Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Agi, je mi strasne moc lito, ale v tom se opravdu nevyznam, takze asi nepomuzu. Akorat se i jednou stalo, brala jsem HA, bylo furt spatne, navaly, boleni v podbrisku ....................... Udelala jsem si tehutest 2×, a byl pozitivni. Pak jsem to dostala a bylo ![]()
Recept: řepíček 20g šípek 20g
mateřídouška 10g
dobromysl 15g
květ hluchavky 7g
truskavec 15g
heřmánek 5g čekanka 10g
jitrocel 7g
Do 300 g studené vody 10g směsi - nechat přejít varem a louhovat 30 min. Pít na lačno 2× denně.
Ale si kupovala ten VZ caj uz namichany, 2 denne a po jidle. Kupuju ho v Praze 4 - Chodov, o jine lekarne bohuzel nevim
![]()
Abbey, k te tve kamaradce, tezko rict, jak bych zareagovala ja, ale asi jako ty. Kolik ji vlastne je let ?????????
Teda Zdenikui, ty jsi matematik ??????????????? Ja jsem na to jako Nikdus ![]()
Jeste jsem se chtela zeptat, casto pouzivate „iui“ - co to je ?????????
Zitra jdu ke gyndr., tak vyzvim, vsechno mozne i nemozne ![]()
Abbey, Nikduš - díky za rady apodporu. Ještěže jsem vás našla.
Zní to divně, ale zamlklé těhu mi připadá furt lepší, než vůbec nic, mám pocit, že to tělo aspoň nějak funguje. Snad to půjde líp „opravit“, než úplně nastartovat..
Nikdo - jak jsem tu jen chvíli,nevšimla jsem si, že míváš taky tak krátký cykly. A ovu 9.den cyklu je asi fakt brzo, holt málo času.
Maceli, máš pravdu, tohle fakt nikdo nechápe. Moje nejlepší kamarádka zobe HA a křižuje se, když vidí kočárek
Sice jí to všechno vyprávim a ona udiveně poslouchá
, ale to je všechno
Taky jsem teď 5 měsíců testy nekupovala, jen první dva cykly..jenže když jsem teď měřila teplotu a ona byla 18.den vysoká - to jsem prostě nevydržela ![]()
Aluu,
mojí kamarádce je 32 a má už 2 děti (dvojčata), která chodí do 8. třídy. Prej je ale nevhodná doba! Já vím, její volba, nemám právo do toho kecat. Jen se kdysi trefila s tím oznámením do blbého dne, to jsem zrovna nenáviděla celý svět, tak to chudák holka schytala.
Nikduš … a zkoušela jsi nějaký test? 40DC je už docela dost, nemyslíš. To bych nevydržela už ani já.
Agatko - to jsem ráda, že to takhle bereš. Máš pravdu, že když si píšeš s někým kdo má stejné problém a chápe to, je to takový balzám na nervy.
Vzhůru do dalšího cyklu - ono to jednou přece vyjít musí.
![]()
Abbey, tos byla jeste mirna, ja bych ji fakt asi servala, potom bych ji rekla, at porodi a ze to adoptuju ![]()
Vzdyt je to tvojenejlepsi kamoska, kdo jiny ji ma rict, ze je blba ![]()
40.den ,ale teprve 14.po ovu.
Pg - pamatuju si to ze školy takhle: mili-mikro-nano-piko
Takže si myslím, že piko bude tisícina miligramu, takže miliontina gramu. No vida, pak že učení se nazpaměť je na nic pro praktický život ![]()
Díky za čaje. Teď bydlíme na chvíli na Roztylech, takže si zajedu na Chodov. Už jsme s manželem pili Antikandin od Dr.Popova a myslím, že nám pomohl. Kvasinek jsem se zbavila poměrně rychle, takže bylinkám věřím.
