Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Aluu … taky mě kariéra nikdy netížila. Byla jsem taky spokojená. Mám pocit, že to je jediné, co mi zatím v životě vychází tak nějak bez mého přičinění. Až mi to někdy připadá nespravedlivé. Zatím jsem změnila zaměstnání 4× a vždy protože jsem dostala nějakou lepší nabídku ve stejném oboru.
Pejsany máme 2 - oba jsou to kříženci, velký je vlčák křížený s nějakým loveckým psem a druhý je jezevčík křížený s podvraťákem. Ale jsou neskutečně chytří! Teď jsem je zrovna pozorovala, jak sedí vedle sebe na dvorku, ve sněhu na sluníčku a vypadá to jako když se opalují se zavřenýma očima.
Ajaja - nejmenuje se náhodou tvá gyn.Dr. Drapáková? Už sháním nového Dr., ale v centru LBC mají všude plno a do okrajových částí se mi jezdit nechce ![]()
My se snažíme s pár přestávkami 2 roky. Na gyndě mi řekla,že mám 4 měsíce jen měřit BT, protože podle OVU testů jsem ji neměla. Podle BT mám ukázkovou OVU. Tak nás po roce poslala do ISCARE s tím, že mě chce vidět až těhotnou. Tam příteli dělali 2× SPMG (lehce snížená pohyblivost, ale prý v normě). Hormony a krev u mě i přítele OK, tak mě poslali na tu laparku. Byla jsem v LBC na gyndě v porodnici. Byli tam všichni super a nebojte, není to nic hroznýho a pěkně se vyspinkáte
Po 3 dnech jsem šla domů. Zjistili mi srůsty na pravém vejcovodu, prý asi po chronickém slepáku ve 20. Mě je 30 a příteli 35. Takže mám dost silný pocit, že mi ujíždí vlak ![]()
Po laparce mi dali v CARu na 2 měsíce clostilbegyt, na UZ sledovali folíky (to vše v Liberci) a pak jsme jeli 2× do Prahy na IUI. Bohužel se nezdařilo
Po práškách jsem měla vždy folíků několik, ale ty pěkný byly vždy na té neprůchodné straně. Možná to bylo tím, možná těma pomalejšíma mrškama. Teď už mám doma léky na IVF a čeká nás to koncem dubna.
Šelmina
Aluu … u nás to se sperm. bylo opravdu jinak. Já dostala papír pro manžela od svého Dr. Manžel si pak zavolal na specializované odd. do naší nemocnice, kde se objednal. Sestřička mu řekla, aby si nejpozději 1 den před tím vyzvedl u nich v ordinaci nádobku (nakonec jsem tam pro ní jela já). Odběr provedl doma a nejpozději do hodiny jej musel dovézt do té ordinace (uložený v tělesné teplotě (v kapse u kalhot
). Takže jsem byli jako vý:,–(ková jednotka … manžel provedl odběr, já jsem mezitím vyjela autem, vy:,–(ila manžela před nemocnicí, aby to stihl zavčasu donést do ordinace.
Ale asi je to takhle lepší, než někde v kabince (s kraválem za zády
).
Neplatili jsme nic. Šlo to na pojišťovnu.
A navíc, výsledek pak poslali mému doktorovi, který o vyšetření žádal, a já jsem si tam pak měla zavolat.
Ahoj Šelmino … tak tohohle se právě obávám nejvíc. Že nakonec, až někoho napadne udělat to správné vyšetření, dojde se k původu problému. Ale čas bohužel nikdo nezastaví.
Vlak ti ještě neujel. Držím moc palce, aby se to povedlo.
