych vás poprosit o radu.
Dneska jsem byla na KO u lékaře-jen preventivní prohlídka a schválil mi, že se můžeme začít snažit (prodělala jsem v červenci zamlklé těhu). Tak jsem mu řekla, že jsem ho trochu předběhla a že se snažíme už 4.měsíc. Napsal mi Clostilbegyt a Proveru. Tady to určitě znáte-já ani moc nevím co to je. Zdá se mi, že jsem taky někde četla že ten Clostilbegyt může OVU zablokovat. Já ho mám brát 5-9DC 2×1. No a já nevím jestli s tím mám vůbec začít. Zdá se mi to moc brzy do toho tahat nějaké hormony. Za jak dlouho vám to lékař předepsal. Mám z toho špatný pocit a pořád si myslím, že když jsme jednou otěhotněli přirozeně tak že by to mohlo jít i podruhý. A taky se bojim abych po tom netloustla-po potratu jsem přibrala 10 kilo a nějaký další navrch by už byla tragedie ![]()
Poradíte mi někdo jak se k tomu mám postavit nebo jaké s tím máte zkušenosti? Funguje to? Přibírá se?
AHOH HOLKY,
MUZU SE K VAM PRIDAT?? UZ DLOUHO PROCITAM RUZNE DISKUZE A TED JSEM SE ROZHODLA, ZE SE K VAM PRIDAM. S PRITELEM SE SNAZIME O MIMI 4 MESICE. ALE PO VYSAZENI HAK MAM NEPRAVIDELNOU MENSTRUACI. NO VLASTNE BEZ VYVOLAVACKY TO NEDOSTANU. TAKZE V PATEK JSME DOSTALA DALSI INJEKCI, VCERA JSEM TO DOSTALA A PRISTI TYDEN MAM ZASE JIT K DOKTOROVI A PREJ UZ TO ZACNEM KONECNE RESIT NEJAK JINAK. TAK JSME DOCELA ZVEDAVA. ASI DO ME BUDE RVAT NEJAKY HORMONY A SNAZIT SE SROVNAT NEJAK CYKLUS.
TAK SE MEJTE HEZKY PA
ahoj Leilo ![]()
jak je ve Vimperku? snih?
Udelal ti doktor hormonalni obraz? Ja teda nevim, ale me prijde, ze je bezpodminecne nutny, pokud to do sebe nechces cpat jenom tak. Ja jsem byla taky tehu, taky v cervnu a v listopadu mi zjistil, ze mam nedostatek hormonu, takze me nic jineho asi nezbyva. Ale beru jine
Ale pokud bych byla v poradku, tak bych ty hormony nejedla. Vy se nesnazite zase az tak dlouho. Ale Leilo, to je muj nazor, jsou holky, ktere hormony berou, protoze maji treba potize s cyklem a tak.
Holky ti urcite poradi, protoze jich je tady hodne.
Preju ti, kdyz uz ty hormony budes brat, aby jsi mela co nejmene vedlejsich priznaku.
P.S. ja jsem tady za rok ztloustla 6 kg a reknu ti je to fakt des ![]()
Ahoj JESSY,
to přesně patříš mezi nás…většina holek je na tom stejně jako ty, já jsem teda s cyklem po vysazení HA neměla ani s ovulací, ale přesto mi doktor po 8měsících snaženíčka předepsal Clostilbegyt, tak teď zobu a čekám a čekám a čekám........... ![]()
LEILO, já tě úplně chápu, taky z těch hormonů nemám dobrý pocit, zatím mi Clostilbegyt nic moc nedělá (občasný návaly horka a pupínkatý záda, to jo, hrůza) ale jinak nic. Nejradši bych ho už radši nebrala.
Možná bych to v tvém případě ještě pár měsíců zkoušela přírodně a pak ten clostil začít brát…co myslí ostatní holky?? Jo a s proverou nemám vůbec žádné zkušenosti, tak poraďte zkušenější…
oprava:po vysazení HA jsem neměla problém s cyklem ani s ovulací
leilo, nevim jestli je v tvem pripade potreba brat clostilbegyt, zalezi na tom, jak vypadaji tvoje cykly, ale jestli jsou pravidelny a mas ovu, tak s tim asi jeste pockej - jestli z tech hormonu nemas dobry pocit… 4 mesice neni az tak moc…
jinak Clostilbegyt by ti ovu zablokovat nemel, ten se prave na podporu ovu dava ![]()
ahoj jessy, jestli si nemeris bazalni teplotu, tak byste asi meli zacit tim… na ni se asi nejlip pozna, jestli mas nepravidelny cykly, protoze nemas ovulaci, nebo jestli treba mas jenom nepravidelnou folikularni fazi /pred ovu/… urcite nez zacnes naslepo brat hormony, je lepsi nejdriv zjistit jestli to vubec potrebujes…