Aluu - dej vědět, co zítra z dr dostaneš
Každá nová info dobrá, když to dáme dohromady, můžeme si pak společně otevřít vlastní poradnu pro neplodnost
A to těhu přes HA, to je síla ![]()
aluu, IUI je inseminace - zenska bere leky na podporu ovu, a kdyz je hodna doba dle UZ, tak se ji soupnou spermie pekne rovnou do delohy, takze je jistota, ze se dostanou na misto urceni vcas a v dostatecnem poctu ![]()
Nikdus, ja jsem psala, ze ja ten VZ cajik piju po jidle jednou dopoledne a jednou odpoledne. Na lacno by me ani nenapadlo. Nevis nahodou, co je to to „iui“??????? ![]()
Agatko, lekarna se jmenuje U sv. Anny, Majerskeho 21, P4 a stoji kolem 50 Kc.Muzes jet metrem na Opatov, 177 nebo 122 na Donovalskou a pak se zeptej, v tom baraku je i Optika a doktori (i moje gyndr.) nebo z Chodova busem 154 na Brodskeho nebo Donovalskou.
Abbey, mas pravdu, je to vec kazdeho, ale kdyz nechci dite, snazim se to obstarat tak, abych nemusela resit ............... Ale dvojcatka bych chtela taky
![]()
Holky, mam celkem nahnano z tech testu, co kdyz to nebude dobre a ....................... ![]()
Prosim te Aluu, bude to dobre, no a kdyz ne, tak se to zlepsi, ten prolaktin je prece dobre ovlivnitelny, to uz jsem ti psala.
IUI je jak psala Zdeni, ze ti ty spermijky zavedou primo do delohy.
Aluu …všechno špatné je k něčemu dobré. Pokud to nebude dobré, tak alespoň zjistíš, kde je zakopanej pes. Upřímně ti můžu říct, že nejhorší je nevědět proč se nedaří. Pak třeba zjistíš, že chybí nějaký důležitý hormon. A Dr. bude vědět, jaký problém má u tebe řešit. Takhle by jste se mohli snažit sebedýl a bylo by to k ničemu. Jen by se ti dál opakoval koloběh doufání a beznaděje.
Hlavu vzhůru!
Víš, už jsem nad tím přemýšlela mockrát … fakt bych chtěla aby jednou nějaký test vyšel špatně, aby se našel potenciální důvod proč se nám tak dlouho nedaří.
Ještě ne, ta mě čeká pravděpodobně příští měsíc. A vůbec se na to netěším.
ja jsem mela vzdycky strasny strach z nejake operace, ale ted by me asi uklidnila, zjisti ti tam vsechno. Myslis, ze je to horsi, nez se kazdy mesic trapit? Me mozna ceka v kvetnu.
Krome toho to snad ani neni operace. To je jako nic.
DOUFAM. ![]()
Abbey, souhlasím, přesně můj případ:
my zatím pořád nevíme, v čem je zakopanej pes…
moje kamarádka mi volala celá vystresovaná, že nedostává menses, Dr. jí dělal krevní test jestli má ovu, zjistilo se že ne, tak jí na:,–(il Clomhexal. Byla celá nervózní, úplně hotová, že se jí nepodaří otěhotnět. Musela jsem jí uklidňovat, u ní se hned zjistila příčina, která se třeba může hned vyřešit práškama a já??Co já vim, kde je problém. To je to.
Holky,
mám dvě kámošky, s kterými průběžně tyto problémy řeším, protože jsme na tom tak „skoro“ stejně.
Jedné zjistili, že si s manželem vůbec nesednou, a že pokud spolu budou mít někdy normální cestou miminko, tak to bude strašná náhoda, která však nikdy nemusí nastat. Nakonec tedy prodělá umělé - tento týden bude druhý pokus. No a druhé kámošce dodnes nezjistili důvod - prodělala několik umělých, každé skončilo po 2-3 týdnech, vždy se z toho nervově složila, takže teď má požádáno o adopci a v letošním roce by jim měl přibýt do rodiny nový člen.
Takže já to teď beru tak, že i blbá zpráva je vlastně dobrá zpráva, protože doktoři vědí co řešit.
Co se laparoskopie týká … vím sice k čemu slouží ale jak se provádí jsem zatím nestudovala. Chystám se na to. Podle info co jsem chytla, tak se provádí v narkóze - ale někde jsem tu četla, že prý taky při vědomí, tak nevím.
Ale podle toho jak to můj Dr. odkládá až vyzkouší úplně všechno, nebude to asi nic moc milého.