Moje předešlá gyn. Dr. měla taky zvláštní taktiku … hlavně každý půlrok návštěvu … chceš-li HA, super - tu si platíš sama, jen aby nic nemusela přeúčtovávat na pojišťovnu. A když mi potřetí řekla, že ještě půl roku by bylo dobré se snažit normálně, začali jsme spolu diskutovat. Nakonec jsem jí požádala o kartu, kterou mi stejně odmítla předat. Tak jsem jí řekla ať si jí založí třeba do archivu a pokud bude chtít můj nový doktor ty její výtvory vidět, tak si o ní napíše. A už jsem tam nikdo nevlezla.
Navíc mám pocit, že nám sem do střediska odkládají taková individua, která už nikde nechtějí.
Takže holt musím k doktorovi jezdit autem 10km, co se dá dělat.
Teda holky, vy jste ale „polyglotky“. Ja chodila 2 roky na kurz spanelstiny, ale protoze ji nepouzivam, tak ze sebe vysoukam akorat nejake veticky, ktere taham az z paty. Ale kdo umi francouzky, umi ze 2/3 spanelsky, rekla bych, jsou si strasne podobne, minimalne gramatikou.
Takze jsem rada, kdyz „zapojim ruce a nohy“ a domluvim se anglicky a nemecky ..................
Manza je se SPG srozumen, snad to prezije ..................... ![]()
Selmi, drzim moc pesticky, aby to vyslo !!!!!!!!!!!
Holky, ty nekteri doktori jsou teda fakt des. Tak alespon v tom jsem mela stesti. Jinak Abbey s tou hlavou ti vubec nezavidim, ja kdyz jsem brala tri mesice HA, tak me ta hlava bolela jak cert, a jeste k tomu jsem zvracela, no proste migrena. To bych nepodstoupila ani pro dite. kdybych to mela mit furt.
Ja zadne hormony do sebe cpat nechci
ale asi musim.
Ja teda nevim, ale nekteri pojistenci urcite stoji vic nez jedno blbe hormonalni vysetreni. Takovou doktorku, ktera by mi to po roce odmitla udelat, bych taky uz v zivote nevidela. ![]()
Nikduš … minule mě ta hlava bolela 6 dní, od chvíle kdy jsem dobrala poslední, pátou piluli. Taky jsem si říkala, že další měsíc to nejsem schopná už absolvovat. Ale ono to nějak za ten měsíc vyprchalo, zítra začnu brát pilule, takže počítám, že o víkendu začne bolet hlava. Ona ta touha po mimču je asi větší. Nejhorší na tom je, že mě vlastně bolela celé to období, kdy by jsme se měli snažit! Ale já mám pocit, že jsem schopná podstoupit cokoliv. Navíc bych si pak vyčítala, že jsme pro to neudělali maximum.
Nikdus, uplne s Tebou souhlasim. Zatim jsem se svoji nemela problem, tak doufam, ze zitra se muj nazor na ni nezmeni .............................. ![]()
Holky, tak jsem našla popis laparoskopie i na stránkách v čj, přikládám odkaz. Když jsem to tak četla, podlamovaly se my nohy i v sedě.
http://gyn.cz/tree.php?…
no fajn, ta laparka neni nic moc, ale predstavte si treba cisarsky rez, ten mi prijde mnohem horsi, a co zenskych to podstupuje. Jakokoliv lekarsky zakrok neni bez rizika.
Tak laparoskopie nic moc-vlastní zkušenost.Pak trochu bolí nádech,ale jinak pohoda.Myslím,že je lepší,než se dlouho trápit a nevědět,co se děje.Může dost věcí vyloučit.Já měla cystu na vaječníku(bezvýznamnou),ale přirostlý vaječník ke střevu a to už bylo horší.Měla jsem bolesti břicha ![]()
Tu laparku jsem si radsi ani nemela cist ....................... Snad do takoveho stadia nedospeju, ale jak vsechny tvrdite, porad lepsi delat „neco“ nez prodluzovat nic.
Za chvili padim domu, ale si skoknu na aero ...............
Papa zitra
Ahoj holky, teda vy jste ukecaný. Já vás vůbec nestíháááám číst ![]()